2 çocuklu adamla olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi desin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tek derdim çocuklar derken konumu bunun için açtım demek istedim. Tabiki en büyük kısmı çocuklu olması. Bu konuda yorumlara ihtiyacım olduğu için başka özelliklerinin üsütünde durmadım bazıları yanlış anladı onu açıklamaya çalıştım.
Dediğinizde haklısınız, ben babaları ile olan ilişkimde nerede ne kadar olacağım hayal edemiyorum. Aynı evde yaşamayı kabul edemem mesela, bunu nereye kadar esnetebilirim bilmiyorım. Tüm tatilleri çocuklarla geçirmem gerekirse ne yaparım gibi konular
Geçirebilir tüm tatili sizde.
Annenin işi çıkabilir,sağlık sorunu olabilir ya da büyük olanın iki üç seneye sınav senesi gelir tatillerde küçük sende olsun tek onun sınavına odaklanayım diyebilir,büyük olan ergenliğin nirvanasında ben babamla yaşayacağım diyebilir anneyle çatışarak vs vs.
Bir sürü şey olabilir.
Bir matematiği yok bu işin bence.
Eğer hep annelerinde arada görmeye gelir derse karşınızdaki kişi öngörüsüzdür veya kötü babadır.
İkisi de yeterince kötü özellik

Benim babamın karısı bizden nefret ederdi hiç unutmuyorum bir kere 15 tatil babam aldı sadece 3 gün çocukları daha yoktu ortada bize bakmadı akşama kadar sabah geç uyanırdı biz erken öyle uyanacak diye bekliyoruz öğle yemeği zaten yok biz acıktık dersek sade makarna yapar geçerdi o da kusmuk gibiydi. 3. Gün sonunda annemi aradım ev telefonu vardı o zamanlar o da onların yatak odasında geldi aldı. Sonra evine hiç gitmedim ama babaannemlerde görünce bile uyuz olurdu. Çocuğu oldu sevdirmezdi. Babama hayatı hala zindan ediyorum bu konu yüzünden. Kimi aileler var adam evleniyor çocukları umurunda değil misal 5 bin nafakayı vermemek için 200 bin avukata harcıyor evini vs başkasının üstüne yapıyor. Kimi aileler var üvey anne öz anneden daha çok sorumluluk alıyor mesela kocamın üvey annesi böyle. Bu çok kişisel bir şey. Ama ben istemezdim başkasının çocuğunun sorumluluğunu en kötü evlisin ortak bütçe ama ortada paranın gittiği çocuk var ve o çocuk senin bile değil

Tek derdim çocuklar derken konumu bunun için açtım demek istedim. Tabiki en büyük kısmı çocuklu olması. Bu konuda yorumlara ihtiyacım olduğu için başka özelliklerinin üsütünde durmadım bazıları yanlış anladı onu açıklamaya çalıştım.
Dediğinizde haklısınız, ben babaları ile olan ilişkimde nerede ne kadar olacağım hayal edemiyorum. Aynı evde yaşamayı kabul edemem mesela, bunu nereye kadar esnetebilirim bilmiyorım. Tüm tatilleri çocuklarla geçirmem gerekirse ne yaparım gibi konular

Başka özelikleri üzerinde durmamaya devam edin! Daha önce de yazdım eğer eski eşi genç biri ise büyük ihtimalle evlenilecektir. Hatta eski kocasının evli ve mutlu olduğunu gördüğünde özelikle evlenmeyi düşünecektir. çocuklarada yeni anneleri olarak siz bakacaksınız.

Hayatım tamam anladık sen zaten varliklisin, eski eşin de çok varlikliydi, "olsa olsa uzman doktor kadar kazanıyordur " dediğine göre 250-300k aylık seni hiiiç enterese etmiyor, biz fakirler herşeyi yanlış anlıyoruz ok de, en pozitif senaryoda bile iki çocuklu adamı güvenilir bulup sırf bu yüzden (başka hicbirsey çıkar gözetmeksizin! )evlendikten sonra çocukları istemem, anaları baksa olmaz mı demek nesi?
Ya iyi de maddi durum sorgusu yapan sizsiniz, ben değilim ki?
Birisinden hoşlanırken maddi durumuna bakmıyoruz , evlenirken bakıyoruz tabi. Ben bu kişiden hoşlandım durumu da benm için normalse burda eleştirecek ne var anlamadım?
Mantık evliliği maddiyat evliliği kapak atma vs gibi bir kadın olsaydım eski eşimi boşmazdım demek istedim. Bu kadar zaman da bekar olduğumua göre uzman dr maaşından daha başka beklentilerim vardır değil mi ikinci evliliğim için?
Çocuklardan maddiyata geçti konu ya ne alaka

