• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Biz de burda ülke gerçeğini konusuyoruz zaten.

Dikkat ederseniz konu sahibi kocasının tükettiği protein miktarınin yağmur ormanlarina verdiği zarardan endiselendigi icin konu açmamış, adamın cocuklu eve et almasının aile bütçesine yükü üzerinden konu açmış, burda size destek verenler de maalesef genelde gücü olmadığı için çocuklarına et balık yerine mercimek makarna yedirmek zorunda olan insanlar....

Çocuklarımızı makarna bulgura mahkûm eden sistemi sorgulamak yerine malum kanal belgeselleri gibi cambazı göstermek çok da iyi niyetli gelmiyor bana, kusura bakmayın...
Ben sizi anladım hak veriyorum da. Ben dar gelirli bir ailenin çocuğuyum. Babam da aynen konu sahibinin eşi gibiydi.Paramiz olunca et yerdik. Sonra kirayı ödeyemezdik . Yazdıklarım böyle anlasildiysa özür dilerim. Gerçekten kötü bir niyetim yok. Ülkenin gerçeklerinden haberdarim. Kendi babam emekli ve kirada oturuyor. Yani üstten bir bakışım yok olamaz da.

Ama ben de gerçekten neyin doğru olduğunu bilmiyorum. Gerçekten her gün et gerekli mi? Beslenme uzmanları haftada bir defa diyorlar. Kaynaklar azaldığı için mi yoksa gerçekten de çok et zararlı mı?

Valla ben de kocam sa etsiz doymuyoruz. Bir de sebzelerde zirai ilaçlar var o yüzden sebzeden çok kuzu eti tüketiyoruz çocuklara da o şekilde. Benim eşimin dedesi her gün sadece et yermüş bir de yumurta ve kaymak 130 yaşında öldü adam. O da hastalıktan değil kör bir kurşun isabet etmiş.

Kadın hiç yemeyelim demiyo ki, kuzuyu ağzına bütün atmasın diyo😑
Kız adam alt tarafı günde 1 kilo et alıyormuş eve, biri çocuk 2 yetişkin toplam 3 kişiye günde bir kg et konu sahibinin bütçesini cok zorladığı için (çok doğal turkiyede altın gibi pahalı şu anda et) konuşuyoruz bunları şu anda 😂 yoksa adamın kuzu muzu yuttuğu yok

Kız adam alt tarafı günde 1 kilo et alıyormuş eve, biri çocuk 2 yetişkin 3 kişiye bir kg et konu sahibinin bütçesini zorladığı için (çok doğal turkiyede altın gibi pahalı şu anda et) konuşuyoruz bunları şu anda 😂
Ne biliyim kaşık kaşık et yiyo, et videoları seyrediyo diyince bi kızuyu bi öğünde bütün yutuyo gibi bi sahne canlandı gözümde

Ne biliyim kaşık kaşık et yiyo, et videoları seyrediyo diyince bi kızuyu bi öğünde bütün yutuyo gibi bi sahne canlandı gözümde
😂😂😂 Ben de boş vakitlerimde villa dekorasyon videoları seyrediyorum ama varlıktan değil, yokluktan 😂😂😂 ayrıca kavurma ya kaşıkla yenir , ya da ekmek banarak , ekmeksiz yemek daha sağlıklı

Ben de burada köyden alıyorum. Ama onlar da aşırı beslendiği için çok iri ve yaglilar. Yine de içim rahat yiyebiliyorum
Ben yıkayıp bize göre buzluğa atıyorum 2 kiloysa 2ye posetleyip suyu iyice süzüldükten sonra buzluğa atıyorum. Yağlı olması da daha güzel çok lezzetli oluyor. Çocuklarımda alışmış kasaptakileri yemiyorlar artık

Temizlikçiye vereceği parayla et yiyo, mantıklı 😂
Ya hanımlar tamam bize göre mantıklı olabilir ama adam bütçeyi almış eline kafasına göre büyük başlar arasında pay edip geçiyo, demokrasi namına nahoş hareketler, kadına ne istiyon bacım sen diyon yok

Ama ben de gerçekten neyin doğru olduğunu bilmiyorum. Gerçekten her gün et gerekli mi? Beslenme uzmanları haftada bir defa diyorlar. Kaynaklar azaldığı için mi yoksa gerçekten de çok et zararlı mı?
"Çok et" o kadar göreceli ve belirsiz bir ifade ki işte orda karışıyor ortalık, kime göre ne kadarı çok ?

Hiç bir beslenme uzmanı yaş, boy , cinsiyet, kilo, bazal metabolizma, yaşam biçimi gibi faktörleri gözönüne almadan standart olarak herkes şunu şu kadar yemeli veya yememeli diyemez. Gelişim çağında spor yapan bir erkek çocukla 50 yaşında menopozlu bir kadinin haftalık günlük tüketmeleri gereken protein miktarı elbette farklıdır....

