Anne nasıl davranacağımı bilmiyorum ?

Buraya yazarken birazda olsa bencillik mi yapıyorum diyordum ama mesajları okudukça kendime daha çok hak verdim. Tükendiğimi psikolojik tedavi yada ruh sağlığımın kimsenin umrunda olmaması kendine daha iyi davranmam gerektiği tekrardan anlamamı sağladı.
İkicisi deprem mağduru olduğum 9 ay ailem yanında kalmıştım çocuğumla bunu yazmayı atlamışım. Yani annem hiç bakmamış gibi olmuş ama aslında çok emeği var ama son davranışları rahatsız edici.
Kayınvalidem konusuna gelince kendi çıkarlarını düzenini bu kadar çok düşünmesi bana ilham oldu bundan sonra bende uygularım.

Ablacım olmuyotsa olmuyor bırakacaksın. demek ki senin KV de anne de şahane tipler degiller, eee ne yapabilirsin onlara zorla düzeltemezsin ya...onlardan bir halt olmayacağını kabul edip başka çözümler aramalısın. Burda zaten bir süru çözüm önerilmis, kreş, oyun ablası, yardımcı kadın seçeneklerin de bunlar zaten biz ne yapabiliriz bu durumda??

Ablacım olmuyotsa olmuyor bırakacaksın. demek ki senin KV de anne de şahane tipler degiller, eee ne yapabilirsin onlara zorla düzeltemezsin ya...onlardan bir halt olmayacağını kabul edip başka çözümler aramalısın. Burda zaten bir süru çözüm önerilmis, kreş, oyun ablası, yardımcı kadın seçeneklerin de bunlar zaten biz ne yapabiliriz bu durumda??
Yaş kaç ablacım gel ben illa sorunumu çöz mü dedim birde bayıl istersen! Kafam karışık insanların fikirlerini merak ettim yazdım ne var bunda bende senin gibi okudum merak etme.

Anneniz zaten çocuk sorumluluğu altına girmeyi istemeyen biri anlattıklarınızdan bu çok belli.
Bence ısrarcı olmayın ve annenizi de boşuna yanınızda tutmayın.
Faydadan çok zararı olacak gibi duruyor.

Çocuğunuz için en iyi olanı siz bileceksiniz, annesiniz. Kendi iç güdülerinize güvenin biraz.
Oyun terapisi, kreş gibi yolları tercih edin bence. Hem kendinize vakit kalacaktır hem de çocuğunuz güvenli bir ortamda yaşıtları ile doğru şekilde kendisini geliştirecektir.
En mantıklı yol bu gibi görünüyor.

Aradaki fark eşim işe girer girmez annesi bakim talep ediyor yanına geliyorlar eşim baba gibi hem kardeşine hem annesine 1 ay değil yıllarca bakıyor bahsettiklerini düzen bozma değil o zaman kimse kimse yardım etmek zorunda değil aile olmak bu değil .
İyi de size ne evlenmeden önce fi tarihinde adamın ailesine bakmıs olmasından? Siz de evlenmeden önce çalışıp kendi ailenize bakabilirdiniz yıllarca, bu durumda sizin aileniz de eşinize mi borçlu olacaktı?

Ay gerçekten neyi niye istediğiniz yaptığınız derdiniz hiç belli değil, mantıklı hiçbir şey yok şu konuda, zaten yazdiklariniz da anlaşılmıyor, sizin de adamakıllı bir Türkçe eğitimine ihtiyacınız var kanımca.

İyi de size ne evlenmeden önce fi tarihinde adamın ailesine bakmıs olmasından? Siz de evlenmeden önce çalışıp kendi ailenize bakabilirdiniz yıllarca, bu durumda sizin aileniz de eşinize mi borçlu olacaktı?

Ay gerçekten neyi niye istediğiniz yaptığınız derdiniz hiç belli değil, mantıklı hiçbir şey yok şu konuda, zaten yazdiklariniz da anlaşılmıyor, sizin de adamakıllı bir Türkçe eğitimine ihtiyacınız var kanımca.
En mantıklı sensin Piraye tamam saçma sapan negatif yorumlarını kendine sakla . Anlamadıysan yorum yapma illa yorum yapmak zorunda mısın ?😒 Fi tarihi ne alaka çok merak ettiysen sorsaydın eşim 33 yaşında ki 8 yıl bakmış sonra evlendik 8 yıl az mı? Hayır burda bakmak yanında taşınmışlar o sizin öve öve bitiremediğimiz düzenini işine gelince ne güzel bozmuş yani !!! ve kaynımla beraber geliyor tüm ihtiyaçları karşılamasını talep ederken hiç sorun yok eşimin yaptığı fedakarlık normal , ama 1 ay torunuyla vakit geçirince kadın daha ne yapsın daha ne yapacak ne bekliyorsun bilmem ne?

