- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
Ayrıca evde herkes 25- 40 yas aralığında spor yapmayan kişilerden oluşuyorsa bu beslenme biçimi uygun olabilir ama evde gelişim çağında çocuk , spor yapan yetişkin veya 45 yas üstü metabolik rahatsızlığı olan birileri varsa bir daha düşünün derim...Hergün et yemek sağlıklıysa gut hastalığı niye var
Sabah akşam et yemek sağlıklı değildir herşeyin fazlası zarar
Biz haftada 2 gün kırmızı et bir gün balık iki gün sebze baklagil yiyoruz sağlıklı ve dengeli beslendiğimizi düşünüyorum
Ben konu sahibine yazmadım ki bunuKadın hiç yemeyelim demiyo ki, kuzuyu ağzına bütün atmasın diyo
Ya bakma işte millet gücü yetmediği için çoluguna çocuğuna yediremiyor işin aslı, napsın kendi vicdanını rahatlatmak için de "ama uzmanlar öle diyoo" diye bulduğu alakalı alakasız her safsataya dört elle sarılıyor...Enişteye tam kızacakken ayrıntıları okuyunca geri kaçtı, adamın tek lüksü ve zevki et yemek hatta videolarını izlemek
Biz eşimle doğulu değiliz ama boğazımız doğulu sanki, etsiz yemek sevmeyiz, ev borcumuz varkende kısmadık. Genel anlamda yemekten kısma durumu bende en uç nokta olur, eşya,kıyafet, temizlikçilerden çok sonra gelir.
Ben oturup tekrar bi hesap yapıp ortak noktada buluşun derim, o et yesin bir ay sizde diğer ay istediğinizi alın.
Konuyu okuyunca bi düşündüm bizde haftanın 5 günü kırmızı et grubundan tüketiyoruz. Mesela kızım tavuk eti yemez hiç vermedim şimdide sevmiyor (2,5yaş).
Hormonlu tavuklar, ağır metalli balıklar, antibiyotikli danalar diye diye herkesi etten soğuttular yakında yapay et sağlıklı protein diye duyurmaya başlarlar.
Ayrıca haftada yarım kilo yeter vs vs haberleri tam bir safsata geliyor bana, herkesin makrosu farklıdır.
Çok et yiyenler 3 ayda bir sağlık ocağında ürik asit seviyelerine baktırsa yeter, yüksekse diyet yapar dengeler (gut hastalığı için)
Yoksa ne zararı olacak, tüketmeyen grubun hastalıkları liste liste uzar.
Yapay etleri nasıl satacaklar, tabi ki ilk başta bir karalama olacak… alt tabakayı yapay etlerle besleyip binbir çeşit hastalıkla uğraştırırken, kendileri gerçek yiyeceklerle beslecekler. Hastalık demek de para demekEnişteye tam kızacakken ayrıntıları okuyunca geri kaçtı, adamın tek lüksü ve zevki et yemek hatta videolarını izlemek
Biz eşimle doğulu değiliz ama boğazımız doğulu sanki, etsiz yemek sevmeyiz, ev borcumuz varkende kısmadık. Genel anlamda yemekten kısma durumu bende en uç nokta olur, eşya,kıyafet, temizlikçilerden çok sonra gelir.
Ben oturup tekrar bi hesap yapıp ortak noktada buluşun derim, o et yesin bir ay sizde diğer ay istediğinizi alın.
Konuyu okuyunca bi düşündüm bizde haftanın 5 günü kırmızı et grubundan tüketiyoruz. Mesela kızım tavuk eti yemez hiç vermedim şimdide sevmiyor (2,5yaş).
Hormonlu tavuklar, ağır metalli balıklar, antibiyotikli danalar diye diye herkesi etten soğuttular yakında yapay et sağlıklı protein diye duyurmaya başlarlar.
Ayrıca haftada yarım kilo yeter vs vs haberleri tam bir safsata geliyor bana, herkesin makrosu farklıdır.
Çok et yiyenler 3 ayda bir sağlık ocağında ürik asit seviyelerine baktırsa yeter, yüksekse diyet yapar dengeler (gut hastalığı için)
Yoksa ne zararı olacak, tüketmeyen grubun hastalıkları liste liste uzar.
Hergün et yemek sağlıklıysa gut hastalığı niye var
Sabah akşam et yemek sağlıklı değildir herşeyin fazlası zarar
Biz haftada 2 gün kırmızı et bir gün balık iki gün sebze baklagil yiyoruz sağlıklı ve dengeli beslendiğimizi düşünüyorum
Yahu olurmu kadın olarak aslinda tam tersi boşuna mı dısardan kolojen takvitesi aliyoruzBence de belli bir yastan sonra o kadar cok et yemeye gerek yok, aliskanlik ve damak tadi icin yiyoruz.
O uzmanlar zamanında hamile kadınlar sigara içebilir diyerek sigara reklamıda yaptı, margarin yiyin kalp sağlığınız içinde dedi, şimdide et zararlı bilmem ne.Ya bakma işte millet gücü yetmediği için çoluguna çocuğuna yediremiyor işin aslı, napsın kendi vicdanını rahatlatmak için de "ama uzmanlar öle diyoo" diye bulduğu alakalı alakasız her safsataya dört elle sarılıyor...
