- 28 Eylül 2022
- 1.338
- 4.953
- 63
- 37
Haklısınız, şartlar çok zor. Maaşlar düşük, enflasyon çok yüksek vs vs.Meslek sahibi olmakla ve evde oturmakla ilgili depresyona girilmesi bence çok normal. Burada bu konu hakkında aşağılayıcı yorumlar gördüm. Sorun şu ki; diyelim reklamcılık sektöründe çalışıyorsunuz. İnanın büyük şehirde size sadece kira ve yatan sigorta olarak gelir oluşturur. Bu bence çok kötü bir durum. Düşünün 30 bin alıyorsunuz ki bu başlangıç seviyesinden biraz üst rakam görülüyor, inanın depresyon olacak yine.
Hepimiz çalışalım ama insanların bu düzende çalışmamasini yadirgayamiyorum.
Ben doktora yapıyorum ama atanamam. Çünkü ben dümdüz bir ailenin evladıyım. Yok öyle mecliste falan tanıdığım kimseler. Tepeden inme rektörün nelere sebep olduğunu anlamaz kimse yüksek lisans yapmadiysa.
Şu ara gönüllü çalışan adı altında öğrencilerimiz bir güzel emek sömürüsü de yaşıyor. Bu çocuklar bedavaya çalışırım diyor çünkü doktor falan değilseniz hiç bir zaman garanti olmayacak is bulmaları.
Şu an bu ülkede mülkünüz varsa ve ufak da bir geliriniz varsa kurumsal köleliğe hayır demenize kimse ses cikartmasin boşuna
1 ay önce iş görüşmesinde çocuk doğururum diye korkudan beni işe almadı is veren ve hasta çocuklara çalışan kocaman bir kurum bunu yapan. Tabi yerime dogurm ihtimali olmayan erkek bir birey alındı.
Dünyanın binbir türlü hali var çalışalım mantığı Şu an çok da para etmiyor. 10 yıl çalışan mühendis bir arkadaşım 45 bine çalışıyor. Bugün boşansa o gelirle 2 çocuk okutma ve kira verme ihtimali hiç yok
Ama bu herkes için geçerli, cinsiyetle ilgili değil ki. Erkekler de bu ekonomik koşullardan etkileniyor. Kimse aman ya çalışmasinlar zaten değmiyor demez kolay kolay eğer çok zengin bir ailede değilse.
Erkek de benzer maaş alacak. Hadi yüzde yirmi fazla kazansın kadindan. O da geçindiremeyecek evi. Mecburen artık iki taraf da elini taşın altına koymak durumunda. Demek istediğim bu işin kadını erkeği yok. Herkesin elinden geleni yapması gerekiyor.
Çalışırsın çabalarsın iş bulamazsın anlarım. Ama bu bence artık son nokta olmalı. Çocuğun küçüktür, özel bir durumun vardır vs vs bunlar farklı durumlar. Herkesin hayatı farkli. Fakat konu sahibi gibi daha gencecik yaşında baştan çalışmasam olur mu yaaeee demek bana hiç doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor.