Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin gibi ben kendi aileme yapmıştım olay maddiyat da değildi bak çalışıyorum öğle arası kasaba gittim. Arabayla eti aldım manava gittim patlıcan falan aldım eve geldim güveci hazırladım ağır güveci götürdüm fırına verdim iş çıkışı alacağımı söyledim işten çıktım ağır mı ağır eve taşıdım. Kardeşim nişanlıydı onu nişanlısını davet etmiştim hafta içi mükellef sofra kuracağım diye mahvolmuşum. Kardeşim burun kıvırdı organik ev yapımı olsun diye hazırladığım limonata şeftali suyu karışımıma. Çok ağırıma gitti. Neden hafta içi misafir aldın diyeceksin. Kardeşimin nişanlısı memleketine başka şehire gidiyordu haftasonları. Çağırmasam da ilgisiz gibi olacaktım sonuç ne kardeşimle küsüm. Yapınca değer mi bilecekler boşver

Eşiniz ailesine ayıp olacağını düşünüyorda size yaptığı ayıbın farkında mı? Babasının keyfi için sizin evlilik yüzüğünüzü satmış adam. Size evliliğe saygısı nerede buradan pek görünmüyor da.

Ay yok artık yaaaaa

Çorba 1 yemek pilav salata

Oooooooooooooooo artar bile

Ya sırf misafir ağırlamak için yüzük niye veriyorsunuz siz? Olacak şey mi bu.
E siz bu kadar önem verirseniz eşiniz de şuan buna alışık her şeyi zorlar o misafiri ağırlar

Ya ben yüzüğümu çıkarıp veriyorum hadi ağır saçmaladım

Eşim mal mi ne üzüğü çıkarması iyi misin sen demiyor yaaaaaa

Ay sınır oldum.pazar pazar okumayacağım artık

Hem böyle pervane olacaksın hem de seni kıracak. Canım sen bi de tersini dene bakalım. KV nasıl değişiyor. Bana böyle hizmet , hürmet gösterse gelinim başımda taşırım.
Herkes söylemiş zatez yüzük bozdurmakla sacmalikta zirve yapmışsınız .

nasıl yani

şimdi yaşlar çok mu küçük

madem yemek yapacak paranız yok

biz bugün dışarı çıkacaktık, dönüşte size uğrarız orada görüşürüz dersin olur biter

hem görüşmüş olur hem sofra hazırlamaktan kurtulursun

yıllar önce dayımların bebekleri oldu, size bebek görmeye gelelim dedik

anneannemlerde idik

biz gelelim anneme bebekle dediler geldiler gördük

şimdi gitsek sofra kurmak gerekecekti hem uğraşmak hem para harcamak gerekecekti onunla uğraşmak yerine böyle çözüm buldular hem de anneannemde hazır sofrada yedi içtiler herkesin gönlü hoş oldu

İyi de aile bu yabancı değil ki. Zor durumda olduğunuzu bilse ne olacak. Daha iyi ya yardım ederler hiç değilse . Öyle sofraya gelirken insan meyveyle mı gelir. Tatlısını , etini alsın gelsin. Kusura bakma ama seninki biraz gösteriş merakı gibi geldi bana . Ne gerek var . Ne bulurlarsa onu yesinler.

Kp herşey de yemiyor. Mesela yaprak sarma et yemeği falan yapsamda ona ayrı kıyma yapıyorum. Salata bize yaparım ona başka meze. paşamız herşey yemez

eee eşin kim için et alacak o zaman

kp zaten et yemiyorsa neden et pişiriyorsunuz ki

ya da ne bileyim adam sarma yemiyor salata yemiyor

zaten kv yani kp in eşi bunu biliyor

o, evde kendine ayrı kocasına ayrı mı pişiriyor

siz de kp in yiyeceği şekilde herkese pişirirsiniz olur biter

eşini de anlamadım, adam et yemiyorsa neden et almak istiyor

her şeyi geçtim sonuçta 4 kişi yarım kilo et yeter o da 50 TL olsun

kredi kartı vs yok mu yani 50 TL ise konu yüzük neden satılıyor kafamda deli sorular

sofra dediğinizde ille et, ille sarma olmaz ki

7 yıldır evliyim kp her yemeği yemez, 40 yıllık karisinin yemeğini beğenmiyor benimkini hiç yemez diye yemek yapmam. Ya gelirken kendileri yemeğini getirir ya da kv bizde yapar.

