- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.605
-
- Konu Sahibi mor dilemma
Bir arkadaşım da abisinin çocuk istemediğini söylüyordu. Birkaç yıl sonra duydum ki boşanmışlar.
Hani çocuk soran ailelere acı bir tebessümle karşılık veriyorum vs demişsiniz ya, bence eşinizi bu kadar korumayı bırakın artık hiç haketmiyor. En başta onun kendi ailesine biricik oğullarının çocuk istemediğini söyleyin bakalım ne diyecekler. Hatta bence konuşun onlarla konuşabiliyorsunuz, evlenmeden konuşmuştuk ama şimdi bana böyle diyor ben anne olmak istiyorum diye. eğer çocuk istememekte ısrarcıysa da ben sizin yerinizde olsan yaşım iyice ilerlemeden boşanırım. tekrar evlenip evlenenemeyeceğinizi bilemezsiniz tabi ama en azından bir ihtimaliniz ve anne olmak isteyen bir kadın ihtimallerin bile peşinden gider. Zaten çocuk olmadan evli kalsanız bile şimdi bir şekilde idare eder ama yıllar geçtikçe ondan nefret edeceksiniz sizi buna mahkum ettiği için. Çevrenizde herkesin çocuğuyla mutluluğunu gördükçe içiniz gidecek ve bir sorun yokken keyfine istememiş olması hislerinizi de değiştirecek. O yüzden aşkınıza da fazla güvenmeyin. Bu şartlarda o da kalmayacak ama boşanınca en azından yeniden evlenip çocuk sahibi olma ihtimaliniz olacak.hem belki eşiniz ne kadar ciddi olduğunuzu görünce karar değiştirebilir. Bence o biraz da sizin asla bırakmayacağınıza güvenmiş.
Şahsen ben olsam hiç de sizin gibi sineye çekip kendi kendime üzülmezdim. O evi başına yıkardım, ne demek bu şimdi böyle mi konuştuk beni kandırdın niye evlendin o Zaman diye?hatta yoksa çocuğun mu olmuyor diye tahrik edici şekilde konuşurdum. bence açıkça söyleyin beni kaybedeceksin diye.
Son karar yine sizin tabi ki.
Benim bir arkadasim ayni bahaneyle cocuk istemeyen bir adam tarafindan 43 yasinda terkedildi.Arkadas cocuksuz kaldigiyla kaldi.
Bu konuda acımasız olun bence çünkü kendisi oldukça acımasız davranmış. Ne baba olmak isteyen bir erkek ne de anne olmak isteyen bir kadın ortada bir sorun yokken keyfine bu duygudan mahrum edilemez; hem de istediğini söylemesine rağmen..Haklısınız. Ailesi duysa kıyameti koparır. Ama özel diye söyleyemedim. Gerçi yakında herkes duyacak ama...
Erkeklerde babalık hissiyati çocuk babaaa dediği anda oluşuyor genelde.
Belki içinde o sevgi o ilgi o hissi yakalayamiyor.
Bir yakınınızın bebegini bir kac saatliğine bakmak için alsanız hem sizin isteginizde israrli oldugunuzu sevdiğini mutluluğunuzu hisseder.
Hemde bebekle vakit gecirince korkuları biter.
Eğer korkuyorsa.
Ama salt korku gibi gelmedi bana belki bir rahatsizliği olabilir sizden sakladıgı.
Dünyaya cocuk getirmek istemeyen adam iki yım önce bu fikrini sıze acıkca soylemeliydi.
Başka bir sebebi vardır bir sorun bence
Oncelikle kelime secimleriniz ve yazim tarziniz cok zarif, cok guzrl ifade etmissiniz kendinizi.
Smdi bisey soylemek isterim ama ne desemki? Burda bazi kadinlar baya baya tozutmus bi sekilde " prezervatife igneyle delik ac ise yariyor" diye tavsiye veriyor.
Bu nasil bi hainliktir.
Yol arkdasini kandirmak.
Sonra o adam o cocugu istemese hicte bisey demeye hakki yoktur bunu yapan kadin.
Otursun derdine yansin adam evden cekip gidince..
Meslegi ne esinizin? Ogretmenmi? Korkulari neye dair tam olarak? Cokmu problemli cocuklarla calisiyor esiniz? (Problemli derken hayat hic yuzune gulmemis buyuk sorunlari olan yavrucaklar, annesi babasi ölmus/ madde bagimlisi gibi)
Çok mükemmel çok güzel evlilik her konuda muhteşem uyum aileler uyum cok seviyor değer veriyor....bla bla...eeee sonu koca bir hayatı zindan edecek bir yalanla kandırmış seni!!!!!!
Yuh diyorum yuh!!!!
Sende yapmıcam çocuk de sende onu kandır ve yap...Evet kesinlikle yapardım.cocuksuz olmaktansa babalık yapmasada bir çocuk yapardım kesinlikle yapardım dünyanın en güzel şeyi..istemiyon madem sevme derdim benim çocuğum bakma sorumluluğu bende.
Hadi bakalım ...
Mesajinla sizi uzmus oldum sanirim..Dusunemedim yazarken kusura bakmayin.Bahsettigim kisinin esi ile ciddi sorunlari vardi, çocuk da tuzu biberi olduTeşekkürler, ben de onu umuyordum ama, bu gece ağır bir darbe oldu.