Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

İmalı mimalı, nasıl söylemişse söylesin.Madem yardıma ihtiyacınız var ve yapmaya gelmişler.Bırakın yapsınlar işte ne güzel.Zaten gelecek misafirler kendi tanıdıkları olduğundan teklif etmişlerdir yardım etmeyi.Yoksa hiç umurlarında bile olmazdı belkide.
Çocuklarınız küçük. Herşeye yetişememeniz normal. Bu dönemlerinizde alabildiğiniz kadar yardım alın.Canınızı sıktığınıza değmez.Çocuklar küçük, durmuyorlar, yetişemiyorum her işe deyin, çekinmeyin bence.Belli zamanlarda çocukları verin kayınvalideye. O ilgilenirken sizde yapmanız gereken işlerinizi yaparsınız.Zamanla düzeninizide daha iyi sağlarsınız zaten.

Kv büyük çocuğu parka filan götürüp ilgileniyormuş zAten. Konu sahibi yapamıyor eli yavaşmış kendi üstte yazmış
Evet elim yavaş ama küçük durmuyor ki mesela kızım parkta oluyor tamam rahatım ama küçük kucağımdan inmiyor.
Yani ben aheste aheste olsun pırıl pırıl yaparim her yeri

Son zamanlar da yaşama hevesim kalmadı resmen

Mutfakta vakit geçirmeyi tatlı vs yapmayı çok severdim temizlik+ o terapi gibi gelirdi

Ama hiçbişey yapamıyorum butun gün.

çocuk uyuyunca elim ayağıma dolaşıyo şunu mu yapayım bunu mu yapayım derken bi bakıyorum hiç birşey yapmadan kk turu atmışım sadece

Kaynanam alt katimda görümcem 4 ev ilerde oturuyor valla doğum yaptım hastalandım günlerce de yattım kaynanam asla evime karışmadı allah razı olsun yemek yapar yukarı bana da getirirdi gorumcem bir kere oturma odamı toparlayıp sobami yakmisti bugüne kadar hiç birinden yardım istemedim istesem yaparlar ama ben gerek duymadım gece 2 lerde cam kapı sildim mutfak dolapların erken kalkıp silerdim çocuk uyudukca hep iş yapardim birde eşim çok yardimcidir sizde yardım isteyin çocukları tek basiniza yapmadınız sonuçta

15 günde bir temizliğe yardımcı birini alın derinlemesine işler için.
rahat edersiniz..

Eviniz biraz fazla pislenmiş sanırım. Sizde yazmışsınız çocuk uyuyunca ne yapacağımı şaşırıp kk turu atıyorum diye. Benim de ufak Bebeğim var uyuduğunda yaparım işimi. Gündüz yine harp alanına döner gece onu uyutur öyle yaparım sabah süpürüp silmek kalır. Detaylı yapamam ama biri geldiğinde mahçup olmam. Kimse de laf söyleyemez. Tavsiyem çocuk uyuyunca telefona dokunmayın. 😂

kocanız neden yardım etmiyo size. ben herşeyi geçtim o kısma takıldım. bide bebekler slingi cok sever. alin bi tane bebeği koyun içine. bebeği de kendinizi de hirpalamadan yapın yavaş yavaş herseyinizi.

arapsabunuyla temizlerseniz mutfak dolaplarini yağ tutma sorunu daha az olur. ben sirkeli arapsabunlu sicak suyla temizliyorum.

ben makineye çamaşır atarsam esime astiririm. evi esim süpürür genelde...

benim oğlum kolikti sürekli kucakta durmak isterdi gece gündüz aglardi. 2 yaşına yaklasti hala gece defalarca uyanıp agliyo. gündüz de sürekli kosuyo evi dağıtıyo oyun istiyo.
ben geceleri islerini yapabilen bi insan değilim açıkçası. zaten yapsam çıt sesine uyanan bi çocuğum var.

ama ev o hale geliyosa kadının suçu değil bence. kocasinin yardim etmemesi sorunu var demektir.