Hayır değildir, aynıdır ,gereksizdir, istisnasız herkes için mercimek daha sağlıklıdir, yeterlidir diyen de zaten uzman filan değil dümdüz cahil veya kötü niyetlidir.

Son düzenleme:
Ben sizi anladım hak veriyorum da. Ben dar gelirli bir ailenin çocuğuyum. Babam da aynen konu sahibinin eşi gibiydi.Paramiz olunca et yerdik. Sonra kirayı ödeyemezdik . Yazdıklarım böyle anlasildiysa özür dilerim. Gerçekten kötü bir niyetim yok. Ülkenin gerçeklerinden haberdarim. Kendi babam emekli ve kirada oturuyor. Yani üstten bir bakışım yok olamaz da.

Bence de belli bir yastan sonra o kadar cok et yemeye gerek yok, aliskanlik ve damak tadi icin yiyoruz.

Kızlar o konularda öyle. Ama ev işi yapar. Bebişi yıkar yedirir. Gece vardiyasındam çıksa bile sabah uykum var desem bebişe bakar sen uyu der. Çayımı kahvemi yapar.Bulaşık yıkar. Hamileyken duş aldırırdı, tırnağımı keserdi,yemeğimi yatağıma getirir yedirirdi.Bugün bile bugün iyi hissetmiyorum yap desem yapar her şeyi. Mesela niyetli değildim gene de sabah gitti çayımı yaptı kahvaltılık getirdi ye diye. Yani o konularda doğu erkeği.Ama o kadar da kötü değil kocamın hakkını yemeyim. Her ay eksiye girdik diye canım sıkıldı o da bu ara çok açıldı sağlam konuşma çekecem ama.
Eşiniz gerçekten bunları yapıyorsa maşallah ne güzel. Ye yiğidim aslanımmm diyip sırtını sıvazlayın. Et , balık bence herkesin tüketmesi gereken sağlıklı besinler . Sadece eşiniz biraz dozunu kaçırmış gibi. Ben de etli yemekleri çok severim konuyu okurken ciğer, kavurma, köfte, mangal falan geldi aklıma. Ama siz çalışan bir kadınsınız , maaşınız sizde kalsın ne istiyorsanız kendinize onu alın. Kendi istediği şeyi alıp size karışma lüksü yok bu konuda

Et yemeyen insan fiziksel ve psikolojik her anlamda tukenir erkenden çoker. Et zaten yenilmeki her gun bi miktar hayvansal protein alinmali. Baska seyleri bilmem ama yeme icmeden tasarruf olmaz bu hayati bir konudur. Yeme icmeyle kiyaslamayin o gercektende yenilmesi gereken bir sey. Yapabilen her gun sebze et yesin. Diger konulardaki harcamalarda butceye gore yapilmali tabi.

Ya hanımlar tamam bize göre mantıklı olabilir ama adam bütçeyi almış eline kafasına göre büyük başlar arasında pay edip geçiyo, demokrasi namına nahoş hareketler, kadına ne istiyon bacım sen diyon yok
En başta adamın eve aldığı etten hiç dem vurmadan direkt maaşımı vermiyor, temizlikçi almama izin vermiyor, kafasına göre bütçe yapıyor diye konu acsa daha güzel olacaktı...

Böyle en baştan tek lüksü evinde çoluk çocuğuyla oturup et yemek olan , 7 yıl aynı ayakkabıyı giyen, ev işlerine ortak olan bir adam tarif edilince yeterince kizamadik enişteye 😂😂😂

Son düzenleme:
Adamın eve aldığı etten dem vurmadan direkt maaşımı vermiyor, temizlikçi almama izin vermiyor, kafasına göre bütçe yapıyor diye konu acsa daha güzel olacaktı... Böyle en baştan tek lüksü et olup 7 yıl aynı ayakkabıyı giyen, ev işlerine ortak olan bir adam tarif edilince yeterince kizamadik enişteye 😂😂
Yani kahvaltıya bile et yoksa oturmayan bi adam diyo, bana sinir gelir bi süre sonra az boşanda semerini ye derim yani kahvaltıda otlu gözleme gömdürmeyen adama😑

Hergün et yemek sağlıklıysa gut hastalığı niye var
Gut hastalığının sebepleri nelerdir?

Şiddetli hastalıklar, böbrek hastalıkları, ilaç tedavileri, cerrahi operasyonlar ve genetik faktörler gut hastalığının sebepleri arasındadır. Gut hastalığının kadınlara oranla erkeklerde daha sık ortaya çıktığı da gözlemlenmiştir. Kadınlarda ise bu hastalık genellikle menopozdan sonra kendini göstermektedir.

images

Gut hastaları bir günde iki avuç içi büyüklüğünden fazla et tüketmemelidir.

Et tüketimi tek başına gut hastaligina sebep olmaz, hatta gut hastalığına yakalanmış olanlar bile günlük kısıtlı miktarda et tüketebilir diyor tüm kaynaklar ....

Back
X