Benim babamın karısı bizden nefret ederdi hiç unutmuyorum bir kere 15 tatil babam aldı sadece 3 gün çocukları daha yoktu ortada bize bakmadı akşama kadar sabah geç uyanırdı biz erken öyle uyanacak diye bekliyoruz öğle yemeği zaten yok biz acıktık dersek sade makarna yapar geçerdi o da kusmuk gibiydi. 3. Gün sonunda annemi aradım ev telefonu vardı o zamanlar o da onların yatak odasında geldi aldı. Sonra evine hiç gitmedim ama babaannemlerde görünce bile uyuz olurdu. Çocuğu oldu sevdirmezdi. Babama hayatı hala zindan ediyorum bu konu yüzünden. Kimi aileler var adam evleniyor çocukları umurunda değil misal 5 bin nafakayı vermemek için 200 bin avukata harcıyor evini vs başkasının üstüne yapıyor. Kimi aileler var üvey anne öz anneden daha çok sorumluluk alıyor mesela kocamın üvey annesi böyle. Bu çok kişisel bir şey. Ama ben istemezdim başkasının çocuğunun sorumluluğunu en kötü evlisin ortak bütçe ama ortada paranın gittiği çocuk var ve o çocuk senin bile değil
Böyle yaşanmış örneklere ihtiyacım var, teşekkür ederim. Sizin adınıza üzüldüm , zor durumlar işte herkes kaldıramıyor. Ben de şahsen kendimi çocuklarla aynı evde hayal edemiyorum. Benden ne bekleyecekler neyden üzülürler neyden beni sorumlu tutarlar babaları neyi ne kadar benden bekler kendisi ne yapar vs vs

Başka özelikleri üzerinde durmamaya devam edin! Daha önce de yazdım eğer eski eşi genç biri ise büyük ihtimalle evlenilecektir. Hatta eski kocasının evli ve mutlu olduğunu gördüğünde özelikle evlenmeyi düşünecektir. çocuklarada yeni anneleri olarak siz bakacaksınız.
Bakamam ya :( tamamen bana iş düşecekse hiç girmem böyle bir işe. Şuan babalarında hangi günler ne kadar kalıyorlar bilmiyorum. Babalarıyle neler yapıyorlar hangi kısımları bana devredecekler bilmiyorum. Arada gelip giderler diye hayal ediyordum valla birisi büyük çocuğun sınav senesi küçük size gelir demiş mesela asla aklıma gelmeyecek bir kısımdı

Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
Mükemmel baba olabilir ama ortak çocuklarına rağmen eşine mükemmel eş olamamış ki ayrılmışlar. Size faydası olacağını hiç sanmadım şuan. (Belki de evliliğin sorun çıkaranı karşı taraftı bilemiyorum)
Ama çocuk sevginiz yoksa yürümez bu iş. Kendiniz bile doğurmak istemiyorsunuz,başkasınınki hiç olmaz.