Allah kolaylık versin. alinmayin darilmayin esinizin ailesine de. iyi kötü yapmışlar sagolsunlar. bi daha bisey derlerse o kadar is bilen insanlar niye oğlunuza ogretmediniz. o yapsa bu kadar olmazdi deyip geçin...

Cocugum kucukken esim yardim ederdi . Bazi seyler icin sizde esinizden yardım isteyin.yada yarim saat cocuga bakabilir
Haftada bir kayinvalidenize birakip derin temizlik yapabilirsiniz. Dokuleni o an silmeye calisin. İslak mendil kurtarıcı.
İmkan varsa tabiki yardimci alin .

Kayinvalidenize ve gorumcenize takilmayin. Yardim etmişler. Surat vs yapsalarda , hic yapmayanida var deyip, bardagin dolu tarafini görün 😃

Eviniz biraz fazla pislenmiş sanırım. Sizde yazmışsınız çocuk uyuyunca ne yapacağımı şaşırıp kk turu atıyorum diye. Benim de ufak Bebeğim var uyuduğunda yaparım işimi. Gündüz yine harp alanına döner gece onu uyutur öyle yaparım sabah süpürüp silmek kalır. Detaylı yapamam ama biri geldiğinde mahçup olmam. Kimse de laf söyleyemez. Tavsiyem çocuk uyuyunca telefona dokunmayın. 😂
Ya birde şöyle oluyor benim durum, şuan mesela gardolabımın içi perişan halde hani üst üste yığılmış giysilerim resmen tıkıştırdım ne bulduysam,şimdi gidipte o dolabın aynalarını vs silmek bana saçma geliyor sonuçta içi rezil bi durumdayken dışını temizlemekte içimden gelmiyor mutfak dolapları da öyle. sanırım once bu düşünceden kurtulmalıyım yoksa herşey alıp başını gidiyor

öküz altında buzağı aramak sanki sizinki . Mis gibi gelip bebekleri almışlar temizliğe yardım etmişler . Yok imada bulundu yok suratı değişti . Ya takılmayın insanların her kelime ve mimiğine yada tutun bir yardımcı temizletin evinizi kimse gelip temizlemek zorunda değil nede olsa

Ya birde şöyle oluyor benim durum, şuan mesela gardolabımın içi perişan halde hani üst üste yığılmış giysilerim resmen tıkıştırdım ne bulduysam,şimdi gidipte o dolabın aynalarını vs silmek bana saçma geliyor sonuçta içi rezil bi durumdayken dışını temizlemekte içimden gelmiyor mutfak dolapları da öyle. sanırım once bu düşünceden kurtulmalıyım yoksa herşey alıp başını gidiyor
Azar azar yapin bir de . Bir gun bir cekmece. Bir gun bir dolap va . 10 15 dk almaz bile . Hergun yaptiklarinizi yazip, tik atin mutlu olursunuz.

seni yüce negoya havale ediyorum :KK70: onun topigi çok güzel. istersen oraya etiketleyim seni. hem fikir alirsin hem motive olursun hem bi yerden baslamis olursun

seni yüce negoya havale ediyorum :KK70: onun topigi çok güzel. istersen oraya etiketleyim seni. hem fikir alirsin hem motive olursun hem bi yerden baslamis olursun
Çok sevinirim buarada yorumunuz için teşekkür ederim 🤗 eşim normalde çok yardımcı oluyordu hamileyken vs mesela her pazar koltuklari çeker altlarını süpürür silerdi hafta içi yardım ederdi lavabo banyo temizliğinde vs. ama şuan iki işte çalışıyor neredeyse 16 saat çalışıyor ve ağır işler o yüzden yardım edemiyor

Azar azar yapin bir de . Bir gun bir cekmece. Bir gun bir dolap va . 10 15 dk almaz bile . Hergun yaptiklarinizi yazip, tik atin mutlu olursunuz.
Akşam nasıl gaza geldiysem çocuk 15 dakika ya uyudu ya uyumadi o arada 2 mutfak dolabı komple indirip silip yerleştirdim kısacık sürede. Ay nası mutluyum düzenli gördükçe. Dediğiniz gibi azar azar yapıcam ve tembellik yapiyomusum onu farkettiim:dua:

