- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
Ilk sefer benim de kucuktu, bu kez buyuktu ama olcmemis herhalde; ekliyorum usg'yi:Benim perşembe sabah daha da netleşecek inşallah öyle demişti doktorum ilk gittiğimde çok ufaktı keselersenin bugün yolk göründüğünde kese boyutların ne kadardı canım?
Ölçmemiş ama çok güzeller yaIlk sefer benim de kucuktu, bu kez buyuktu ama olcmemis herhalde; ekliyorum usg'yi:
Eki Görüntüle 2902108
Son bir soru dahaIlk sefer benim de kucuktu, bu kez buyuktu ama olcmemis herhalde; ekliyorum usg'yi:
Eki Görüntüle 2902108
Merhaba . Benim embriyom da ngs ( yeni nesil genetik tarama ) ile yapıldı . Yeterli büyümeyi mecburen bekliyorlar örnek alabilmek için . Zaten embriyologunuz size bilgi verir . Genetik tarama ile embriyonuzun sağlıklı gelmesi halinde tutunma olasılığı normal tüp bebeğe göre daha yüksek .Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilgisinize çok ihtiyacım var.
-2 başarısız tüp bebek geçmişim var.
İlkinde embriyom ilk 2 gün bölünmedi 3. Gün 3 e bölündü taze transfer olmadı
-2. Si yine yine aynı klinik 5. Gun 2 embriyo transferi (taze) yine olmadı
*Tüp bebek eş kaynaklı bizde eşimin değerleri önceleri 1 2 3 milyon çıkıyordu covid olduk mayıs ayında bahceci lab. Örneğinde 4 sperm çıktı. Covid etkilemiş olabilir dedi doktorumuz
Size soracağım şey 3. Tedavim ile alakalı
3. Tedavim ankara bahceci de Bize doktorumuz daha önce 2 olumsuz denememiz olduğu için genetik ayiklamali tavsiye etti bizde ne olur olmaz die kabul ettik (genetik tah. Temiz arti genetik gecisli hastalığı olan bir aile öykumuz yok )bugün embriyolarimin 5. Günüydü embriyolog sabah aradi toplamda 3 embriyomun kaldığını, bunlardan ikisinin günü ile uyumlu gelen embriyo olduğunu, digerinin ise geriden gelen embriyo olduğunu ancak 5. Gün başında olduğunu söyledi. Her 3 nunde Boyut olarak istenilen boyutta olmadığını onun için 6. Günü yani yarını bekleyeceklerini söyledi kapattı.. Ben sonrasında biraz araştırdım. Genetik incelemelilerde embriyoda parça (hücre ) alınıyormuş biyopsi olarak yani normalde 5. Gün embriyosundan yapı olarak daha farklı imiş yani her 5. Gün embriypsunda hücre alinmazmis o boyuta gelmesi lazımmış. Benim korkum hani embriyolar belli bir hücre olarak bölünüyor ya 5. Günden sonra 6. Güne gelen embriyolar bazen oluyormuş. Bozulma olduğu için. Sonuçta bölünmesi tamamlanıyormus bunlar benim nette okuduklarım..
Acaba benim embriyolarima bisey olur mu 6..Gün embriyosu transferi olan var mi .. acaba ben embriyologlara biz genetik ten vazgeçtik 3 nu de dondurun mu deseydim .. zaten zor 5. Gün embriyosu oluyor.. Ya embriyolarim biyopsi alınacak boyutu beklerken bozulursa.. yemin ederim sabahtan beri evin içinde ayaktayım. Düşünmekten kafayı yiyeceğim.. Lütfen uzun oldu anlattım biliyorum Hakkınızı helal edin şimdiden bilgisi olan arkadaşlar yada 6. Gün embriyosu transfer olanlar cevaplayabilir mi.remziye_06 sizin bir bilginiz var mı
Allah razi olsun canim. Benim korkum yeterli büyümeyi beklerken acaba embriyo canlılığını kaybeder miMerhaba . Benim embriyom da ngs ( yeni nesil genetik tarama ) ile yapıldı . Yeterli büyümeyi mecburen bekliyorlar örnek alabilmek için . Zaten embriyologunuz size bilgi verir . Genetik tarama ile embriyonuzun sağlıklı gelmesi halinde tutunma olasılığı normal tüp bebeğe göre daha yüksek .
kendinizi hiç üzmeyin stres sizi olumsuz etkiler . Umuyorum ki genetik tanıya gider embriyolarınız ve sağlıklı gelirler inşallahDualarım sizinle
Benimde en büyük sıkıntım buydu . Eşim dr benim açtı gösterdi embriyo gelişimlerini hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi . Benim 5. Gün yeterli boyuttaydı biyopsi yapılıp donduruldu . 20 gün sonra rapor geldi . Ve 5 ağustosta transfer edildi . Ve bugün kan sonucum pozitif çıktı . Embriyonuza hiç bir şey olmaz merak etmeyinAllah razi olsun canim. Benim korkum yeterli büyümeyi beklerken acaba embriyo canlılığını kaybeder misizin 5. Günde mi aldılar biyopsi örneğini
benim de ikiz :)Biz kac ikiz olduk şimdi?? Ben, O Obayram , @omrum2004 Baska???
