Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Ay kizlar ben kayinvalide gormedim ama oz babam hic aratmadi sagolsun oda kendince hakli torununa kiyamiyor her agladiginda ac bu doymuyor diye diye mama verdirttrdi bir kez bu kez de susmayinca cokmu verdin dedi saka gbydi ay
Erkeiin kayınvalide versiyonuda hiç çekilmiyo benim kayınbaba 2 gün kaldı her çocukların yanına girdiğinde yanmış bu çocuk yok üşümüş bu çocuk neyseki ben rahat edemiyorum diye çok kalmasın demiştim gitti hemen zaten sevmiyoruz birbirimizi

Ben sabah 7 buçuk gibi doğum yaptım kuzum sabah 40 ımız doluyo 40 uçurcaz bakalım nasıl oluyorsa

Ben sabah 7 buçuk gibi doğum yaptım kuzum sabah 40 ımız doluyo 40 uçurcaz bakalım nasıl oluyorsa
Ben de 24 temmuz akşam 19.27de doğurdum yıkamak için akşamı beklemeye gerek yok herhalde ya da var mı ?? annem gitmeden önce 40 ritüelleri hakkında kısa bir bilgilendirme yapmış 40tane taş koyacaksınız suya falan demişti internetten baktım taş, çiçek, altın, gümüş Allah ne verdiyse koymuşlar içine. Önce bebeği yıkarız eşimle sonra da ben de yıkanıp dua edip bu seramoniyi tamamlamayı umuyorum bakalım beceririz inşallah

Rabbim hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın inşallah. 25 haziranda doğum yaptım bende çok şükür bebeğim de bende çok iyiyiz. Kayınvalide sorunu malesef bizdede var geçen gün acaba doğumdan ne kadar zman sonra adet olurum dedim. Bana dalga geçer gibi inşallah olmazsın hemen hamile kalırsın dedi. Şaka mı yapıyorsun dalga mı geçiyorsun her ay hamile kalabilen bir insan değilim 5 yılda gördük dedim. Sorun bide eşimde siz düşünün 5 yıl uğraştık yavruma kavuşmak için. Anlayış çok önemli insanlar nerde ne söyleyecek bilmeleri lazım. Yaş kaç olursa olsun

O gün sayılmıyor canım. Nette de hesaplama programı var o da saymamış.

Keşke benimki de baksaydı zahmet edip. Hep sıkıntı verdi. Benim bebeğin huysuz olduğunu daha yeni doğduğunu biliyoken neymiş hep bebekle ilgileniyomuşum onun evinin işini yapmamışım ben ondan kavga çıkardı. Neyse diyecek çok şey var da demiyim şimdi

Ayni sey bend3 de var.benim eltimde bebegun sesini duyar duymaz bana soylemeden aliyor bende rahatsiz oluyorum.ama belli ediyorum artik.herseyi ile ben ilgilenmek istiyorum
Tanıma bizde de var. Sesimi beni biliyo artık bu beni mutlu ediyo tabi ama karışmaları sinir bozucu. Hayır benim bebeğimi benden çok kimse düşünemez de tanıyamaz da. Şu zoruma gidiyo ki eltimin hemen çocuğu oldu Benim olmadı ve onun bebeğini bi kere sevmek için almıştım ve başımda bekleyip uykusu var ver de uyutayım demişti. O içimden çıkmıyo ama şükür ki Rabbim bize de verdi bu nimeti. İnşallah Da isteyen herkese versin

Benimki de ben bakayım sen iş gör düşüncesi vardı. Baktı ben bırakmıyorum kendi iş görüyor şimdi ben bakıyorum. Banada yardım ediyor. Çok sıkıntılı oldu bana sormadılar gelmek istiyor musun diye şimdi iş yap diyemiyor iki bebekle.

