Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

bana nankörlük yapıyorsunuz gibi gelmedi. ayrıca o çöp evin içinde iki çocuk yaşıyor. yazık.

birilerinin konuşması zorunuza gidiyorsa işinizi kendiniz yapın.temizliğinizi bir günde bitiremezsiniz,kirlenen yerleri hemen temizleyin.buzluğunuza misafir için uygun zamanlarda birşeyler yapıp atın,böylece misafir geldiğinde iki ayağınız bir papuca girmez.

Akşam nasıl gaza geldiysem çocuk 15 dakika ya uyudu ya uyumadi o arada 2 mutfak dolabı komple indirip silip yerleştirdim kısacık sürede. Ay nası mutluyum düzenli gördükçe. Dediğiniz gibi azar azar yapıcam ve tembellik yapiyomusum onu farkettiim:dua:
Aynen insan temiz gordukce mutlu oluyor . Bazen bende tembellik yapiyorum . Ama abartmamak lazim . Sonra yapmasi zor oluyor

En kısa zamanda imkanının varsa, ayrı eve taşın derim. Değil aynı kat (alt-üst) aynı mahalle bile rahatsız edici olabiliyor. Tam eski çağ kaynanası, altlı üstlü oturalım, hergün beraber yiyelim, gelinim gelsin hizmet etsin, yemek yapsın, misafir ağırlasın, evine yatmadan yatmaya gitsin. Oldu canım. He he.

Valla görümceler genellikle kaynana görünümlü olur. Bazen anasından daha kaynana olur başına.

Dediğin gibi, bilmediğin birşeyi başına kakıp dururlar, ya da bilsen bile, onların gözünde prenses, elini hiçbirşeye vurmamış, hiç bir işten anlamayan, yemek yapmasını, temizlik yapmayan, ancak sokak sokak gezmesini bilen bir tip olarak canlandırılırsın gözlerinde.

O yüzden, senin için rahat mı temizlik, iş, yemek konusunda? Eşin beğeniyor mu? Tamam. Kimseye birşey ıspatlamak zorunda değilsin.

Ne kadar uzak, o kadar iyi. Kafan rahat olur. Çok ciddi birşey olmadığı sürece de haşır neşir olma derim. Gerek kaynana, gerek görümce.

konuda kv gel birlikte yiyelim bizde otur kalk dememiş yalnız lütfen konuları dikkatli okuyup ona göre yorum yapalım.
pisliğinden demeyelim 2 çocukla zordur ama konu sahibi de zaten evinin durumundan hoşnut değil, kendisi farkında olduğu için kv ve görümcelerin söylemesi zoruna gitmiş ama benim annem de benim evime bir ton laf eder.
benim de evim genel de dağınıktır bizde de kedi var ama misafir geleceği zaman süpürüp silmek yarım saat. bulunduğum şehir de ev yapımı pasta satan yer var oradan da ikramlık aldığım zaman olay bitiyor.

27 aylık nedir ? Neden çocuğun yaşını yazmak yerıne 12 aylık 20 aylık 35 aylık vs derler hiç anlamıyorum itici oluyor

laf söylerler tabiki yardımcı oldukları için sizde bir şey diyemezsiniz. Evin baya pis ve dağınık olduğunu kendinizde kabul etmişsiniz zaten onlar deyince neden alındınız ki
Bunuda ilk defa sizde duyuyorum ne fark ediyor 2 yaşında mı demem gerekiyodu?

Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.

Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)

Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi :KK43:

Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beter :KK43: Dedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe

Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.

Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.

Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.

Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi :KK43:(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.

Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyoro_O offf içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim :KK43:
Sadece çok hassassınız,olur öyle şeyler rahat olun.
İçlerinde kötü birşey yok gibi sadece sesli düşünerek yardım etmişler gibi.
görümce dalga geçmek için değilde espri gibi takılmak istemiş gibi geldi bana.
Herkesin zaman zaman dokununca ağlayacak zamanları olur muhtemelen o dönemlerden birindesiniz.
Size kolaylıklar dilerim.

