nasıl yani canım anlayamadım,kabızlığı çözüldükten sonra mı bisüre daha kullanmalıyım,aslına bakarsan oğlumun kabızlığı yok,kendi tutuyorr,hiç ıkınmıyor oturduğun da popo kasları hiç çalıştırmıyor,korkuyor, yüzünde ıkınma ifadesi numaradan tabi,altta icraat yok:)))
canım günaydınnn
konuları yavaş yavaş ancak okuyup dönebiliyorum
malum ben başlangıcı biraz geç yapıyorum :)
nasılsınnn kv lerden haber var mı
kesin geliyolar mı 15 tatil yapmaya
benimde oğlum 2. Sınıfa gidiyor ve dikkat dağınıklığı problemimiz var ve okul performansını çok etkiliyor. Evde sürekli elimiz üzerinde ama okulda birebir ilgi olmayacağından çoook zor...
Bende bazen düşünürüm ammma okulda üstün başarılara sahip olamasa ne olur her şeyden önemlisi o benim evladım canım. En kötü ne olur özel üniversitede okur yani.. Bunlarla kendimi rahatlatmak istiyorum ama herşeyi zaman gösterecek rabbim hakkımızda hayırlısını nasip eder inşallah...
he canım kesın gelıyorlarmıs,
bız umreye gıtmezsek tabııı
he canım kesın gelıyorlarmıs,
bız umreye gıtmezsek tabııı
yıllık iznin olur nasılsa gidersiniz canım inş ümreye bu seferde ugurlamaya gelirler gerçi:)))
ablan boşandıktan sonramı böle oldu hayır anlayamıyorum.şimdi artık ailesini değerini daha iyi anlayacağına?
Acaba annenler çok mu eleştirdi falan da tepki gösteriyor hani kocaman kadın ablan yani neden bu kadar yanlış davranıyor.altında bişiler vardır cnm
zaten tatlım 3-5 dün ara ile iki defa lavman yaptık ilkinde kakası kabız gibi geldi ikincisinde hiç kabızlık yoktu,doktor lavmanı sürekli yapamazsınız çocuğun bağırsak sistemi için ii olmaz alışır lavmana dedi şimdilik rahatlatmak için veriyorum dedi,o yüzden yapmak istemiyorum bugün yapmazsa doktora götürüp sorarım olmazsacanım bizde kızımda lavma denemiştik arkadan sıkıyosun saniyesinde kakasını yapıyor.çok etkili doktora götür iste veriyorlar sakıncalı bişi diil bizde kullandık
canım gunlerdır yapmaması kabız oldugunu gosterır ama...
normal sartlarda tutamazkı zaten kıyafete halıya bır sekılde cıkarır...
bence doktorun surup yazmasının sebebıde budur...
yanı surubu kakasını tutamaması ıcın vermıstır...
o surubu bır kac gun ust uste kesıntısız ver bana kalırsa bak nasıl yapıyo...
ama ortalık battı olayları olabılır....
canım
dikkat dağ.testi
hiperaktive testi.
öğrenme güçülüğü testi
birebir öğretmen
mental aritmetik
spor aktivesi
bu 5 yaşından beri bunların hepsini yaptırdım
aslında kreşte toplamayı çıkarmayı zihinden yapıyordu öğretmen bile şaşırıdı
ne olduysa 1 sınıfta devlet okuluna gönderdim öğretmenimiz çok sorunlu bir kadın idi sonradan fark ettik ama iş işten geçti
okulun açıldığı ikinci haftası çocuğun kafasına vurmuş
parmak kaldırmış bir şey sormak için sen otur sen hiç birşey bilmiyorsun diye azarlamış
tabi oğlan sölemedi velinin biri söledi
ben öğrt.konuşmaya gidiyorum kadın yüzümüze bile bakmıyor
3 ayın sonunda başka sınıfa aldırdım ondan sonra hep korktu kendine güveni gitti işi şımarıklığa vurdu
3 sınıfta da özel okula aldırdım
yani sorunları sıralasam bitmez
valla şu yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu bunların çoğunu yaşıyoruz bizde,
geçen yıl özeldeydik bu yıl devlete geçtik
öğretmen çok ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz
sınıf değişikliği istedik dilekçe verdik olmadı
çook zor insanın evladını ile sınanması allah yardımcımız olsun
bizde ilaç kullanıyoruz dikkat dağınıklığı için
canım
dikkat dağ.testi
hiperaktive testi.
