Hem evlilik hem iş evimi özlüyorum

Karsinizdaki eşiniz yahu. En samimi ve acik olmaniz gereken insana basit bir iş birakma icin numara çevirmeyin veya dolandirmayin. Düşüncem şudur, sen ne diyorsun bu işe diyin bi. Sonra belli olur herşey. :)

Bu arkadaşımıza katılıyorum

yeni evli olduğun için erkekleri daha tanıyamamış olabilirsin erkekler açık ve net konuşmaktan hoşlanırlar hani kızlar gibi değil ince düşünmezler O yüzden sen de aslında ne yapmak istediğini söyle ama onun da fikrini değer verdiğini ona Hissettir ... birlikte bir karar alın ben de çalışan bir bayanım Ben de evimi çok özlüyorum hafta sonları da eşimin köyüne çıkıyoruz kendimize zaman ayıramıyoruz İşte bu durumda biraz bayanın fedakarlık yapması gerekiyor zaman ayırması gerekiyor tembellikten uzak durması gerekiyor Hayat enerjisini yitirmemesi gerekiyor...

Calistigim bir donem oldu. Hic o bahsedilen ozguven gelmesi bilmem neyi yaşamadim. Calisiyorum diye ne ben degistim, ne esimin bana davranislari degisti. Hic calismamis olsam cok mucizevi birsey oldugunu dusunup sirf meraktan calisirdim heralde suradakileri okuya okuya. :KK70:
Evde bir esim, bir de kedim var ben hariç. Neye hizmet edicem ki? 24 saat hizmet etme, ev işi halinde olmadim hiç.
İş yeri benim için sosyalleşme alani olmadi hiç. O kadar sosyallesecek yer varken...
Hay ağzına sağlık ya. Saçma sapan adamlarla evleniyorlar ondan sonra yok saygı görmezsin, yok 24 saat hizmet edersin vs. Vallahi 10 yıl çalıştım evlendikten sonra da 5 yıldır çalışmıyorum . Resmen özgüvenim yerine geldi . Hiç de hizmet vs etmiyorum. Ayriyeten sosyallesmeye de vaktim kaldı şükür. Sonuç olarak hödük biriyle evlenirsen çalışırken de huzur vermez çalışmazken de.

Çalışan insan sürekli evde olmaktan sıkılır. Yıllık iznim de bile 1 haftadan sonra sıkılmaya başlıyorum. Bana gore herseyin tadi çalıştıktan sonra daha güzel. Yemek ,sinema, tatil vs.. siz daha yeni evli oldugunuz icin duzen olusturamamis olabilirsiniz. Yoksa uzun uzun temizlik yapmak ozlenecek bişey değil. Biz temizliği eşimle yapıyoruz, yemeği de 2 gunluk yaparım hep. Hic öyle evde olsam da temizlik yapsam diye düşünmedim. Kendi parani kazanmanin zevki zaten baska bisey. Annemin dogum gunun de mesela istediğim şeyi alabileceğim, kocamın parasından almak var kendi paranı istediğin gibi kullanmak var. Yapım gereği al hepsi senin olsun diye verilen bir parayı gönlümce harcayamam. Bide benim isim mesela gun icinde cok kisiye yardimim dokundugu bi is. Insanlara faydalı olduğum, yorucu olsa da kendimi yararlı hissedebildigim bir iş. Bu hissiyatı evde oturunca zaten bulamam.

merhaba kızlar özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim. Eşimle maddi anlamda sıkıntımız yok ben çalışmasamda geçiniyoruz benim maaş hayveye gidiyor. İş yerimde adaletsizlikler ve bana iş dışında şeyler yaptırılmasından dolayı işimi hiç sevmedim. Bu kurumda yapamıyorum. 4 aylık evliyim temmuzda evlendim ağustosta çalışmaya başladım evimi çok özlüyorum temizliği uzun uzun yapmayı eşime güzel yemekler yapmayı. Çalıştığımdan dolayı herşeyi haftasonuna sığdırıyorum çeşit yemek yap dolaba at hızlı hızlı ütü yap. Bir rahatsızlık geçirdim ameliyat durumum olacaktı 1 haftadır evimde dinleniyorum o kadar mutluyım ki eşime bırakmak istediğimi çıtlatıyorum pek yanaşmıyor gibi aslında benim maaşımla hiç birşey yapmıyoruz haybeye harcadığımız bir para oluyor kızlar ne yapsamda eşim dese çalışma çık diye hastalığımımı kullansam ama nasıl
Hamile kal, sonra da doktorun esine evde yatması lazım desin....