Hersey saglikla ilerlerse birbirimizden doguma kadar ogrenecek cok seyimiz olacak :))
Ayyyy inşallah inşallah darısı benim başıma olsunBenimde en büyük sıkıntım buydu . Eşim dr benim açtı gösterdi embriyo gelişimlerini hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi . Benim 5. Gün yeterli boyuttaydı biyopsi yapılıp donduruldu . 20 gün sonra rapor geldi . Ve 5 ağustosta transfer edildi . Ve bugün kan sonucum pozitif çıktı . Embriyonuza hiç bir şey olmaz merak etmeyin
Merhabalar, öncelikle başarısız denemeleriniz için üzüntümü ifade edeyim. Başkaca bir sıkıntınız yoksa, yani rahimde veya rahim dokusunda, embriyolara genetik tarama son derece uygun bir protokol bence, çünkü sizlerde bir rahatsızlık olmaması embriyoda bir sorun olmayacağı anlamına gelmez (dominant ve resesif genlerle ilgili bir mesele) ve elbette embriyonun blasto aşamasına gelmesi gerekir, 5.güne gelmiş ama blasto olmayan embriyo NGS için uygun aday sayılmaz. Daha önce taze ve genetik ayıklama olmayan transferleriniz olmasaydı, sizin yönteminiz denenebilir derdim ancak şu an merkezin yaklaşımı daha doğru. Embriyolar, Bahçeci için söylüyorum, genetik test için sıfır sorunla dondurulup çözülüyorlar, 5.günden 6'ya giderken bozulacak bir embriyo sizin için de gebelik vaad etmezdi. Ben embriyoloğunuzun yaklaşımının akılcı olduğunu düşünüyorum, bir de bakın bu embriyo derecelendirme her merkezde farklıdır ama Bahçecide çok sıkıdır, başka merkezin A dediğine onlar kolay kolay A demez, en uygun embriyoyu seçeceklerdir, lab kalitelerine ben güveniyorum.Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilgisinize çok ihtiyacım var.
-2 başarısız tüp bebek geçmişim var.
İlkinde embriyom ilk 2 gün bölünmedi 3. Gün 3 e bölündü taze transfer olmadı
-2. Si yine yine aynı klinik 5. Gun 2 embriyo transferi (taze) yine olmadı
*Tüp bebek eş kaynaklı bizde eşimin değerleri önceleri 1 2 3 milyon çıkıyordu covid olduk mayıs ayında bahceci lab. Örneğinde 4 sperm çıktı. Covid etkilemiş olabilir dedi doktorumuz
Size soracağım şey 3. Tedavim ile alakalı
3. Tedavim ankara bahceci de Bize doktorumuz daha önce 2 olumsuz denememiz olduğu için genetik ayiklamali tavsiye etti bizde ne olur olmaz die kabul ettik (genetik tah. Temiz arti genetik gecisli hastalığı olan bir aile öykumuz yok )bugün embriyolarimin 5. Günüydü embriyolog sabah aradi toplamda 3 embriyomun kaldığını, bunlardan ikisinin günü ile uyumlu gelen embriyo olduğunu, digerinin ise geriden gelen embriyo olduğunu ancak 5. Gün başında olduğunu söyledi. Her 3 nunde Boyut olarak istenilen boyutta olmadığını onun için 6. Günü yani yarını bekleyeceklerini söyledi kapattı.. Ben sonrasında biraz araştırdım. Genetik incelemelilerde embriyoda parça (hücre ) alınıyormuş biyopsi olarak yani normalde 5. Gün embriyosundan yapı olarak daha farklı imiş yani her 5. Gün embriypsunda hücre alinmazmis o boyuta gelmesi lazımmış. Benim korkum hani embriyolar belli bir hücre olarak bölünüyor ya 5. Günden sonra 6. Güne gelen embriyolar bazen oluyormuş. Bozulma olduğu için. Sonuçta bölünmesi tamamlanıyormus bunlar benim nette okuduklarım..
Acaba benim embriyolarima bisey olur mu 6..Gün embriyosu transferi olan var mi .. acaba ben embriyologlara biz genetik ten vazgeçtik 3 nu de dondurun mu deseydim .. zaten zor 5. Gün embriyosu oluyor.. Ya embriyolarim biyopsi alınacak boyutu beklerken bozulursa.. yemin ederim sabahtan beri evin içinde ayaktayım. Düşünmekten kafayı yiyeceğim.. Lütfen uzun oldu anlattım biliyorum Hakkınızı helal edin şimdiden bilgisi olan arkadaşlar yada 6. Gün embriyosu transfer olanlar cevaplayabilir mi.remziye_06 sizin bir bilginiz var mı
İnşallah hep birlikte çocuklarımızı konuşuruzAyyyy inşallah inşallah darısı benim başıma olsunçok teşekkür ederimmm cevabınız İçime su serpti..
