Aynen öyle ailesini ve eşinin uydusu olmamak için gerekli bence de....buna sadece para gözüyle bakmak yanlış bence.
çalışan üreten insanın kendine saygısı da artıyor.
bir şeyleri tek başına da başarabilmeli insan.
bugün evlendiğiniz kişi ile sorun yaşasanız sırf ona muhtaç olduğunuz için yanında kalmak ne kadar zor olurdu düşünsenize.
ne iş yaptığınızdan ziyade çalışıyor kendi ayakları üstünde duruyor olmak önemli bence.
temelde kendi hayatına yön verebilmek ve kendi hayatın hakkında söz sahibi olabimek için gerekli.
aksi taktirde aile ya da eşin uydusu olup o ne derse o mantığıyla yaşamak zorunda kalırsınız.
Kesinlikle olmak zorunda,olsun yani bir şekilde bir taraftan hayata tutunmak için Ablamin şerefsiz bir kocası vardı 4 çocukla boşandı mesleği yoktu biz elverdiğince destek olduk ama ailemin durumu da iyi değil aç,açikta bırakmadık yani ama mesleği olsaydı daha rahat boşanırdi şerefsiz kocasıyla tekrar denedi hatta yine aldatıldı sırf mesleğim yok belki covuklara bakar diya adam hiçbir şekilde bakmıyor..Bende boşandım benim mesleğim olduğu için kimseye eyvallahım yok yani ben yakinen aradaki farkı gördüm keşke ablamın da bir mesleği olsaydı şu an açıktan okuyor bir umut insalalh onun da bir mesleği olur.Erkekleein çoğu artık çok kötü gerçekten ya o yüzden kadınlar sadece kendilerine güvenmeliBirkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Neden boyle dediniz ki? Konu cok normal, cevaplar daha da normal. Boyle bir konuda kavga cikmasini beklemek anormal olurdu hattaGeldi yine banlanmalı , hakaretli, bol beddualı bir konu
Evet o altın bilezik tabir ettiğimiz şey mutlaka olmalı. Ama çalışıp çalışmamak aile içi dinamiğine bağlı benceBirkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Çalışan çalışmayan , meslek sahibi olan olmayan kadın konularında hep bir kaos çıkmıştır nasıl denk gelmediniz en az 3-4 kişi başlanır böyle konularda hepNeden boyle dediniz ki? Konu cok normal, cevaplar daha da normal. Boyle bir konuda kavga cikmasini beklemek anormal olurdu hatta
Cidden gormedim hic. Hatta hep “calismak ne guzel” mesajlari gelecek diye bekliyorumÇalışan çalışmayan , meslek sahibi olan olmayan kadın konularında hep bir kaos çıkmıştır nasıl denk gelmediniz en az 3-4 kişi başlanır böyle konularda hep
Kolunda altın bilezik derler. Bence de öyle. Her şey yolunda giderken sıkıntı yok ama tersine döndüğünde tutunacak dal oluyor maddi manevi.Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Spesifik olarak meslek diyemem meslek bence bu kavramı daraltan bir kavram . Zanaat desek daha doğru olur . Yani "yapabildiğiniz becerebildiginiz uzman olmasanız bile orta derece hakim olduğunuz birşey". Bunun içinde 4 sene lisans okumaya gerek yok .
Ya şimdi ekonomik özgürlük gibi birşey bu bence her kadının ekonomik özgürlüğü mesleği elinde olmalı asla birine güvenerek geleceğini emanet edemezsin ve sana şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim dünyadaki hiçbir şey kendi paranla aldığın şey kadar minnetsiz ve güzel olmuyor ben şahsen istesem hiç çalışmam eşim iyi para kazanan biri ama ben bekarkende evliyken de birkaç meslek üstüne gidip hep çalıştım ve hiç pişman değilim sanada tavsiye ederim canım