Hayatımın Dilemması

Bu durumda ağlaması ve karar vermesi gereken sen değilsin eşin. Çok büyük bir haksızlığa uğruyorsun. Hayat sevincin, hayallerin, sahip olmak için önünde hiçbir engel bulunmayan evlatların cebren ve hile ile elinden alınıyor. Karşıdakinin kim olduğunun, aslında ne kadar iyi(!) bir insan olduğunun ne önemi var? Senin bu isteğini anladığı zaman ya sana uyum sağlamaya çalışarak ya da giderek bir karar vermesi gereken senin hayallerini çalan eşin olmalıydı sen değil. Üzgünüm eşin sandığın kadar mükemmel bir insan değil, bir kadının anneliğini elinden alabilecek kadar sahtekar ve bencil.

Bir arkadaşım da abisinin çocuk istemediğini söylüyordu. Birkaç yıl sonra duydum ki boşanmışlar.
Hani çocuk soran ailelere acı bir tebessümle karşılık veriyorum vs demişsiniz ya, bence eşinizi bu kadar korumayı bırakın artık hiç haketmiyor. En başta onun kendi ailesine biricik oğullarının çocuk istemediğini söyleyin bakalım ne diyecekler. Hatta bence konuşun onlarla konuşabiliyorsunuz, evlenmeden konuşmuştuk ama şimdi bana böyle diyor ben anne olmak istiyorum diye. eğer çocuk istememekte ısrarcıysa da ben sizin yerinizde olsan yaşım iyice ilerlemeden boşanırım. tekrar evlenip evlenenemeyeceğinizi bilemezsiniz tabi ama en azından bir ihtimaliniz ve anne olmak isteyen bir kadın ihtimallerin bile peşinden gider. Zaten çocuk olmadan evli kalsanız bile şimdi bir şekilde idare eder ama yıllar geçtikçe ondan nefret edeceksiniz sizi buna mahkum ettiği için. Çevrenizde herkesin çocuğuyla mutluluğunu gördükçe içiniz gidecek ve bir sorun yokken keyfine istememiş olması hislerinizi de değiştirecek. O yüzden aşkınıza da fazla güvenmeyin. Bu şartlarda o da kalmayacak ama boşanınca en azından yeniden evlenip çocuk sahibi olma ihtimaliniz olacak.hem belki eşiniz ne kadar ciddi olduğunuzu görünce karar değiştirebilir. Bence o biraz da sizin asla bırakmayacağınıza güvenmiş.
Şahsen ben olsam hiç de sizin gibi sineye çekip kendi kendime üzülmezdim. O evi başına yıkardım, ne demek bu şimdi böyle mi konuştuk beni kandırdın niye evlendin o Zaman diye?hatta yoksa çocuğun mu olmuyor diye tahrik edici şekilde konuşurdum. bence açıkça söyleyin beni kaybedeceksin diye.
Son karar yine sizin tabi ki.

Benim bir arkadasim ayni bahaneyle cocuk istemeyen bir adam tarafindan 43 yasinda terkedildi.Arkadas cocuksuz kaldigiyla kaldi.

Haklısınız. Ailesi duysa kıyameti koparır. Ama özel diye söyleyemedim. Gerçi yakında herkes duyacak ama...

Haklısınız. Ailesi duysa kıyameti koparır. Ama özel diye söyleyemedim. Gerçi yakında herkes duyacak ama...
Bu konuda acımasız olun bence çünkü kendisi oldukça acımasız davranmış. Ne baba olmak isteyen bir erkek ne de anne olmak isteyen bir kadın ortada bir sorun yokken keyfine bu duygudan mahrum edilemez; hem de istediğini söylemesine rağmen..

Erkeklerde babalık hissiyati çocuk babaaa dediği anda oluşuyor genelde.
Belki içinde o sevgi o ilgi o hissi yakalayamiyor.
Bir yakınınızın bebegini bir kac saatliğine bakmak için alsanız hem sizin isteginizde israrli oldugunuzu sevdiğini mutluluğunuzu hisseder.
Hemde bebekle vakit gecirince korkuları biter.
Eğer korkuyorsa.
Ama salt korku gibi gelmedi bana belki bir rahatsizliği olabilir sizden sakladıgı.
Dünyaya cocuk getirmek istemeyen adam iki yım önce bu fikrini sıze acıkca soylemeliydi.
Başka bir sebebi vardır bir sorun bence

Oncelikle kelime secimleriniz ve yazim tarziniz cok zarif, cok guzrl ifade etmissiniz kendinizi.

Smdi bisey soylemek isterim ama ne desemki? Burda bazi kadinlar baya baya tozutmus bi sekilde " prezervatife igneyle delik ac ise yariyor" diye tavsiye veriyor.
Bu nasil bi hainliktir.
Yol arkdasini kandirmak.
Sonra o adam o cocugu istemese hicte bisey demeye hakki yoktur bunu yapan kadin.
Otursun derdine yansin adam evden cekip gidince..

