• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Fazla et tüketmek gut hastalığına sebep olur. Hatta bu yüzden kral/padişah hastalığı derler gut'a

Kral hastalığı denmesinin sebebi, ancak kralların bu beslenme şekline erişebileceğinin düşüncesinden ötürü.
Sağlıklı bir insan bugün beslenme şeklini değiştirirse bir yıl bu beslenmeyi sürdürdüğünü %41 oranında gut olma ihtimalini arttırır. Dikkat ederseniz gut olduğunu söylemedim. İhtimalinin arttığını belirtiyorumpeki hangi beslenmeden söz ediyorum? Her gün 400 gramdan fazla spesifik olarak kırmızı etin yenildiği ve bira ya da viski içildiği bir beslenme. Aynı zamanda üre ve ürik asit atılımının olmaması için su içilmemesi gerekiyor.
Sadece et yedi diye kimse gut olmuyor.

Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en fazla olduğu yerler sürekli kırmızı et yiyen doğu illeri değil balık ağırlıklı beslenen Karadenizliler ve zeytinyağı ağırlıklı beslenen Egelilerdir. Dünyanın en uzun yaşayan insanları da Japonlardır balık faktöründen dolayı. Her gün 1 kilo kırmızı et yenmez, kolestrolden tahtalı köyü boylamak istemiyorsanız

Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en fazla olduğu yerler sürekli kırmızı et yiyen doğu illeri değil balık ağırlıklı beslenen Karadenizliler ve zeytinyağı ağırlıklı beslenen Egelilerdir. Dünyanın en uzun yaşayan insanları da Japonlardır balık faktöründen dolayı. Her gün 1 kilo kırmızı et yenmez, kolestrolden tahtalı köyü boylamak istemiyorsanız
Evet sadece et yemek tek tip beslenme uzun dönemde adamı götürür bence de

Egitim esnasinda bize ögretien suydu. Tabi almanya`da yasadigimi belirteyim. Alman beslenme kurumuna göre haftada kisi basi et tüketimi 300-600 grami gecmemeli. süt ürünlerinde de önerilen miktar oldukca düsük.

Burada o miktarı hatta fazlasını bir günde yemeyi sağlıklı bulan üyeler var.

Kendisi annessine para yağdırmaya son verirse dilediği gündelikçiyi istihdam edebilir diye düşünüyorum. Tabi bu konular gerçekse.
Ay evet sen söyleyince baktım bir önceki konusunda anneme para yetiştiremiyorum, eşimden gizli veriyorum ama içim hiç rahat değil, annem de paraya asla doymuyor üstelik hiç kıymet bilmiyor yazmış 😳 Burda da kendime koltuk takımı , telefon alamıyorum çünkü kocam et yiyor diyor😂

Son düzenleme:
Arada öyle de yapıyoruz ama bu 2 aydır aşırı yiyor. Borca girdk ev aldık. Ev aldık borçtur biter artık rahatız kafasında. Bir de ben diyorm en azından biraz az yapalım pilavın çorbanın yanına. Hiç olmasa 2 3 gün yeriz. Bu az bunla doymam diyor.
Esiniz bu yazdığınizi okusa gercekten cok ayıp. Doymuyorsa doymuyordur ne yapsın ac mi yatsin adam var ki alıyor yiyor. Siz neden isteklerinizi yapmadigina odaklanin. Veya kimseye bisey sormayın isteklerinizi alin

Esiniz bu yazdığınizi okusa gercekten cok ayıp. Doymuyorsa doymuyordur ne yapsın ac mi yatsin adam var ki alıyor yiyor. Siz neden isteklerinizi yapmadigina odaklanin. Veya kimseye bisey sormayın isteklerinizi alin
Konu sahibi kocasından gizli her ay anasına ayrı kardeslerine ayrı para yolluyor, onlara yagdirmaktan cebinde para kalmıyor yoksa herhangi bir isteğini almasına engel olan kimse yok...

Cebinde para kalmayınca gözünü kocasının boğazına dikmiş ama alakası yok yani, adamın ne bir israfı ne bir asiriligi yok . Aksine para kaçıran adam değil, konu sahibi...

Ona sorsan o da dertli kendince. Gezmem yok, tozmam yok. Aldığım bir şey yok. Telefonum bozuk almadım. Çocuk bakarım, ev işi yaparım. Ev taşınır ben taşırım. Alışveriş olur ben yaparım. Çoğu gün yemek yok. Kendi yapar. Cam siler, evi süpürür, bulaşık yıkar. Kısaca her işi yapıyor. Ha süper mi yapıyor o tartışmalı da olduğu kadar kafasındayım. Bebeğe bakar evdeyken. O da ben daha ne yapayım diyor. Öyle de Allah var ailesi yapmaz çünkü lohusayken hamileyken bile beni kendi yıkadı. Bebeği o yıkar. Desteksiz bu devirde maddi manevi bu kadar oluyor. Çünkü o da koltukta uzanıp yemek nerde demez. Hatta hamilelik ve çocuktan sonra yüzde 80 o yaptı işleri.
İyi de sizin temizlikçi çağırmanızı istemiyorsa mecbur o da işlerin ucundan tutacak. %80’i bilemem o biraz abartı gibi geldi bana ama ikiniz de çalışıyorsunuz. Onun ayrıcalığı ne ki yapmayacak? Bizim de çocukları eşim yıkar. Temizlik için kadın çağırmamı ister. Bazen kadınların işini beğenmediğim için çağırmam. Söylenir bana. Hamileyken lohusayken sizi niye yıkıyor anlamadım. İki kere yaşadım o süreci, hiç başkasının yıkamasına ihtiyacım olmamıştı.

Ayrıca işlerin neredeyse tamamını o yapıyorsa bırakın da protein ağırlıklı beslensin, ihtiyacı vardır adamın.

Back
X