Yarın kasaplara marketlere süresiz indirim gelsin, bundan sonra kilosu 100 liradan külbastı, 50 liradan levrek satılsın bak bakalım burda gut mut diyenler istemem , ekvatordaki yağmur ormanlarina zararlı hem de fazlası zarar, ben her gün yemem, bugün çocuğuma illa ki makarna yediricem diyecek mi sence?
Dogru aslinda,bize bir egitimde yaslilarda protein ihtiyaci arttigini, beslenmeyle yeterli protein alamiyorsa protein agirlikli tibbi iceceklerin kullanimlarini ogretmislerdi. Egeli olmama ragmen ben eti cok severim, yine de ihtiyacimin cok ustunde yiyormusum gibime geliyor.Yahu olurmu kadın olarak aslinda tam tersi boşuna mı dısardan kolojen takvitesi aliyoruz
O uzmanlar zamanında hamile kadınlar sigara içebilir diyerek sigara reklamıda yaptı, margarin yiyin kalp sağlığınız içinde dedi, şimdide et zararlı bilmem ne.
Zamanında tereyağı alamayan insanlar “uzmanlar margarin yiyin diyolar” diye savunuyordu. Hepsi aynı hesap.
Hiç neden pahalı neden alamıyoruz diyen yok.
Ben normalde yediğim miktarın 2 katına çıkarttım eti, karbonhidratı minimuma indirdim ekmek yemedim pilav türü çok az yedim yani hep etle doydum ve istemsiz sporsuz haftada 2,5kg vermişimaynı uzmanlar, her bahar başlangıcında "zerdeçal kilo verdirir." sirke, yağ yaktırır." gibi şeyler söylüyorlar. eşimin babası, fil gibi yediği yemeğin üstüne yoğurtla karıştırılmış zerdaçal yiyip sabahları da aç karnına sirke içmekten midesini sakatladı.
Çok fazla bilgi sahibi değilim açıkçası ama bi tanıdığımız çok fazla kırmızı et tüketen doğulu bi aile kolon kanserine yakalandı. Tabiki ikisi ne kadar bağlantılı bilmiyorum ama sosyal medyada vs duyuyoruz kırmızı etin fazla tüketimi bağırsakları yorar vs diyeAyrıca evde herkes 25- 40 yas aralığında spor yapmayan kişilerden oluşuyorsa bu beslenme biçimi uygun olabilir ama evde gelişim çağında çocuk , spor yapan yetişkin veya 45 yas üstü metabolik rahatsızlığı olan birileri varsa bir daha düşünün derim...
Ben normalde yediğim miktarın 2 katına çıkarttım eti, karbonhidratı minimuma indirdim ekmek yemedim pilav türü çok az yedim yani hep etle doydum ve istemsiz sporsuz haftada 2,5kg vermişimhemde 2kg yağ 500gram su şeklinde. Kan değerlerim düşük halsiz ve güçsüz hissettiğim için yapmıştım böyle bi etki beklemiyodum hiç.
Enerjim yerine geldi resmen
Öyle demeyeydin iyiydi
Genelde tanıdığım doğulular böyle.Adanalı bir komşum vardı aynı bu şekilde. Etsiz yemeğe yemek demem diyordu. Bu devirde gerçekten büyük masraf.ama çözümsüz gibi duruyor….
ben de kizamadim. Hatta sempatik de buldum.Adam ortalama türk erkegine göre aile hayatina gayet de iyi katiliyor ve destek oluyor. Iyi beslenince saglik masraflari da düser. bu da bonusu. Yanliz o kilolarca et pisiren videolari izlemesine birazcik sasirdim Ama ben de köydeki dügünlerde kazanlarda pisirilen etleri düsününce bir mutlu oluyorum ya. Cok güzel zamanlardi. o yüzden bence gayet normal:)En başta adamın eve aldığı etten hiç dem vurmadan direkt maaşımı vermiyor, temizlikçi almama izin vermiyor, kafasına göre bütçe yapıyor diye konu acsa daha güzel olacaktı...
Böyle en baştan tek lüksü evinde çoluk çocuğuyla oturup et yemek olan , 7 yıl aynı ayakkabıyı giyen, ev işlerine ortak olan bir adam tarif edilince yeterince kizamadik enişteye
O yiyeceği alırken senden izin almıyor, sen de ona sormayacaksın o zaman. Ev borcu dediğin kaç para, çalışan kadınlar eve temizlikçi alırken kocadan izin almamalı yaa, maaşında ayırabilmeli o parayı. Mutfak masrafı ne kadar ihtiyaçsa temizlik de ihtiyaç, ben artık yetişemiyorum, buna maaşımdan para ayıracağım desen ne yapabilecek. Evinizde hiç ağırlığınız yok. Parayı kazanan siz üzerinde söz sahibi olan sadece koca. NEDEN? bir cinnet çok şeyi çözer ama geçirebilmek başarı.Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?