Cevabiniz icin tesekkurler. Bir onceki tup bebek deneyimim kimyasalla sonuclandi. Yumurta rezerv azligi var ve yasta 41 olunca herseye dikkat eder oldum yumurta kaliteli olsun diye sizde sutu soyleyince bilmiyordum inanin uygulamaya calisacamBir sonraki yazışma kaydına bakarsanız inek sütü hakkındaki tespitlerimi görebilirsiniz. İneğini kendisi besleyen bir kimsenin de süt konusunda endişe etmesi gerekmezdi. Bundan 30 yıl önce de bunlar için endişe etmemiz gerekmezdi. Ama 30 yıl önce infertilite oranı 8 çiftten birinde iken bugün hem neredeyse 4 çiftten biri hem de çok genç yaşta infertiliteden muzdarip.
Konuyu biraz daha derinleştirelim, laktoz meselesine daha hiç girmiyorum bir de antibiyotik direnci var o ayrı mesele. Sadece hormonal sorunlardan bahsediyorum şimdi:
Halihazırda kullanılan modern süt üretme yöntemleri oldukça endişe vericidir. Normal bir inek, doğumdan sonra yaklaşık 300 gün daha süt üretir. Ancak süt endüstrisi, bu 300 gün zarfında günlük süt üretimini arttırmak amacıyla genetik olarak tasarlanmış ve son derece tartışmalı bir Suni Büyüme Hormonu olan “Recombinant Bovine Growth Hormone” (rBST) adında bir hormonu inekler üzerinde yaygın olarak kullanmaya başlamıştır.
rBST ineğe enjekte edildiğinde, inek vücudunda, IGF-1 adı verilen bir diğer hormonun seviyeleri de yükselir. Süt üretimini en üst düzeye çıkarmak için, çiftliklerdeki inekler hayatlarının çoğunda suni yollarla hamile olarak tutulmaktadır. Gebelik esnasında bu ineklerin Östrojen ve Progesteron gibi hormanları tavan yapmakta ve bu hormonlar verdikleri sütte de bulunmaktadır. Sütteki bu yüksek hormon içeriği, kadınlar arasında görülen meme kanseri vakalarıyla yüksek oranlarda bağlantılıdır.
Bu hormonları vücudumuz aylık bioritmimizle üretmediğinde tolare edemez bu nedenle östrojen detoksu ve progesteron mekanizmalarımız doğru çalışamaz, başta kanser olmak üzere bir çok riskle karşı karşıya kalırız, hormonal dengesizliklerimiz artar, pcos isek sendromlarımız derinleşir, çikolata kisti isek kistlerimiz daha çok dokuya sıçrar, daha sorunlu adet dönemleri yaşarız ve daha zor gebe kalırız.
Bu sütlerden yaptığınız evde sağlıklı diye tükettiğiniz yoğurtlar kefirler ve taze peynirler de aynı hormonu size taşırlar.
Bende bulamadim izmir aydin kusadasi esimin gitmedigi yer kalmadi.. heralde sadece istanbulda varKızlar günaydın, prolutex iğne bulabiliyor musunuz ben hiç bir eczanede bulamadim.
Progestan deks alın müdavimi zatenBende bulamadim izmir aydin kusadasi esimin gitmedigi yer kalmadi.. heralde sadece istanbulda var
Merhaba gayet iyiKızlar 9 yumurtadan 5 tanesi döllendi, diğerleri olgunlaşmamış
Az mı sizce?
Çok iyi canım. Hiç üzme kendini. Sıfırdan baslamayacaksin en azından. Bir kaç aya o transfer edilir. Şansın daha yüksek. Kan tahlili kaç çıktı. Görüştün mu doktorla1 tane 5.gün blastosist embriyom var
Canım son adet tarihine göre yaptin değil mi hesabını ? Benim adet tarihimle tam tutuyor şuan keseyi gördüğüm zaman doktorun dediği hafta tam uydu adetimeArkadaslar benim anlmadigim bi durum var ben benim hesaba göre ve internetdende ayni sekilde hesapladim bugün 6+5 hamileyim yani 7 haftalik deniliyor . Bugün kalp atisina gittigimde bebis 6,2mm büyüklükteydi doktorumda dediki 6+1siniz suan bu nasil oldu simdi ben anlamadim niye geriye gittim ben simdi bu arada ilk defa bebis kalbi gördümm böyle nasil atiyorduu sok oldum yanii Yerinden cikacak gibi hizli hizli esimle cok sasirdik
gayet güzel bir sayı bence, umarım hepsi 5.güne gider sonuçta gebe kalman için 1 sağlıklı embriyo yeterli. hiç stres yapma sağlıkla gelsin bebişin sana inşallahKızlar 9 yumurtadan 5 tanesi döllendi, diğerleri olgunlaşmamış
Az mı sizce?