Ama ben olsam işimi bırakmazdımm

Temizlikçi alın ayda bir zamanınız size kalsın haftasonu ya da akşam eşinizle vakit geçirin.

Bu saydiklarinizin hepsi cok parayla olan seyler ama, esimin maasi gecinmemize yetiyor benimkine gerek kalmiyor demekten cok uzak.

En ucuz spor salonunun fiyatlari bile almis basini gitmis, bir sinemaya gitmeye kalksaniz iki saat icin 100 lira harciyorsunuz. Bu bahsi gecen miktarlar sizin esinizin kazanci icin muhtemelen devede kulak kaliyor, fark etmiyorsunuz, ancak dusunuyorum benim esimin maasi da gecinmemize tek basina yeter calismama gerek yok belki, ama ekstralari kafama gore planlayamam.

Calismayan kadina saygisizlik yada umursamamazlik diye birsey soz konusu degil. Ama calisan kadina esin de cevrenin de bakisi ve tepkisi farkli oluyor en azindan benim gordugum. Cok ama cok basit bir ornek, apartman gorevlimiz copleri topladigi saatte ben henuz isten gelmemis oluyorum, ben isten geldikten sonra gunluk mesaisi bitmis olmasina ragmen kapima gelip cop varmi diye bakiyor, cunku bir kac defa isten gelip kendim attigimi gordu ve saat onemli degil siz kapiya koyun ben hallederim dedi adamcagiz...

Neyse, konu uzar gider gerek yok aslinda. Konu sahibi kendi karar verecektir nasil bir tercih yapacagina. Hakkinda hayirlisi olsun
Çalışmayan kadına eşin de çevrenin de bakışı farklı oluyor demişsiniz ya onun sebebi çalışmadığında kadının eşinden, çevrenden vs den önce kendi kendini eziklemesi içten içe çalışmıyorum eksiğim enerjisi yayması, kendisine saygısı olmayana kimse saygı duymaz. Öyle özgüvenliyim ki hiç etrafımdan ya da eşimden o tarz bi yorum eleştiri hissiyat almadım hatta tam tersi. Geçenlerde bir arkadaşın çalışmaktan o kadar yılmış ki, telefonda ,üniversitedeyken falan çalışmayınca böyle bir yaşam şeklinin mümkün olabileceğini bana niye anlatmadın dedi.

Isinden memnun degilsen ise gitmek zulüm gibi gelir
Hele ki paraya ihtiyacin yoksa.

Acikca esine soyle daha uygun is bulana kadar burda calismak istemedigini soyle

Çalışan insan sürekli evde olmaktan sıkılır. Yıllık iznim de bile 1 haftadan sonra sıkılmaya başlıyorum. Bana gore herseyin tadi çalıştıktan sonra daha güzel. Yemek ,sinema, tatil vs.. siz daha yeni evli oldugunuz icin duzen olusturamamis olabilirsiniz. Yoksa uzun uzun temizlik yapmak ozlenecek bişey değil. Biz temizliği eşimle yapıyoruz, yemeği de 2 gunluk yaparım hep. Hic öyle evde olsam da temizlik yapsam diye düşünmedim. Kendi parani kazanmanin zevki zaten baska bisey. Annemin dogum gunun de mesela istediğim şeyi alabileceğim, kocamın parasından almak var kendi paranı istediğin gibi kullanmak var. Yapım gereği al hepsi senin olsun diye verilen bir parayı gönlümce harcayamam. Bide benim isim mesela gun icinde cok kisiye yardimim dokundugu bi is. Insanlara faydalı olduğum, yorucu olsa da kendimi yararlı hissedebildigim bir iş. Bu hissiyatı evde oturunca zaten bulamam.
İşte bu hissiyatta bu şartlarda olanlar da çalışmalı. Ne güzel. Herkes sevdiği şekilde yaşamalı.

