Çıkma pişman olursun,merhaba kızlar özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim. Eşimle maddi anlamda sıkıntımız yok ben çalışmasamda geçiniyoruz benim maaş hayveye gidiyor. İş yerimde adaletsizlikler ve bana iş dışında şeyler yaptırılmasından dolayı işimi hiç sevmedim. Bu kurumda yapamıyorum. 4 aylık evliyim temmuzda evlendim ağustosta çalışmaya başladım evimi çok özlüyorum temizliği uzun uzun yapmayı eşime güzel yemekler yapmayı. Çalıştığımdan dolayı herşeyi haftasonuna sığdırıyorum çeşit yemek yap dolaba at hızlı hızlı ütü yap. Bir rahatsızlık geçirdim ameliyat durumum olacaktı 1 haftadır evimde dinleniyorum o kadar mutluyım ki eşime bırakmak istediğimi çıtlatıyorum pek yanaşmıyor gibi aslında benim maaşımla hiç birşey yapmıyoruz haybeye harcadığımız bir para oluyor kızlar ne yapsamda eşim dese çalışma çık diye hastalığımımı kullansam ama nasıl
Baskı yapmıyor aslında ben sanırımondan çık çalışma hastasın demesinibekliyorumEşin istemiyorsa çıkma cunku israrla calismani istiyorsa evdeyken huzur vermez veya daha farkli davranmaya baslayabilir. Tabi siz daha iyi tanirsiniz ama bir erkek "ister calis ister calisma" demiyorsa calis diyorsa evdeyken huzur vermez cogunlukla.
Önlisans ama lisansa tamamlıyorumLisans mezunu musunuz?
İstememek değil aslında sene sonuna kadar çalış 3 ay evseyken alcan maas ne fuzel seneye sözlşme yenileme diyor ama dayanamıyorum iş çok kötü etti beni kurum berbatEşin istemiyorsa çıkma cunku israrla calismani istiyorsa evdeyken huzur vermez veya daha farkli davranmaya baslayabilir. Tabi siz daha iyi tanirsiniz ama bir erkek "ister calis ister calisma" demiyorsa calis diyorsa evdeyken huzur vermez cogunlukla.
Baskı yapmıyor aslında ben sanırımondan çık çalışma hastasın demesinibekliyorum
Çıksam mı of pof yapıyorumIsten cikmama yanaşmiyor diyince ben de cikmak istediginizi soylediniz ve esiniz yanaşmadi sandim. Adam ne bilsin cikmak istediginizi? Belki calismak istiyorsunuz diye birsey demiyordur. Konuşun acikca ve ogrenin.
Çıksam mı of pof yapıyorum
Bazen sadece para icin calismayiz, sosyallesmek icin, ekonomik ozgurlugumuz olsun diye calisiriz. Acikcasi ben calisan erkeklerin eslerine daha fazla saygi duydugunu, daha yardimsever oldugunu goruyorum cevremde.
Tabiki herkesin hayattaki mutluluk formlari farkli, siz ev isleriyle ugrasmaktan mutluluk duyan biri olabilirsiniz, sahsen ben kanun kadar zengin olsam bile calismayi birakmam evi cok seviyorum evet 1 ay evden disari cikmasam sikilmam evet, ama calismak psikolojik olarak cok rahatlatiyor, ozguvenimi kesinlikle guclendiriyor.
Sizin yerinizde olsam isten cikip evde temizlik utu yemek vs hayali kurmak yerine daha huzurla calisacagim bir kurum arayisina girerdim, ilave olarak calisacagim paraya ihtiyacim yoksa kendime bir yardimci bulurdum duzenli gelen, temizlik utu vs islerin hepsini yardimcim yapardi bende haftasonlari esimle guzel guzel vakit gecirirdim.
Hem sosyal hayattan kopmamis olur, hem is yukunu uzerimden atardim.
Hic evde kaldiniz mi uzun sure bilmiyorum ama inanin ev hanimi olmak dunyanin en zor meslegi... sabahtan aksama kadar didiniyorsunuz, 24 saatiniz eve hizmet etmekle geciyor, fakat yine de kurus kazanmadiginiz gibi takdir gormuyorsunuz, goreviniz o oluyor...
