Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Zaten aynı apartmanda bunların yaşanılması kaçınılmaz.gerçekten çok yüz göz olmuşsunuz

Ben olsam kaynananın akrabalarını doyurcam diye bu kadar laf çekmem kimseyi de kabul etmem
Iki çocuklu kadına çocuk görmeye giden bi zahmet karnını doyursun evinde ya da pastasını alsın da gitsin.

Cidden aramızda var böyle ev ev gün gün gezip karnını doyuran.

Ben çok gaddar da olabilirim bilmiyorum.Ama siz cook yüz vermişsiniz.yazik dünyaya bi kere geliyosunuz ya. Eşiniz bu olayların neresinde?

Çocuğu tek başınıza yapmadığınıza göre o da bireylerin ucundan tutmali

Altlı üstlü oturmuyoruz hatta arada 1400 km var. Senede bir iki defa gelip 10 15 gün kalır ve burnumdan getirir.

Son gittiğinden sonra hiç mi hiç aramadım tepki olarak.

Sen de bir dahakine temizlikçi tut. Ne uğraşıyorsun canını yoruyorsun? Gece gece temizlik yapacaksın da uykun ne olacak?

Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.

Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)

Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi :KK43:

Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beter :KK43: Dedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe

Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.

Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.

Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.

Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi :KK43:(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.

Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyoro_O offf içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim :KK43:
herkes boyle degil ben bazen cok abartmama ragmen benim kv olsun cocuklar var otur dinlen yapariz sonra falan der. ama bence onlar oyle deyince susmayin sizde cocuklar dan yapamiyorum ya da gorumcenizin sacma esprilerine evet hastayim sunizit var bende falan deyin. ama diklenerek degil sizde delilige vurdurun.

O zaman kendiniz temizleyin yetısemiyorsanız temizlik ıcın yardımcı alın. Maddi durumunuz yetersizse 2.cocugu 1.cı buyumeden yapmasaydınız.
Gordugunuz gibi careler tukenmiyor.
Kimse sizin emir eriniz degıl, tavrına hareketine dikkat edip hizmetcılık yapsın.
Ne alakası var yaa?
Laf sokmayı biliyorlar ama.
İki bebekli kadının evine gidip de sağını solunu karıştırmak ve kusur bulmak da ne ola ki?
Ev madem pis, oğlu da yaşıyor o evde. Oğlu temizlesin o zaman.

Iki yardım ettiler diye istediklerini yapma hakkına sahip mi oluyorlar?
Yardım teklifini onlar götürmüş halbuki. Hem gelenler de onların akrabasıymış.
Kimse kimsenin emir eri değil ama kimse de kimsenin üstünde egosunun tatmin edildiği canlı değil.

Anlattıgınız evi ben görsem bende söylenirim. Biri 4 yaşında, biri 7 aylık iki çocuk sahibiyim. Kızım kucaktan inmiyor. Ana kucagıyla karnıma takıp evimi süpürüp, siliyorum, tozunu alıyorum. Gece uyutunccada banyo tuvalet temizliği. Bu arada gece uykularıda düzensiz. Yani temiz olmamak secimm meselesi, cocuk bahane. Yag tuttmuş diyorsunuz.. Eleştirmek istemezdim ama üzgünüm.

Canım benim hiç canını sıkma.Herkesin öncelikleri farklıdır. Kimi için evinin temizliği, kimi için de çocuğun eğitimi ve bakimı daha önemlidir. İkisi aynı anda çok zor çünkü yardımcı olmadan. Benim de iki çocuğum var ve çalışıyorum. Çocuklarım küçükken yapabilirim dedim. Yapanlar var ben de öğrenmeliyim yapmayı dedim. Ve bir hafta yataktan kalkamamıştım. Herkesin bünyesi farklı çünkü. Başaranlar var diye kendini suçlama sakın .Şimdi çociklarım büyüdü daha çok vaktim var. Ne kadar pratikleştığıme ben de şaşırıyorum. Çocuklar büyüdükçe sen de öyle olacaksın. Daha çok vaktın olacak. Biraz sabır. Bir de hayır demeyi öğrenmelisin bence. Emrivaki misafir gelinmez öyle.

Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.

Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)

Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi :KK43:

Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beter :KK43: Dedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe

Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.

Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.

Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.

Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi :KK43:(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.

Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyoro_O offf içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim :KK43:

Ev müsait değilse neden kabul ettiniz ki misafirleri??
Çok normal sonuçta iki küçük çocukla öyle olması.
Keşke ne kabul etseydiniz ne de onlara temizlik yaptırsaydiniz..
Temizlediğiniz bir gün çağırsaydiniz..

Ama takılmayın bence, ben daha hem temizlik yapıp, hem laf etmeyecek birini görmedim...

Canım salma kendini inan salsan ucu bucağı kaçar hepten toplayamazsin. Evet gün geliyor canım istemiyor ama ev işleri de bana bakıyor hele şu an o kadar ihtiyacım var ki dinlenmeye🙄

İki çocuğum var biri 4 diğeri bir yaşında ikisi de inat dediğim dedik çocuklar üstelik iki haftadır eşim evde kaza geçirdi ayağı kırık yatıyor oldu mu sana 3 çocuk🤦

Çocuklar şimdi uyudu çay demledim döktüm kısmetse icicem🤭 sende vakitlice işlerini yap ki anında biri gelir bende kayinvalidemle oturuyorum ufaklık durmayinca veriyorum anında 3 işi yapmaya çalışıyorum.

