Her kadinin elinde mutlaka mesleği olmalı mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle ailesini ve eşinin uydusu olmamak için gerekli bence de....

Kesinlikle olmak zorunda,olsun yani bir şekilde bir taraftan hayata tutunmak için Ablamin şerefsiz bir kocası vardı 4 çocukla boşandı mesleği yoktu biz elverdiğince destek olduk ama ailemin durumu da iyi değil aç,açikta bırakmadık yani ama mesleği olsaydı daha rahat boşanırdi şerefsiz kocasıyla tekrar denedi hatta yine aldatıldı sırf mesleğim yok belki covuklara bakar diya adam hiçbir şekilde bakmıyor..Bende boşandım benim mesleğim olduğu için kimseye eyvallahım yok yani ben yakinen aradaki farkı gördüm keşke ablamın da bir mesleği olsaydı şu an açıktan okuyor bir umut insalalh onun da bir mesleği olur.Erkekleein çoğu artık çok kötü gerçekten ya o yüzden kadınlar sadece kendilerine güvenmeli

Evet o altın bilezik tabir ettiğimiz şey mutlaka olmalı. Ama çalışıp çalışmamak aile içi dinamiğine bağlı bence

Neden boyle dediniz ki? Konu cok normal, cevaplar daha da normal. Boyle bir konuda kavga cikmasini beklemek anormal olurdu hatta
Çalışan çalışmayan , meslek sahibi olan olmayan kadın konularında hep bir kaos çıkmıştır nasıl denk gelmediniz en az 3-4 kişi başlanır böyle konularda hep

her insan kendini geçindirebilecek kadar bir geliri olmalı. hayat her zaman bizim planladığımız gibi gitmeyebilir. hastalık var ölüm var ayrı kalmak var. iki oğlum var şükür mutlu bir evliliğim var ama onların geleceğini güvence altına alabilmem gerekiyor. eşimin benim maaşıma dokunmadan bizi yaşatabilecek geliri var ama ben yine de her sabah kalkıp işe geliyorum. iki oğlumun geleceğini elimde olduğu sürece garanti altına almam gerekiyor.

Kolunda altın bilezik derler. Bence de öyle. Her şey yolunda giderken sıkıntı yok ama tersine döndüğünde tutunacak dal oluyor maddi manevi.

Bence her insanin illa bir konuda tek basina kendini gecindirecek egitimi olmali. Bu doktorluk da olabilir, terzilik de olabilir, ascilik da olabilir. Calisip calismamasi kendine kalmis. Esinin, ailesinin durumu iyidir, evde cocuklarina bakmak istiyordur calismayabilir. Ama bir gun tek basina kalirsa ayaklarinin ustunde durabilmeli.

Bu işin kadını erkeği yok. Her insan çalışıp parasını kazanmalı. Her kadının da çalışma hayatına katılacak bir vasfı olmalı. Yani meslekten ziyade vasıf. Kimse geleceğini bir başkasının vicdanına ipotek etmemeli.

Türkiye’de herkesin işi var ama mesleği olan az derdi hocam bana kalırsa evet olmalı konu sahibi en azından bu ülkede yaşıyorsan…
Ha mesleğin olması sana mutluluk getirir mi sana bağlı o ayrı bir konu zaten

Aslında en büyük gereklilik bu. Zanaat yapmanız engellenebilir ya da sekteye uğrayabilir. Fakat benim diplomamı kimse elimden alamaz. Ben diplomam ile edindiğim hakkımı her daim saklı tutarım.

Sizi tebrik ediyorum.bazi kadinlar, zengin kocaylav evlenip tüm gün yatarak veya alisveris yaparak zaman harcıyor. Bir de bunu maharet sanarak anlatıyor. Evde çocukla , ev işiyle ilgilenen , zamanını buna veren kadınlara saygım büyük, onları kastetmiyorum.cunku ben de ev hanimi bir anneden geliyorum babamın işleri çok iyiydi.ama annem de bizim derslerimizle herseyimizle ilgilenir, evde resim yapar, dikiş dikerdi.bakin bu da bir üretmek..önemli olan üretmek, hele ki sizin gibi zengin bir eşi olan ama buna güvenmeyip çalışan kadınlara apayrı bir saygı duyuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…