Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle öyle. Sağolsun kv her zaman kızımı alır parka felan götürür evinde bakar sabah kahvaltı ederlerken alır. Küçüğü ilk defa gönderdim bugünSen kendini saldigini kabul ediyorsun bu cok guzel bisey olabilir cocugumuz olmasa bile bazen canimiz istemiyor yapmiyorz.
ama bu imalardan dolayi uzulmussun toparlanicam diyosan hergn cocklardan birini en azindan birak kaynana na evi toplarlicam de giriş işlere yap temizligini hergun silsen supursen tertemiz olur.
Zaten küçük cock olan bi evin hergun supurulup toz alinmasi lazm.
Size göre vakitsizliktir ona göre keyftır. Her 2 cocugu olanın evı yag baglamıyor sonucta?Zahmet edip temizlemiyor ' derken sanki ben keyfimden temizlemiyormuşum gibi davranıyor demek istedim. Yani ben zahmet etmiyorum gibi
Ayy çok iyi bilirim":)) ben gardolap mutfak dolaplarını atsambir oglum var sana resim yollayim mi? yemek yapmam lazim hala saat kac oldu? isten geldigimden beri oglum hala annneee oturr oyna diyor
Kimse bişeye mecbur değil zorunda değil zaten ne bu öfkeniz anlamadımSize göre vakitsizliktir ona göre keyftır. Her 2 cocugu olanın evı yag baglamıyor sonucta?
Herkes sizinle aynı bakamaz olaylara, bakmak zorunda da degil ler.
Canım eger calismayan bi bayansan bu kadar salman yanlış.Benim annem hem calisirdi hem 1 aksam onceden yemek yapardi hem de sabahin 5inde kalkar evi toplar ise giderdi.Ki bende calisiorm asla onun gibi yapamam.Ben cocuk olunca haftada 1 evi detayli temizletmeyi dusunuorm.sizde bi temizlikci bayanla anlasin isterseniz.Calismiyosunz ama iki tane kucuk yavrunuz var.Ben olsam bende ezilirdim kv karsisinda.Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.
Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)
Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi
Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beter Dedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe
Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.
Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.
Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.
Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi (( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.
Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyor offf içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim
Gayet sakinim ben ama siz istiyorsunuz ki herkes olaylara sizin gibi baksın..Kimse bişeye mecbur değil zorunda değil zaten ne bu öfkeniz anlamadım
Aynen ya, maksat bebek görmekse kendi evini açsın. Ama yapmasını istediği yemeklere kadar söyleyip, üstüne bide gelip imalarla temizlik yapmış. E ne gerek vardı? Konu sahibi de evim şuan müsait değil diyebilmeli bence. 2 gün sonra gelseler de olurdu.Ben niyeyse pek iyi niyet göremedim. Gelecek akrabalarına yaranma çabası gibi geldi. Ara ara bence çocukları bırakın baksınlar siz de işinizi yapın 2 3 saat. En azından böyle insanlara muhtaç olmazsınız.
iyi niyet şu şekild e olurdu bence. Ben kv olsam misafirleri evimde ağırlar. Gelinime de kızım sen yorulma bebeğini al gel derdim
Ya karışmak izin vermekle alakalı değil ki. Kv min huyu bu. Bana özel değil başkalarına da yapar aynısını gider der kendin temizlemekte ne var temizlikçi tutmuşsun diye. Ağzını tutan bi kadın değil ama herşeyi yüzüne söyler. Öyle diyeceğini söyledim yani gülünce ne oldu ki? Kendi annemde der ona bakarsak.Anlattıklarınızda sorun yaratılacak bir şey yok bence aksine size yardım etmişler. Kendimi kötü hissettim pis bir insan gibi demişsiniz, pis misiniz bilmem ama temiz olmadığınız kesin. 2 çocuğu olan çok tanıdığım var hiçbirinin evi gündelik hayatta sizin anlattığınız şekilde değil, yargılamıyorum herkes farklı yetişemiyor olabilirsiniz o zaman yardımcı kadın almayı deneyebilirsiniz. Ona da kayınvalidem izin vermiyor demişsiniz her altlı üstlü oturan sizin gibi değil, evinizin işine bu kadar karışmasına müsaade edip dahası nasıl normal bir durum gibi gülerek yazabildiniz şaşırdım.
Kadın haklı eve gelene birşey ikram etmek lazım ne var ki bunda mantı aç dememiş ki altı üstü makarna salatası çocukları ile de ilgileniliyormuş konu sahibi kendi ağzı ile büyük çocukla ilgilenildiğini söylüyor ağzı ile temizliğe de gelinmiş daha ne yapılsın . Konu sahibinin anlattınlarından midem bulandı her yer yağAynen ya, maksat bebek görmekse kendi evini açsın. Ama yapmasını istediği yemeklere kadar söyleyip, üstüne bide gelip imalarla temizlik yapmış. E ne gerek vardı? Konu sahibi de evim şuan müsait değil diyebilmeli bence. 2 gün sonra gelseler de olurdu.