Kızlar size memnun kaldığım birşeyden bahsetmek istiyorum. Mochi diye bir göğüs pompası almıştım. Googledan bakabilirsiniz. İlk başta sütüm gelmeyince hastaneden pompa kiralamıştık 1 ay kaldı bizde. Sütüm ilk zaman gelmemişti ama zamanla hastane tipi pompayla 60/70ccleri görüyordum. Kirası bitip iade edince Mochiyi deneyim dedim. Oğlum uyurken taktım ve ev işlerine başladım. Ben iş yaparken o kendi kendine 70cc süt toplamış. İnanamadım gerçekten elektrikli pompadan çok daha iyi. 3-4 gündür kullanıyorum dün 2 kere taktım ve toplamda 140cc süt birikti. Bunu yaparken de ben sağmak için zaman harcamadım işin en güzel yanı bu. Mutfakta yemek yaparken, sağı solu toparlarken çıkan süt Ben memnun kaldım düşünen varsa gönül rahatlığıyla alabilir

Ya bu nasıl güzel bir şey böyle
Bende hem Elektrikli hemde Manuel var ama ikisi de zamanımı alıyor şuan en rahatı emzirmek. Ama benim oğlum hala yeni doğan gibi yarım saat emmeden durmaz sadece uyuduğu zaman rahat oluyorum. Sağıp şişeden vermekten korkuyorum alışır diye. Sadece emziren var mı? Sizde nasıl gdiyor?

Benim kızım doğduğundan beri çok kısa süreli emiyor genelde 5 dk. Doymadigini düşündüm hep internetten araştırdım bı göğüs 15 dk yazıyor hemşireler de öyle söylemişti doktora bile sordum ama tarzı böyle süt azsa 15-20 dakika duruyor oda sayilidir.Doyunca diliyle itikliyor zorlarsam midesi bulanıyor.baslarda sagip biberonla icirdim doysun diye ( erken doğdu pek gücü yoktu) Arada elektrikli pompa ile sagip sütü dondurucuya atıyorum okul başlayınca ordan kullanılır diye bır hafta aradan sonra dün sagdim çok az çıktı sütüm bı anda kesildi sanki neden oldu anlamadim inşallah düzelir. 3 ayını gecti inşallah 6. Ayi sütle bitirim. Bizde durum bu

kesinlikle canim babamla birbirimize giriyoduk artik

Ben cok sukur artik sadece emziriyorum canim 20 gundur.

Kizlar kilo veriyormusunuz emzirirken ?
Benim yüzüm eridi bende yavaş yavaş sadece emzirme yoluna doğru gidiyorum ikizlerle emzirince daha çok kilo veriliyormuş. Yüzüm göbek üstüm hiç doğum izi yok. Göbek biraz sarkık kaldı iki bebekle yırtılmıştı resmen. Birde basen arttı. Süt olsun diye yiyorum. 6 ay dolsun ek gıda başlasın. Göbek ile baseni şekle sokmam lazım.

Hanımlar günaydın. Bende anne sütü konusunda malesef tecrübe edindim. Süt artırımının birinci ayağı kesinlikle psikoloji. Ben doğum sonrası sıkıntılı bir süreç yaşadım. Sütüm doğumdan sonra gelmişti hemde bir saat sonra iki bebeğimi aynı anda emzirmiştim. Sonra bebeklerim kuvöz e girince pompa işi oldu. 6 gün içinde üzüntüden ikh gün neredeyse hiç gelmedi. İkinci gün 30 cc sonra 60 cc gördüm. Son üç günleri psikolojik olarak iyi şeyler duyunca rahatlama oldu ve her iki üç saatte bir 60 70 cc çıkar oldu. Günde 500 600 cc oluyordu sonra bebeklerim geldi. Meme kalanı pompa ile en son süt vererek 1 ayı tamamladım. Ama bu süreç içinde eşimle annesiyle ciddi problem yaşadım gün geçtikçe mama ağırlıklı bir hale doğru gittik. Sütüm neredeyse kesilecek duruma geldi. 500 600 cc den sıfıra indim. Şehir değiştik buraya geldik. Oğlum bir gece mamadan çok rahatsız olunca tekrar memeye yüklenme kararı aldım. En son geçen hafta yine bir tartışma yaşandı ve içimdeki her şeyi döktüm. Psikolojik olarakta müthiş rahatladım. hem son bir aydır süt olmasa da emzirmem hem geçen haftaki rahatlatma sütümü geri getirdi. Üç gündür mama değil meme ağırlıklı giriyoruz. Mamaları uzun süre yetiyor. Mesela oğluma bugün en son sabah 8 de 60 cc mama verdim daha vermedim. Kızıma geceden beri bir defa mama verdim. Süt damarları açılması konusunda oğlumun çok yardımı oldu boşta olsa çekti çekti yarım saate kadar durdu en son mutlu son. Lıkır lokur süte hem kendini hem kardeşini kavuşturdu kızım daha yeni süte kavuştu desem çok şükür bakalım ailemin yanında uyku sıkıntımı da aşınca daha iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…