Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilgisinize çok ihtiyacım var.
-2 başarısız tüp bebek geçmişim var.
İlkinde embriyom ilk 2 gün bölünmedi 3. Gün 3 e bölündü taze transfer olmadı
-2. Si yine yine aynı klinik 5. Gun 2 embriyo transferi (taze) yine olmadı
*Tüp bebek eş kaynaklı bizde eşimin değerleri önceleri 1 2 3 milyon çıkıyordu covid olduk mayıs ayında bahceci lab. Örneğinde 4 sperm çıktı. Covid etkilemiş olabilir dedi doktorumuz
Size soracağım şey 3. Tedavim ile alakalı
3. Tedavim ankara bahceci de Bize doktorumuz daha önce 2 olumsuz denememiz olduğu için genetik ayiklamali tavsiye etti bizde ne olur olmaz die kabul ettik (genetik tah. Temiz arti genetik gecisli hastalığı olan bir aile öykumuz yok )bugün embriyolarimin 5. Günüydü embriyolog sabah aradi toplamda 3 embriyomun kaldığını, bunlardan ikisinin günü ile uyumlu gelen embriyo olduğunu, digerinin ise geriden gelen embriyo olduğunu ancak 5. Gün başında olduğunu söyledi. Her 3 nunde Boyut olarak istenilen boyutta olmadığını onun için 6. Günü yani yarını bekleyeceklerini söyledi kapattı.. Ben sonrasında biraz araştırdım. Genetik incelemelilerde embriyoda parça (hücre ) alınıyormuş biyopsi olarak yani normalde 5. Gün embriyosundan yapı olarak daha farklı imiş yani her 5. Gün embriypsunda hücre alinmazmis o boyuta gelmesi lazımmış. Benim korkum hani embriyolar belli bir hücre olarak bölünüyor ya 5. Günden sonra 6. Güne gelen embriyolar bazen oluyormuş. Bozulma olduğu için. Sonuçta bölünmesi tamamlanıyormus bunlar benim nette okuduklarım..
Acaba benim embriyolarima bisey olur mu 6..Gün embriyosu transferi olan var mi .. acaba ben embriyologlara biz genetik ten vazgeçtik 3 nu de dondurun mu deseydim .. zaten zor 5. Gün embriyosu oluyor.. Ya embriyolarim biyopsi alınacak boyutu beklerken bozulursa.. yemin ederim sabahtan beri evin içinde ayaktayım. Düşünmekten kafayı yiyeceğim.. Lütfen uzun oldu anlattım biliyorum Hakkınızı helal edin şimdiden bilgisi olan arkadaşlar yada 6. Gün embriyosu transfer olanlar cevaplayabilir mi.
remziye_06 sizin bir bilginiz var mı