Bu saydiklarinizin hepsi cok parayla olan seyler ama, esimin maasi gecinmemize yetiyor benimkine gerek kalmiyor demekten cok uzak.

En ucuz spor salonunun fiyatlari bile almis basini gitmis, bir sinemaya gitmeye kalksaniz iki saat icin 100 lira harciyorsunuz. Bu bahsi gecen miktarlar sizin esinizin kazanci icin muhtemelen devede kulak kaliyor, fark etmiyorsunuz, ancak dusunuyorum benim esimin maasi da gecinmemize tek basina yeter calismama gerek yok belki, ama ekstralari kafama gore planlayamam.

Calismayan kadina saygisizlik yada umursamamazlik diye birsey soz konusu degil. Ama calisan kadina esin de cevrenin de bakisi ve tepkisi farkli oluyor en azindan benim gordugum. Cok ama cok basit bir ornek, apartman gorevlimiz copleri topladigi saatte ben henuz isten gelmemis oluyorum, ben isten geldikten sonra gunluk mesaisi bitmis olmasina ragmen kapima gelip cop varmi diye bakiyor, cunku bir kac defa isten gelip kendim attigimi gordu ve saat onemli degil siz kapiya koyun ben hallederim dedi adamcagiz...

Neyse, konu uzar gider gerek yok aslinda. Konu sahibi kendi karar verecektir nasil bir tercih yapacagina. Hakkinda hayirlisi olsun

Mesleğimi çok seviyorum köklü bir Kurumda çalışıyorum ama girdiğim ilk günden beri lanet ediyorum psikolojik olarakta çöktüm bence. Kan değerlerimde bir sorun ve ciddi ameliyatlık durumum var bunlar hep mimrop kapmaktan kendim 5 senelik öğretmenim kurumun cvde ismi olsun diye girdim ama kendimle aynı statüde hatta benden eğtiim olarak daha düşük torpille girmiş insanların altında onların ayak işciliğini yapmakda koyuyor. Evliliğimi anlayamıyorum ikilemde kaldığımız noktada şu sözleşmem 12 aylık malum okullarda haziranda tatil zaten kesin seneye yenilemeyeceğim sözleşme yazın tatile girdiğimde 3 ay sözleşmem bitmediğinden maaş alacağım ve artı çıkış parası olacak. 4 kere maaş almak yattığım yerden eşime cazip gelen nokta ne güzel çalışmadan alcaksın sık dişini falan diyor ama dayanacakta gücüm kalmadı keşke eşim dese çalışmak yok vs

Bence çıkmayın.

Eğer memnun değilseniz iş değiştirin.
Evde insan kendini geliştiremez. Biraz tatil iyi gelir ama hep evde Ömür geçer mi ya.
Ayrıca o paraya heybeye gidşyor demeyin bugün yarın birikim yaparsınız bir daire alırsınız ya da çocuğunuzun eğitimi için güvence olur neden haybe olsun ki

Cikmayin
O haybeye harcadiginiz para sayesinde mutlusunuz,keyif yerinde.
O para olmayinca eve dort duvara tikilip kalirsiniz,uzun uzun temizlik ve yemek yapmak da sizi mutlu etmez. Benden soylemesi :KK66:

Ben cocuk dogunca isten ayrildim. Aynen sizin durumunuzdaydim,maasimi kendime harcardim,gezerdim,canimin istedigini alir giyerdim. Simdi o luks olmadigi icin mutsuzum.

Allahin gunu de temizligi uzun uzun yapayim ay kocama yemek yapayim demiyorum tahmin edersiniz ki:) kaldi ki evimi cok severim,cok da begendigim bir evim var Allah herkese versin ama olmuyor iste

yetişemediğiniz için
ev işlerini yarı yarıya özellikle ütü ona bırak iş yaptırmazsan üstüne rahat rahat para harcamasına vesile olursan kimse sana çık demez
ama
şahsi fikrim her iş de sıkıntı var çıkma