O kadar söyleneceklerdi madem keşke misafirleri kabul etmeseydiniz. Müsait değilim deseydiniz ki gerçekten iki çocukla taa uzak akrabalar... Sonuçta onun akrabaları neyiyse artık, Kendi evine alıp otursun.
yeri gelince oğlumun evi derler.
Bi süpürge tutmak zorsa oğlumun evi vs demesinler. Bence bi daha kabul etmeyin onların dedikoducu akrabalarını. Eviniz temiz mi değil mi diye bakacak kişileri eve almak doğru değil

Çok sevinirim buarada yorumunuz için teşekkür ederim 🤗 eşim normalde çok yardımcı oluyordu hamileyken vs mesela her pazar koltuklari çeker altlarını süpürür silerdi hafta içi yardım ederdi lavabo banyo temizliğinde vs. ama şuan iki işte çalışıyor neredeyse 16 saat çalışıyor ve ağır işler o yüzden yardım edemiyor

bu arada elin yavassa aldığın temizlik malzemesini bezleri vs değiştir. daha kaliteli daha güçlü olanlardan kullan. zamanla uygun fiyatlilara kayarsin :KK70:

yapa yapa hızlanirsin zaten. hiç takma. kim ne derse desin. benim kaynanam da hep açık arar. balkondaki sigara kullugunun dolu olmasina kadar kontrol ediyo ki ben balkona cikmam esim sigara kullaniyo. onun pisliğini de sürekli kontrol edecek değilim. kendi cok titizse ogluna ogrestseydi de o dağınık tembel bi adam olmasaydi :lülülü:

Ne alakası var yaa?
Laf sokmayı biliyorlar ama.
İki bebekli kadının evine gidip de sağını solunu karıştırmak ve kusur bulmak da ne ola ki?
Ev madem pis, oğlu da yaşıyor o evde. Oğlu temizlesin o zaman.

Iki yardım ettiler diye istediklerini yapma hakkına sahip mi oluyorlar?
Yardım teklifini onlar götürmüş halbuki. Hem gelenler de onların akrabasıymış.
Kimse kimsenin emir eri değil ama kimse de kimsenin üstünde egosunun tatmin edildiği canlı değil.
O zaman yardım istemeyecek

Sizde amma pismişsiniz yaww
İsteseniz yaparsınız
Kv görümceye kızmaya hakkınız yok

Hafta da bir gün çocukları babannelerine 2 saatliğine verin. Sizde o sırada evinizi düzenleyin.
Anlattığınız kadarı ile eviniz bayağı pis 😂
Boşver hepimizin böyle zamanları olabiliyor. Ayrıca birde b12 baktırın, vitamin değerleri düşünce de insan üşengeç oluyor.
Az az sık sık yapın. Eliniz sürekli evin üstünde olursa, günde en fazla 1 saatlik sil süpür, haftada 2 saatlik dip köşe yetiyor. Çocukların sağlığı içinde hijyen önemli, dağınık olabilirsiniz, öncelikle dağınıklık ve pis olma arasındaki farkı ayırın

Ben burada bir kötülük göremedim aksine sizin yapamadıklarınızı yapıp sizi misafirlere kötü ve dağınık göstermemek için çabalamışlar madem ili çocukla baş edemiyorsunuz keşke ikinci bebeğinizi ilki biraz yaşını alınca yapsaydınız siz de rahat ederdiniz, benimde 2 evladım var gündüz yapamadığımı gece yapıyorum ama yağlı, çaylıda bırakmıyorum ortalığı, hatta sezaryen olduğumun ertesi gününden yemeğimi falan kendim yaptım ve çocuklarıma da kendim baktım, annemdir, kv dedir asla karıştırmadım yapıp söylenilmesindense tırnağı olan başını kaşıyacak, yarım saat eşiniz ilgilense çocuklarla size de bulaşık, çamaşır makineye koymak 10 dk. Mutfak temizleme 15 desen birde süpürge vileda yapsanız bu denli kirlenmez başınızdan aşar, sizin de dediğiniz gibi çok salmış gördüm ben sizi bence gerçeğin size gösterilmesi çok zorunuza gitmiş ve alınmışsınız

X