Her kadinin elinde mutlaka mesleği olmalı mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Şu hayattaki en büyük hatam okuyup meslek sahibi olmamak oldu. Zamanı geri alabilsem ilk yapacağım okuyup evlenmek olurdu. Salak aklıma uydum evlendim şimdi o kadar mutsuzum ki. Bi mesleğim olsaydı asla eşimi çekmez boşanırdım. Eşimde biliyor ki arkamda duracak bi ailem olmayıp cebimde de 5 kuruş param olmadığı için hem eziyor. Mesleğim olsa alırdım kızımı anında boşanır kimseye minnet etmeden geçinirdim. Ama biliyorum ki daha herşey için vakit var daha 25 yaşındayım okuyup meslek sahibi olacağim. Bana derlerdi ama aklımı kullanamadım lütfen okuyup meslek sahibi olun

Her insanın finansal özgürlüğü olmalı bana göre. Bu bir meslekten gelen para olur ya da babadan kocadan bağımsız bir gelir olur. Yani sizi yarı yolda bırakmayacak bir geliriniz olmalı.

Birkaç gündür depresyonundan çıkmadığım bir konu. Uğraşıyoruz didiniyoruz olmazsa diye de korkularımız artıyor çevreyi gördükçe kadınların yaşadıklarını sizce de her kadının mesleği mutlaka olmalı mı ? Olmak zorunda mı?
Evet bence olmak zorunda. Çünkü çevremde mesleği olmayan çok kadın var. Ve hepsi maddi olarak kocasının eline bakıyor. Koca ne derse o oluyor. Koca ne kadar para verirse o kadar harcama oluyor. Bu örnekler çoğaltılabilir .Kadın açısından hoş bir durum değil.

gelir kazanma konusunda başka birine bağımlı olmak bana çok güvensiz hissettiren bişi
kocan çok iyi kazansa bile ziyagil ailesinden falan değilsen yine de risk altındasın
çünkü iş batabilir, hastalanıp çalışamayacak duruma gelebilir, ölebilir, senden ayrılmak isteyebilir
sen ayrılmak isteyebilirsin belki öyle kötü şeyler olur ki tiksinirsin adamdan, bi çöpünü bile istemeyebilirsin
insanız yani dünyanın bin türlü hali var
para konusunda kimseye güvenmemek lazım
bu ülkede sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için boşanamayan ve iğrenç evlilikleri sürdürmek zorunda kalan yığınla kadın var
bence her kadın ayaklarının üzerinde durabilmeli, ne baba ne aile nede koca, kimseye bağımlı olmamalı
özellikle evli kadınlar, kimse benim kocamın başına şu gelmez kocam beni bırakmaz benim kocam şunu yapmaz bunu yapmaz dememeli
insanın kendi parasını kazanması ve harcarken kimseye hesap vermemesi harika bi his .

Aslında en büyük gereklilik bu. Zanaat yapmanız engellenebilir ya da sekteye uğrayabilir. Fakat benim diplomamı kimse elimden alamaz. Ben diplomam ile edindiğim hakkımı her daim saklı tutarım.
Diplomaniz elinizden çok güzel alınabilir :) burası Türkiye her an herşey olur . Tabi yurt dışı veya international dusunursek haklısınız . Ama ben el ve kafa becerisini diplomanın önünde tutuyorum her şekilde . Bir terzinin terzilik dikiş yeteneğini ellerinden çekip cikaramiyorsunuz .

Her kadının ve her erkeğin mesleği olmak zorunda. Her kadın ve her erkek kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda. Kendi başımıza hayatımızı idame ettirebilmeliyiz. Hem para kazanabilmeli, hem yemek temizlik hem kişisel bakımımızı kimseye ihtiyaç duymadan yapabilmeliyiz. Sağlıklı her insan bu becerilere sahip olmalı. İnsan yükü ağırdır. Kimseye yük olmamak gerek. Erkekler de aynı şekilde olmalı. Sadece para kazanmak değil mesele, diğer tüm beceriler. Sol Ayağım adında otobiyografik bir roman var, okumanızı tavsiye ederim.

Diplomaniz elinizden çok güzel alınabilir :) burası Türkiye her an herşey olur . Tabi yurt dışı veya international dusunursek haklısınız . Ama ben el ve kafa becerisini diplomanın önünde tutuyorum her şekilde . Bir terzinin terzilik dikiş yeteneğini ellerinden çekip cikaramiyorsunuz .

diplomanızı kim, hangi gerekçe ile elinizden alabilir? aydınlatın bizi.
terzinin yeteneğini elinden alamazsınız ama nasıl akredite etmeyi planlıyorsunuz? yani bir işverene ya da bir müşteriye yeterliliğini nasıl kanıtlıyorsunuz?