Sikinti o halde kayin ailede degil, esinde. Deger vermiyor sana. Hani acil bir borç çikti, saglik sorunu oldu tabiki bozdurulur ancak kayin aileye et vermek için o hatira olan yüzük gidermi?

Sorun onlarin yardim edip etmemesi degil. Hani tüm dügünü onlar ödemis olsalardi, zor durumda yüzügünü alan adam, halen ayni adam. O zaman daha mi az batacakti?

Restini çekmelisin. Bunlar kraliyet ailesi degil. Normal sen ile ben gibi insanlar, ogullarin evine gelmis. O gün aksam ne yemegi varsa onu yesinler. Kp'er yemiyorsa, yemiyor. Bu ne özel muamele. Kendini bu kadar yipratma, hiç kimse için. Inan degmez. Eminim bu halde bile senin arkanda saglam dedikodu dener. Yaranamazsin. Tek yapabilcegin sey, kendi iyiligini düsünmek.

Bunu bir daha asla ama asla yapmayın, 40 yılda bir gelen misafir olsa veya kayınvalide kayınpeder başka bir şehirde yaşasa da çoook uzun süre sonra size kalmaya gelse ve zorda kalsanız eyvallah lakin kayınvalide kayınpeder aynı şehirde hatta devamlı gelebildiklerine göre size yakın bir yerlerde oturuyorlar, onlar 40 kat el değil anne baba, illa durumumuz yok demenize gerek de yok, evlatlarının ne kadar maaş aldığını bilirler, herkesten çok onların halden anlaması lazım, aynı sizin ailenizin halden anladığı gibi.

Evde ne varsa onu pişirin, et istiyorsa gelirken getirsin 3-5 kilo et, kaldı ki bu zamanda insanlar geçim zorluğu yaşarken önüne çıkan nimete et değil diye burun kıvırıp yememek nasip olan nimete saygısızlıktır.

Bir tas çorbayı bulamayan var, yediğimiz kuru ekmeği bile sağlıkla yiyebildiğimize şükretmek varken evladının sofrasındakilere burun kıvırmak, valla ben olsam o burnu daldırırım çöpün içine.

Madem bunu yap sizde de bunu yemiştik dersin

Ailenin gelecegini düşündüğün bir hafta onlar aramadan baskalarini davet edin yada plan yapın ...sizin de bir hayatınız oldugunu siziinde onlara bağlı olmadan plan yaptiginizi yerlestirsinler kafalarına

Seni cook iyi anliyorum benzer bi durumumuz var. Ama bu kadar taviz yeter bi yemek icin de insan yuzugunu satmaz ki canim.
Gelirlerse gelsinler bosver sürekli tamtakir olmak zorunda misin corba ana yemek salata ayran tamam. Sana diyorum ama ben de hala tatlisindan cerezine yapmaya çalışıyorum bizden adam olmaz.

İyi de ailemize de paramız olmadığını söyleyemeyeceksek aile değilizdir ki. Yoksa yoktur yaratalım mı? Anne gelin ama sıkışığız ne pişirsem ki derim ben olsam. Bunda utanılacak gurur yapılacak bir şey yok. Varsa onlarda onlar alsın getirsin sen pişir önlerine koy. Aile olmak budur. Yaranmaya ve iyi gelin iyi eş olmaya çalışıyorsunuz ama asla hiç kimse için kendinizi dara zora sokmayın. Yazık günah. 3 kuruş maaş için ne şartlarda çalışıyoruz. Sizin kendi emeğinize hiç mi acımanız yok?

Eşini grursuzlugunu hays..... 'ni hiç bisey benzetemedim zıkkım kökünü yesinler o tek taş yerine inslqlah yarın birgun hamileyim diye gelnezsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…