- 9 Mart 2019
- 1.430
- 1.496
- 133
- 33
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #11.521
Ay benimki zaten son zamanlar mahvetti beni. Bir gün çok uslu hiç ağlamıyor. Bir gün her dakika başı ağlıyor. Ay canım zombi gibi dolanıyorum yordu beni kaç günden beri. Çıkarsa da kurtulsakTeşekkürlerçenede beyazlık varsa yakındır hazır ol enerji lazım mızzzzzz mızzzz oluyorlar
Çıkınca rahatlarsın inşallah canım.zor bir süreç gerçekten.Ay benimki zaten son zamanlar mahvetti beni. Bir gün çok uslu hiç ağlamıyor. Bir gün her dakika başı ağlıyor. Ay canım zombi gibi dolanıyorum yordu beni kaç günden beri. Çıkarsa da kurtulsaketinin içinde dış gorunuyor canım ama hala üste çıkmadı
5.5 aylıkken başlattı doktor.ilk önce yoğurt verdim bir çay kaşığı (her tadım 2 gün) günlük mayalanmış yoğurt dedi doktor sonra bebek doyana kadar.yogurdu akşam üstü veriyordum.ilk hafta sadece yoğurt sonra yatmadan önce sütlü pirinç unu. Yoğurt denemesi bittiği için yoğurt + pirinç unu olarak ikinci hafta .her besinde iki gün kuralı uyguladıktan sonra geçiş yapılıyor.ucuncu hafta meyve elma, ananas demişti doktor elma verdim ben öğleden once + akşam üstü yoğurt + yatmadan önce pirinç unu gayet sulu şekilde ver dedi doktor.4. hafta havuc+ patates suda kaynatılıp çorba . Deneme bittikten sonra 3. Sebze ekleyerek devam dedi mesela patates + havuç + soğan hep patates ve havuçla üçüncü sebze. Böylece öğleden önce meyve + öğleyin çorba+ akşam üstü yoğurt + yatmadan pirinç unu. Kızım yoğurdu sevmedi ben ara verdim yoğurda sonra tekrar deneyeceğim. Doktor karantinada olduğundan başka doktra girmek zorunda kaldım malum her doktor farklı bir şey söylüyor bir sonraki ay kendi doktorumun dediği şeylerle devam etmeyi düşünüyorum.( çorbaya bu hafta geçtik Tarhana çorbası içir dedi annem icirdim ama ilk etapta değil sonra verilmesi gereken bir çorbaymis içindeki un vs den dolayı) Bu ek gida olayı insanı strese sokuyor ya. Biz daha çorbalara yeni geçtik bakalım bizi neler bekliyor.siz de yazarsınız artık karşılıklı bilgi alışverişi güzel olur.Nesir Jhulia @Angelnursee kızlar ek gıdaya nasıl başladığınızı yazar mısınız? Yoğurt ile başlayacağız üç gün sadece yoğurt vereceğim. Sonra sırasıyla havuç, patates, balkabağı püresi yapıp vereyim diyorum üç gün kuralı ile. Mesela bunları verirken yanında yoğurtta olur mu? Brokoli vermek istiyorum. Kış sebzelerinden bu ay vermem uygun olmaz yasaklı bildiğiniz var mı? Benim broşör de dediğim sebzeler ilk etapta uygun diyor. Ispanak ilk etapta uygun değil mesela. İkili üçlü püreler ile menü yapabilirsiniz diyor. Patates i tek değilde ikili üçlü kombin yapın diyor. Kabızlık için. Yoğurt ilk etapta hergün mayalanıp tek verilmeli deniliyor. Ne kadar süre tek işte zuzu3838 sana broşör sayfalarını atayım gün içinde bir bakarsın.