Aslında bu dediğinizde de haklısınız karşı tarafta haklı ama bir gerçekte var ki yakında çoğu meslek yok olacak zaten insanlık sistem tarafından verilen evrensel gelirle ve sosyal puanlamayla yaşayacak bu TR ve EU farkı olarak değil bazı pilot bölgelerde sosyal puanlama başladı bile… Yani ha diplomalı olun ha diplomasız olun sonuç değişmeyecek

Bence olmalı ama mesleği yoksa bile çalışmalı.ben hiçbir kadının kendini eve hapsetmesinden yana değilim.sartlar uygun değilse ona bişey diyemem ama sırf zorluk yaşamak istemedigi için calismayi bırakmamalı.ozellikle evli bir kadın kesinlikle çalışmalı.esi dünyalar iyisi de olsa kendi gelecegini bir erkeğin vicdanına,merhametine bırakmamalı.

terzinin yeteneğini elinden alamazsınız ama nasıl akredite etmeyi planlıyorsunuz? yani bir işverene ya da bir müşteriye yeterliliğini nasıl kanıtlıyorsunuz?
15 temmuz olaylarında birçok doktorun diplomasi iptal edildi( ki içerisinde özel cerrahi eğitim almış askeri cerrahlarda var bu insanlar kopan parmaklari dahi dikebilecek yeterlilikte egitildiler)lisansları elinden alindi. Meslekleri iptal edildi . Dünyada doktorluk mesleğinden daha geçerli ve uluslar arası bir meslek var mı ? Sanmam . Zannediyorum ki yeterli bir örnek .
Bu arada herhangi bir grubu korumuyorum yanlış anlaşılma olmasın sorunuza cevap örnek amaçlı yazdım sadece .

Son düzenleme:
Terziye gittiğinizde diplomaniz nerde diye soruyor musunuz ? İlginç ben sormam. Dikerse diker dikemezse dikemez. Daha üst düzey kalifiye mesleklerde evet hani diploma deriz lakin terzilik bilemedim.

15 temmuz olaylarında birçok doktorun diplomasi iptal edildi( ki içerisinde özel cerrahi eğitim almış askeri cerrahlarda var bu insanlar kopan parmaklari dahi dikebilecek yeterlilikte egitildiler)lisansları elinden alindi. Meslekleri iptal edildi . Dünyada doktorluk mesleğinden daha geçerli ve uluslar arası bir meslek var mı ? Sanmam . Zannediyorum ki yeterli bir örnek .
Bu arada bir grubu korumuyorum yanlış anlaşılma olmasın sorunuza cevap amaçlı yazdım sadece .

ben diploması iptal edilen doktor hiç hatırlamıyorum. ilgili haberi paylaşabilir misiniz?

Terziye gittiğinizde diplomaniz nerde diye soruyor musunuz ? İlginç ben sormam. Dikerse diker dikemezse dikemez. Daha üst düzey kalifiye mesleklerde evet hani diploma deriz lakin terzilik bilemedim.

bir terziye gidecekseniz birilerinden referans alıyorsunuz. bir terzinin yanına işe girecekseniz sizi istihdam edecek usta sizin yetkinliğinizi bir şekilde ölçümlemeye çalışıyor. bir terzi açtığınızda ise müşteri bulmak için network oluşturmanız ve ardından da muhtemel müşterilerinize kendinizi kanıtlamanız gerekiyor. bunlar gördüğünüz gibi ölçümlemesi çok zor şeyler. bir diplomanın ulusal ve uluslararası geçerliliği ile kıyaslanamaz bile.

kaldı ki ülkenin birçok köşesinde meslek edindirme kurslarında zanaat öğrenmeye çalışan birçok ev hanımı var bunların belki de ancak %10'u meslek sahibi olabildi. bu durum maalesef eğitimin kötü olması ya da hanımların başarısız olması yüzünden değil, hem dünya ekonomisindeki üretim ve tüketim sistemlerinin eğilimi hem de zanaatin mesleki yeterlilik açısından ölçülemezliği gibi birçok sebepten kaynaklanıyor.

evet olmalı bence. ben okuyamadım lise 2 den terk ettim ailevi meseleler yüzünden ama o yaştan beri çalıştım ve hiç işsiz kalmadım. boşandığımda da bir şekilde iş bulup kızıma baktım bakmaya da devam ediyorum. ne olacağımız belli olmuyor. varlıklı bir eşinz olabilir çalışmak zorunda kalmayabilirsiniz, ama boşanadabilir ve bir çocukla kalabilirsiniz tek başınıza. o yüzden bence en önemli şey bir kadının mesleğinin olması.