Ya da çocuk uyurken diğeri oyuncaklarla oynarken bir şekilde işin ucundan tutuyorum. En azından mutfağını temiz tutmaya özen göster orada yemek yapiyoruz kim mutfağı öyle görse elinden birşey yemek istemez böyle düşün.

işin görülmüs gerisini boşver amann tika kulagini gitsin
bizimkiler aşırı titiz ben prizleri sirkeli suyla silerim mesela yinede geldiklerinde ellerinde bez her yeri silerler cocuk olmasina ragmen evim temizdir genelde ama yinede iclerine sinmiyor sanirim ilk zamanlar benimde zoruma gidiyordu simdi yuzumun astari kalmadi eliniz degmisken surayida silin bari diyorum 😂😂😂😂

Benim kv temizlikle vs ilgili yüzüme karsi birsey demiyor ama arkamdan konustuguna eminim ☺

Yerinde olsam kendimi begendirecegik diye bu kadar paralanmazdim. Altli ustlu oturuyormuşsunuz madem akrabalari kv agirlasaydi cok gereksiz olmuş. Arada yardimci tut gerekirse...
Yavaş yavaş yap tek günde heryere girişme temizlik diye

Hamileyken bilmem ne sildiniz, dogurdunuz ertesi gun ev işi yaptiniz, hadi gecede temizlik yapin. Kv gorumceden aferin alinca ne degisecek hayatinizda? Kendini yiprattiginla kalacaksin ilerde anlarsin

Valla altlı üstlü oturuyorum , şu an görüşmüyorum ama görüşürken de zırt pırt gelmezdi Allah var. Bence yardımcı bi kadın alın temizliğe en azından 15 te bir. 2 küçük çocuk haklısınız yapamamakta ama saldınız mı toplaması çok zor oluyor.

Evlatlarınızı sağlıkla büyütün inş,yaptıkları şeyleri başa kakmaları yüzünden her işimi kendim yapmaya çalışıyorum demişsiniz ama belliki yetişemiyosunuz her işe 2 çocukla,onlardan temizlik konusunda yardım istemeyin ama çocukları bakmalarını isteyebilirsiniz,kv çocukları bakarken sizde temizlik yaparsınız böylelikle eviniz temiz kalır,kv de başa kakacak bişey bulamaz,siz herşeye yetişiyim derken daha çok başa kakacak şeylere fırsat vermişsiniz,evet çocukla iş yapmak zor ama biraz pratiklikle herşey hal oluyo,

Ben hamileyken hem çalıştım hemde 39 haftalık olana kadar evimin en ince temizliğine kadar kendim yaptım avize silmek gardrop ayakkabılık üstünü silmekte dahil. Kayınvalideciğimde yarın şunu yaparız dediği her gün başka bişey bulup yardımıma gelmedi.
Benimde evim leş gibi oldu, bazı kırıcı yada sert yorumlar olmuş ama sizi iyi anlıyorum ben temizlik bağımlısı düzenli tertipli olduğum halde evim leş oldu. Mutfak halım hala lekeli ama o an bebek durmuyorki kalkıp onu hemen temizleyesin kaldı ki bitane daha evladınız varmış. Madem okadar kötüydü eviniz keşke o an hemen misafir kabul etmeseydiniz yada kayınvalidenizin evine çıksaydınız. Benim oğlum 9buçuk aylık ve kayınvalidemin bi akrabası bebek hayırlamaya gelmek istiyo hala davet etmedim. Ben kvme ve akrabasına hizmetçilik edicem diye kendimi yoramam. Gelir yardım ederse ne ala ama onu da yapmıyor.

Biraz zaman lazım bebeğinizin kendine gelmesi için. Şuan kucaktan inmemesi çok normal benimkide kucak manyağıydı daha yeni yeni kucaktan iniyor ama ayaklarımdan da uzaklaşmıyor.
Kinayeli davranmışlar evet madem altlı üstlüsünüz insan 2-3 güne bir geldiğinde görür evin halini işin ucundan tutar. Benimki içtği çay bardağını makineye koymasın diye bardağı oğluyla yollattırır mutfağa..

Evlatlarınızı sağlıkla büyütün inş,yaptıkları şeyleri başa kakmaları yüzünden her işimi kendim yapmaya çalışıyorum demişsiniz ama belliki yetişemiyosunuz her işe 2 çocukla,onlardan temizlik konusunda yardım istemeyin ama çocukları bakmalarını isteyebilirsiniz,kv çocukları bakarken sizde temizlik yaparsınız böylelikle eviniz temiz kalır,kv de başa kakacak bişey bulamaz,siz herşeye yetişiyim derken daha çok başa kakacak şeylere fırsat vermişsiniz,evet çocukla iş yapmak zor ama biraz pratiklikle herşey hal oluyo,
Kv büyük çocuğu parka filan götürüp ilgileniyormuş zAten. Konu sahibi yapamıyor eli yavaşmış kendi üstte yazmış

Bu arada konu sahibi miniktirtil35 yine kullanıcı adı değiştirmiş. Gorumcelerinin konuşmalarını kaydedip ortalığı karıştırmaya niyetlenip, evinin işini yaptırmak da ne biliyim... Hayat çok güzeldir ya bu kafa yapısıyla.
Siz bunu bana özel mi yapıyosunuz ? Her açtığım konuya, eski konularımı didikleyip gelip burda " yiaaaa konu sahibi de şunu şunu yapmis mis ta şu olmamişş eski konularına baktım" istisnasiz her konumdan bu yorumla cıkıyosunuz kimsede takmamış rica edicem zahmet olmazsa konularımdan uzak durur musunuz? Bak eski/yeni kullanıcı adımı da ezberlemişsin :işsiz:

X