Güzel fikirler verenlerin için teşekkür ederim annemde evine döndü. Tek başıma bakıyorum oyun grubuna ve dil terapist gidiyoruz. 😊 Kalanlara gelince olumsuzluklarınızı kendi hayatınıza saklayın. Aynı durum düzenini bozup kaynımla beraber 8 yıl eşimin yanına taşınıp kendine baktırması çok normal ama 1 ay gelip torunuyla ilgilenmesi ölümden beter öyle mi ? Kendi ailem içinde aynısı bende aileme destek oldum oda bana destek olmalı. Aile dediğin zor zamanda yanında olur ki oturduğunuz yerden bizde büyüttük ne var bunda diyenler . Hayır ne dememi bekliyorsunuz ben yapamadım bir noktada ki psikolojim bozuldu ve destek alıyorum ki psikolog evde birinin varlığının iyi olucağını söylediği için destek istedim neyi kıyaslıyorsun? Tükendim diyorsam tükenmişim birde seni mi inandıracam😡 Bu günlerde geçer ellimden geldikçe mücadele ediyorum. Kimseye ısrar etmiyorum ama zor günümde yanımda olmayan umursamayan KÜÇÜMSEYEN herkesle işim bitti.

En mantıklı sensin Piraye tamam saçma sapan negatif yorumlarını kendine sakla . Anlamadıysan yorum yapma illa yorum yapmak zorunda mısın ?😒 Fi tarihi ne alaka çok merak ettiysen sorsaydın eşim 33 yaşında ki 8 yıl bakmış sonra evlendik 8 yıl az mı? Hayır burda bakmak yanında taşınmışlar o sizin öve öve bitiremediğimiz düzenini işine gelince ne güzel bozmuş yani !!! ve kaynımla beraber geliyor tüm ihtiyaçları karşılamasını talep ederken hiç sorun yok eşimin yaptığı fedakarlık normal , ama 1 ay torunuyla vakit geçirince kadın daha ne yapsın daha ne yapacak ne bekliyorsun bilmem ne?
Derdiniz çocugunuzun tedavisi mi yoksa kayinaileden hınç çikarmak mı? Üstelik neredeyse doğurduğunuzdan beri şimdiye kadar surekli çocugunuza bakmis olan annenize bile neler soylemişsiniz?

Çocugunuzun dil gelişimi de zaten TV kullaniminiz yüzünden geri kalmış, demek ki çocuğa yalnız bakmak zorunda kaldığınız 5-6 ay süresince bile hiç ilgilenmemissiniz, bütün gün TV açıp evde oturmussunuz. Bu durumda size kim nasıl yardım edebilir ki ?

beraber 8 yıl eşimin yanına taşınıp kendine baktırması
İyi de kaynanan da eşini doğurdu besledi büyüttü baktı. Bir insanın annesine bakması kadar normal ne olabilir?
Anneniz, kaynananız evde olsa bence daha beter olursunuz. Sakinlik huzurlık dinginlik en güzeli. Eşinizle tek bakacaksınız ve çifter korunup çocuk yapmayacaksınız. Kendinizin kötü durumda olmanız önemli ama kaynananız ya da annenizin bakmak istememesi neden önemli olmuyor anlamadım? Onlar da tükenmiştir belki. Biraz gerçekçi olun.

Anladığım kadarıyla sizi babanneniz büyüttüğü için ve eşiniz de annesine kardeşine maddi yardımda bulunduğu için kaynananızın çocuğunuzu büyütürken size aynısını yapmak zorundaymış gibi görüyorsunuz. Bu doğru değil. Hiçbirşey eskisi gibi değil. Bir ay bakmış kadın yorulmuş gitmiş.
Burdaki kadınlar da bu yollardan geçmiş bir değil birden fazla çocukla başa çıkmışlar o yüzden size bu şekilde yorum yapıyorlar abartıyorsunuz diye.
Bence de biraz fazla kafaya takmışsınız. Erkek çocukları geç konuşur. Doktora götürdüğünüz zaman kolayına geliyor veriyor raporu bitti gitti. Ben buna katılmıyorum. Ben mesela 3.5 yaşında konuşmuşum o zaman üstelik son çocuğum ev kalabalık herkes şakır şakır konuşuyor ona rağmen. Hiç bir sıkıntım da yok okuma yazmayı okula başlayacağım yaz öğrendim vs..
Oluruna bırakın bence. Psikolojik ilaç kullanmanız da bana düşmez ama insanı daha kötü yapıyor bence tamamen benim görüşüm.
Ben de çocuklarım küçükken üstten üstten "ne var biz de büyüttük geçer bu günler abartma" diyenlere gıcık oluyordum. Ama gerçekten öyleymiş. Şimdi çocuklarım büyüdüler bakıyorum bazı şeyleri çok abartmışım. İnanın tek çocuk o kadar da zor bişey değil.
Evin işini kafaya takmayın boşvermeyi öğrenin. Hava soğuk da olsa hergün hergün parka gidin.

