ben de koşu bandında koşmak istiyorum
hatta bir ara spor salonuna gitmemin tek sebebi koşu bandıydı 35 dk yürü koş yürü koş şeklinde gidip geliyordum
acayip terliyordum kısa sürede
sonra biri bana her sabah yarım saat koşu bandında koştuktan sonra hastalandığını, koşu bandının iskelet sistemimize aykırı olduğunu, yerin geriye doğru çekilip senin sabit yerinde saymandan dolayı zararlı olduğundan falan bahsetti
nette araştırdım dolu yazan var sürekli kullanımda uzun vadede bazı hastalar artık düzgün oturamaz hale geliyorlar falan.
sonra doktora sordum bana her gün koşarsan elbet zararlı olur çünkü doğana aykırı bir hareket yapıyorsun ama arada koşmandan zarar çıkmaz falan dedi. hatta bırak koşu bandını en kaliteli ayakkabıyla açık havada bile koşuyor olsan, asfalt beton gibi sert zeminlerde koşmak yine doğamıza aykırı olduğu için o bile zararlı dedi. yumuşak toprak bir zeminde koşu yapılmalı imiş. eşimle karar verdik artık hafta sonu sabahları birlikte doğa koşusu yapacağız.
tam o sıralarda da eve koşu bandı almayı düşünüyordum, nasıl korkuttular beni :18:
günümüzde zaman çok değerli hale geldi, eve alacağın bir koşu bandıyla hem filmini izler haberlere bakar hem de koşunu aradan çıkartabilirsin. hem de sıksık bunu yapabilirsin.
ama hafta sonu hazırlan yarım saat, o vadiye gitmek yarım saat, git gel bir saat, sonra vadiden evine gel yarım saat daha. bir saat bile etmeyen koşu için neredeyse 3 saatin heba oluyor
bu sağlıklı yaşam işleri de pek bir zor yahu
ne yaparsan altından başka bir şey çıkıyor