• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Ben cok sukur artik sadece emziriyorum canim 20 gundur.

Peki nekadar arayla emziriyorsun? Ve emzirince 2 göğüsüne de tutuyor musun? Ne kadar sürüyor emzirmek?

Kilo için benim doğumdan sonra 6 kilo gitti, hiç mama kullanmadım hep emzirdim ve hala aynı kilodayım ne eksi nede fazla, hafif göbek hala var, 6ay bitince oruca başlarım diyorum.

Benim kızım doğduğundan beri çok kısa süreli emiyor genelde 5 dk. Doymadigini düşündüm hep internetten araştırdım bı göğüs 15 dk yazıyor hemşireler de öyle söylemişti doktora bile sordum ama tarzı böyle süt azsa 15-20 dakika duruyor oda sayilidir.Doyunca diliyle itikliyor zorlarsam midesi bulanıyor.baslarda sagip biberonla icirdim doysun diye ( erken doğdu pek gücü yoktu) Arada elektrikli pompa ile sagip sütü dondurucuya atıyorum okul başlayınca ordan kullanılır diye bır hafta aradan sonra dün sagdim çok az çıktı sütüm bı anda kesildi sanki 😬 neden oldu anlamadim inşallah düzelir. 3 ayını gecti inşallah 6. Ayi sütle bitirim. Bizde durum bu

Büyük oğlumda benim aniden kesildi okadar boldu ki 😐süt kızı edinmiştim. İnşallah sende böyle bir durum olmaz, yinede ilk ayları atlatmak üzeresin üzülme buna da şükür.
Ben mesela emzirmeden sonra bakıyorum süt var mı diye hep de var yani yinede niye sürekli emmek istiyor anlamış değilim. Beni gören herkes bu çocuk doymadığı için böyle..

Ya bu nasıl güzel bir şey böyle 😍
Bende hem Elektrikli hemde Manuel var ama ikisi de zamanımı alıyor şuan en rahatı emzirmek. Ama benim oğlum hala yeni doğan gibi yarım saat emmeden durmaz sadece uyuduğu zaman rahat oluyorum. Sağıp şişeden vermekten korkuyorum alışır diye. Sadece emziren var mı? Sizde nasıl gdiyor?
Özellikle zaman ayırmadan süt sağabilmek gerçekten çok güzel☺️ Canım ben hem meme hem mama veriyordum geçen doktor bir öğün mama veriyorsan bir sonraki öğünde sadece meme ver mamayı azalt dedi bir süredir böyle devam ediyoruz. Doğduğundan beri biberonla besleniyor. Biara memedeyken almak istemiyor gibiydi eyvah bu çocuk biberona alıştı memeyi reddediyor dedim hatta eds için katater siparişi falan vermiştim ama gerek kalmadı göğsümü emmeye devam ediyor. Biberonlar avent buarada belki vaadettikleri gibi anne memesine yakındır. İnşallah bir gün ona da hiç gerek kalmaz sadece memeyle devam ederiz çünkü emzirirken onu izlemeye doyamıyorum. Sanırım bebeğimle geçirdiğim en güzel anlar o kollarımın arasında beslenirken ☺️Emerken diğer taraftan beni izlemesi arada gülümsemesi içimi eritiyor 💓😇🥰

Peki nekadar arayla emziriyorsun? Ve emzirince 2 göğüsüne de tutuyor musun? Ne kadar sürüyor emzirmek?

Kilo için benim doğumdan sonra 6 kilo gitti, hiç mama kullanmadım hep emzirdim ve hala aynı kilodayım ne eksi nede fazla, hafif göbek hala var, 6ay bitince oruca başlarım diyorum.

Büyük oğlumda benim aniden kesildi okadar boldu ki 😐süt kızı edinmiştim. İnşallah sende böyle bir durum olmaz, yinede ilk ayları atlatmak üzeresin üzülme buna da şükür.
Ben mesela emzirmeden sonra bakıyorum süt var mı diye hep de var yani yinede niye sürekli emmek istiyor anlamış değilim. Beni gören herkes bu çocuk doymadığı için böyle..
İnşallah bugün daha dolgun gibiler 😁 sizin neden kesildi birden acaba ? kızım gazı olduğunda meme emmek istiyor emzik veriyorum çekiştirip duruyor rahatlamak için.siz emzik verdiniz mi?belki sizinle daha fazla zaman geçirmek istediği için sürekli emmek istiyordur.

