Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Benim de biri 3 yaşında diğeri 3 aylık iki çocuğum ve ikisi de mızmızlıkta yarışırlar. İlk çocuğum küçükken ben de salmıştım az biraz ama şükür çabuk toparladım. İkinci doğduktan sonra hiç salmadım ama. Gündüz uykuları 15 20 dakikayı geçmez o arada bile hiç vakit kaybetmeden bişeyler yapmaya çalışırım. Erteledikçe daha kötü olur. Kirleneni kirlendiği an temizlemeye bakın. En azından dökülen yağı elinize bi bez alıp o anda silebilirdiniz. Yemek yaparken atıyorum soğan kavrulduğu sırada bulaşıkları halledebilirsiniz. Ne biliyim bi süpürge çalıştırmak yarım saati geçmez. Ben bebeğimi pusete yatırıp süpürdüğüm her odaya yanımda götürüyorum. Tozu çoğu zaman bebek kucağımdayken alıyorum. Şöyle iki dakka keyfi yerinde olsun koşa koşa tuvaleti banyoyu yıkıyorum. Ucu kaçtı mı gerçekten çok fena oluyo çünkü. Yeri geldi gece 4e kadar ortalığı topladım çamaşır bulaşık hallettim ve yastığa rahat koydum kafamı. Bence bunun tadı hiç bişeyde yok

E neguzel daha ne istiyosn ozaman kv cocugu her goturdugunde sen temizlk yerine dinlenmeyi tercih ediyodun😉 ama artik oyle olmasn dahada rahat ediceksin görursun
İşte o sırada ufaklık uyumuyor sürekli kucak istiyor 7-8 aylık olsa eline bişey versen oyalansa va eminim daha rahat olurum :KK43: ama genede bugünden itibaren gerekirse gece yapıcam.

Benim de biri 3 yaşında diğeri 3 aylık iki çocuğum ve ikisi de mızmızlıkta yarışırlar. İlk çocuğum küçükken ben de salmıştım az biraz ama şükür çabuk toparladım. İkinci doğduktan sonra hiç salmadım ama. Gündüz uykuları 15 20 dakikayı geçmez o arada bile hiç vakit kaybetmeden bişeyler yapmaya çalışırım. Erteledikçe daha kötü olur. Kirleneni kirlendiği an temizlemeye bakın. En azından dökülen yağı elinize bi bez alıp o anda silebilirdiniz. Yemek yaparken atıyorum soğan kavrulduğu sırada bulaşıkları halledebilirsiniz. Ne biliyim bi süpürge çalıştırmak yarım saati geçmez. Ben bebeğimi pusete yatırıp süpürdüğüm her odaya yanımda götürüyorum. Tozu çoğu zaman bebek kucağımdayken alıyorum. Şöyle iki dakka keyfi yerinde olsun koşa koşa tuvaleti banyoyu yıkıyorum. Ucu kaçtı mı gerçekten çok fena oluyo çünkü. Yeri geldi gece 4e kadar ortalığı topladım çamaşır bulaşık hallettim ve yastığa rahat koydum kafamı. Bence bunun tadı hiç bişeyde yok
Ay cidden öyle, bana ne olduysa şu 1 aydır oldu hiçbişeyde hevesim kalmadi hiçbişey yapasım yok... bekarken de böyleydim gerçi ama düzelmiştim alışmıştım temizliğe.. aynen anlattığınız gibiydim ki normalde hamileyken ağırlaşır insan dinlenmek ister ben yapar yapar yorulmazdım bebeğe bişey olacak derlerdi. Bulaşık vs bırakmazdım asla. Bu dereceye kadar getirmezdim(bazı zamanları saymazsak) Buarada kesinlikle günlük süpürge açıyorum açılmayacak gibi değil zaten de bi onu yapabiliyorum Alllahtan yetmesede. Yok yok toparlıycam artk kendimi.