Bu günler çabuk geçer. Kimse sizin evinizde yaşamak zorunda değil. Benim çocuklarıma da kimse yardım etmedi. Bırakın gelip kalmayı evleri çok yakınken bir saat bile gelip de sen bir duş al markete git diyen olmadı. Sadece doğumunda bir (1) gün kalıp gittiler. Ben kabullendim sen de kabullensen iyi olur. O çocuğun annesi sensin...

İyi de kaynanan da eşini doğurdu besledi büyüttü baktı. Bir insanın annesine bakması kadar normal ne olabilir?
Anneniz, kaynananız evde olsa bence daha beter olursunuz. Sakinlik huzurlık dinginlik en güzeli. Eşinizle tek bakacaksınız ve çifter korunup çocuk yapmayacaksınız. Kendinizin kötü durumda olmanız önemli ama kaynananız ya da annenizin bakmak istememesi neden önemli olmuyor anlamadım? Onlar da tükenmiştir belki. Biraz gerçekçi olun.
Şu an gayet gerçekçiyim. Korunup korunmamak seni ilgilendirmez. Bir annenin evladından yardım beklemesi normalse bir evladında annesi yardım beklemesi normaldir. Kaynanam gayet iyi ve sağlıklı hiçbir sağlık sorunu yok.

Çok agresifsiniz aslında çocuğa sizin bakmamanız bir yerde iyi olurdu. O çocukta dil geriliği varsa muhtemelen o TV öncesinde çok uzun saatler açıktı bu da bir yerde ilgisizliği gösteriyor. Zaten yazışmalarınızdan belli 2 yaşına kadar getirmeyi bakmayı lütuf olarak görüyorsunuz. Tükendim tükendim diyorsunuz. Herkes tükendi kimseye de armut gibi 10 yaşında ağaçtan inmedi bu çocuklar. Sizin her şeyden önce bu çocuğun sizin sorumluluğunuz altında olduğunu farkedin bence. Ama ondan da önce psikolojik desteği arttırın, yaza kalmadan da kreşe verirseniz belli aralıklarla da olsa dinlenme şansınız olur.

Derdiniz çocugunuzun tedavisi mi yoksa kayinaileden hınç çikarmak mı? Üstelik neredeyse doğurduğunuzdan beri şimdiye kadar surekli çocugunuza bakmis olan annenize bile neler soylemişsiniz?

Çocugunuzun dil gelişimi de zaten TV kullaniminiz yüzünden geri kalmış, demek ki çocuğa yalnız bakmak zorunda kaldığınız 5-6 ay süresince bile hiç ilgilenmemissiniz, bütün gün TV açıp evde oturmussunuz. Bu durumda size kim nasıl yardım edebilir ki ?
Aynı şeyleri söylemişiz hemen hemen ben de öyle düşünüyorum TV konusunda… Çok üzücü çok.

Şu an gayet gerçekçiyim. Korunup korunmamak seni ilgilendirmez. Bir annenin evladından yardım beklemesi normalse bir evladında annesi yardım beklemesi normaldir. Kaynanam gayet iyi ve sağlıklı hiçbir sağlık sorunu yok.
Valla çok ilgilendirir herkesin böyle başını şişiriyorsan bir daha çocuk yapmamayı bileceksin NOKTA..