İyi de konu sahibi yardım istememiş ki, kendileri yardım etmişler. Sonra da başakakmak gibi olmuş.
Bu durumda nasıl konu sahibine yükleniyorsunuz anlamıyorum:KK43:

Yav istememiş de evin tepesinden bö ek çıkmadığı kalmış. Belki de o misafiri bile bahane ettiler evi temizlemek için? Yazık değil mi 2 çocuğa, konu sahibi anneye, o babaya pislik içinde yaşıyorlar. Anne sonuçta öbürleri hala el uzatalım demişler bana kalırsa yoksa onlar bilmiyor muydu al bebeleri bize gel demeyi. Benim de kızmam çocuklar için oldu niye öyle bir evde yaşasınlar ki. Bakamıyorsan doğurma lafı bence burada da geçerli. İdare edememek de en büyük problem. Her şey maddiyat değil.

Yav istememiş de evin tepesinden bö ek çıkmadığı kalmış. Belki de o misafiri bile bahane ettiler evi temizlemek için? Yazık değil mi 2 çocuğa, konu sahibi anneye, o babaya pislik içinde yaşıyorlar. Anne sonuçta öbürleri hala el uzatalım demişler bana kalırsa yoksa onlar bilmiyor muydu al bebeleri bize gel demeyi. Benim de kızmam çocuklar için oldu niye öyle bir evde yaşasınlar ki. Bakamıyorsan doğurma lafı bence burada da geçerli. İdare edememek de en büyük problem. Her şey maddiyat değil.
Daha yeni evlisin. Senin dediğin gibi olmuyor o işler.
Kadın robot mu hem çocuğuna baksın hem evi tertemiz olsun hem yemek yapsın. Ee bu kadın ne zaman dinlenecek ne zaman uyuyacak ne zaman kendine vakit ayıracak? Çocuk dünyaya getiriyor diye yaşamasın o zaman.
KADIN DA İNSANDIR. Her şeye yetmek zorunda değil. Konu sahibi yetişemiyorsa kocası yetissin. Ya da yardımcı tutsun.
Çocukların ihtiyacı olan sevgi temizlikten daha önemli.

Kadın robot mu hem çocuğuna baksın hem evi tertemiz olsun hem yemek yapsın. Ee bu kadın ne zaman dinlenecek ne zaman uyuyacak ne zaman kendine vakit ayıracak? Çocuk dünyaya getiriyor diye yaşamasın o zaman.
KADIN DA İNSANDIR. Her şeye yetmek zorunda değil. Konu sahibi yetişemiyorsa kocası yetissin. Ya da yardımcı tutsun.
Cidden tek boş kaldığım vakit akşam 9dan sonra o saate kadar da halim kalmıyor zaten. ki şu saat oldu kahvaltı edemedim 8de uyandım. emziriyorum birde. Muhtemelen birazdan kalkıp işlere girişcem (bebek uyanana kadar vaktim ne kadar yetiştirebilrsem ki gene detaylı yapabilir miyim meçhul ) pilim bitecek ekmek arası peynirle karnımı doyurucam. Oda bi yanda bebeğim ağlarken. İşte bu durumdan çok bunaldım.. güzel bi kahvaltı edebilmek isterdim mesela. İstediğim yemeği pişirebilmeyi. Büyük ihtimal akşam sadece sosis kızartabilicem. Mutfakta vakit geçirmek zaten terapi gibi geliyordu. İdare edemeyen doğurmasın diyolar da tek çocukta olsa bu durumda olabiliyor insanlar en az 6 aylık olana kadar kucağa bağımlı oldukları için. Sonra yürüteçe koyarak eline oyuncak yada kemireceği birşeyler vererek insan kendine vakit yaratabiliyor en zor dönem bu dönem bence ...

Hem çalışıyorum hem 10 aylık kızım var. Doğduğundan beri yaptığım temizlik iki elin parmağını geçmez. Ya kayınvalidem yapar ya annem. Ya da haftasonu eşimle beraber yaparız.
Allah razı olsun ikisi olmasaydı da yardımcı tutardım mecbur.

İki küçük çocukla evin batması yetişememen çok normal.

Çocuklu eve emrivaki yapıp misafir gelinmez bi kaç gün önceden haber verilir en azından. Madem komşusu gelecek yardım edecekler tabi. Onlar laf söylüyor alınıyorsan eşine söyle çocuklar uyuyunca beraber yapın temizliği ya da yardımcı tutun.

Kimsenin çocuklu evde dağınıklığa laf söylemeye hakkı yok. Ama pislik içindeyse sağlığınız için bi çaresini bulmalısınız.