Ya bu nasıl güzel bir şey böyle 😍
Bende hem Elektrikli hemde Manuel var ama ikisi de zamanımı alıyor şuan en rahatı emzirmek. Ama benim oğlum hala yeni doğan gibi yarım saat emmeden durmaz sadece uyuduğu zaman rahat oluyorum. Sağıp şişeden vermekten korkuyorum alışır diye. Sadece emziren var mı? Sizde nasıl gdiyor?
Artık biberona alışmaz merak etme anne memesini öğrendiler doktor bize emzikte kullanabilirsiniz dedi ama onu sadece açken birbirlerini beklerken alıyolar 😅 göğsün dolu kalmıyosa sağmaya gerek yok bence

İnşallah bugün daha dolgun gibiler 😁 sizin neden kesildi birden acaba ? kızım gazı olduğunda meme emmek istiyor emzik veriyorum çekiştirip duruyor rahatlamak için.siz emzik verdiniz mi?belki sizinle daha fazla zaman geçirmek istediği için sürekli emmek istiyordur.

Büyük oğlum Küvezdeyken 2 saate bir 200cc süt çıkıyordu eve çıkmadan ki son durum, ilk hafta azaldığını fark ettim, oğlum 1800gr olmuştu eve gelince daha çok. Küçük ve güçsüzdü, göğsümü tutmazdı, mecbur sütümü boşaltıyordum, bu arada aşırı kolik bir bebekti uyku düzeni yoktu ilk bebeğim. Beni çok yıprattı. Ben bundan olduğunu düşünüyorum.
Küçük oğlan da gazliyken memede rahatlıyor, ama onun. Dışında hep öyle durmak istiyor neredeyse. Gören herkes de bu çocuk doymuyor diyor emme arası 40 dk 1 saat olsa yine şükür oda yok anca uyuyorsa öyle. Emzik nuk denedim tutmadı, Baby&plus kullanıyorum ama onu da anca uykuya dalmadan tutuyor yoksa hiç memeyi emzik belledi 🤔

Hanımlar günaydın. Bende anne sütü konusunda malesef tecrübe edindim. Süt artırımının birinci ayağı kesinlikle psikoloji. Ben doğum sonrası sıkıntılı bir süreç yaşadım. Sütüm doğumdan sonra gelmişti hemde bir saat sonra iki bebeğimi aynı anda emzirmiştim. Sonra bebeklerim kuvöz e girince pompa işi oldu. 6 gün içinde üzüntüden ikh gün neredeyse hiç gelmedi. İkinci gün 30 cc sonra 60 cc gördüm. Son üç günleri psikolojik olarak iyi şeyler duyunca rahatlama oldu ve her iki üç saatte bir 60 70 cc çıkar oldu. Günde 500 600 cc oluyordu sonra bebeklerim geldi. Meme kalanı pompa ile en son süt vererek 1 ayı tamamladım. Ama bu süreç içinde eşimle annesiyle ciddi problem yaşadım gün geçtikçe mama ağırlıklı bir hale doğru gittik. Sütüm neredeyse kesilecek duruma geldi. 500 600 cc den sıfıra indim. Şehir değiştik buraya geldik. Oğlum bir gece mamadan çok rahatsız olunca tekrar memeye yüklenme kararı aldım. En son geçen hafta yine bir tartışma yaşandı ve içimdeki her şeyi döktüm. Psikolojik olarakta müthiş rahatladım. hem son bir aydır süt olmasa da emzirmem hem geçen haftaki rahatlatma sütümü geri getirdi. Üç gündür mama değil meme ağırlıklı giriyoruz. Mamaları uzun süre yetiyor. Mesela oğluma bugün en son sabah 8 de 60 cc mama verdim daha vermedim. Kızıma geceden beri bir defa mama verdim. Süt damarları açılması konusunda oğlumun çok yardımı oldu 😂 boşta olsa çekti çekti yarım saate kadar durdu en son mutlu son. Lıkır lokur süte hem kendini hem kardeşini kavuşturdu 😂😂😂kızım daha yeni süte kavuştu desem çok şükür bakalım ailemin yanında uyku sıkıntımı da aşınca daha iyi olacak
İnşallah canım benim oğluşun biri 5 dk zor duruyor memede sonrasında mama çok yiyo o yüzden arada bir aklına eserse güzel emiyo ama sonrasında yine 60cc mama yemeden rahat etmiyo😅 nasıl düzelecek bilmiyorum. İnşallah bizde meme ağırlıklı bir düzene geçeriz🤗 diğeri daha iyi emme konusunda doymazsa mama yiyo 😊