Sen bayağı hızlı başlamışsın canım. Benim doktor bir ay sadece öğlen olacak sonraki bir ay artı akşam öğünü ondan bir ay sonra da kahvaltı. Yani 5.5 ta yoğurt ile başla sebze meyve püreleri dedi 6.5 da çorbalara başlarsın. 7.5 da kahvaltı ve artık et falan devreye girer dedi. Akşam yatmadan önce mama ile muhallebi olayına hiç girmedi sadece broşör de var. Ben yoğurt ile başlayıp önce sebze püresi sonra meyve püresi ile tadım yapıp akşam öğün girince çorba yapmayı düşünüyorum. Bakalım cidden doğum da bu kadar stres yapmadım5.5 aylıkken başlattı doktor.ilk önce yoğurt verdim bir çay kaşığı (her tadım 2 gün) günlük mayalanmış yoğurt dedi doktor sonra bebek doyana kadar.yogurdu akşam üstü veriyordum.ilk hafta sadece yoğurt sonra yatmadan önce sütlü pirinç unu. Yoğurt denemesi bittiği için yoğurt + pirinç unu olarak ikinci hafta .her besinde iki gün kuralı uyguladıktan sonra geçiş yapılıyor.ucuncu hafta meyve elma, ananas demişti doktor elma verdim ben öğleden once + akşam üstü yoğurt + yatmadan önce pirinç unu gayet sulu şekilde ver dedi doktor.4. hafta havuc+ patates suda kaynatılıp çorba . Deneme bittikten sonra 3. Sebze ekleyerek devam dedi mesela patates + havuç + soğan hep patates ve havuçla üçüncü sebze. Böylece öğleden önce meyve + öğleyin çorba+ akşam üstü yoğurt + yatmadan pirinç unu. Kızım yoğurdu sevmedi ben ara verdim yoğurda sonra tekrar deneyeceğim. Doktor karantinada olduğundan başka doktra girmek zorunda kaldım malum her doktor farklı bir şey söylüyor bir sonraki ay kendi doktorumun dediği şeylerle devam etmeyi düşünüyorum.( çorbaya bu hafta geçtik Tarhana çorbası içir dedi annem icirdim ama ilk etapta değil sonra verilmesi gereken bir çorbaymis içindeki un vs den dolayı) Bu ek gida olayı insanı strese sokuyor ya. Biz daha çorbalara yeni geçtik bakalım bizi neler bekliyor.siz de yazarsınız artık karşılıklı bilgi alışverişi güzel olur.
BencedeEvet canım yoğurttan bahsedıyordum. Tesekkur ederim broşürler için haftasonu baslamayı düşünüyorum bakalım hayırlısı artık büyüdüğünü kabul etsem iyi olacak
Senin yolladığın kataloga göre 8. Ay uygulaması olmuş benimki.Ama bebekler de artık yemek istiyor kızım masada kucağımda kasigima catalima dalıyor çiğneme hareketi yapıyor kendi ağzıma atınca da ağlıyorSen bayağı hızlı başlamışsın canım. Benim doktor bir ay sadece öğlen olacak sonraki bir ay artı akşam öğünü ondan bir ay sonra da kahvaltı. Yani 5.5 ta yoğurt ile başla sebze meyve püreleri dedi 6.5 da çorbalara başlarsın. 7.5 da kahvaltı ve artık et falan devreye girer dedi. Akşam yatmadan önce mama ile muhallebi olayına hiç girmedi sadece broşör de var. Ben yoğurt ile başlayıp önce sebze püresi sonra meyve püresi ile tadım yapıp akşam öğün girince çorba yapmayı düşünüyorum. Bakalım cidden doğum da bu kadar stres yapmadım
Sağ olasın canım. Benimkiler çok hevesli böyle elimi kolumu çekiyorlar ver diye. Haftaya yoğurt ile vira diyorumSenin yolladığın kataloga göre 8. Ay uygulaması olmuş benimki.Ama bebekler de artık yemek istiyor kızım masada kucağımda kasigima catalima dalıyor çiğneme hareketi yapıyor kendi ağzıma atınca da ağlıyortatlarını bilmese de onların yemek olduğunun farkında.mide küçük olduğundan yediği zaten bir yemek kaşığı kadar oluyor hem tadimlari bitirmiş olurum yeme zamanı gelene kadar. Doktordan doktora değişiklik gösteriyor bu ek gıda olayı 6. Ay virüsten dolayı başka doktora gitmek zorunda kaldım o da farklı bir şey dedi pirinç unu mama onda da yok mesela.Dun ebe aradı ek gıda asi bilgisi için pirinç unu oda dedi .ilk zamanlar çok çok stres oldum Artik yesin yeterki moduna girdim.yediklerinden rahatsızlık duymadığı sürece sorun etmiyorum.kizim daha 6.800 Gr çok kilolu değil ortalama altında.( Ebe kızamık hastalığı yayıldığından dolayı asinin 9. Aya alındığı bilgisini verdi sizinde haberiniz olsun arkadaşlar )
