- 13 Nisan 2018
- 2.169
- 2.383
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #10.421
Erkeiin kayınvalide versiyonuda hiç çekilmiyoAy kizlar ben kayinvalide gormedim ama oz babam hic aratmadi sagolsunoda kendince hakli torununa kiyamiyor her agladiginda ac bu doymuyor diye diye mama verdirttrdi bir kez bu kez de susmayinca cokmu verdin dedi saka gbydi ay
Ben sabah 7 buçuk gibi doğum yaptım kuzum sabah 40 ımız doluyoKızlar bebeğim 24 temmuzda doğdu. 40 hesaplaması yaparken doğduğu günü sayıyor muyuz yoksa 25 temmuzu mu ilk gün sayacağım? O hesaba göre yarın 40mız çıkacak.
B beklenenmucize canım aynı gün doğum yaptık ☺40mız yarın mı yoksa 3 eylül mü☺
Ben de 24 temmuz akşam 19.27de doğurdumBen sabah 7 buçuk gibi doğum yaptım kuzum sabah 40 ımız doluyo40 uçurcaz bakalım nasıl oluyorsa
Ben onlarda kalıyorum canım haftaya ailemin yanına gideceğim bir iki ayda orda kalacağımBenimki gitti darısı başınıza
O gün sayılmıyor canım. Nette de hesaplama programı var o da saymamış.Kızlar bebeğim 24 temmuzda doğdu. 40 hesaplaması yaparken doğduğu günü sayıyor muyuz yoksa 25 temmuzu mu ilk gün sayacağım? O hesaba göre yarın 40mız çıkacak.
B beklenenmucize canım aynı gün doğum yaptık ☺40mız yarın mı yoksa 3 eylül mü☺
Kuzum o zaman yarın minnoşumun 40ı çıkıyorO gün sayılmıyor canım. Nette de hesaplama programı var o da saymamış.
Keşke benimki de baksaydı zahmet edip. Hep sıkıntı verdi. Benim bebeğin huysuz olduğunu daha yeni doğduğunu biliyoken neymiş hep bebekle ilgileniyomuşum onun evinin işini yapmamışım ben ondan kavga çıkardı. Neyse diyecek çok şey var da demiyim şimdiBir çoğumuz doğum sonrası kayınvalide stresi yaşamış bulunuyoruz topluca geçmiş olsun öncelikleiçimi burkan bu süreçte en çok anlayışa bizim ihtiyacımız vardı, tolera edilmeye. Çok zorlu süreçler yaşadık çok bekledik sabrettik. Sonucunda bizden daha çok sahiplenmeye yoluna gidildi ya bir rahat bırakayım yıllardır bekliyor diyen olmadı. Allahın adaleti var buna da eyvallah dedim geçtim..
Hahahaçocuk doktoru ilk 3 ay bebeği bişeye alıştıramazsınız istediğiniz kadar daha doğrusu bebek istediği kadar kucağınıza alın demişti ben iş olunca bebeğe bakana ben çocuğa bakayım sen şu işi yap diyorum direk çünkü benim bebeğime en iyi ben bakarım yardımcı olmak isteyen gidip kahvaltı falan hazırlayabilir arada ben alın bakın diye veriyorum çocukları o ayrı tabi. Benim kayınvalide bebelere ben bakıyorum ona iş yaptırıyorum diye kaçtı gitti resmen sen zaten bakıyosun annenle diye oysaki çoğu zaman annemede vermiyorum
Ayni sey bend3 de var.benim eltimde bebegun sesini duyar duymaz bana soylemeden aliyor bende rahatsiz oluyorum.ama belli ediyorum artik.herseyi ile ben ilgilenmek istiyorum
Bende de var aynısıannem benden korkusuna ve kayınvalidemin fırsat vermemesinden pek atlayamıyor ama kayınvalidem çocuklar gak dese koşuyor guk dese alıyor. Bazen kucağından almaya gidiyorum, neden alıyosun diyor emzircem anne diyorum, aa mama hazırlanıyodu ama diyor. Ya tamam da iki damla bile olsa emebildiğini emsin beklerken diyorum zor alıyorum. Sanki çocuklar onun da ben yardıma gitmişim gibi ben de çocuklarımın tüm bakım işiyle kendim uğraşmak istiyorum, benden önce müdahale ettiğinde sinir oluyorum. Onu da anlamaya çalışıyorum aslında ama biraz da lohusa psikolojisi sanırım mesela bu sabah bi şey lazım olmuş eşim seni uyandıramadım naptıysam dedi. Ama iki dakika sonra oğlan ağlayınca tak uyanmışım
Bende de ara ara oluyor bebeklerim beni tanıyor ve herkesten özel olduğumu hissettirmeye başladıklarından beri geçti. Mesela benle uyuyorlar, ben uyutabiliyorum, benle sakinleşiyorlar, oda içinde gözleri benim üzerimde bunlar çok iyi geliyor ve ne kadar giydirirse giydirsin, yedirirse yedirsin onlar benim bebişlerim olduklarını biliyorlar
Tanıma bizde de var. Sesimi beni biliyo artık bu beni mutlu ediyo tabi ama karışmaları sinir bozucu. Hayır benim bebeğimi benden çok kimse düşünemez de tanıyamaz da. Şu zoruma gidiyo ki eltimin hemen çocuğu oldu Benim olmadı ve onun bebeğini bi kere sevmek için almıştım ve başımda bekleyip uykusu var ver de uyutayım demişti. O içimden çıkmıyo ama şükür ki Rabbim bize de verdi bu nimeti. İnşallah Da isteyen herkese versinYani bu kıskanma mı bilmiyorum ama; bizde de kayınvalide sıkıntı. Giydirmemi beğenmiyor üşüyor demeye getiriyor bana söylemiyor ama yavas yavas üstünü örter sürekli. Bende sinir oluyorum sanki ben düşünmüyor muyum herkesten önce annesi düşünür yavrusunu. Ağladıgı zaman aman gazı mı var kulağımı ağrıyor başı sıcak mı bu cocugun sürekli sanki bişey varmış gibi. Biliyorum neden agladıgını ama benimde aklım karısıyor sonra.