Bunların bide habersiz gelen versiyonları var geçen karşıda oturan akrabası pat diye iki kadın çıktı geldi. Hediyelerini almışlar yani önceden belirlemişler geleceklerini camdan seslense duyarız hiç söylemediler. Çat diye geldi bide çıkarken aa koltuklarin da çok güzel dur evinide geziyim hiç gelmedim dedi. Allahtan toparlamıştım tesadüfAynen ya, maksat bebek görmekse kendi evini açsın. Ama yapmasını istediği yemeklere kadar söyleyip, üstüne bide gelip imalarla temizlik yapmış. E ne gerek vardı? Konu sahibi de evim şuan müsait değil diyebilmeli bence. 2 gün sonra gelseler de olurdu.
Ya karışmak izin vermekle alakalı değil ki. Kv min huyu bu. Bana özel değil başkalarına da yapar aynısını gider der kendin temizlemekte ne var temizlikçi tutmuşsun diye. Ağzını tutan bi kadın değil ama herşeyi yüzüne söyler. Öyle diyeceğini söyledim yani gülünce ne oldu ki? Kendi annemde der ona bakarsak.
E neguzel daha ne istiyosn ozaman kv cocugu her goturdugunde sen temizlk yerine dinlenmeyi tercih ediyodun ama artik oyle olmasn dahada rahat ediceksin görursunKesinlikle öyle. Sağolsun kv her zaman kızımı alır parka felan götürür evinde bakar sabah kahvaltı ederlerken alır. Küçüğü ilk defa gönderdim bugün
Çok teşekkür ederimm o kadar haklısınız ki.. gerçi ben bu günleri hiç özleyeceğimi sanmıyorum çünkü artık açlıktan yaşadığım anın Farkında değilim. Ay çok zor ya yemeği hazırlasam sofraya oturmadan uyanıyor ufak. Hazır yemeğide hergün nerde bulacaksın. Yavaş bi insanım üstelik. Temizlik yaptığım gün ac susuz gezerim yemek yiyim desem 1 saatim geçer. Temizlik yaparım zaten yetişmez bi taraf gene pis kalır. örn bugün sütüm bile azalmış gibi.Yaşadığınız mahcubiyeti anca sizin durumunuzda olan biri anlar, o da ben oluyorum :) Bende öyleydim çocuk ilk doğduğu zamanlar, ve yine olucam sanırım çünkü 5 aylık hamileyim şuan. Çocuklu ev de düzen olmuyor, hele ki halı temiz asla durmuyor. Sizin büyüğü de şuan sürekli bi yerleri karıştırıp döküp dağıtan bi çocuktur, benim 21 aylık oğlum var o öyle çünkü. Ben toplarken o arkamdan dağıtıyor Artık düzeni bıraktım, temiz olsun diyorum. Temizliği de bi kere bırakınca ipin ucu kaçıyor. Altlı üstlü olunca kv ile çok zor. Evim bal dök yala misali olsa, tavana diker kafasını avizeleri silmedin mi der mesela Benimki de başkalarının temizliğine akıl veren, karışan biri. O kadar iyi anladım ki moralinizin bozuluşunu, utancınızı.. Eşiniz veya kendi ailenizden yardım edecek birileri varsa onlardan yardım alın bence. Ben mesele bebek görmeye gelecekleri zaman haber verildiğinde hemen kız kardeşimi arardım, o yarım saat 1 saat oyalardı bebeği ben çarçabuk hallederdim işlerimi. Bide buzluğunuza aperatif şeyler atın çok rahat edersiniz. Benim dolabımda hep sigara böreği, sarma, mozaik pasta gibi şeyler olur. Öyle kısırla falan da uğraşamam 2 çocukla kusura bakmasınlar Çoğu zaman hazır kek kurabiye bile ikram etmişimdir. Aynı yoldan geçen kadınlar, şimdi nedense aşırı acımasız yorumlar yapıyolar. Dedikodu olunca illa geliyor kulağınıza. Hiç takmayın. Ben çocuklarımın mutluluğunu, rahatını önemsiyorum. Bundan 5 yıl sonra mesela işlerimizi rahat rahat hallederiz, ama şu zamanlarını bir daha yaşayamicaz. Evde küçük çocuğu olan kadınlara biraz anlayış zor olmamalı. Bozmayın moralinizi. Eviniz çok kötü durumda olduğunda da o gün misafiri kabul etmek zorunda değilsiniz, ben 1 gün önceden haber vermeyeni de kabul etmiyorum mesela :)