- 3 Şubat 2018
- 25.452
- 109.624
Israr etmeye devam ederlerse diyeceğim inşallah ama kıramıyorum ki çok kötü huyum bu
Köye götürüp sürekli iş mi yaptırıyorlar, naptılar 500 bin tl başlık parası verip seni satın mı aldılar! Senin işin zor Allah kolaylık versin. Benim için şu durum boşanma sebebidir. Sen daha eşinle tartışmaktan çekiniyorsun. Şimdiden tartış kavganı et nolcaksa olsun, sınırlar çizilsin hazır çocuğunda yokken.Bende kıramıyorum en kötü huyum böylede kendimi üzüyorum köye bile götürürler sürekli iş bıktım valla bazen sohbet edelim istiyorum gezelim yok. Burda bazı tanıdıklar var altlı üstlü oturuyorlar kaynana hergün orda alışmışlarmı ne hep beraberler burda öyle herhald ehep
Ben bir kere çarptım yereBi kere rahatsızım gitmeyelim dedim kaynanam kaç kez aradı en son gitmedim diğer gün hemen arıyor gelceksiniz dimi diye telefonu çarpasım geliyor
Yok ya daha çok dahil oluyorlar gelip kalır bu sefer çocuğunun yetiştirmesi ne karisir falan daha çok cildirirsinBen yanlış düşünüyorum o zaman ne biliyim bi kere öyle bişey demişti çoluk çocuk yok daha ne işi olacak evde diye
Aynen öyle aslında evlerinde kalsınlar mutlu olsunlar demeleri lazım. Bizimkilerin hizmetini et yardım et senden değerlisi yokturBen bir kere çarptım yereiyiler hoşlar ama oğulları evlenince değerleniyor aynı evde yaşarken bile birbirinin yüzünü gormezken şimdi zırt pirt görüşmek istiyorlar bide bizimkinde herşeye karışma dahil olma hüküm surme var özellikle daha dün bugün iki tanıdığı benle herşeyi yapmak istiyor karışmak falan bana saçma geliyor kız anneleri bile bukadar kızına evlenince dahil olmuyor .
Evet ama onlar bunu anlamıyor kafaları eskiden kalmışMesele onları kırmak değil zaten. Her insan kendi benden ve ruh sağlığını koruma hakkına sahip. Ayni zamanda hayatımızı nasıl geçirmek istediğimizi de kendimiz seçme hakkına sahibiz. Türk kültüründe çocuklarını hala kendi uzantısı (ve onunla gelinler de) olarak gören çok. Küçüklükten de annenin babanın rızası alınmalı, "sütümü helal etmem" gibi psikolojik baskılarla da bunun altı çizilir. Bende annemin, kayinpederin ve kayinvalidemin rızasını isterim, ama bunun için her bedeli ödemeye razı değilim. Onlar zamanında istedikleri kararları alıp uygulamışlar, bizimkiler mesela yurtdışına gitti zamanında, bizimde hayatımızı yönlendirme imkanımız olmalı. Insanlar diğerinin hayatına saygı gösterse zaten ortada çatışmalar olmuyor.
Zaten siz de en değerlileri olmak istemiyor musunuz? Çok bi sorun kalmıyor aslında ortada.Aynen öyle aslında evlerinde kalsınlar mutlu olsunlar demeleri lazım. Bizimkilerin hizmetini et yardım et senden değerlisi yoktur
Sizin varmı çocukYok ya daha çok dahil oluyorlar gelip kalır bu sefer çocuğunun yetiştirmesi ne karisir falan daha çok cildirirsin
Bişey demiyorlarmı gel falanBen de aynı binadayım haftada bir defadan fazla görüşmüyorum
Götürüyorlar ama belim ağrıdı falan deyince otur diyorlar. Başlık falan vermediler. Eşimde ailesiyle birlikte kocaman aile olmak istiyorum diyorKöye götürüp sürekli iş mi yaptırıyorlar, naptılar 500 bin tl başlık parası verip seni satın mı aldılar! Senin işin zor Allah kolaylık versin. Benim için şu durum boşanma sebebidir. Sen daha eşinle tartışmaktan çekiniyorsun. Şimdiden tartış kavganı et nolcaksa olsun, sınırlar çizilsin hazır çocuğunda yokken.
Ne yapayım arıyorlar eşimde gitmek istiyorHer gün gitmek zorunda değilsiniz.Alıştırdıysanız sizin suçunuz kusura bakmayın ama.
Ee,eşiniz gitsin o zaman!Tek gidemiyor mu?Ne yapayım arıyorlar eşimde gitmek istiyor
Esiniz sizin ailenize ogulları gibi görünmek için neler yapıyor acaba?Eşim bana gelinleri değil kızları gibi görmelerini istiyorsan gideriz demiştide
temizlk icin cagriyorlar geliniEe,eşiniz gitsin o zaman!Tek gidemiyor mu?
Yok. Bulamazsın.Merhaba arkadaşlar kaynanasıyla anlaşanlar evi yakın olup her gün gidip bu durumdan şikayet etmeyen var mı ?