En son dün şakayla keske okumasaydın bizim dediklerimizi hiç kabul etmiyorsun dediağzından kaçırdı daha doğrusu.
ben iş yapmıyorum hep cocugumla ılgileniyorum. Sağolsun eşim görümcem yapıyorlar. Uyudugu zaman ufaktan toparlıyorum fılan.
Sürekli benim üstünde olunca yoruluyorum haliyle eşim de bırak annem baksın dinlen biraz diyordu en sonunda bıraktım tabi ki bakamadı agladı hep gerisin geri bana getirdi. Zaten tanıyorlar artık benden aldıklarında bile gözü bende kalıyor ses cıkarıyor bakınıyor al diyor resmen cocuk.
Benimki de ben bakayım sen iş gör düşüncesi vardı. Baktı ben bırakmıyorum kendi iş görüyor şimdi ben bakıyorum. Banada yardım ediyor. Çok sıkıntılı oldu bana sormadılar gelmek istiyor musun diye şimdi iş yap diyemiyor iki bebekle.Keşke benimki de baksaydı zahmet edip. Hep sıkıntı verdi. Benim bebeğin huysuz olduğunu daha yeni doğduğunu biliyoken neymiş hep bebekle ilgileniyomuşum onun evinin işini yapmamışım ben ondan kavga çıkardı. Neyse diyecek çok şey var da demiyim şimdi
Amin canım benim inşallahKuzum o zaman yarın minnoşumun 40ı çıkıyorbabasıyla yıkar duamızı ederiz. İnşallah rabbim yavrularımıza uzun, sağlıklı, mutlu bir ömür nasip etsin
Kızlar size memnun kaldığım birşeyden bahsetmek istiyorum. Mochi diye bir göğüs pompası almıştım. Googledan bakabilirsiniz. İlk başta sütüm gelmeyince hastaneden pompa kiralamıştık 1 ay kaldı bizde. Sütüm ilk zaman gelmemişti ama zamanla hastane tipi pompayla 60/70ccleri görüyordum. Kirası bitip iade edince Mochiyi deneyim dedim. Oğlum uyurken taktım ve ev işlerine başladım. Ben iş yaparken o kendi kendine 70cc süt toplamış. İnanamadım gerçekten elektrikli pompadan çok daha iyi. 3-4 gündür kullanıyorum dün 2 kere taktım ve toplamda 140cc süt birikti. Bunu yaparken de ben sağmak için zaman harcamadım işin en güzel yanı bu. Mutfakta yemek yaparken, sağı solu toparlarken çıkan süt ☺ Ben memnun kaldım düşünen varsa gönül rahatlığıyla alabilir ☺
Benim kızım doğduğundan beri çok kısa süreli emiyor genelde 5 dk. Doymadigini düşündüm hep internetten araştırdım bı göğüs 15 dk yazıyor hemşireler de öyle söylemişti doktora bile sordum ama tarzı böyle süt azsa 15-20 dakika duruyor oda sayilidir.Doyunca diliyle itikliyor zorlarsam midesi bulanıyor.baslarda sagip biberonla icirdim doysun diye ( erken doğdu pek gücü yoktu) Arada elektrikli pompa ile sagip sütü dondurucuya atıyorum okul başlayınca ordan kullanılır diye bır hafta aradan sonra dün sagdim çok az çıktı sütüm bı anda kesildi sankiYa bu nasıl güzel bir şey böyle
Bende hem Elektrikli hemde Manuel var ama ikisi de zamanımı alıyor şuan en rahatı emzirmek. Ama benim oğlum hala yeni doğan gibi yarım saat emmeden durmaz sadece uyuduğu zaman rahat oluyorum. Sağıp şişeden vermekten korkuyorum alışır diye. Sadece emziren var mı? Sizde nasıl gdiyor?
Erkeiin kayınvalide versiyonuda hiç çekilmiyobenim kayınbaba 2 gün kaldı her çocukların yanına girdiğinde yanmış bu çocuk yok üşümüş bu çocuk neyseki ben rahat edemiyorum diye çok kalmasın demiştim gitti hemen zaten sevmiyoruz birbirimizi
Ben cok sukur artik sadece emziriyorum canim 20 gundur.Ya bu nasıl güzel bir şey böyle
Bende hem Elektrikli hemde Manuel var ama ikisi de zamanımı alıyor şuan en rahatı emzirmek. Ama benim oğlum hala yeni doğan gibi yarım saat emmeden durmaz sadece uyuduğu zaman rahat oluyorum. Sağıp şişeden vermekten korkuyorum alışır diye. Sadece emziren var mı? Sizde nasıl gdiyor?
Benim yüzüm eridiKizlar kilo veriyormusunuz emzirirken ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?