İşte o sırada ufaklık uyumuyor sürekli kucak istiyor 7-8 aylık olsa eline bişey versen oyalansa va eminim daha rahat olurum :KK43: ama genede bugünden itibaren gerekirse gece yapıcam.
Kucugu ver ozaman kv sen isini yap büyüğün okadar zarari olmaz sana bi kac ay daha sabret canm .

Çocukla dağınıklık başka bir şey, pislik başka bir şey. Dağınıklık olabilir ama çocuk olan evde hijyen ihmal edilemez.
İki çocuk sahibiyim, çocuk görmemiş büyütmemiş biri de değilim yani. Bu kadar salacak ne var.
Kv niz misafirleri bir gün önceden haber vermedi mi size? Aynı gün mü gelecekler dedi?

Arayanları aynı gün kabul etmek zorunda değilsiniz 2-3 gün sonraya erteleyebilirsiniz o arada sen de evini temizlersin ikramlık bir şeyler hazırlarsın

Çocukla dağınıklık başka bir şey, pislik başka bir şey. Dağınıklık olabilir ama çocuk olan evde hijyen ihmal edilemez.
İki çocuk sahibiyim, çocuk görmemiş büyütmemiş biri de değilim yani. Bu kadar salacak ne var.
Kv niz misafirleri bir gün önceden haber vermedi mi size? Aynı gün mü gelecekler dedi?
Onlarda aynı gün söylemişler. ki genelde habersiz gelenler de var

Ay cidden öyle, bana ne olduysa şu 1 aydır oldu hiçbişeyde hevesim kalmadi hiçbişey yapasım yok... bekarken de böyleydim gerçi ama düzelmiştim alışmıştım temizliğe.. aynen anlattığınız gibiydim ki normalde hamileyken ağırlaşır insan dinlenmek ister ben yapar yapar yorulmazdım bebeğe bişey olacak derlerdi. Bulaşık vs bırakmazdım asla. Bu dereceye kadar getirmezdim(bazı zamanları saymazsak) Buarada kesinlikle günlük süpürge açıyorum açılmayacak gibi değil zaten de bi onu yapabiliyorum Alllahtan yetmesede. Yok yok toparlıycam artk kendimi.
Bence bir kereye mahsus yardımcı alın eve hatta iki gün alın iyice her yeri bi elden geçirsin siz devamını getirin. Çünkü anladığım kadarıyla şu anda eviniz sıfır noktasında ve iki çocuklu halinizle altından kalkmanız çok zor olur.
Ben de kayınvalidemle aynı apartmandayım iki tane de görümcem var allah razı olsun hepsinden çok yardım ederler en ufak bi laflarını sözlerini de duymadım. Yardım istesem koşa koşa gelirler çocukları bıraksam gözleri gibi bakarlar. Ama ben nedense ne mecburiyerleri var mantığıyla yardım istemiyorum. He çocukları bıraktığım oluyo ama o da daha çok keyfi durumlarda. Eşimle gezmeye giderken falan bi iki saatliğine hem onlar sevsinler hem ben kafa dinleyim diyip bırakıyorum. Ama temizliğe daha hiç çağırmadım çok zorda kalırsam misafir falan geleceği zaman kardeşim gelir çocuklarla ilgilenir. O zaman daha rahat ediyo içim nedense

Temiz ve titiz olduğumdan bi şey demiyor :)

aksine o benden çekiniyor ki hiiççç öyle bi karakterim de yok. Bana ne yani herkesin pisi de temizi de kendine.

Büyük oğlum 7 yaşında ufaklık 14 aylık ve buna rağmen rutin yapmazsam benim ev de dağılıp gidiyor. 2 küçük çocukla sürekli kirleniyor. Ben siliyorum ufaklık ağzının salyalarını akıtarak eliyle şap şap her yere sıvıyor. Kafayı yemiş gibi 24 saat silmesem de mütemadiyen sirkeli suyla silip duruyorum etrafı.

