- 14 Kasım 2018
- 230
- 436
Karsinizdaki eşiniz yahu. En samimi ve acik olmaniz gereken insana basit bir iş birakma icin numara çevirmeyin veya dolandirmayin. Düşüncem şudur, sen ne diyorsun bu işe diyin bi. Sonra belli olur herşey. :)
Hay ağzına sağlık ya. Saçma sapan adamlarla evleniyorlar ondan sonra yok saygı görmezsin, yok 24 saat hizmet edersin vs. Vallahi 10 yıl çalıştım evlendikten sonra da 5 yıldır çalışmıyorum . Resmen özgüvenim yerine geldi . Hiç de hizmet vs etmiyorum. Ayriyeten sosyallesmeye de vaktim kaldı şükür. Sonuç olarak hödük biriyle evlenirsen çalışırken de huzur vermez çalışmazken de.Calistigim bir donem oldu. Hic o bahsedilen ozguven gelmesi bilmem neyi yaşamadim. Calisiyorum diye ne ben degistim, ne esimin bana davranislari degisti. Hic calismamis olsam cok mucizevi birsey oldugunu dusunup sirf meraktan calisirdim heralde suradakileri okuya okuya.
Evde bir esim, bir de kedim var ben hariç. Neye hizmet edicem ki? 24 saat hizmet etme, ev işi halinde olmadim hiç.
İş yeri benim için sosyalleşme alani olmadi hiç. O kadar sosyallesecek yer varken...
Hamile kal, sonra da doktorun esine evde yatması lazım desin....merhaba kızlar özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim. Eşimle maddi anlamda sıkıntımız yok ben çalışmasamda geçiniyoruz benim maaş hayveye gidiyor. İş yerimde adaletsizlikler ve bana iş dışında şeyler yaptırılmasından dolayı işimi hiç sevmedim. Bu kurumda yapamıyorum. 4 aylık evliyim temmuzda evlendim ağustosta çalışmaya başladım evimi çok özlüyorum temizliği uzun uzun yapmayı eşime güzel yemekler yapmayı. Çalıştığımdan dolayı herşeyi haftasonuna sığdırıyorum çeşit yemek yap dolaba at hızlı hızlı ütü yap. Bir rahatsızlık geçirdim ameliyat durumum olacaktı 1 haftadır evimde dinleniyorum o kadar mutluyım ki eşime bırakmak istediğimi çıtlatıyorum pek yanaşmıyor gibi aslında benim maaşımla hiç birşey yapmıyoruz haybeye harcadığımız bir para oluyor kızlar ne yapsamda eşim dese çalışma çık diye hastalığımımı kullansam ama nasıl
Çalışmayan kadına eşin de çevrenin de bakışı farklı oluyor demişsiniz ya onun sebebi çalışmadığında kadının eşinden, çevrenden vs den önce kendi kendini eziklemesi içten içe çalışmıyorum eksiğim enerjisi yayması, kendisine saygısı olmayana kimse saygı duymaz. Öyle özgüvenliyim ki hiç etrafımdan ya da eşimden o tarz bi yorum eleştiri hissiyat almadım hatta tam tersi. Geçenlerde bir arkadaşın çalışmaktan o kadar yılmış ki, telefonda ,üniversitedeyken falan çalışmayınca böyle bir yaşam şeklinin mümkün olabileceğini bana niye anlatmadın dedi.Bu saydiklarinizin hepsi cok parayla olan seyler ama, esimin maasi gecinmemize yetiyor benimkine gerek kalmiyor demekten cok uzak.
En ucuz spor salonunun fiyatlari bile almis basini gitmis, bir sinemaya gitmeye kalksaniz iki saat icin 100 lira harciyorsunuz. Bu bahsi gecen miktarlar sizin esinizin kazanci icin muhtemelen devede kulak kaliyor, fark etmiyorsunuz, ancak dusunuyorum benim esimin maasi da gecinmemize tek basina yeter calismama gerek yok belki, ama ekstralari kafama gore planlayamam.
Calismayan kadina saygisizlik yada umursamamazlik diye birsey soz konusu degil. Ama calisan kadina esin de cevrenin de bakisi ve tepkisi farkli oluyor en azindan benim gordugum. Cok ama cok basit bir ornek, apartman gorevlimiz copleri topladigi saatte ben henuz isten gelmemis oluyorum, ben isten geldikten sonra gunluk mesaisi bitmis olmasina ragmen kapima gelip cop varmi diye bakiyor, cunku bir kac defa isten gelip kendim attigimi gordu ve saat onemli degil siz kapiya koyun ben hallederim dedi adamcagiz...