öğrenme güçülüğü testi
birebir öğretmen
mental aritmetik
spor aktivesi
bu 5 yaşından beri bunların hepsini yaptırdım
aslında kreşte toplamayı çıkarmayı zihinden yapıyordu öğretmen bile şaşırıdı
ne olduysa 1 sınıfta devlet okuluna gönderdim öğretmenimiz çok sorunlu bir kadın idi sonradan fark ettik ama iş işten geçti
okulun açıldığı ikinci haftası çocuğun kafasına vurmuş
parmak kaldırmış bir şey sormak için sen otur sen hiç birşey bilmiyorsun diye azarlamış
tabi oğlan sölemedi velinin biri söledi
ben öğrt.konuşmaya gidiyorum kadın yüzümüze bile bakmıyor
3 ayın sonunda başka sınıfa aldırdım ondan sonra hep korktu kendine güveni gitti işi şımarıklığa vurdu
3 sınıfta da özel okula aldırdım
yani sorunları sıralasam bitmez
peki faydası var mı ilaçın
bence ilaç kesin çözüm değil biliyorsunuz demi ilaç atmadığında yine sorunlar
ritalin mi concort mu
bunları o kadar araştırdım
gerçi doktor bana önermedi akd.ünüv.doç.dr. Esin atalay işinden gerçekten uzman bir kadın
çünkü ilaçlık bir durum yok dedi
ama devlet okulunda ki öğretmen ilaç verelim dedi bende sinirle özel okula aldım
peki faydası var mı ilaçın
bence ilaç kesin çözüm değil biliyorsunuz demi ilaç atmadığında yine sorunlar
ritalin mi concort mu
bunları o kadar araştırdım
gerçi doktor bana önermedi akd.ünüv.doç.dr. Esin atalay işinden gerçekten uzman bir kadın
çünkü ilaçlık bir durum yok dedi
ama devlet okulunda ki öğretmen ilaç verelim dedi bende sinirle özel okula aldım
valla şu yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu bunların çoğunu yaşıyoruz bizde,
geçen yıl özeldeydik bu yıl devlete geçtik
öğretmen çok ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz
sınıf değişikliği istedik dilekçe verdik olmadı
çook zor insanın evladını ile sınanması allah yardımcımız olsun
bizde ilaç kullanıyoruz dikkat dağınıklığı için
yıllık iznin olur nasılsa gidersiniz canım inş ümreye bu seferde ugurlamaya gelirler gerçi:)))
ha birde
bulunduğun yyyerde yüzeme kursu falan varsa gönder o çok faydalı
birde dikkat güçlendirici oyunlar oynayın evde odaklanması açısından
önce uzman psik.götürmüştüm dikkat dağ.var dedi hemen ritalini dayadı çeyrek verdim sonra da vermedim
sonra bu kadına götürüdüm
benimkinde yoktu ama çok oynardık dikkat oyunlarını
çok zor evlat yetiştirmek vallahi,ne güzel en azından farkına varıp bilinçli bir annesin canım,sorunun kaynağını bulup çözüm arıyorsun.çocukların iç dünyasını anlamak gerçekten zor işte,onların dünyaları çok farklı
bu yaz önce futbola sonrada yüzmeye gitti ikisinden de sıkıldı allında patene gönderecektik ama yaz tatili bitti yakında da olmadığı için kaldı seneye kısmetse..
Dikkat güçlendirme için set kitap aldı çok keyif alarak yaptı ama bitiremedik hala 2 kitabı var eğitici dikkat güçlendirici etkinlikler var içinde ama derslerden zaman kalmadığı için duruyor.
Ben fırsat bulduğum her zamanı onunla aktiviteyle geçiriyorum onun sosyal anlamda sıkıntı çekmesini istemiyorum çünkü insan ilişkilerinde başarılı olabilirse hayatı çok kolay olur bunu hepimiz görüyoruzdur etrafımızdaki insanlarda..
Tek çocuk olmasının sıkıntılarını da yaşıyor evladım tabi...
Sizin var mı başka çocuk.
aynen oyle,hatta donustede karsılamaya gelırler...
Gelırlerde gelırler....
Ama su da var kp sımdı emeklı oldu servıs soforlugu yapıyo...
Yanı okul ne zaman tatıl olursa gelıler...
2.5 saatlık mesafe anacım...
Yanı artık cok da yadırgamıyorum sankı...
Uzunca bır sure bızden cıkmadıkları ıcın evde bır eksıklık varmıs gıbı gelıyo....