Anladığım kadarıyla sizi babanneniz büyüttüğü için ve eşiniz de annesine kardeşine maddi yardımda bulunduğu için kaynananızın çocuğunuzu büyütürken size aynısını yapmak zorundaymış gibi görüyorsunuz. Bu doğru değil. Hiçbirşey eskisi gibi değil. Bir ay bakmış kadın yorulmuş gitmiş.
Burdaki kadınlar da bu yollardan geçmiş bir değil birden fazla çocukla başa çıkmışlar o yüzden size bu şekilde yorum yapıyorlar abartıyorsunuz diye.
Bence de biraz fazla kafaya takmışsınız. Erkek çocukları geç konuşur. Doktora götürdüğünüz zaman kolayına geliyor veriyor raporu bitti gitti. Ben buna katılmıyorum. Ben mesela 3.5 yaşında konuşmuşum o zaman üstelik son çocuğum ev kalabalık herkes şakır şakır konuşuyor ona rağmen. Hiç bir sıkıntım da yok okuma yazmayı okula başlayacağım yaz öğrendim vs..
Oluruna bırakın bence. Psikolojik ilaç kullanmanız da bana düşmez ama insanı daha kötü yapıyor bence tamamen benim görüşüm.
Ben de çocuklarım küçükken üstten üstten "ne var biz de büyüttük geçer bu günler abartma" diyenlere gıcık oluyordum. Ama gerçekten öyleymiş. Şimdi çocuklarım büyüdüler bakıyorum bazı şeyleri çok abartmışım. İnanın tek çocuk o kadar da zor bişey değil.
Evin işini kafaya takmayın boşvermeyi öğrenin. Hava soğuk da olsa hergün hergün parka gidin.

Bu günler çabuk geçer. Kimse sizin evinizde yaşamak zorunda değil. Benim çocuklarıma da kimse yardım etmedi. Bırakın gelip kalmayı evleri çok yakınken bir saat bile gelip de sen bir duş al markete git diyen olmadı. Sadece doğumunda bir (1) gün kalıp gittiler. Ben kabullendim sen de kabullensen iyi olur. O çocuğun annesi sensin...
Çocuğun bu zamana kadar ben baktım çocuk 2 yaşında ve 1 ay yorulmuş dediğiniz şey dediğim gibi evde tek bakmadı bende evin içindeydim benim yarım kadarını bakmıştır ki temizlik vs kendim yaparım kimseye bırakmam burdan giderken iyi dinlendim diyerek gitti. Çocuğum annesi benim olmam zor günümde destek almacam anlamına gelmiyor İlla kanser mi olayım niye psikoloji bu kadar hafife alınıyor oysa insanı ruhu düzgün değilken normal bir rahatsızlıktan daha kötü oluyor ağrı kesicide yok. Şükür şu an geçmişe göre iyiyim ve yine tek bakıyorum herkes rahatlatabilir kaynanam evinde annem evinde düzenleri yerinde.

Demek kilerde hayatımı anlayamazsın.Bu süreçte hep çocuğumlaydım ve tek başına bir çocukla konuşmak yeterli olmuyor. Farklı insanlardan daha çabuk öğreniyor ne kadar çok ilgili insan o kadar hızlı gelişim. Ayrıca kendi ruhsal sorunlarım içinde destek istedim ki bunda ne var sorun kayınvalidem olsa başlığı annem yazmadım ben ailelerimiz bu süreçte desteğini sorguladım.

Çocuğu acil kreşe verin. Anneanne babaanne ne kadar eğitim verebilir ki? En azından yarım gün gitsin çocuk. Kimseye de zorla annelik babalık yaptırılmaz. Emeklerine teşekkür edip gönder anneni. Bir de tekrar hamilelik yaşamamaya özen göster. Çocuk bakmak gerçekten zor. Sen de belli ki çok zorlanmışsın. O nedenle temkinli olmalısın

Çok agresifsiniz aslında çocuğa sizin bakmamanız bir yerde iyi olurdu. O çocukta dil geriliği varsa muhtemelen o TV öncesinde çok uzun saatler açıktı bu da bir yerde ilgisizliği gösteriyor. Zaten yazışmalarınızdan belli 2 yaşına kadar getirmeyi bakmayı lütuf olarak görüyorsunuz. Tükendim tükendim diyorsunuz. Herkes tükendi kimseye de armut gibi 10 yaşında ağaçtan inmedi bu çocuklar. Sizin her şeyden önce bu çocuğun sizin sorumluluğunuz altında olduğunu farkedin bence. Ama ondan da önce psikolojik desteği arttırın, yaza kalmadan da kreşe verirseniz belli aralıklarla da olsa dinlenme şansınız olur.
Sende empati yoksunluğu var. Tükendiysen tükendin de de tam olsun. 😒

İnsanları satın almış gibi davranmanız çok saçma ben ona şöyle yaptım, böyle para verdik bakmak zorunda demeye getiriyorsunuz kendi çocuğuna tahammülü olmuyor insanın bazen kaldı ki artık belirli bir yaşa gelmiş insanlar tavırları gayet normal geldi yetişemiyorsanız gündeliğe bulun birini o ev işini yapsın siz ilgilenin çocukla yaza kadar

Benim ilk çocuğumda konuşamama sorunu vardı. 19 aylık kreşe başladı. 2. Çocuğumda böyle bir problem yoktu ama ben acil işe başlamak zorundaydım 11 aylık başladı kreşe. Ben hiç pişman değilim

Back
X