Neyse, konu uzar gider gerek yok aslinda. Konu sahibi kendi karar verecektir nasil bir tercih yapacagina. Hakkinda hayirlisi olsun
İşte bu hissiyatta bu şartlarda olanlar da çalışmalı. Ne güzel. Herkes sevdiği şekilde yaşamalı.Çalışan insan sürekli evde olmaktan sıkılır. Yıllık iznim de bile 1 haftadan sonra sıkılmaya başlıyorum. Bana gore herseyin tadi çalıştıktan sonra daha güzel. Yemek ,sinema, tatil vs.. siz daha yeni evli oldugunuz icin duzen olusturamamis olabilirsiniz. Yoksa uzun uzun temizlik yapmak ozlenecek bişey değil. Biz temizliği eşimle yapıyoruz, yemeği de 2 gunluk yaparım hep. Hic öyle evde olsam da temizlik yapsam diye düşünmedim. Kendi parani kazanmanin zevki zaten baska bisey. Annemin dogum gunun de mesela istediğim şeyi alabileceğim, kocamın parasından almak var kendi paranı istediğin gibi kullanmak var. Yapım gereği al hepsi senin olsun diye verilen bir parayı gönlümce harcayamam. Bide benim isim mesela gun icinde cok kisiye yardimim dokundugu bi is. Insanlara faydalı olduğum, yorucu olsa da kendimi yararlı hissedebildigim bir iş. Bu hissiyatı evde oturunca zaten bulamam.
Bu saydiklarinizin hepsi cok parayla olan seyler ama, esimin maasi gecinmemize yetiyor benimkine gerek kalmiyor demekten cok uzak.
En ucuz spor salonunun fiyatlari bile almis basini gitmis, bir sinemaya gitmeye kalksaniz iki saat icin 100 lira harciyorsunuz. Bu bahsi gecen miktarlar sizin esinizin kazanci icin muhtemelen devede kulak kaliyor, fark etmiyorsunuz, ancak dusunuyorum benim esimin maasi da gecinmemize tek basina yeter calismama gerek yok belki, ama ekstralari kafama gore planlayamam.
Calismayan kadina saygisizlik yada umursamamazlik diye birsey soz konusu degil. Ama calisan kadina esin de cevrenin de bakisi ve tepkisi farkli oluyor en azindan benim gordugum. Cok ama cok basit bir ornek, apartman gorevlimiz copleri topladigi saatte ben henuz isten gelmemis oluyorum, ben isten geldikten sonra gunluk mesaisi bitmis olmasina ragmen kapima gelip cop varmi diye bakiyor, cunku bir kac defa isten gelip kendim attigimi gordu ve saat onemli degil siz kapiya koyun ben hallederim dedi adamcagiz...
Neyse, konu uzar gider gerek yok aslinda. Konu sahibi kendi karar verecektir nasil bir tercih yapacagina. Hakkinda hayirlisi olsun
Ev işleri nankördür sana bir getirisi yoktur. elinde işin var ne güzel para biriktir altın yap ilerde ne olacağını nerden biliyorsunmerhaba kızlar özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim. Eşimle maddi anlamda sıkıntımız yok ben çalışmasamda geçiniyoruz benim maaş hayveye gidiyor. İş yerimde adaletsizlikler ve bana iş dışında şeyler yaptırılmasından dolayı işimi hiç sevmedim. Bu kurumda yapamıyorum. 4 aylık evliyim temmuzda evlendim ağustosta çalışmaya başladım evimi çok özlüyorum temizliği uzun uzun yapmayı eşime güzel yemekler yapmayı. Çalıştığımdan dolayı herşeyi haftasonuna sığdırıyorum çeşit yemek yap dolaba at hızlı hızlı ütü yap. Bir rahatsızlık geçirdim ameliyat durumum olacaktı 1 haftadır evimde dinleniyorum o kadar mutluyım ki eşime bırakmak istediğimi çıtlatıyorum pek yanaşmıyor gibi aslında benim maaşımla hiç birşey yapmıyoruz haybeye harcadığımız bir para oluyor kızlar ne yapsamda eşim dese çalışma çık diye hastalığımımı kullansam ama nasıl
Doğru valla eşimden yana şanslıyım sosyalleşmeye benimde iş dışında farklı yerlerde vaktim oluyordu zaten iş bana göre şuanda kendimi yorup sevmediğim bir yerde hastalanmama sebep tek şeyHay ağzına sağlık ya. Saçma sapan adamlarla evleniyorlar ondan sonra yok saygı görmezsin, yok 24 saat hizmet edersin vs. Vallahi 10 yıl çalıştım evlendikten sonra da 5 yıldır çalışmıyorum . Resmen özgüvenim yerine geldi . Hiç de hizmet vs etmiyorum. Ayriyeten sosyallesmeye de vaktim kaldı şükür. Sonuç olarak hödük biriyle evlenirsen çalışırken de huzur vermez çalışmazken de.