Günaydın canım, hadi hayırlı haberlerle gel inşallahGunaydin herkese :)) 2 gunluk yatisin sonuna geldik, sabahtan dr'a gidiyorum hakkimda hayirlisi, mevlaya teslim olduk bakalim bizim icin neyler? Depot tan bu yana leke/kanama yok. Yatmam lazimmis demek ki... guzel dilekler icin cok tesekkur ederim, hepinizi yanimda hissettim Allah razi olsun
O
offff şuan tam da bende olan şey. Dişim mi diş etim mi bilmiyorum ama apse olduğu kesin . Bebişlere bi zararı olmaz inşallah. Karbonatlı denicem
B12 folik asitten farkli bir B grubu, normalde gunluk alinir 400 mcg ama doktorunuz mevcut seviyenizi guzel gorup gunasiri vermistir endiselenmeyin. B grubu vitaminler beraber alininca birbirinin emilimini arttirir.Teşekkür ederim cevap içinfolik asit olarak B12 puls diye bir dil altı kullanıyorum oda gün aşırı Dr en başından beri öyle verdi ama
1 tablet 400mcg folik asit
yani günlük ihtiyaç o ama ben gün aşırı alıyorum insAllah eksik olmamıştır.
Size bişey sormak istiyorum. Transferden iki gün önce dolgulu dişim ağrımaya başladı, test yaptırana kadar 2 hafta ağrısını çektim işlem yapılamaz diye. Test günü Berfu hocaya sordum istediğin işlemi yaptırabilirsin dişine bi sakıncası olmaz dedi. Özellikle ilk 3 ay işlem yapılmıyor diye biliyordum ben, şimdi ağrı geçti ama hafif bi şişlik var ne yapsam bilemedimCok gecmis olsun, sert fircalamadan kacinin cok yumusak dis fircalari kullanin karbonati da calkalayip tükürün.
Dis hekiminize soyleyin gebeliginizi, gebeler icin kullanilan anestezikler var, onlari kullanirlar, zaten dis hekimleri gebelere yapilacak islemleri bilirler, hayir bir sakinca yok, agriyla durmayin. Antibiyotik gerekebilir o zaman kadin dogumcunuz ve dis hekiminizle ortak karar alinir.Size bişey sormak istiyorum. Transferden iki gün önce dolgulu dişim ağrımaya başladı, test yaptırana kadar 2 hafta ağrısını çektim işlem yapılamaz diye. Test günü Berfu hocaya sordum istediğin işlemi yaptırabilirsin dişine bi sakıncası olmaz dedi. Özellikle ilk 3 ay işlem yapılmıyor diye biliyordum ben, şimdi ağrı geçti ama hafif bi şişlik var ne yapsam bilemedim
Guzel haberlerinizi bekliyoruz canim insallahGunaydin herkese :)) 2 gunluk yatisin sonuna geldik, sabahtan dr'a gidiyorum hakkimda hayirlisi, mevlaya teslim olduk bakalim bizim icin neyler? Depot tan bu yana leke/kanama yok. Yatmam lazimmis demek ki... guzel dilekler icin cok tesekkur ederim, hepinizi yanimda hissettim Allah razi olsun
amin canım inşallah herkes sağlıkla alsın kucağına inşallah yavrusunuYa maşAllah.hadi sağlıkla kucağına al 2sinde inşAllah.ya dini banada 12 de gel dedi.bende nası dayanıcam bilemiyorum.senin ilaçlarını azaltımı doktor.benimkiler aynı kaldı 12de azaltıcağız dedi
Hadi bakalım kolay gelsin sana.iyi bari azalıyor git gideamin canım inşallah herkes sağlıkla alsın kucağına inşallah yavrusunuyavaş yavaş azaltıyorlar liste verdiler 10.haftada lutinus ve estrofem bitecek 12 haftada parograf 16 haftada serum bitecek kan sulandırıcı iğne ve hap hamilelik boyu devam pruluton depot da 32.haftaya kadar :)
sağlıklı olsunlarda doğuma kadar da kullanırım hiç sorun değil sana da kolay gelsin en kısa zamanda azalsın seninde inşallahHadi bakalım kolay gelsin sana.iyi bari azalıyor git gide
Kuzum progestan igne neden o kadar uzun sure devam ediyor acaba merwk ettim normalde onu da kesmiyorlar mı dusuk tehlikesi geçene kadaramin canım inşallah herkes sağlıkla alsın kucağına inşallah yavrusunuyavaş yavaş azaltıyorlar liste verdiler 10.haftada lutinus ve estrofem bitecek 12 haftada parograf 16 haftada serum bitecek kan sulandırıcı iğne ve hap hamilelik boyu devam pruluton depot da 32.haftaya kadar :)
Elhamdulillah ikizler yerinde, yolk keselerini gordum. Kanama alani vb birseyden bahsetmedi dr. Haftaya kalp icin gel dedi. Rabbime cok sukur, dinlenmeye devam :))Kuzum progestan igne neden o kadar uzun sure devam ediyor acaba merwk ettim normalde onu da kesmiyorlar mı dusuk tehlikesi geçene kadar
Gözünaydın canım çok sevindimElhamdulillah ikizler yerinde, yolk keselerini gordum. Kanama alani vb birseyden bahsetmedi dr. Haftaya kalp icin gel dedi. Rabbime cok sukur, dinlenmeye devam :))
bilmiyorum ki canım ama ben hergün vurulmuyorum 3 günde bir 16. haftadan sonra haftada 1 e düşecek dediler belki benim ikiz olduğu için olabilir mi bilemedim sormadım da açıkçası bunları zaten tüp bebek yapan doktorum söylüyor ben başka bir doktora daha başladım ikiz olduğu için hem riskli gebelik uzmanı aynı zamanda perinatalog 3 aydan sonra o ne diyorsa onu yapabilirsiniz dediler belki o keser :)Kuzum progestan igne neden o kadar uzun sure devam ediyor acaba merwk ettim normalde onu da kesmiyorlar mı dusuk tehlikesi geçene kadar
Teşekkür ederimDis hekiminize soyleyin gebeliginizi, gebeler icin kullanilan anestezikler var, onlari kullanirlar, zaten dis hekimleri gebelere yapilacak islemleri bilirler, hayir bir sakinca yok, agriyla durmayin. Antibiyotik gerekebilir o zaman kadin dogumcunuz ve dis hekiminizle ortak karar alinir.
Belki önlenebilir mesela benim arkadaşlarımın kadın doğumcu kesmiş tüp bebek doktoru değil insallah saglıklı olsunlar da tek kuzumbilmiyorum ki canım ama ben hergün vurulmuyorum 3 günde bir 16. haftadan sonra haftada 1 e düşecek dediler belki benim ikiz olduğu için olabilir mi bilemedim sormadım da açıkçası bunları zaten tüp bebek yapan doktorum söylüyor ben başka bir doktora daha başladım ikiz olduğu için hem riskli gebelik uzmanı aynı zamanda perinatalog 3 aydan sonra o ne diyorsa onu yapabilirsiniz dediler belki o keser :)
Amin inşallah canım sağlıklı olsunlar başka bişey istemiyorumBelki önlenebilir mesela benim arkadaşlarımın kadın doğumcu kesmiş tüp bebek doktoru değil insallah saglıklı olsunlar da tek kuzum
Benim perşembe sabah daha da netleşecek inşallah öyle demişti doktorum ilk gittiğimde çok ufaktı keseler