Sizin kilo alımları gayet iyi gidiyor 600 beklenen zaten.ben bu zamana kadar 4 saatte bir uyandırıp yedirdim ama artık yapmıyorum o uyanınca yiyor.sen doğrusunu yapıyorsun çünkü ileriki zamanlarda bebekler alışkanlık olduğu için surekli uyanirmis hatta saat başı bile uyanabilirmisSağ olasın canım. Benimkiler çok hevesli böyle elimi kolumu çekiyorlar ver diye. Haftaya yoğurt ile vira diyorumbenim kız bu ay sadece 500 gr almış nedeni 4. 5. Ayda kilo kaybı olayı değil. 4. Ayda ikiside yine aynı şekilde aldı kilo kaybı olmadan. Ben bu ay artık gece uyandırma işini onlara bıraktım bir kez uyanıyorlar üstüne de süt azaldı ondan az aldılar. Şükür ikiside ortalama üstü diş ile verecekler diyor aile büyükleri
6. Aydan sonra böyle oluyor galiba kaldı 20 günSizin kilo alımları gayet iyi gidiyor 600 beklenen zaten.ben bu zamana kadar 4 saatte bir uyandırıp yedirdim ama artık yapmıyorum o uyanınca yiyor.sen doğrusunu yapıyorsun çünkü ileriki zamanlarda bebekler alışkanlık olduğu için surekli uyanirmis hatta saat başı bile uyanabilirmisbunu kimse istemez sanırım. Uyusunda büyüsün diye ninni yapmışlar uykuda buyutur deyip kendi haline bırakmak lazım Bana bi rahatlık gelmiş sankiiii dişe gelmeden daha hareketleniyorlar elleri kolları ayaklari masallah. Diş zayıflatır muhtemelen ebe dış için nasıl cikartmis az kilosu demişti
Ben de ilk uyanmadigim gün vicdan yapmıştım.saglikla büyüsunler aciktiklarini anlayabiliyorlar artık.bizim hayatımız artık hep bı 6 aylık olsa bı emeklese bı otursa bi yüruse rahatlariz ile geçer6. Aydan sonra böyle oluyor galiba kaldı 20 günsağlıkla büyüsünler inşallah. Oğlum için sıkıntı değilde kızım için acaba yine mi uyansam diye düşündüm ek gıda ile inşallah birkaç aya içim rahat eder. Az kaldı ya ilk 3 4 ay yoruyor.
Ama hiç rahatlayamadılarBen de ilk uyanmadigim gün vicdan yapmıştım.saglikla büyüsunler aciktiklarini anlayabiliyorlar artık.bizim hayatımız artık hep bı 6 aylık olsa bı emeklese bı otursa bi yüruse rahatlariz ile geçer
Ben gece uyanma işini bebise bırakalı çok oldu iki aylık falandı artık gece alarm kurmadım oda bazen 2 saatte bir bazen 4 saatte bir uyandı meme için ama kilo alımı aynıydı kalktığım zamanla bence onla alakalı değildir bırak kendisi uyansin sonra çok pişman olursun alarm gibi kalkar geceleriSağ olasın canım. Benimkiler çok hevesli böyle elimi kolumu çekiyorlar ver diye. Haftaya yoğurt ile vira diyorumbenim kız bu ay sadece 500 gr almış nedeni 4. 5. Ayda kilo kaybı olayı değil. 4. Ayda ikiside yine aynı şekilde aldı kilo kaybı olmadan. Ben bu ay artık gece uyandırma işini onlara bıraktım bir kez uyanıyorlar üstüne de süt azaldı ondan az aldılar. Şükür ikiside ortalama üstü diş ile verecekler diyor aile büyükleri
Aynen öyle rahatlamak yokkk sanırım sonrası ilk okulu bı bitirse orta lise üniversite iş bulsa evlense torunAma hiç rahatlayamadılarben 40 gün sadece uyandırdım ama zaten kendısı uyanıyordu ben kaldırana kadar. Son bir aydır anamı aglatıyor gece uyumuyor saat bası uyanıyor. Diş mi atak mı bilmiyorum ama uykuya hasret kaldım diyebilirim
Kız benim cimcime de geceleri derin uyurdu bir şey oldu ona gece sürekli ağlayarak uyanıyor son zamanlar tükenmişlik sendromu yaşıyorum. Gece uyumayinca zormuşAma hiç rahatlayamadılarben 40 gün sadece uyandırdım ama zaten kendısı uyanıyordu ben kaldırana kadar. Son bir aydır anamı aglatıyor gece uyumuyor saat bası uyanıyor. Diş mi atak mı bilmiyorum ama uykuya hasret kaldım diyebilirim
Kız benim cimcime de geceleri derin uyurdu bir şey oldu ona gece sürekli ağlayarak uyanıyor son zamanlar tükenmişlik sendromu yaşıyorum. Gece uyumayinca zormuşAma hiç rahatlayamadılarben 40 gün sadece uyandırdım ama zaten kendısı uyanıyordu ben kaldırana kadar. Son bir aydır anamı aglatıyor gece uyumuyor saat bası uyanıyor. Diş mi atak mı bilmiyorum ama uykuya hasret kaldım diyebilirim
Ah hemde ne zorKız benim cimcime de geceleri derin uyurdu bir şey oldu ona gece sürekli ağlayarak uyanıyor son zamanlar tükenmişlik sendromu yaşıyorum. Gece uyumayinca zormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?