Gozunuz aydın olsunn inşallah sağ salim sağlıklı bir hamilelik geçirir bebisinizi saglicakla kucağınıza alırsınız.
Vajinal bakiyor canim... yav demingene kanama oldu fitille durdurduk, 12. Haftaya kadar boyle hep kalp krizi mi gecirecegim!! Burada benim hala var korkmayin diyenler olmasa kendimi salardim, sayenizde sakince atlatmaya calisiyorum her atagi, insallah bebekler saglamdir ve dayaniriz hep beraber..Son bir soru dahavajinal mi baktı abdominal mi
Cok tesekkur ederim cevabınız için..Merhabalar, öncelikle başarısız denemeleriniz için üzüntümü ifade edeyim. Başkaca bir sıkıntınız yoksa, yani rahimde veya rahim dokusunda, embriyolara genetik tarama son derece uygun bir protokol bence, çünkü sizlerde bir rahatsızlık olmaması embriyoda bir sorun olmayacağı anlamına gelmez (dominant ve resesif genlerle ilgili bir mesele) ve elbette embriyonun blasto aşamasına gelmesi gerekir, 5.güne gelmiş ama blasto olmayan embriyo NGS için uygun aday sayılmaz. Daha önce taze ve genetik ayıklama olmayan transferleriniz olmasaydı, sizin yönteminiz denenebilir derdim ancak şu an merkezin yaklaşımı daha doğru. Embriyolar, Bahçeci için söylüyorum, genetik test için sıfır sorunla dondurulup çözülüyorlar, 5.günden 6'ya giderken bozulacak bir embriyo sizin için de gebelik vaad etmezdi. Ben embriyoloğunuzun yaklaşımının akılcı olduğunu düşünüyorum, bir de bakın bu embriyo derecelendirme her merkezde farklıdır ama Bahçecide çok sıkıdır, başka merkezin A dediğine onlar kolay kolay A demez, en uygun embriyoyu seçeceklerdir, lab kalitelerine ben güveniyorum.
Canım inşallah çok uzun sürmez de biter gider biran önce. Doktorun da bir kanama alanından bahsetmemiş belki de vajina içerisinde bir tahrişten ötürü olan birşeydir. Sen güzelce dinlen bol su tüket, bitip gidecek inşallahVajinal bakiyor canim... yav demingene kanama oldu fitille durdurduk, 12. Haftaya kadar boyle hep kalp krizi mi gecirecegim!! Burada benim hala var korkmayin diyenler olmasa kendimi salardim, sayenizde sakince atlatmaya calisiyorum her atagi, insallah bebekler saglamdir ve dayaniriz hep beraber..
Kanama alanı yok değil mi? Kalbiniz ağzınızda olmasın, biraz rahatlamaya çalışın, dinlenebiliyor musunuz? Daha çok dinlenin daha az yorulun, saçma diziler kitaplar belki işinize yarar.Vajinal bakiyor canim... yav demingene kanama oldu fitille durdurduk, 12. Haftaya kadar boyle hep kalp krizi mi gecirecegim!! Burada benim hala var korkmayin diyenler olmasa kendimi salardim, sayenizde sakince atlatmaya calisiyorum her atagi, insallah bebekler saglamdir ve dayaniriz hep beraber..
Canim benim bebeğin gelisimi durdu 8 haftalikken utrasonda 5 haftalik görünüyordu 2 haftada kese gelişmedi cuma günü kürtaj oldumKızlarrr napıyosunuzzz kaç haftadır giremedim buraya özledim sizlerii nasıl gidiyorr herkesin herşeyi yolunda mııX xnobodyx nilnec @Saturnyildizi A Alyamalis remziye_06 @Hayalim11 B Bebegmgelecek @Nisanesintisi01
yaa cnm çok üzüldümm vardır her şerde bir hayır belki sağlıksız olcaktı buda bizim sınavımız napalım inşallah en yakın zamanda tekrar hamiş kalırsın dualarım seninleeCanim benim bebeğin gelisimi durdu 8 haftalikken utrasonda 5 haftalik görünüyordu 2 haftada kese gelişmedi cuma günü kürtaj oldum
Rabbim hüzünlü gönlünü en kısa zamanda hayırlarla tekrar sevındırsın canım geçmiş olsunCanim benim bebeğin gelisimi durdu 8 haftalikken utrasonda 5 haftalik görünüyordu 2 haftada kese gelişmedi cuma günü kürtaj oldum
Canım çok üzüldümCanim benim bebeğin gelisimi durdu 8 haftalikken utrasonda 5 haftalik görünüyordu 2 haftada kese gelişmedi cuma günü kürtaj oldum