Böyle yaşanmış örneklere ihtiyacım var, teşekkür ederim. Sizin adınıza üzüldüm , zor durumlar işte herkes kaldıramıyor. Ben de şahsen kendimi çocuklarla aynı evde hayal edemiyorum. Benden ne bekleyecekler neyden üzülürler neyden beni sorumlu tutarlar babaları neyi ne kadar benden bekler kendisi ne yapar vs vs
Ya yeri geliyor insan kendi çocuğuna tahammül edemiyor ama bu adamla evlenmeyi kabul ediyorsan çocuklardan uzak duramazsın. Benim annem de evli eşinin ilk evliliğinden kızı var annesi evlenince direkt babasına bıraktı ablam çok sakin bir çocuktu ama çocuk bu annem şimdi şimdi anlatıyor bize sinirlenince bile o üstüne alınır diye duşa girer ağlarmış aynı şekilde üvey babam da bize böyleydi bir kere üstüme televizyon düşürdüm üvey babam o korkuyla bana bağırdı eskiden tüplü tvler olurdu ya öyle bir tv sehpayla üstüme devrildi annem evde yoktu bir doğru durmuyorsun diye ya görmesem ne olacak annen evde yok vs ben tv sehpasına yüklenip ayaklarımı kaldırıyordum birden üstüme devrildi o bağırdı diye kalktım eşyaları topladım telefon bulsam polisi arayacağım beni dövüyor diyeceğim hapse girecek bunları kafamda kuruyorum hatırlıyorum hala bak. Hastaneye gittik orda giderken bile şikayet etmeyi düşünüyordum kendi annem babam bağırsa dert etmem ama o bağırdı ya tamam o kadar beni severdi kızından ayırmazdı o bağırış her şeyi yaktı 🤣 yine topitop boğazıma kaçtı koşarken düştüm üvey babam annemle daha evli değildi 7 8 yaşındayım o an ani bir şekilde parmak attı aldı canımı yaktı aman Allahımmmmm anneme bu adam beni dövdü evlenemezsin demiştim. Ablam da annesine gidince evdeki her şeyi anlatırdı onun dediklerini de bize. Denge sonra sonra kuruldu

Mükemmel baba olabilir ama ortak çocuklarına rağmen eşine mükemmel eş olamamış ki ayrılmışlar. Size faydası olacağını hiç sanmadım şuan. (Belki de evliliğin sorun çıkaranı karşı taraftı bilemiyorum)
Ama çocuk sevginiz yoksa yürümez bu iş. Kendiniz bile doğurmak istemiyorsunuz,başkasınınki hiç olmaz.
Ben kendim doğurmadığım için daha nötr olacağımı düşünüyorum. Kendi çocuğu olanlar dışardan çocuk sevgisi varmış gibi görünüyorlar ama sadece kendi çocuklarını severken başka çocuklara karşı daha negatif olabiliyorlar . Kendi yavrusunu başkasından üstün tutmak ve savunmak içgüdisel sonuçta. Benm çocuğum olmadığı için kimsenin çocuğuna karşı da negatif olacak bir içgüdüm oluşmaz gibi geliyor. İki tarafın da çocuğu olduğunda oluşacak çekişmeler çok daha sert olacaktır muhakkak öyle değil mi? Ben bu adamdan çocuk yapsam veya eski eşimden çocuğum olsa adamın diğer çocuklarını kesinlikle daha az severim çünkü kendimin sevecek başka çocuklarım var? Yanlış mıyım?

Haklısınız ama adamdan hoşlandım işte biraz oluru var mıdır diye ümit benimki :) Koca forumda böyle bir hayatı olan birileri vardır elbet, yaşamış birinden cevap almak istiyorum. Gerçek hayattan örneklerle
Bi halt olsaymış eşi bırakmazdı,tabi neden boşandıklarıda önemli,çocuklu boşanmış adamlar çok riskli

Ben kendim doğurmadığım için daha nötr olacağımı düşünüyorum. Kendi çocuğu olanlar dışardan çocuk sevgisi varmış gibi görünüyorlar ama sadece kendi çocuklarını severken başka çocuklara karşı daha negatif olabiliyorlar . Kendi yavrusunu başkasından üstün tutmak ve savunmak içgüdisel sonuçta. Benm çocuğum olmadığı için kimsenin çocuğuna karşı da negatif olacak bir içgüdüm oluşmaz gibi geliyor. İki tarafın da çocuğu olduğunda oluşacak çekişmeler çok daha sert olacaktır muhakkak öyle değil mi? Ben bu adamdan çocuk yapsam veya eski eşimden çocuğum olsa adamın diğer çocuklarını kesinlikle daha az severim çünkü kendimin sevecek başka çocuklarım var? Yanlış mıyım?
Evet haklısınız. Ama burada o zaman şunu sormak gerekiyor eğer özel değilse “neden çocuk istemiyorsunuz?”

Mesela kimi insan bedenini fiziğini düşünür,kimi insanın kafası götürmez,kimi insan çocuk sevmez mesela. Gibi gibi.