İyi dusunun derim, sonrasinda pisman olmak ama uzaklastiginiz icin sektore donememek ihtimali de var...
Tabiki bu kisiden kisiye degisir, ama uzun vadede gercekten bunu goruyorsunuz. Ornegin bebegim oldu, esim cocuk bakimindan ev isine inanilmaz yardimci oluyor bana, sen zaten yeteri kadar yoruluyorsun bir ucundan da ben tutayim diye. Bazen bakiyorum cocuk agliyor gece, ben ilgilenirim sen bolme uykunu diyor, eminim calismiyor olsam sabah ise gidicem kapiyi kapatsana cocugun sesi gelmesin derdi:)Calistigim bir donem oldu. Hic o bahsedilen ozguven gelmesi bilmem neyi yaşamadim. Calisiyorum diye ne ben degistim, ne esimin bana davranislari degisti. Hic calismamis olsam cok mucizevi birsey oldugunu dusunup sirf meraktan calisirdim heralde suradakileri okuya okuya.
Evde bir esim, bir de kedim var ben hariç. Neye hizmet edicem ki? 24 saat hizmet etme, ev işi halinde olmadim hiç.
İş yeri benim için sosyalleşme alani olmadi hiç. O kadar sosyallesecek yer varken...
Tabiki bu kisiden kisiye degisir, ama uzun vadede gercekten bunu goruyorsunuz. Ornegin bebegim oldu, esim cocuk bakimindan ev isine inanilmaz yardimci oluyor bana, sen zaten yeteri kadar yoruluyorsun bir ucundan da ben tutayim diye. Bazen bakiyorum cocuk agliyor gece, ben ilgilenirim sen bolme uykunu diyor, eminim calismiyor olsam sabah ise gidicem kapiyi kapatsana cocugun sesi gelmesin derdi:)
Calisirken haftada bir evi ustunkoru supuren arkadaslarim isi biraktiktan sonra toz bezi elinden dusmeyen, surekli seninle sohbet ederken bile yerden egilip egilip minicik kalintilari toplayan insanlara donustuler, hepsinin ortak cumlesi: evde olunca her turlu toz gozune batiyor, calisirken gormuyosun oluyodu:)
Yasam tarzi, ikili iliskiler, maddi gelir duzeyi vs hepsi etken tabiki. Ama genel itibariyle en azindan maddi olarak ozgurlesiyorsunuz. En basitinden haftasonu esinizle bir kacamak yapasiniz var, atiyorum yakin bir sehirde konaklamali bir etkinlik yapmak istiyorsunuz, calismadiginizda bu masraf esinizden cikacagi icin biraz daha sikintili olabilir. Ama calisiyor olsaniz kendi paranizla bunu yapabileceginiz icin bu hafta sonu seni kaciriyorum diyerek surpriz bile yapabilirsiniz.
Bu saydiklarinizin hepsi cok parayla olan seyler ama, esimin maasi gecinmemize yetiyor benimkine gerek kalmiyor demekten cok uzak.Yeteri kadar yoruldugunuz icin yardimci olmasi normal birsey. Evde olsaydiniz esinizin yerine bebek icin sizin kalkmaniz ve esinizin uyumasi da gayet normal olacakti bunun calismiyor diye saygisizlikla veya umursamamayla bir ilgisi yokki...
Calismiyorum diye 7/24 evde otursam benim de gozume toz batar ama hafta ici bazi gunler spor salonundayim, 1 gun kurstayim minimum...
Haftasonu kacamaklarinin kimin calistigiyla alakasi yok (tek maaş yeterliyse) en azindan bizim evliligimizde olmadi. Ben calisiyorken "benim param" demedim. Ben ismarliyorum, ben goturuyorum, para esimden cikiyor, benden cikiyor gibi seyler bizde hic olmadi. Harclikla yasamiyorum maas karti dahil hersey bende.
Evlilikler çoook başkaaa...