Büyük oğlum Küvezdeyken 2 saate bir 200cc süt çıkıyordu eve çıkmadan ki son durum, ilk hafta azaldığını fark ettim, oğlum 1800gr olmuştu eve gelince daha çok. Küçük ve güçsüzdü, göğsümü tutmazdı, mecbur sütümü boşaltıyordum, bu arada aşırı kolik bir bebekti uyku düzeni yoktu ilk bebeğim. Beni çok yıprattı. Ben bundan olduğunu düşünüyorum.
Küçük oğlan da gazliyken memede rahatlıyor, ama onun. Dışında hep öyle durmak istiyor neredeyse. Gören herkes de bu çocuk doymuyor diyor emme arası 40 dk 1 saat olsa yine şükür oda yok anca uyuyorsa öyle. Emzik nuk denedim tutmadı, Baby&plus kullanıyorum ama onu da anca uykuya dalmadan tutuyor yoksa hiç memeyi emzik belledi 🤔
Doktor 15 dk dan sonra memeyi verme seni emzik olarak kullanırlar dedi oğlan iki gündür uyumuyo dedim uyusunda ben emzik olmaya razıyım 🤣 yine uyuyana kadar memedeyiz😊

Doktor 15 dk dan sonra memeyi verme seni emzik olarak kullanırlar dedi oğlan iki gündür uyumuyo dedim uyusunda ben emzik olmaya razıyım 🤣 yine uyuyana kadar memedeyiz😊

Ya aktif emdiği sürece bence bu süre değişiyor. Emzik niyetine tutunca zaten ben çekip emzik veriyorum ama fark ediyor çoğu zaman bu sefer de ağlıyor tekrar göğüse yapışıyor

Ya aktif emdiği sürece bence bu süre değişiyor. Emzik niyetine tutunca zaten ben çekip emzik veriyorum ama fark ediyor çoğu zaman bu sefer de ağlıyor tekrar göğüse yapışıyor
Benimkiler biraz tok olsa bile emzik almadı verince kusuyo gibi yaptılar belki kusmaz dedim biraz zorladım cidden mideleri bulamıyomuş sabah biraz kustu biri vermiyorum artık😒

Ya benim oğlum da aynı hiç uyku düzeni yok🤦🏻‍♀️ gaz için biogio damla kullanıyorum aslında ise yariyo gibi gaz cikariyo ama şimdide tuvaletini yaparken çok zorlaniyo günde bir veya iki güne bir yapıyo ve meme konusunda da aynı yapışık geziyoruz bende sütümün yetmediğini düşünüyorum hatta ikilemde kalarak akşam yatrken mama veriyorum ama mama sonrasında aynı oğlum hep memede durmak istiyo emzik niyetine emmek istiyo kilosu ilk ay iyiydi şuanda iyi 7. De kontrole gittiğimizde belli olcak doymadigindan mi nazindan mi memeden ayrılmadığı ama bende çok zorlanıyorum hem uykusuz kalıyorum hemde 5 dk ayrilamiyorum yanından dallardan uyuyo yoksa oda yok

Ya benim oğlum da aynı hiç uyku düzeni yok🤦🏻‍♀️ gaz için biogio damla kullanıyorum aslında ise yariyo gibi gaz cikariyo ama şimdide tuvaletini yaparken çok zorlaniyo günde bir veya iki güne bir yapıyo ve meme konusunda da aynı yapışık geziyoruz bende sütümün yetmediğini düşünüyorum hatta ikilemde kalarak akşam yatrken mama veriyorum ama mama sonrasında aynı oğlum hep memede durmak istiyo emzik niyetine emmek istiyo kilosu ilk ay iyiydi şuanda iyi 7. De kontrole gittiğimizde belli olcak doymadigindan mi nazindan mi memeden ayrılmadığı ama bende çok zorlanıyorum hem uykusuz kalıyorum hemde 5 dk ayrilamiyorum yanından dallardan uyuyo yoksa oda yok

🤦‍♀️Herkes bol bol emzir dedi önce. Şimdi çok fazla tutuyorsun göğsüne diyorlar..

