Aileden yardım nafakası hk.

tommyandgrace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2023
203
89
28
28
Merhaba arkadaşlar, boşandım ve 1 yaşındaki çocuğuma tek başına bakıyorum anne sağ değil hiç akrabam veya çocuğumu bırakabileceğim kimsem yok. Çalışmıyorum şuanda çocuk çok küçük. Daha öncesinde babamdan yardım nafakası alıyordum, üniversite zamanından taa. Şimdi devam eden bir eğitimim yok tabii. Babamla görüşmüyorum boşandığımdan beri arayıp sormuyorlar, maddi durumları çok iyi fakar eşi bana para göndermesine vs. izin vermiyor maaşı eşinde. Zaten bir tek evliyken arayıp soruyordu şuan hiç yok. Vefat eden Annemin maaşını alıyorum bir tek, o da çok yetersiz bir meblağ. En azından çocuğu belli bir çağa getirip kreşe gönderene kadar yardım nafakası alabilir miyim ki? böyle bir durumla karşılaşan var mı? Neden bosanırken kendine nafaka almadın eşten demeyin, tek derdim boşanabilmekti anlaşmalı bir an önce kabul etmedi karşı taraf bende zorlamadım. Çocuğa 6 bin nafaka bağlandı sadece. Benim derdim şu bir kaç seneyi atlatabilmek..

Neden böyle düşündüğünüzü açıklayarak bilgi verirseniz sevinirim🙏🏼
Hem maaş alıyorsunuz hem nafaka e deneyin açın davayı dilekçe verin aile mahkemesine ama karşı taraf bunu kabul etmez bence onlar da açar arkadaşım yüksek lisans yaparken işe girdi diye babası nafaka davası açtı kazandı da

Hem maaş alıyorsunuz hem nafaka e deneyin açın davayı dilekçe verin aile mahkemesine ama karşı taraf bunu kabul etmez bence onlar da açar arkadaşım yüksek lisans yaparken işe girdi diye babası nafaka davası açtı kazandı da
Yani dava düştü gibi mi oldu, yoksa babasına mı para ödemek zorunda kaldı anlamadım 😅 hani olabilecek en kötü senaryo davanın reddedilmesi ise şansımı denemeyi düşünüyorum

Alamazsınız nafaka 18 yasına kadar bağlanır eğer eğitim hayatı devam ediyorsa 25 yasına kadar alır.

Kendinize ait mal varlığınız ; eviniz ve arabanız var.

Daha önceki konularınızda asgari ücrete yakın meblağda olduğu söylediğiniz, rahmetli annenizden aldığınız maaş var.
Çocuğunuz için ise nafaka geliriniz var.

Çocuğunuz daha 1 yaş civarında. Bunu, öğretim vs. gideri olmadığını ifade etmek için belirttim. Ki olsaydı bile, hukuken muhatabı çocuğunuzun babası olurdu, dedesi değil.

Daha önceki konularınızda, önlisans mezunu olduğunuzu, parça parça, toplansa en fazla 6 aylık bir çalışma geçmişinizin olduğunu yazmıştınız. Bunu, çalışamamaktan dolayı bir yoksulluğa düşme durumu iddia edilemeyeceğini ifade etmek için belirttim. Böyle durumlarda, kanun, çalışarak geçimini sağlama imkanı varken, çalışmayıp nafaka talebinde bulunulmasını iyi niyetle bağdaşır bulmuyor. Buradaki 'iyi niyet' hukuken kullanılan bir terim, benim ifadem değil.

Siz maalesef, kanunun aradığı şekilde bir yoksulluk içinde değilsiniz.

Ben size gelirinizi artırmak için, şartlar uygunsa, evinizin bir odasını öğrenci/çalışan birine kiralamayı düşünmenizi önerebilirim.

Back
X