Onlarda aynı gün söylemişler. ki genelde habersiz gelenler de var
İşte bu konuda kv niz haksız, ben öyle habersiz asla kabul etmem, kv dem de huyumu bilir teklif bile edemez bunu, ne münasebet. Ben her hazırlığım dört dörtlük olsun isterim.
Bugün kabul edemem şu gün müsaitim derdim sizin yerinizde olsam.
Bende altlı üstlü oturuyorum bu arada. Kv dem evimi pis görsün asla istemem.

Okuyunca ben burdan bunaldim benim de alt üst bide iki fena elti tabi didik didik laf arıyolar benim çocuk olduğunda 6 ay bitmedi gelen giden her gelenede ağır yemek yaptırırdı hala aklıma gelince bunalıyorum sırf bu yüzden çocuk doğurmaya korkuyorum alt üstlü çok zor nezaman biyere gitsem iki eltim pencerede kayinvalidem kapı sesini duyar kapıda bekler meraklarından ne yemek yapsam mutlaka çağrılacak yada götürülecek ben alıştım artık napim evini gece de olsa toparla canım çocuk uyuduktan sonra hem sen rahat edersin hem gelene mahcup olmassin ama çocuk durmuyosa asla çocuğu tek birakip temizlik yapma kim ne derse desin herşeyi kafaya takarsan hastalığa kalirdin

1 hafta önce haber verse anca yetişirmiş.
Gerçi ev temiz de olsa akşamdan haber verilmeli

Bunların bide habersiz gelen versiyonları var geçen karşıda oturan akrabası pat diye iki kadın çıktı geldi. Hediyelerini almışlar yani önceden belirlemişler geleceklerini camdan seslense duyarız hiç söylemediler. Çat diye geldi bide çıkarken aa koltuklarin da çok güzel dur evinide geziyim hiç gelmedim dedi. Allahtan toparlamıştım tesadüf
E madem çevrenizde böyle insanlar var, nasıl böyle rahat olabiliyorsunuz, diken üstünde olurum ben bu durumda.

Kanguruya koyup yemek de yaparsınız, yemek de yersiniz, evde süpürürsünüz

Temizliğin bahanesi olmaz diyorum bemde kızım durmuyor ama gerekirse slinge sarıp işlerimi yaptım ben hiçbir zaman mutfağı yağlı bırakmadım akşam yemeklerinden sonra ocağı silerim güzel fısfıs yağ çözücüler var onlar kiri hemen söküyor zaten banyoyu da gün aşırı lavaboyu klozeti çamaşır sulayıp cifleyif yıkarım gerekirse yemek yapmam ama ev temiz olacak düzenli yaparsanız ipin ucu kaçmaz

Bu arada konu sahibi miniktirtil35 yine kullanıcı adı değiştirmiş. Gorumcelerinin konuşmalarını kaydedip ortalığı karıştırmaya niyetlenip, evinin işini yaptırmak da ne biliyim... Hayat çok güzeldir ya bu kafa yapısıyla.

Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.

Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)

Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi :KK43:

Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beter :KK43: Dedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe

Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.

Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.

Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.

Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi :KK43:(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.

Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyoro_O offf içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim :KK43:
Canım buraya boşuna yazma çünkü buradaki "bazı" gelinler çok mükemmellik keza kv leri de öyle insan birkaç dert yanınca drekt etiketlwniyor
Hem evı temızlemisler hem yaranamamıslar.
Cok ilginc birisiniz
Görümce salonu temizleyım demıs ima varmış?
Bu negatıflık sizi eritmeden degısın bence
Sen tabi onlar
O zaman kendiniz temizleyin yetısemiyorsanız temizlik ıcın yardımcı alın. Maddi durumunuz yetersizse 2.cocugu 1.cı buyumeden yapmasaydınız.
Gordugunuz gibi careler tukenmiyor.
Kimse sizin emir eriniz degıl, tavrına hareketine dikkat edip hizmetcılık yapsın.
[/QUOTE
Milletin yatak odasına da mı müdahale ediliyor hayırdır.?

X