Merhaba canım öncelikle hayırlı olsun pozitif haber almışsınız sanırım çok sevindim darısı bizlere inşallah :) Siz Acıbademin hangi şubesinde tedavi olmuştunuz acaba doktorunuz kimdi? :)Acıbademde görüyorum. Daha yeni geldim bugün bütün gün dışardaydım. İlaçlardan mı bilmiyorum depresif bir halim vardı ama şimdi iyiyim canım
Tabi ki cok iyi benim ilk tedavimde 14 yumurta vardı 5 i catladı kalanlar da döllenmedi sil baştan başladık bence mutlu ol olmalısınız insallah sağlıkla ilerler ve güzel bir transferiniz olurKızlar 9 yumurtadan 5 tanesi döllendi, diğerleri olgunlaşmamış
Az mı sizce?
Ameliyat ifadesi hiç geçmedi. Çok teşekkür ederim. Yaşam olduğu sürece umut vartüplerinizle alakalı sorunlar ameliyatla düzeltilmiyor mu? bence önce sorunları çözmekle başlayın kendiliğinden hamile kalma olasılığınız olur belkide. mikroçiple sperm alma işlemleri falan var. biraz araştırıp öğrenip tedavinizi olup ondan sonra yeniden denemeye başlayın. allah ın izniyle olur elbet.
Değer 2 çıktı konuştum dr la, olmaması için hiç Bi neden yoktu dedi bizde anlamadık niye tutmadığını dedi. İkinci transfer için 3 ay sonra dedi zaten, ama benim ne maddi ne manevi gücüm yok. Nasibimizde yokmuş demekkiÇok iyi canım. Hiç üzme kendini. Sıfırdan baslamayacaksin en azından. Bir kaç aya o transfer edilir. Şansın daha yüksek. Kan tahlili kaç çıktı. Görüştün mu doktorla
Değer 2 çıktı konuştum dr la, olmaması için hiç Bi neden yoktu dedi bizde anlamadık niye tutmadığını dedi. İkinci transfer için 3 ay sonra dedi zaten, ama benim ne maddi ne manevi gücüm yok. Nasibimizde yokmuş demekki
Elhamdülillah inancım tam olacak bir gün illa ki, herkesin derdi kendine ağır, tabi ki zor kolay değil, her nasip vaktine esirdir, vakti geldiğinde Rabbim gönlümüzden geçenleri nasip edecektir inşaAllah. Bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun Allah'ım. Vardır Rabbimin bir bildiği, hakkımızda hayırlısını nasip edecektir ki geciktiriyordur.Ne güzel yazmışsın Geciktiriyorsa güzelleştiriyordur diye hemen pes etme yalnız değilsin birçok anne seninle aynı zaman dilimlerinde aynı duyguları yaşıyor, biliyorum çok zor yaşayanın anlayabileceği bir duygu ama o duyguların aynısını sizin gibi ben ve birçok anne adayı yaşıyor. İlk öğrendiğimde çok üzüldüm çok hem de ama pes etmek yok sen Allah'tan iste emin ol zamanı var kendine vakit ayır bu sürede kendin için bişeyler yap kafanı topla gönlünü rahatlat Elbet birgün tatlı mı tatlı bir anne olacaksındır
Elhamdülillah inancım tam olacak bir gün illa ki, herkesin derdi kendine ağır, tabi ki zor kolay değil, her nasip vaktine esirdir, vakti geldiğinde Rabbim gönlümüzden geçenleri nasip edecektir inşaAllah. Bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun Allah'ım. Vardır Rabbimin bir bildiği, hakkımızda hayırlısını nasip edecektir ki geciktiriyordur.