Hastayken evde dinlenmekle,ev hanımlığı farklı şeyler.Kısa süreliğine evde dinlenmek güzel olabiliyorken ev hanımlığı yapmak sizin gibi çalışma hayatında yer almış bir kadın için bir süre sonra sıkıcı gelmeye başlayabilir.İş yerinde yaşamış olduğunuz sıkıntılar sizi böyle hissettiriyor ve kafanızı karıştırıyor olabilir.Sizin için en iyisini yine siz bilirsiniz tabi karar sizin ama bence önce iş yerinizdeki sıkıntıları halletmeye çalışın olmuyorsa iş değiştirin.İş değiştirmek için yeniden iş arayacağınız için bir süre evde vakit geçirmiş olacaksınız zaten,o arada evde hala mutlu musunuz yoksa sıkıldınız mı bunu da görme şansınız olur,ona göre daha iyi karar verirsiniz.Eğer evde kalmaya karar verirseniz eşinize durumu açık açık anlatın.

Ama şunu da unutmamak gerek bence,birine ekonomik yönden bağımlı olmak ilişkileri zedeleyebiliyor.Ve hayat bu ne olacağı belli olmaz,bugün ihtiyaç duymasanız bile yarın öbür gün maddi sıkıntı yaşama durumunuz olabilir ve o zaman çalışma hayatına dönmeniz çok zor olabilir.

merhaba kızlar özel bir kurumda anaokulu öğretmeniyim. Eşimle maddi anlamda sıkıntımız yok ben çalışmasamda geçiniyoruz benim maaş hayveye gidiyor. İş yerimde adaletsizlikler ve bana iş dışında şeyler yaptırılmasından dolayı işimi hiç sevmedim. Bu kurumda yapamıyorum. 4 aylık evliyim temmuzda evlendim ağustosta çalışmaya başladım evimi çok özlüyorum temizliği uzun uzun yapmayı eşime güzel yemekler yapmayı. Çalıştığımdan dolayı herşeyi haftasonuna sığdırıyorum çeşit yemek yap dolaba at hızlı hızlı ütü yap. Bir rahatsızlık geçirdim ameliyat durumum olacaktı 1 haftadır evimde dinleniyorum o kadar mutluyım ki eşime bırakmak istediğimi çıtlatıyorum pek yanaşmıyor gibi aslında benim maaşımla hiç birşey yapmıyoruz haybeye harcadığımız bir para oluyor kızlar ne yapsamda eşim dese çalışma çık diye hastalığımımı kullansam ama nasıl
Ev işleri nankördür sana bir getirisi yoktur. elinde işin var ne güzel para biriktir altın yap ilerde ne olacağını nerden biliyorsun

Bence çikma pişman olursun ayrica paranı da haybeye harcama az da olsa birikim yap dünyanin bin tane hali var.zamanin kendine kalmasini istiyorsan ayda iki kez yardimci cagir bi işin kalmaz

yine ne kadar tarafsiziz bugun,

evleneli 4 ay ise gireli 3 ay olmus daha yahu,
neyinden sikildiniz bunaldiniz,
elbette 3 aylik calisana mudur masasi vermezler, farkli isler de verirler,
biraz kidemli olmak lazim is yerinde, biraz sabretmek lazim.

adam ise gireli 3 ay olmus olsa, sonra da ya ben sevemedim yapamiyorum, calismicam dese,
bosan bosan diye inlerdi bu konu.

ayrica maasinizi neden haybeye harciyorsunuz ki,
guzel guzel degerlendirin,
hic olmadi yatirim yapin,
gelecegin ne getirecegi belli olmaz,
belki ucuzleriniz olur ve calisamazsiniz da, kim bilir degil mi?

Hay ağzına sağlık ya. Saçma sapan adamlarla evleniyorlar ondan sonra yok saygı görmezsin, yok 24 saat hizmet edersin vs. Vallahi 10 yıl çalıştım evlendikten sonra da 5 yıldır çalışmıyorum . Resmen özgüvenim yerine geldi . Hiç de hizmet vs etmiyorum. Ayriyeten sosyallesmeye de vaktim kaldı şükür. Sonuç olarak hödük biriyle evlenirsen çalışırken de huzur vermez çalışmazken de.
Doğru valla eşimden yana şanslıyım sosyalleşmeye benimde iş dışında farklı yerlerde vaktim oluyordu zaten iş bana göre şuanda kendimi yorup sevmediğim bir yerde hastalanmama sebep tek şey

X