Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aslında ikili ve üçlü testlerin istenme haftası normal gebelik ve tüp bebekte değişmemektedir. Ablanızdan o haftalarda istenen üçlü test olmasın?
Size bişey sorabilirmiyum.benim.transfer öncesi dvitaminim düşüktü 13 tu ben kendim d3k2 alıp günde 1 damla kullanıyordum şimdi ise doktorum dvit damla verdi ve transferden sonra haftada 1 10 damla kullanıyorum.Bir daha d vitamini olcturmedim eğer eksikse bebeğin gelişimine olumsuz etkisi olur mu.Cunku Dr istemediği halde benim daha öncede dvitaminim düşük olduğu için kendim isteyip yaptırdım testi sonra düşük çıkınca damla verdi ki ben zaten kullanıyordum bir dahada test yaptirmani istemedi.

Canım bende kanama alanı Var bu sebeple her gün kalçadan iki ampul progestan iğne oluyorum, vitamin olarak da decavit kullanıyorum içinde folikasit ve diğer bütün vitaminler var. Değişiyor demek ki doktordan doktora istenilen tarih kuzumm 🥰 ben bir an önce cinsiyeti öğrenmek istiyorum çok heyecanlıyım ama daha çok var 🙏🥰🥰 sen benden daha yaklaşmışken iki üç haftaya öğrenirsin 🙏🙏
Anladım canım 24 Ağustosta ayrıntılı ultrason var ikili test için bişey demedi henüz onu ne zaman isteyecek bilmiyorum bazı arkadaşlar 12 hafta ikili test yaptiracaklarmis benimde 12. Hafta olacak hatta hatta geçecek bile bakalım ikili testi ne zaman isteyecek.cinsiyete gelince hiç fark etmez Rabbim ne nasip etsiyse yeterki saglikla kucağımıza alalım 🥰🤲

Kızlar merhaba birşey sormak istiyorum kendimde koronadan şüpheleniyorum ay sonu transferim vardı ertelemem gerekiyor değil mi 😞 transferide bebeğide olumsuz etkiler

Ohhhh çok şükür sağlıkla gelsin dünyaya inşallah bende duydum canım kalp atışlarını iki tane hemde 🙏🙏🙏🙏 hep derdi anne olanlar karnına düştüğü anda başlıyor korku stres diye hakketten öyleymiş elimden gelse her hafta doktora gidicem 😂 doktor sabredebilirsen 12.hafta direk taramaya gel dedi ama bakalım dayanır mıyım 😂
Ya maşAllah.hadi sağlıkla kucağına al 2sinde inşAllah.ya dini banada 12 de gel dedi.bende nası dayanıcam bilemiyorum.senin ilaçlarını azaltımı doktor.benimkiler aynı kaldı 12de azaltıcağız dedi

Anladım canım 24 Ağustosta ayrıntılı ultrason var ikili test için bişey demedi henüz onu ne zaman isteyecek bilmiyorum bazı arkadaşlar 12 hafta ikili test yaptiracaklarmis benimde 12. Hafta olacak hatta hatta geçecek bile bakalım ikili testi ne zaman isteyecek.cinsiyete gelince hiç fark etmez Rabbim ne nasip etsiyse yeterki saglikla kucağımıza alalım 🥰🤲
Öyle kuzum yeterki sağlıklı olsun yavrularımız 🙈🥰🥰🙏🙏

Size bişey sorabilirmiyum.benim.transfer öncesi dvitaminim düşüktü 13 tu ben kendim d3k2 alıp günde 1 damla kullanıyordum şimdi ise doktorum dvit damla verdi ve transferden sonra haftada 1 10 damla kullanıyorum.Bir daha d vitamini olcturmedim eğer eksikse bebeğin gelişimine olumsuz etkisi olur mu.Cunku Dr istemediği halde benim daha öncede dvitaminim düşük olduğu için kendim isteyip yaptırdım testi sonra düşük çıkınca damla verdi ki ben zaten kullanıyordum bir dahada test yaptirmani istemedi.
Deniz Hanim(nickiniz nedeniyle soyledim) bebeginizin gelisimine zarar verecek vitamin mineral sinirlari cok ciddi sinirlardir siz endiselenmeyin, d vitamininiz cok dusukmus takviye almaniz cok guzel olmus lutfen devam edin, mumkunse rubella testi zamaninizda yeniden d vitaminize bakalim, bebeginizin gelisiminin gayet guzel olacagindan suphem yok. Folik asit takviyeniz en ama en onemlisi cunku o 12. haftaya dek kar ediyor noral tube defectleri yani beyin gelisimi icin. Geri kalanini bebek sizden alir, gerekirse dogumdan sonra sizi toparlariz :KK66:

Anladım teşekkür ederim NGS li değil ve Dr ne zaman ne gerekiyo derse yaptıracağım😊 Sadece önceki düşük kimyasal ve kalp durması nedeniyle sanırım biraz daha endiseliyim oda zamanla geçecek insAllah Rabbim hepimize saglikla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.🤲🤲🥰
O zaman ikili test ve uclu testinizde size guzel sonuclar dilerim.