Cidden tek boş kaldığım vakit akşam 9dan sonra o saate kadar da halim kalmıyor zaten. ki şu saat oldu kahvaltı edemedim 8de uyandım. emziriyorum birde. Muhtemelen birazdan kalkıp işlere girişcem (bebek uyanana kadar vaktim ne kadar yetiştirebilrsem ki gene detaylı yapabilir miyim meçhul ) pilim bitecek ekmek arası peynirle karnımı doyurucam. Oda bi yanda bebeğim ağlarken. İşte bu durumdan çok bunaldım.. güzel bi kahvaltı edebilmek isterdim mesela. İstediğim yemeği pişirebilmeyi. Büyük ihtimal akşam sadece sosis kızartabilicem. Mutfakta vakit geçirmek zaten terapi gibi geliyordu. İdare edemeyen doğurmasın diyolar da tek çocukta olsa bu durumda olabiliyor insanlar en az 6 aylık olana kadar kucağa bağımlı oldukları için. Sonra yürüteçe koyarak eline oyuncak yada kemireceği birşeyler vererek insan kendine vakit yaratabiliyor en zor dönem bu dönem bence ...
Sen aldırma bu şekilde yorum yapanlara. Bazen kadınlar öyle acımasız oluyor ki erkekler daha anlayışlı kalıyor yanlarında.

Kaynana olacak insana benzer canlının bana söylediği sözleri kayınpederim ve kayınbiraderim duysa çok sinirlenir mesela. "Laf söyleyeceğine yardım et"derler ciddi ciddi. Eşim de annesinden çok etkileniyordu, sonra o da halden anlamaya başladı.

Hem erkek olmadan hamile kalıp doğuran bir kadın görmedim henüz. ( meryem aleyhisselam haric)
Öyle bir yöntem geliştirilmedi. Tek başına da dünyaya getirmedin. Kocanla yaptın bu işi. ( bakamayacaksan doğurma kısmına binaen söylüyorum bunu)

İyilik yap denize at demişler. Ama seninkiler iyilik yapıp başa kakmışlar. Ev temizlenir hallolunur, laf soyleteceklerine keşke hiç yardım etmeselerdi.

Ben olsam sesimi çıkarmazdım hiç aman yapsınlar söylendikleri gibiyse evde, tutamıyolar demekki çenelerini der geçerdim :)
Ama bunda sanırım benim Kv’nin bırakın temizlik yapmasını, yardım etmesini, içtiği bardağı kaldırdığını görmediğim içindir 😁

Zaten istemedim ki kendileri geldi 🤔

Evet kesinlikle ben istemedim. Ben onların huyunu bildigim için doğum yapip geldiğim gün elime süpürgeyi aldım onlar gelmeden evi süpürdüm sildim tahmin ettiğim gibi geldiler baktılar ben kendim yapiyorum bişey demeden çıkıp gittiler dünde gelip kendisi süpürgeyi aldı ben yapiyim sen yiyecekleri hallet dedi çünkü vaktimiz azdı kendisi kabul etmiş misafiri de . Gerçi bugün gelmeyin de demez kimseye

kendi adlarına rezil olmamak için gelip sana yardım etmişler ,

ayşenin gelinine gittik evi mok götürüyordu demesinler diye yanii

Benim yeni evli olmam sizi zerre kadar ilgilendirmez. Hiç çocuk olan ev görmedik sanki. 😱 Kendi özel hayatınızla ilgilenin. İşiniz, sizi ilgilendirmeyen durumlara yorum yapmayın. İnsan haddini bilmeli. 🤗Sıkışınca da hemen olayı dramatize ediyorsunuz. Ben de yeğenime baktım 1 aylıktı aylarca ve gayet de yemeğimi, temizliğimi hallediyordum. Niye tembelliğe, pisliğe bahane arayayım? KK da, sosyal medyada gezinmeye vakit var ama çocuğa temiz ev sunmaya vakit yok. 🤷‍♀️ Kadın zaten temizlikçi tutmaya bile yanaşmamış. Halinden şikayetçi değil, kanıksamış o mikrop yuvasında yaşamayı. Kadın robot mu peki o çocuklar robot mu ? Niye o evde büyüsünler ? Her şeye yetmek zorunda değil ama doğurduğu çocuğa yetmek zorunda. Annesi ya da babası madem yetemiyor, madem yetişemiyor çocuk yapmasınlar ? Aaa ama olmaz annelik kutsal. Lütfen herkes anne olsun. Kamu spotudur. Ben sevgisine laf ettim mi ? Yoo. Neden olayı buraya çekiyorsunuz ? O zaman çocukların hasta olması, o yağlara basıp kayması da sorun değil. Önemli olan SEVGİ. Peh pehhh :KK70:

Ya birde şöyle oluyor benim durum, şuan mesela gardolabımın içi perişan halde hani üst üste yığılmış giysilerim resmen tıkıştırdım ne bulduysam,şimdi gidipte o dolabın aynalarını vs silmek bana saçma geliyor sonuçta içi rezil bi durumdayken dışını temizlemekte içimden gelmiyor mutfak dolapları da öyle. sanırım once bu düşünceden kurtulmalıyım yoksa herşey alıp başını gidiyor
Bacım sen naptın ya 😂 çocuk uyuyunca katla onları tabi ki içi dağınıkken dışı temiz olsa nolur. 😂

Ben birçok kişinin aksine sizi haklı buldum. Bende olsam böyle düşünürüm. Rahatsız edici bir durum. Dökülebilir yağlanabilir toz olur her yer eşya olur olur yani bazen hatta birçok zaman istemezsin yapmazsın millete mi yaranalım. Ki laf edecek insan evine gelmesin. Kv millete yaranmak için işi yapıyor birde laf sokuyor. Yapmak zorunda değiliz ya tek biz mi yaşıyoruz o evde. Bne uzun zamandır temizlik yapmıyorum mesela rahatsız mıyım evet ama zorunda mıyım hayır

Benim yeni evli olmam sizi zerre kadar ilgilendirmez. Hiç çocuk olan ev görmedik sanki. 😱 Kendi özel hayatınızla ilgilenin. İşiniz, sizi ilgilendirmeyen durumlara yorum yapmayın. İnsan haddini bilmeli. 🤗
Sen sanki çok had bilir yorum yazıyorsun değil mi?
Kadına evini b.k götürüyor yazıyorsun sonra da had bekliyorsun. Ben sana gayet de had bilir bir cevap verdim.
"Yetmeyen çocuk yapmasın" sana ne?
"Evi pislik yuvasıymış " sana ne?
Sen başkalarının hayatına burnunu sokunca iyi ama.
Hem ben seni alıntılamadım, sen alıntıladın.

Senin gibi çözüm odaklı değil de sorun odaklı olan insanlar yüzünden herkes kabuğuna çekildi. Sürekli eleştirin insanları. Onu niye böyle yaptın, şunu niye şöyle yaptın?
Çözüm sunmayın.

Sana da tavsiyem birine iyilik yaparsan kesinlikle o kişinin başına kak. Ya da hiç iyilik falan yapma sen .:KK8:

Bütün yorumları okudum o yüzden size cevap yazayım dedim gözünüzden kaçan veya okumadığınız yerler var. Kocası 2 işte toplam 16 saat çalışıyormuş dolayısıyla eve yetişemez. Yardımcı tutmak iyi fikir bende önerdim ama konu sahibi istemiyor, kayınvalidem kadını kovalar yüzüme karşı ev temizlemekte ne var der yazmış, bu yönde bir isteği yok yani. Kadın robot değil zaten ev tertemiz değil hatta pislik içinde, yemek konusunda da öğlen ekmek arası akşam tek çeşit kızartma yapıyorum yazmış yani onu da yapmıyor, sadece çocuklarına bakıyor. Ne zaman uyuyor bilmem ama burada yorum yazarak harcadığı zaman kendine ayırdığı zaman oluyor sanırım. Siz kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Konunun sevgiyle bağlantısını ben bulamadım, çocuklar pislik içinde yaşıyorlar konu sahibinin anlattığı ayrıntılara göre ve evet bakamayacak olan çocuk yapmamalı hemde araları bu kadar az 2 küçük çocuk. Herkesin becerisi aynı olmasa da bu şekilde çöpe dönmüş bir ev daha önce hiç duymadım, bilmiyorum. Üstteki mesajda çözüm bulun yazmışsınız benim bulduğum çözümüm temizlikçi kadın tutulmasıydı onu da konu sahibi kabul etmedi, bende çözümler tükendi.

X