Meslegi ne esinizin? Ogretmenmi? Korkulari neye dair tam olarak? Cokmu problemli cocuklarla calisiyor esiniz? (Problemli derken hayat hic yuzune gulmemis buyuk sorunlari olan yavrucaklar, annesi babasi ölmus/ madde bagimlisi gibi)

Tum yorumlari okumadim belki soran olmustur. Esimle herseyi konusarak hallederiz demissin ya bu meseleyi konusurken sana acikca hayat boyu cocuk sahibi olmayi kesinlikle istemedigini mi soyledi yoksa suan icin emin olmadigini mi soyledi? Karari kesin degilse belki aklindaki soru isaretlerini giderecek bir yol bulabilirsin...

Bir de kendisine sunu sordun mu, hic bir korunma yontemi yuzde yuz koruyamaz. Dusuk ihtimalle de olsa hamile kalma sansi vardir. Eger sen korunmaya ragmen hamile kalirsan boyle bir bebegin aldirilmasini mi ister yoksa dunyaya gelmesine razi olur mu? (Benim acimdan bu sorunun cevabi cok seye aciklik getiriyor.)

Çok zor bir durum.Ama testi çatlamış bir kere.Siz her hamilelik duyduğunuzda her bebek doğduğunda biraz daha

uzaklaşacaksınız ondan. Bir müddet sonra tahammülünüz azalıcak. O da bunu hissedecek ve çatışacaksınız.

Birbiriniz kırıp dökmeye başlayacaksınız. Bence iyice düşünün her yönüyle çocuksuz bir hayat sizin için

ne ifade ediyor ?? Ne kadar olabilir?? Eğer ben çocuksuz yaşamak istemiyorum kararına varırsanız eşinize

bir süre tanıyın. Bırakın o da düşünsün.Olmuyorsa bir yol çizeceksiniz mecburen kendinizei

Bilemiyorum. Yeğeni var. Şu an 3 yaşında. Çok sever. Oyuncaklar alır. Ayrı şehirlerdeyiz, özler, telefonda yarım saat dayı dedirtmeye çalışır. Bunun üzerine ne denilebilir ne yapılabilir ki.

Rahatsızlık varsa iyi saklıyor. Bilemiyorum. Söylemiyor.

Çok mükemmel çok güzel evlilik her konuda muhteşem uyum aileler uyum cok seviyor değer veriyor....bla bla...eeee sonu koca bir hayatı zindan edecek bir yalanla kandırmış seni!!!!!!

Yuh diyorum yuh!!!!

Sende yapmıcam çocuk de sende onu kandır ve yap...Evet kesinlikle yapardım.cocuksuz olmaktansa babalık yapmasada bir çocuk yapardım kesinlikle yapardım dünyanın en güzel şeyi..istemiyon madem sevme derdim benim çocuğum bakma sorumluluğu bende.
Hadi bakalım ...

Hakkımdaki güzel görüşleriniz için teşekkürler.

Evet malesef ikimiz de şansız çocuklar da görüyoruz normal çocuklar da. İkimiz de çocuk doktoruyuz.

Eşinize karşı çok anlayışlı birine benziyorsunuz. Acaba sizin bu durumu da anlayışla karşılayacağınızdan çok mu emin...Önce kendiniz çok çok kararlı olup onunla da bu şekilde konuşsanız... (Kararsınız demiyorum) Bilemedim ki... ama şu bi gerçek iki evlat sahibi bir anne olarak söylüyorum çok kez de duymuşsunuzdur belki ama annelik bambaşka bir duygu ve bu duygudan sırf eşiniz istemediği için mahrum kalmamalısız... Sevgiler

Yol arkadaşını kandırmaktan bahsetmişler lakin yol arkadaşın seni cok fena kandırmış zaten o değilde anne olayımda yol arkadaşım!!!sandığım Ada'mı kandırıyım hiç bişe olmaz..vicdanen de rahat olurum.anneliğimi keyfiyetine göre elimden alamAz.Yalanını başına dolarım onun..

Konumu okuyup cevap yazdığınız için teşekkürler ama bu konudaki görüşlerim ve yaklaşımım sizinle çok farklı. Yinede teşekkürler.

Bi yakinim benzer seyler yasadi.Fakat onun esi ile de sorunlarI vardi.10 yIL evli kaldilar.Adam kesjnlikle cocuk istemiyor, kiz israr edince ille cocuk istiyorsan baska biri ile evlen sahi diyordu.Evliliklerinde de sorunlari devam edince ayrildilar.Yakinim.tekrar evlendi simdi bir evladi var.
Hakkinizda hayirlisi olsun.Esinizle mutlu bir birlikteliginiz varmis,umarim fikri degisir.

Aslında bu işin bir çözümü yok sizde biliyorsunuz açık açık konuşacaksiniz eşiniz de sizde bir tercih yapacaksıniz ama samimiyetle söylüyorum bir evlat kırkbin tane kocaya bedel annelik çok özel bir duygu.her kadın içinde bir bebeğin kıpırtisıni yaşamalı

birsüre hiç çocuk konusunu açmasanız acaba nasıl olur eşinizin tavrı bir deneyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…