Deniz Hanim(nickiniz nedeniyle soyledim) bebeginizin gelisimine zarar verecek vitamin mineral sinirlari cok ciddi sinirlardir siz endiselenmeyin, d vitamininiz cok dusukmus takviye almaniz cok guzel olmus lutfen devam edin, mumkunse rubella testi zamaninizda yeniden d vitaminize bakalim, bebeginizin gelisiminin gayet guzel olacagindan suphem yok. Folik asit takviyeniz en ama en onemlisi cunku o 12. haftaya dek kar ediyor noral tube defectleri yani beyin gelisimi icin. Geri kalanini bebek sizden alir, gerekirse dogumdan sonra sizi toparlariz :KK66:
Teşekkür ederim cevap için🥰 folik asit olarak B12 puls diye bir dil altı kullanıyorum oda gün aşırı Dr en başından beri öyle verdi ama
1 tablet 400mcg folik asit
yani günlük ihtiyaç o ama ben gün aşırı alıyorum insAllah eksik olmamıştır.

O
Prenatal kalsiyum içeriği normalde kullanılandan farklıdır, doktorunuza sormadan tablet olarak almayın, o zamana dek çiğ badem ve sardalya doğal ve yi kalsiyum kaynaklarıdır, dişlerinizin ağrısı daha çok dişeti rahatsızlıklarından kaynaklanıyorsa lütfen paradontax diş macunu kullanın ve az miktar karbonatla gargara yapın, progesteron dişetlerinde apse, kanamayı arttırır, soft diş fırçaları kullanın ve hamilelikte asla beyazlatıcılı diş macunu kullanmayın.
offff şuan tam da bende olan şey. Dişim mi diş etim mi bilmiyorum ama apse olduğu kesin . Bebişlere bi zararı olmaz inşallah. Karbonatlı denicem

Kuzum aramızda 4 gun var sen Benden öndesin 🙈🥰 aynı duygular içindeyiz iyi mi diye hep bilmek istiyorum gerçekten iğneleri arkdasım 10.hafta içinde bıraktırdı doktoru darısı bizlere insallah sağlıkla sıhhatle kuzum
inşallah canım bakalım ben haftaya gidiyorum 10. hafta oluyor ilaçları tamamen bıraktırmasa bile azaltır inşallah yükümüz hafifler sağlıkla kavuşalım da napalım çekicez artık bu kadar da 🥰

Canım iyim çok şükür dün ikinci negatifimi aldım🤷‍♀️ bakalım şimdi embriyoda kalmadı en baştan başlıcaz bu sefer daha güzel olucak inş herşey💪 sen nasılsınn herşey yolunda mı🤩
3.yü rahmin dinlendikten sonra olmanı tavsiye ederim cnm çünkü ilaçlardan ve iğnelerden çok yoruluyor vücut benimde ilki o yüzden kimyasal oldu diye düşünüyorum inşallah 3.de olucakk dualarım seninle kuzumm❤️ bizde bugün 9. haftaya girdik sanırım herşey yolunda bakalım inşallah öyledir 🥰 3.denemenden önce haber ver bol bol dua ederim ☺️

İyiyiz çok şükür canım 🙏 arada bir lekelenme sorunum ortaya çıkıyor onun dışında bir problemimiz yok 🥰 bir sonraki kontrolüm 12. Hafta da ikili tarama testiyle beraber olacak . Sen nasılsın bebeğin nasıl ♥️🙏
aman sorun olmasın da sonuna kadar inşallah cnm bende iyiyim haftaya dr randevum var 10.haftam oluyor doktor ikili tarama testini de yaparız demişti geçen gittiğimde öyle bekliyorum heyecanla inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız 😍

Canım selamlar şükür benden ve bebişten yana da bir sorun yok 8+5 izbizde benı sıkıntıya sokacak hamılelık belirtilerim de yok .senin nasıl geçiyor bulantıların hafifled mi canım.Sağlıkla geçsin hepimizin de günleri inşaallah 🧡🥰
sevindim bir sorun olmamasına canım benim midem bulantım için doktorum ilaç verdi ondan sonra rahatladım çok şükür halsizlik dışında başka bi sorunum yok inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız 🥰❤️

eve tasinabilir ultrason cihazi alacaktim cok ciddiyim piyasa arastirmasi yapiyordum zor tuttular :KK66: Simdi de tasinabilir doppler almak icin zorluyorum :KK66:)))
hahah güldürdün beni cnm 😂 sanırım sabırlı olmak zorundayızzz inşallah günler su gibi akıp geçer ve sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi 🥰

aman sorun olmasın da sonuna kadar inşallah cnm bende iyiyim haftaya dr randevum var 10.haftam oluyor doktor ikili tarama testini de yaparız demişti geçen gittiğimde öyle bekliyorum heyecanla inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız 😍
Amin canım inşallah 🥰 inşallah dediğin gibi her şey sonuna kadar güzel olur 🙏🙏🥰

X