Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Canım benimki de biberon reddi yasadi geçen ay biliyorsun demiştim grupta. 6 saat aç kalan cocuk 30 ml içer mi Allah aşkına. Benim hormonsal nedenlerden sütüm artmadı. Ben doktora sormadım. Coronadan hastaneye çok gitmek istemiyorum. Ben hipp sütsüz pirinçli manasına başladi. Kendi alerji maması ile karıştırıp veriyorum.baya sıvı yapıyorum mamayı kaşıkla veriyorum şapur şupur yiyor. Hala gündüz kaşık mama gece süt içiyoruz

Kuzum 3 buçuk aylıkken başladım. Ben gündüzleri başarılı oldum canım geceleri uzun süre başarılı olamadım sallamak zorunda kaldım. Ben öyle aşırı disiplinli bir uyku eğitimi vermedim yavaş yavaş verdim. 2 haftadır gece de başarılı oluyorum. Şükürler olsun şimdi bebeğim uyumak istediğinde emziği olmasa bile baş parmağını emerek uyuyor özellikle gündüzleri desteksiz uyumaya başladı. Geceleri değişik değişik müzik açıyorum. Akşam onun uykusu geldiğini anlayınca beşiğine koyuyorum. Bir gün davlumbaz sesi bir gün süpürge makinası, vantilatör, fön makinesi sesi derken bugüne geldik dediğim gibi bu süreçte arada gündüzleri de sallamış olduğum zaman oldu. Arada babasının omuzunda bir ileri bir geri sallanması ile de uyudu. Ama artık kendi kendine uyuyabilecegini biliyor en önemlisi bu

Maşallah size ya bazen öyle bunalıyorum ki uyku eğitimi alıyım diyorum ama sonra dayanamam diyip vazgecıyorum. Keske senin yaptıgın gibi yumusak bir egitim verebilsem Kucakta uyuyan bebeye nasıl eğitim verebilirim ki? Sallayana hadi yavas yavas azalt deniyor. Beyfendiyi sırt üstü hayatta koyamam basıyor çığlığı

Ben sana bir şey diyim mi ben normali beklesem 40. Haftada herhalde doğururdum. 38 in ortasında tık yoktu çünkü

Nesir o ağlatmalı olan uyku eğitimini vermedi bence şansına bebeğide ona ayak uydurdu. Gelde benim kıza ver eğitim meğitim hak getire çok şükür bizde epeyce yol aldık uyku konusunda. Oğlum artık park yatağında sallama ile uyuyor. Kızımda bazen beşik bazen ayakta sallama ama eskisi gibi değiller. Zaman geçtikçe düzeliyor. 6. Aydan sonra sallama işin biter diyor annem. Çok düşük ihtimal 6 dan sonra uzun uzun sallama ile uyuyan bebek olsun diyor. Onun için ben artık kasmıyorum onlar nasıl istiyorsa öyle yapıyorum. Gece 8 9 arası uyuyorlar gecemiz beslenme için uyanma ile geçiyor. Çok şükür

Valla bende de tık yoktu 40 da da doğarlarmıydı bilemedim valla
Beş yıl sonra tek bir tane daha istiyorum galiba normal doğum yaparak doya doya emzirmek istiyorum bunlar da hiçbir şey anlamadım malum nedenlerden dolayı sağ gögüs tamamen bitti bende sol ile gidiyoruz büyüdüler yetmiyor sadece vitaminini alsınlar diye işte.

Evet gercekten bebişi uyumlu anneyle cok sevındım duzene girmesine canım. Keske benimkide sallansa hiç sevmiyor sallanmayı. Yani bi bebek hamakta bile sallanmaz mı Omzumda sallanarak uyuyor haliyle agırlastıkca zor oluyor 4. Ay atagına hazır olun kızlar biz yavastan girdik gibi uykularımız bozulmaya basladı

Bizde bugu basladik canim kendim hazirladim doktirum muhallebi tarifi verdi cok sevdi oglumm

