- 22 Mart 2021
- 2.851
- 22.560
- 258
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
Bacım olay koku değil, o kara günü ne o otobüzün yolcuları unutabildi ne de otobüzün tuvaleti diyim ben sana, 5 saatlik yolun 4 ü tıvaletteydim benBen de bir kere kurbanda yemiştim küçükken ayıp olmasın diye babaannem keçi sana küser yemezsen demişti... o kara günden sohra kuzuyu bile geçen sene yemeğe başladım kokmuyormuş meğerhele koyun eti yok doğulu arkadaşım sana güzel dolma yapıcam dedi koyun yağı ve eti kemiği vs vardı. Bi kere de arkadaşımın köyünde bayram varmış şenlik tarzında orda toklu mu koç mu bir şey kesilmiş pilav yapıyorlardı onu yemiştim o da güzeldi. Bazısı kokuyor bazısı kokmuyor işte ama önyargım var aşılmıyor
Ay hayatımda o gün kadar utandığımı hatırlamıyorum, yerimden kalkıp her tuvalete gidişte 70 kişi birden sana bakıyo yeter sıtkımız sıyrıldı diyeDiğer 68 yolcu ve mürettebat seni hiç unutmamak üzere hatirliyordur muhtemelen
Access kusura bakma ama çok güldümBacım olay koku değil, o kara günü ne o otobüzün yolcuları unutabildi ne de otobüzün tuvaleti diyim ben sana, 5 saatlik yolun 4 ü tıvaletteydim ben
Ona sorsan o da dertli kendince. Gezmem yok, tozmam yok. Aldığım bir şey yok. Telefonum bozuk almadım. Çocuk bakarım, ev işi yaparım. Ev taşınır ben taşırım. Alışveriş olur ben yaparım. Çoğu gün yemek yok. Kendi yapar. Cam siler, evi süpürür, bulaşık yıkar. Kısaca her işi yapıyor. Ha süper mi yapıyor o tartışmalı da olduğu kadar kafasındayım. Bebeğe bakar evdeyken. O da ben daha ne yapayım diyor. Öyle de Allah var ailesi yapmaz çünkü lohusayken hamileyken bile beni kendi yıkadı. Bebeği o yıkar. Desteksiz bu devirde maddi manevi bu kadar oluyor. Çünkü o da koltukta uzanıp yemek nerde demez. Hatta hamilelik ve çocuktan sonra yüzde 80 o yaptı işleri.Çalışan kadınların bu ezikliğine katlanamıyorum ya. O kadar kısmış ki adam sizi, eti tavuğu lüks görüyorsunuz. Çıtanız bayağı düşük. Yükseltmek sizin elinizde. Borçlara giden kısmı verin, kalanı kendiniz harcayın. Bu dünyaya bir kere geliyorsunuz. Sıcak yatağınızda uyumak varken sabahın köründe kocanın eline para saymak için yollara düşmeyin. Kıymetinizi bilin azıcık.
Kazandığı tuvalete giden cinsten derdi ananem kocanız gibilere.Sabancı olsak yetmez iftarda et sahurda et.Börek yapacam patates haşladım yemem diyor. Kıymalı yap diyor.Sahurda bile et ya da tavuk olacak en kötü köfte
Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Ya işte adam sanki bütün maaşını işten sonra arkadaşlarıyla gittiği ocakbaşinda kebap, küşleme yiyerek harcıyormus gibi yediği lokmayı burda saymanın anlamı yok çünkü bu adam kasaptan alıp evine getiriyor, günde bir bilemedin iki öğün et yemeği pişirip colugunun çocuğunun önüne koyuyor.... Lüks görülen bu yani.Adam alıyor da kendine mi alıyor. Birlikte yenmiyor mu bu etler tavuklar?
Beslenmeyi fuzuli masraf görüp temizlikçi çağırmıyor, kıyafet alıyorum ama az diye bahaneler sıralamakta komik geldi bana.
Ben ne et ne tavuk, balık asla aramam çünkü sebze seviyorum. Ama aynı şekilde etsiz yemeğe yemek gözüyle bakmayan insanlar çok. Boğazından kıs demek bana saçma geliyor. Siz de çalışıyormuşsunuz madem kendi istediklerinizi alın kendi paranızla.
Eksi 15'i de bırakın eşiniz düşünsün bir yerde dank edecektir nasılsa.
Ayyy geçmiş olsunBacım olay koku değil, o kara günü ne o otobüzün yolcuları unutabildi ne de otobüzün tuvaleti diyim ben sana, 5 saatlik yolun 4 ü tıvaletteydim ben
Yok kız gut hastası olabilir. Benim eski eşim oldu sürekli et yemekten.Eee doğrusunu yapıyor. Sağlık için her gün et yemek lazım. Kocan 80ine kadar hayvan gibi yaşar, sen 60da kemik erimesine yakalanırsın hastane hastane gezerken keşke ben de yeseydin dersin.
Yemeğini ye, temizlikçini çağır, sen yemezsen beriki öküz gibi oturur senin kıstığın parayı bir öğünde yer. Yorumum bu kadar.
Burda anlattığı kadarıyla et sever bir fakir olmak dışında hic kusuru olmayan dört dörtlük bir kocasi varmış. Ne kaosu yaşıyor acaba?Bu konu sahibesinin bir günü dahi olaysız geçmiyor nedense. Üye olduğundan beri her günü bir kaos.
Küçük baş asla yiyemiyorum maalesef tavuk ve dana eti sadece çok yağlı ve kokuyor küçük baş banaAy hayatımda o gün kadar utandığımı hatırlamıyorum, yerimden kalkıp her tuvalete gidişte 70 kişi birden sana bakıyo yeter sıtkımız sıyrıldı diyehüsran gözyaşı dram, keçi pişmanlıktır
Gut hastalığının sebepleri nelerdir?
Şiddetli hastalıklar, böbrek hastalıkları, ilaç tedavileri, cerrahi operasyonlar ve genetik faktörler gut hastalığının sebepleri arasındadır. Gut hastalığının kadınlara oranla erkeklerde daha sık ortaya çıktığı da gözlemlenmiştir. Kadınlarda ise bu hastalık genellikle menopozdan sonra kendini göstermektedir.
Gut hastaları bir günde iki avuç içi büyüklüğünden fazla et tüketmemelidir.
Et tüketimi tek başına gut hastaligina sebep olmaz, hatta gut hastalığına yakalanmış olanlar bile günlük kısıtlı miktarda et tüketebilir diyor tüm kaynaklar ....
Burda anlattığı kadarıyla et sever bir fakir olmak dışında hic kusuru olmayan dört dörtlük bir kocasi varmış. Ne kaosu yaşıyor acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?