Valla masallah size kizlar benim kizlar hic bir sekilde memeye doymuyor her 2 saatte bir bebek 90cc-120cc icmek istiyor yani toplam 180cc-240cc
ne yaparsam benden cikmaz maalesef :( Memeyi sut bitene kadar 5-10dak emiyor doymayinca mama verene kadar aglarlar. Meme redi ilk basta vardi ama artik ikiside memeyi rahat tutuyorlar keske yeterince sut olsa. Su iciyom, gunde bir malt iciyorum , rezene caylarida 3-4 bardak iciyom ama sut miktarim ayni. 400gr mama 2 gunde bitiyor naplam bilemedim.

Valla masallah size kizlar benim kizlar hic bir sekilde memeye doymuyor her 2 saatte bir bebek 90cc-120cc icmek istiyor yani toplam 180cc-240cc
ne yaparsam benden cikmaz maalesef :KK43: Memeyi sut bitene kadar 5-10dak emiyor doymayinca mama verene kadar aglarlar. Meme redi ilk basta vardi ama artik ikiside memeyi rahat tutuyorlar keske yeterince sut olsa. Su iciyom, gunde bir malt iciyorum , rezene caylarida 3-4 bardak iciyom ama sut miktarim ayni. 400gr mama 2 gunde bitiyor naplam bilemedim.
Bizimde öyle canım 1200 lük bir hafta ancak gidiyo 😅 emselerde yiyolar üstüne emzirdikten sonra sağmayı deniycem

Canim bazen tek gogsumle doyuyor bazen cift veriyorum. 2 saat tutmaya calisiyorum arayi ama bazen saatte bir emiyor ozellikle gaz gelince memeye dusuyor. Geceleri en fazla 10 dk emiyor uyuyor cunku gunduz 20 dk yi buluyor tek gogus

Canim bazen tek gogsumle doyuyor bazen cift veriyorum. 2 saat tutmaya calisiyorum arayi ama bazen saatte bir emiyor ozellikle gaz gelince memeye dusuyor. Geceleri en fazla 10 dk emiyor uyuyor cunku gunduz 20 dk yi buluyor tek gogus

Maşallah. Benim ki sadece uyuduğu zaman emme arası uzuyor. Kendi kendine uyanık durmaz hep emmek istiyor, en fazla 20dk yarım saat eşim oyalıyor 🙄anlamış değilim. Sabrımı sınıyor, mamaya geçme düşüncesindeyim

ne yaparsam benden cikmaz maalesef :( Memeyi sut bitene kadar 5-10dak emiyor doymayinca mama verene kadar aglarlar. Meme redi ilk basta vardi ama artik ikiside memeyi rahat tutuyorlar keske yeterince sut olsa. Su iciyom, gunde bir malt iciyorum , rezene caylarida 3-4 bardak iciyom ama sut miktarim ayni. 400gr mama 2 gunde bitiyor naplam bilemedim.
Benim tek bebek olduğu halde süt az ya. İçiyorum besleniyorum ama yok yani. Zaten sol göğsümde daha da yok. Daha da nasıl artacak bilemedim. Bi de günler geçtikçe daha da çok beslenecekler 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ İkiz annelerinin Allah yardımcısı olsun maddi olarak

Maşallah. Benim ki sadece uyuduğu zaman emme arası uzuyor. Kendi kendine uyanık durmaz hep emmek istiyor, en fazla 20dk yarım saat eşim oyalıyor 🙄anlamış değilim. Sabrımı sınıyor, mamaya geçme düşüncesindeyim
Sutun yetiyorsa kilo alimi iyiyse bence gecme canim benim oglumda baslrda oleydi yalanci emzige alisinca birakti biraz emme reflksi oldugu icin surekli emmek istiyorlar

Back