Biz bir hos olduk zaten canim atak degil ama dis skntimiz malesef

Benimkilerin arada uyku gidip geldiği için hazırım ben

Yaa aynı şeyi bende söyledim şöyle doya doya bakmalık sevmelik bebek istiyorum hiç bişey anlamıyorum sürekli yorgunluk var yetmeye çalışma halindeyim hazırda embriyoda kalmadı imha ettirdik 1 taneydi sadece bi gün delirirsem deniycem

Bizim gündüz zorlu çok az uyuyorlar gece bebeğimin birisi dediğin gibi ama diğeri tam oturtamadı gece ve gündüzü gecede muhabbet etmek istiyor agu gugu

Birde ben ağlatarak uyutma olayına karşıyım zaten uyku eğitimi değil uyku rutini diye bişey var bence onları zamanla bir düzene alıştırabiliriz diye düşünüyorum. Bebek ağlarken ben uyusun diye bırakamam açıkcası sadece mızırdıyor bazen uyumamak için o zaman çok takılmıyorum ağlayıp kendini yalnız hissetmesini istemem zaten tek güvendiği varlık biziz onu da kaybetmesin kuzular

Şuan o ağlamalı eğitim dedikleri tartışılıyor canım zaten, benim doktor olan birçok arkadaşım kesinlikle kabul edilebilir değil diyorlar. İlerde özbenlikte sorun oluyor, güven sorunu oluyor deniliyor. Bende kıyamam ya ııı deseler koşuyorum zorlukla buldum ağlatamam

Bizim gündüz zorlu çok az uyuyorlar gece bebeğimin birisi dediğin gibi ama diğeri tam oturtamadı gece ve gündüzü gecede muhabbet etmek istiyor agu gugu
Benim oğlan gülüyor ama mama yedimi hop gidiyor bizde sabah 5 ten sonra o iş var 5 6 gibi bir uyanıyorlar karşılıklı konuşma yapıp yatırıyorlar 8 de tamamen uyanış

Evet kuzum bu süreçte bebeğini iyi tanımak onu nasıl mayıştiracagini iyi bilmek gerekiyor. Ben ilk etapta çok bacaklarını ileri geri yaptım başını okşadım agladiginda. Kucağıma aldım sakinleştirdim. Ağlamaya devam ettiği an surdurmedim. Dediğim gibi hala uyuuamadigi zaman salladigim zamanlar oluyor. Ama zamanla o da uyumayı öğrendi gün geçtikçe daha da iyi oluyor. Bence sen kendin bir seyler yap. İnşallah sen de başarılı olursun. Benimki ayakta asla sallanmazdi kesinlikle kucakta zıplayarak uyuyordu canım. İstemediğin pozisyonda sallayınca basıyordu yaygarayi. Ama bu hale geldik onu sallamaktan canıma tak etti ve kendime dedim ben kızıma Kendi kendine uyumayı öğreteceğim. Şükürler olsun başardık. Tavsiyem müzik açın. Bebek uyku müzikleri var nette bir sürü bebekler gerçekten bu müziklerle mayisiyor. Hepsini deneyin hangisi ona hitap ediyorsa onu açın.

Evet kuzum bu süreçte bebeğini iyi tanımak onu nasıl mayıştiracagini iyi bilmek gerekiyor. Ben ilk etapta çok bacaklarını ileri geri yaptım başını okşadım agladiginda. Kucağıma aldım sakinleştirdim. Ağlamaya devam ettiği an surdurmedim. Dediğim gibi hala uyuuamadigi zaman salladigim zamanlar oluyor. Ama zamanla o da uyumayı öğrendi gün geçtikçe daha da iyi oluyor. Bence sen kendin bir seyler yap. İnşallah sen de başarılı olursun. Benimki ayakta asla sallanmazdi kesinlikle kucakta zıplayarak uyuyordu canım. İstemediğin pozisyonda sallayınca basıyordu yaygarayi. Ama bu hale geldik onu sallamaktan canıma tak etti ve kendime dedim ben kızıma Kendi kendine uyumayı öğreteceğim. Şükürler olsun başardık. Tavsiyem müzik açın. Bebek uyku müzikleri var nette bir sürü bebekler gerçekten bu müziklerle mayisiyor. Hepsini deneyin hangisi ona hitap ediyorsa onu açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…