Eşimin Akrabalarının Can Sıkıcı Halleri

Arkadaşlar merhaba. 2 senelik evliyim. Eşimin ailesi evlendiğimiz geceden itibaren evimden çıkmadığı için sürekli tartıştık eşimle. Eşinin ailesine müsait oldukça buyurun gelin diyordum ama bir türlü gitmek bilmiyorlardı. En sonunda ben de çağırmamaya başladım çünkü anahtarla girmeler, hiçbir özelimizi kalmaması ve devamlı eşimin anne ve babasının keyfine göre hareket etme zorunluluğumuz beni kayınvalideme bu samimiyet değil artık yeter mesafe istiyorum demeye itti. Sonrası zaten patırtı gürültü. Biz boşanma aşamasına geldik eşimle. Ben erken doğum yaptım stresten vs vs. Eşimin ailesiyle mecburen görüşüyorum.Bunu onlar da bilir. Çağırmam da zorunda kalmadıkça gitmem de. (Eşimle tartışmamak için mecbur gidiyorum çünkü çocuğu tek göndermek istemiyorum)Kendi aralarında çok bilgili gibi görünüyorlar. Ama çocuğumu emanet etmeyi bırak bir saniye kucaklarında dursun istemiyorum artık. Çok rahatsız edici. Kızımın alerjileri var. Özellikle söylememe rağmen inatla azıcık versek bişey olmaz diye çocuğumun iki gün kusmasına neden oldular. 3 aylık kızıma bal yedirmeye çalıştılar. Sürekli olur olmadık neye hayır dediysem yapıyorlar. Televizyon, telefon yasak ama artık lanet olsun bıktım yapmayın demekten. Sürekli problemler. Ve eşimin akrabaları da evime gelip gitmez. Hayır çok umurumda değil zaten. Sürekli hasta olan çocukla hastaneden yeni çıkmış prematüre bebeğimi ziyarete geldiler. Kabul etmedim diye dünya kötüsü oldum. Herkes tavır aldı falan. Yine umurumda değil. Ama eşim olanlara çok üzülüyor. Haklı olduğumu biliyor ama bişey diyemiyor kimseye de. Şimdi de çocuğu getir sevelim havasındalar ben de sizin uçağının yok gelin sevin havasındayım. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Ama sinirimi bozmaya başladı bu durum. Kayınvalideme çocuk emanet etmiyorum diye tavır yapıyorlar. Çocuğu bırakıyorum, o da çocuğu eşimin halasına bırakmış kadın almış götürmüş çocuğu sağa sola taa tepelere haberim yok. Benden izin istemek yok haber vermek yok. Neden yaptın diyorum zaten izin vermeyecektin diyor. E çocuk benim sen karar veremezsin diyorum sen çocuğu çok kısıtşıyosun başına bişey gelmesin dikkat et diyor. Aileye ilk giren gelini de böyle bıktırmışlar. Kız kayınvalidemin yüzüne söylüyo kendiniz doğursaydınız beni çok sıktınız çocuktan dolayı da yeni evliyken de diyor ha ha ha gülüyor. Ben bilmiyorum artık ne yapacağımı çok stres oluyorum. Eşim bir şey demiyor ama bıktım tartışmaktan kaostan. Kimse nerede durması gerektiğini bilmiyor resmen.
Onların evi ister çıkmazlar falan yorumlarına katılmıyorum sonuçta size verildi anahtarları falan olamaz olsa da gelemezler bence.
Çocuk oldu olan oldu ama bence eşiniz de biraz daha mesafe koysun hatta görüşmeyin bir süre bakalım ne olacak çocuğu da vermeyin derim kötü olun ben karışan insandan hiç haz etmem ve çok ters sert tepki verilmesi taraftarıyım zaten uyarmışsınız

Karşı tarafta haksızlık vardır illa ki ama ben sizin de assagi kalır bir yaniniz olmadığını düşünüyorum.Olan ortada kaynayan eşe olmuş bence.

İmkanımız yok maalesef. Apartmandan yana sorunum yok da. Eşim üzülüyor. Ben takmıyorum pek. Var veya yok. Eşim üzüldükçe de ben de üzülüyorum dolayısıyla
Alerjik çocuğuma bal verip günlerce kusmasina neden olanlarla görüşmüyorum diye üzülen eşimi anasına yollarım ,siz kafayı yediniz galiba iyiyi kötüden ayırmaya beyni yetmeyen anamda anam diyen kocaya üzülmekte cok saçma, sizde normal değilsiniz....

böyle, her adımda çarpışa çarpışa kendinize bir alan açmaya çalışacaksınız. başka çare yok.
aile apartmanı çoğu erkek için zaten; ben ailemle göbek bağımı kesmedim/kesemedim, kendi başına bağımsız birey olamadım, ekonomik bağımsızlığımı da kazanamadım ama evlenmek istiyorum demek.

onlara göre, siz aileye girdiniz, mevcut olana. yoksa sizle eşiniz hakkında "yeni bir aile kuruldu" diye düşünüldüğünü sanmıyorum. ellerinde anahtarla gezen insanlara karşı ne kadar ilerlersiniz onu da bilmiyorum. bir kocadan beklenmesi gereken 'üzülmesi' midir, size bırakıyorum.

İmkanımız yok maalesef. Apartmandan yana sorunum yok da. Eşim üzülüyor. Ben takmıyorum pek. Var veya yok. Eşim üzüldükçe de ben de üzülüyorum dolayısıyla
Bu takmamış haliniz mi? Bi de taksanız savaş çıkacak demek ki. Eşiniz 7 yaşında çocuk galiba, karısına hakaret ediliyor üzülüyor , çocuğuna yememesi gereken şeyler veriliyor üzülüyor, dövseler sizi gene üzülecek. Aman kalbi serçe kanadı gibi kırılgan kocanız üzülmesin, paşam üzülürse güneş doğmaz, kıyamam. Çocuğun yanında kocanızı da çocuk doktoruna götürün , yetişkinliğe bir türlü geçememiş.

Ses çıkardığı ile kalıyor o zaman. Bir ağırlığı yok yani. Lafının kıymeti yok. Ya da kendine doğrudan bir şey yapılmadığı için rahatta, çok kasmıyor.

+ adamın alışık olduğu düzen bu. Bu onun normali. Karısının dırdırını kesecek kadar ses çıkarıyor. İçten içe o da gelseler ne olacak sanki falan modunda, hem anama emanet de edebilir ama etmiyor diye ufaktan bileniyor da muhtemelen.

Konuda eş ve eş ailesine suç bulmadım ben. Aile apartmanları tam da bunun için vardır. Karı koca düzen kurmak yerine olana dahil olmuşsunuz diye niye kvnin bize göre yanlış hareketlerini yerelim burada?

Kadın derdini anlatmış niye üstüne gidiyorsunuz ? Kolay mı bazı şeyler cidden. Belli ki eşi önce anne babasına oğul sonra eşine çocuğuna koca baba hala daha anne baba etkisinde öyle yetiştirilmiş maalesef carlasada ses çıkarsa da anne baba yanına gidince manipüle ediliyor bir şekilde onlar haklı oluyor. Ve hala çocuk gibi görüyorsa anne babası sözünü geçirmesi çok da kolay olmucak bence. Benim tavsiyem eğer eşiniz iyi biriyse başka sorun yoksa bitirmeyin bu evliliği, gerçekten konuşmaya çalışın ama sakince güzel bi anınızda anlatın her şeyi. Kocanız anne babasına oğul olmaktan önce size koca olursa isterseniz 40 sene yaşayın aynı binada sizin huzurunuz olur 🙏🏻

X