- 14 Eylül 2024
- 268
- 851
- 18
- 20
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
-
E çocuk mu bu adam yemek seçiyor? 1 gün yemez 2 gün yemez sonra mecbur yer.Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Ben olsam tavuk almam. Gerçekten çok sağlıksız. Hormonlar, ilaçlar. Yarardan çok zararı var.Yağlama,lahmacun,kaşarlı sebzeli fırın tavuk yemekleri, tavuk but. Bunları bir miktar düşürür maliyeti de böyle de tane tane hesaplamak yorar seni. Her ay -15 i nereye kadar ittirecekmis sordun mu planı ne?
Maalesef o da eskidendi. Şimdi balık yemekte zararlı. Cünkü denizler çok kirli. Tatlı su balıkları eğer içinde bulunduğu akarsuya fabrika artıkları ya da siyanür atilmiyorsa çok daha sağlıklı.Eksi 15 pek de büyük bir borç değil hele iki kişi çalışan için yemeden kısacak raddede bir borç değil eşiniz etin dışında balık da yesin hep et olmaz balık daha çok faydalı
Valla ben de sesli güldüm.Şuna sesli güldümkonu zaten trajikomik ama olay başka yerlere evrilecek gibi hadi hayırlısı
Kimyon koy pişirirkenMercimek midesini ağrıtıyormuş..
Ona bakarsan bizim sözde daha bir özenle yetiştirilen ihraç ürünü salataliklarımız bile ağır pestisit içerdikleri için medeni ülkelerin sınırlarından içeri alınmadan tırlarla geri gönderiliyor...Maalesef o da eskidendi. Şimdi balık yemekte zararlı. Cünkü denizler çok kirli. Tatlı su balıkları eğer içinde bulunduğu akarsuya fabrika artıkları ya da siyanür atilmiyorsa çok daha sağlıklı.
Bu benim mantığım değil ki sadece bilimsel gerçekler. Ve herkes için geçerli. Burdaki insanların bir çoğunun yeterince parası var onlarda ancak ekonomiye sürülen yiyecekleri alabiliyorOna bakarsan bizim sözde daha bir özenle yetiştirilen ihraç ürünü salataliklarımız bile ağır pestisit içerdikleri için medeni ülkelerin sınırlarından içeri alınmadan tırlarla geri gönderiliyor...
Sizin mantiginiza göre bizim bu ülkede fotosentez yapmamız lazım ki ancak hayatta kalalım...
Benim eşimde aynı.Hergün et tavuk pişiyor sebze yemez,eve de getirmez. Bu hafta tahlil yaptık kolestrol yüksek çıktıKızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Biz de burda ülke gerçeğini konusuyoruz zaten.Bu benim mantığım değil ki sadece bilimsel gerçekler. Ve herkes için geçerli. Burdaki insanların bir çoğunun yeterince parası var onlarda ancak ekonomiye sürülen yiyecekleri alabiliyor
Sağlıklı beslenmek ancak kendini isole edip tamamen her şeyi kendin ürettigin bir beslenmeyle ancak bir nebze mümkün olabiliyor. Cünkü hava kirliliğini ya da pestizitleri tamamen yok etmek mümkün değil bir sekilde bulaşıyor
Biz sadece secimlerimizle zararı azaltabiliriz. Bu da daha çok ekonomiye bağlı olduğu için zor.
Bu konuda çok fazla stres yapmak vücuda daha çok zarar verir. En iyisi orta yolu bulup yaşamin keyfine bakmak.
Yani otla beslenicez onuda kendimiz yetiştiricez anlaşilanOna bakarsan bizim sözde daha bir özenle yetiştirilen ihraç ürünü salataliklarımız bile ağır pestisit içerdikleri için medeni ülkelerin sınırlarından içeri alınmadan tırlarla geri gönderiliyor...
Sizin mantiginiza göre bizim bu ülkede fotosentez yapmamız lazım ki ancak hayatta kalalım...
Siz bahçede dana mana besleyin, kasaptan tedarikle zorEvet vallahi. Youtu.be den et videoları izliyor. Mesela kilolarca et pişiren kadınlar var. Onları izliyor.
Canlı tavuk besleyenler var mesela,biz öyle alıyoruz gözümüzün önünde kesip parçalayıp veriyorlar. Marketteki kasaptaki tavukların 2.5 katı fiyat ama değerBen olsam tavuk almam. Gerçekten çok sağlıksız. Hormonlar, ilaçlar. Yarardan çok zararı var.
Yesin kız vazgeçtim elleme ndnxjKızlar o konularda öyle. Ama ev işi yapar. Bebişi yıkar yedirir. Gece vardiyasındam çıksa bile sabah uykum var desem bebişe bakar sen uyu der. Çayımı kahvemi yapar.Bulaşık yıkar. Hamileyken duş aldırırdı, tırnağımı keserdi,yemeğimi yatağıma getirir yedirirdi.Bugün bile bugün iyi hissetmiyorum yap desem yapar her şeyi. Mesela niyetli değildim gene de sabah gitti çayımı yaptı kahvaltılık getirdi ye diye. Yani o konularda doğu erkeği.Ama o kadar da kötü değil kocamın hakkını yemeyim. Her ay eksiye girdik diye canım sıkıldı o da bu ara çok açıldı sağlam konuşma çekecem ama.
Evinizin durumunu eşiniz kadar sizde bilirsiniz, her harcamaya eşinizden izin almak veya haberdar etmek zorunda da değilsiniz.. Bütçenizi zora sokmayacak harcamalar yapabilirsiniz.. Evlilikte karı koca eşittir..Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Kadın hiç yemeyelim demiyo ki, kuzuyu ağzına bütün atmasın diyoAy ben bir dönem çocuğun alerjisinden dolayı neredeyse vegan gibi beslendim berbat ötesiydi..4-5 ay gibi bir süreydi sonrasında çok daha fazla ay sürdü kendime gelebilmem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?