At'tan düşeni at'tan düşen anlar, tabiri caizse. Doktorum 3 ay sonra dedi bilemiyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun inşaAllahNe yazık ki ben de çok üzgünüm aslında karışık duygular içindeyim ama şöyle bir etrafıma bakıyorum da senin acın sana hayat kaldığı yerden öyle bir devam ediyor ki İnşallah bir sonra ki denememizde Rabbim nasip eder Neden 3 ay ara veriyorsunuz bu arada? ben kimyasal gebelik geçirdim bu benim 2.denememdi çok ara vermek istemiyorum doktorum Eylül de deneyelim istersen dedi bakalım
At'tan düşeni at'tan düşen anlar, tabiri caizse. Doktorum 3 ay sonra dedi bilemiyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun inşaAllah
Benımde ilk iki transferim Olumsuzdu aralarında 2 ay oynadı doktorum hemen baslayalım demişti aslında ama benım pskolojim hic iyi degildi sizi bende cok iyi anlıyorum ama sakın umidinizi kaybetmeyin ve inanın gercekten içten inanın bu cok onemli Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın insallahh tum olumsuz sonuc alan arkadaslarımız için bu yazdıklarımAt'tan düşeni at'tan düşen anlar, tabiri caizse. Doktorum 3 ay sonra dedi bilemiyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun inşaAllah
İlk transferim tazeydi olumsuz sonuc aldık doktor dedi ki olmaması için hicbir sebep yoktu hersey guzeldi amabazı kadınların vıcıtları taze embriyo kabul etmez Baska soyleyebilecegim bisey yok dedi 2. Transferinde dondurulmustu ondada olumsuz sonuc aldık bu sefer doktorum sende yıne bir sorun yok hersey guzeldi muhtemelen sorun embriyolarda dedi 3.transferden once genetik test yaptırın duruma gore embriyolarada genetik test yaptıralım dedi tamam dedik genetik test verdik eşinde trnozomi cıktı ve evet problem embriyolardan kaynaklıydı doktorum o embryolara genetik test yapmamız gerek dedi ama biz oncesinde Bi genetik doktoruyla gorustuk genetik doktoruda dondurulmustu embriyoyu tekrar xozup parca alıp tekrar dondurmanın saglıklı olmayacağını soyledi sil bastan baslamamız gerektiğini sorunu cozerek ilerleme iz gerektiğini soyledi ve biz tekrardan basladık 14 yumurtam toplandı 10 tanesi dollendi ve 7 tanesi 5. Gune geldi ama sadece 2 tanesi gelişimini tamamlayabildi parca alıp dondurdular ve ngs ye gitti 15 Gun sonra cıkcaktı sonuc okadar olumsuz seyler okudum ki nette 10 tane gonderim olumsuz sonuc alanlar bile vardı ve biz 2 tane gondermiş tik doktorum hatta tekrar havuz yontemiyle toplayalım yumurta gondereyim demişti ama maddi acıdan baya diplerle dusmustuk kabul etmedik Bi yandan uzulmustum ama Bi yandan da içimde Bi rahatlık vardı sanki içime dogmustu 1 tanesinin saglıklı olucagı ve cok sukur 1 tanesi saglıklı geldi demem o ki arkadasım pes etme her yasanılan kotu veya iyi şeylerin Bi sebebi olduguna inanıyorum Rabbim yolunuzu acık etsinDeğer 2 çıktı konuştum dr la, olmaması için hiç Bi neden yoktu dedi bizde anlamadık niye tutmadığını dedi. İkinci transfer için 3 ay sonra dedi zaten, ama benim ne maddi ne manevi gücüm yok. Nasibimizde yokmuş demekki
Anlıyorum. Zorlu yol. Bir gün olacaktır mutlaka. Allah razı olsun hepimizin yolunu açık etsin inşaAllahİlk transferim tazeydi olumsuz sonuc aldık doktor dedi ki olmaması için hicbir sebep yoktu hersey guzeldi amabazı kadınların vıcıtları taze embriyo kabul etmez Baska soyleyebilecegim bisey yok dedi 2. Transferinde dondurulmustu ondada olumsuz sonuc aldık bu sefer doktorum sende yıne bir sorun yok hersey guzeldi muhtemelen sorun embriyolarda dedi 3.transferden once genetik test yaptırın duruma gore embriyolarada genetik test yaptıralım dedi tamam dedik genetik test verdik eşinde trnozomi cıktı ve evet problem embriyolardan kaynaklıydı doktorum o embryolara genetik test yapmamız gerek dedi ama biz oncesinde Bi genetik doktoruyla gorustuk genetik doktoruda dondurulmustu embriyoyu tekrar xozup parca alıp tekrar dondurmanın saglıklı olmayacağını soyledi sil bastan baslamamız gerektiğini sorunu cozerek ilerleme iz gerektiğini soyledi ve biz tekrardan basladık 14 yumurtam toplandı 10 tanesi dollendi ve 7 tanesi 5. Gune geldi ama sadece 2 tanesi gelişimini tamamlayabildi parca alıp dondurdular ve ngs ye gitti 15 Gun sonra cıkcaktı sonuc okadar olumsuz seyler okudum ki nette 10 tane gonderim olumsuz sonuc alanlar bile vardı ve biz 2 tane gondermiş tik doktorum hatta tekrar havuz yontemiyle toplayalım yumurta gondereyim demişti ama maddi acıdan baya diplerle dusmustuk kabul etmedik Bi yandan uzulmustum ama Bi yandan da içimde Bi rahatlık vardı sanki içime dogmustu 1 tanesinin saglıklı olucagı ve cok sukur 1 tanesi saglıklı geldi demem o ki arkadasım pes etme her yasanılan kotu veya iyi şeylerin Bi sebebi olduguna inanıyorum Rabbim yolunuzu acık etsin