Evet zorunda.
Bakın çalışmak zorunda demiyorum.
Mesleği veya zanaatı olmak zorunda.

ben diploması iptal edilen doktor hiç hatırlamıyorum. ilgili haberi paylaşabilir misiniz?

bir terziye gidecekseniz birilerinden referans alıyorsunuz. bir terzinin yanına işe girecekseniz sizi istihdam edecek usta sizin yetkinliğinizi bir şekilde ölçümlemeye çalışıyor. bir terzi açtığınızda ise müşteri bulmak için network oluşturmanız ve ardından da muhtemel müşterilerinize kendinizi kanıtlamanız gerekiyor. bunlar gördüğünüz gibi ölçümlemesi çok zor şeyler. bir diplomanın ulusal ve uluslararası geçerliliği ile kıyaslanamaz bile.

kaldı ki ülkenin birçok köşesinde meslek edindirme kurslarında zanaat öğrenmeye çalışan birçok ev hanımı var bunların belki de ancak %10'u meslek sahibi olabildi. bu durum maalesef eğitimin kötü olması ya da hanımların başarısız olması yüzünden değil, hem dünya ekonomisindeki üretim ve tüketim sistemlerinin eğilimi hem de zanaatin mesleki yeterlilik açısından ölçülemezliği gibi birçok sebepten kaynaklanıyor.
İnanılmaz uzatmissiniz . Okuma gereği dahi görmedim .Haber duymak istiyorsanız açın bakın ben mi sizin gözünüze haber sokucam . 15 temmuz zamanı İsveç'te yaşıyordunuz galiba söylediğim şeye ispat istediğinize göre şaka gibi . Size birşey ispat yukumlulugum yok nerden mi biliyorum çünkü birkaçının davasına ben baktım . Akredite mi edelim bunu da ? İyi günler .

Herkesin hayat şartları eşit değil maalesef. Yarın öbür gün başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Bunun hastalığı var, ölümü var, aldatma durumları vs var her şeyi göz önüne alarak düşünmek gerekiyor. Eğer ki meslek sahibi iseniz aileniz yanınızda durmasa bile bir şekilde ayakta kalabilir ve düzeninizi kurabilirsiniz. Diğer türlü çok zor.

Bu arada herhangi bir grubu korumuyorum yanlış anlaşılma olmasın sorunuza cevap örnek amaçlı yazdım sadece .
doktorlarin diplomasi alinmadi ozel hastanelere gectiler

İnanılmaz uzatmissiniz . Okuma gereği dahi görmedim .Haber duymak istiyorsanız açın bakın ben mi sizin gözünüze haber sokucam . 15 temmuz zamanı İsveç'te yaşıyordunuz galiba söylediğim şeye ispat istediğinize göre şaka gibi . Size birşey ispat yukumlulugum yok nerden mi biliyorum çünkü birkaçının davasına ben baktım . Akredite mi edelim bunu da ? İyi günler .

Sizeden bilgi istiyorum. bulamadığım için soruyorum ama siz bunun yerine -ne haddinize bilemiyorum ama- beni azarlamayı tercih ediyorsunuz. bi kendinize gelin isterseniz. varsa böyle bir haber bağlantısını paylaşmak bu denli zor değil. anlamını bildiğinize inanıyorsanız 'akredite' edin bize.
kaldı ki düzgün şekilde açıklama yapan insana "uzatmışsınız. okumadım" minvalindeki cevaplarınızdan neden üniversite eğitimi yerine başka şeyleri yüceltmenizi biz anladık.

eli yemeğe hamur işine yatkındır. Girer bi yufkacıya açar hamurlarını yufkalarını eriştelerini bak nasıl kanıtlıyor yeterliğini bir de tadım yaptırdımı deneme süreci ön satış al işte zanaat hakkını kullanma yeterliliğini gösterme imkanı.. yani bir şekilde zanaatin engellenebilir dedniz nasıl engellenecek pazarda ördüğü patiklerini de satar he satamaz işler yolunda gitmez bu 4 yıllık üniversite mezunlarının işsiz gezmelerinden iş bulamamlarında bulduğu işyerinin iflasa uğrması işyerinin işlerinin yolunda gitmemesi ile aynı şey değilmi.. engellenirse her ikiside engellenir ama yürürse her ikisde yürüyebilir nasip işi bence hadi örüp ortaya çıkarttığı muhteşem yeleklerini insanlara pazarda göstererek nasıl yeterliliğini açıklayamaz bende bunu merak ettim söylermiisniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X