Bunu cevabı belki bu adam ile yolunuzu çizmenize yardımcı olur. Ama unutmayın ki çocuklar büyük. Az çok olayların farkında olur. Size ister istemez cephe alabilirler. Çocuk istemiyor olmanızın sebebi bu zorluğa göğüs germenize fayda ya da zarar sağlayacaktır.

bence kendi çocuğunuz olsa hangi durumlarda tepkisiz veya sakin kalmanız gerektiğini daha iyi bilirdiniz. tecrübe olurdu daha iyi idare edebilirdiniz. ama benim de çocuğum yok mantığım böyle dedi sadece.
iş merhamete ve sabra kalıyor sonuçta çocuk bu. zorlanacağınız kesin.

Bakamam ya :( tamamen bana iş düşecekse hiç girmem böyle bir işe. Şuan babalarında hangi günler ne kadar kalıyorlar bilmiyorum. Babalarıyle neler yapıyorlar hangi kısımları bana devredecekler bilmiyorum. Arada gelip giderler diye hayal ediyordum valla birisi büyük çocuğun sınav senesi küçük size gelir demiş mesela asla aklıma gelmeyecek bir kısımdı
Annelerinin evinde nasıl odaları yatakları oyuncakları eşyaları varsa babalarının evinde de olacak. Geldiklerinde salonda yer yatağı sereceğinizi mi sanıyorsunuz? Misafir gibi akşam yemeğinden sonra gidecekler mi? Orası sadece sizin eviniz olmayacak, eşinizin ve çocuklarının da evi olacak.

Sorun çocuklar değil, erkeklerin ne o tarafa ne bu tarafa adaletli ve şeffaf olmamaları. Ne eski eşle ne yenisiyle ne de çocuklarla açık ve net konuşma yapmıyorlar. Şimdiye kadar sistem buydu ama evleniyorum ve bazı değişiklikler yapacağız demiyorlar. Çocuklarımın odası olacak, almam gereken zamanlarda tabi evimize gelecekler, ben yoksam bile onlarla ilgilenmen gerekecek, anneleri hastaysa veya şehir dışında işi olursa yine gelip benimle kalacaklar, bu çocuklar okula gidiyor o yüzden haftasonlarını hep benimle geçirecekler... böyle net bir duruşları olmuyor. Bizim milletin erkeği çocukların bakımını evliyken eşlerine, boşandıktan sonra babaanneye halaya, tekrar evlendikten sonra da 2. eşlere yıkıyor. Yok ben maddi manevi hiç bir şeye ortak olmam, paramı ayırırım adamın çocuklarıyla da bir ilişki kurmam diyorsanız hiç yanaşmayın bu işe. Çünkü çok defa tükürdüğünüzü yalayacağınız durum olacak.

Ayrıca bence boşanma nedenini öğrenin. Bu forumda çok eskiyim, daha bir tane ben hatalıydım suçluydum, küçük çocuğumuz olmasına rağmen eşim o yüzden boşanmak istedi diyen bir yiğit görmedim. Hep kadınlar sorunlu, aldatmış, geçimsiz kavgacı, kendilerini de naif bi çare olarak gösteriyorlar.

Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
Aman diyim sakın.

Sanki yazdığın kişi benim çocuklarımın babası hahahahahah😂 konularımı Burdaki çoğu kişi bilir! El kadar 2 çocukla boşanıldıysa Allah bilir ne haltlar yapmıştır. Bak en kötülerini düşün. Aldatma, şiddet, kumar, ensestlik, madde bağımlılığı falan.
Yoksa bir kadın bu kadar küçük 2 çocukla aaaaa anlaşamıyoruz diyerek boşanmaz.
Ben anlaşmalı boşandım kendisi de kamu çalışanı ama ahlaksızın önde gideniydi. İlla çocuklu biriyle evleneceksen çocukları büyümüş ve yanında olan birini tercih et. Bu sana ya ceza ya sınav olur

Hadi bi gaflete kapılıp evlendin diyelim. Kesinlikle ilk günden başlayacak ki hep arka planda olacaksın. Sonra o çocuklar bi gün tamamen babamızla kalacağız dediklerinde buna hayır kalamazlar dediğin vakit tercihi yine elbette çocukları olacak. Hadi kabul ettin diyelim çocuklara bakmak çok zor üstelik kendi çocukların olmadığı için keliemleri seçmen gerekecek her hareketinde aşırı dikkat edeceksin en ufak bi çatık kaşta birden üvey anne olacaksın çocuklar seni çok seviyor gibi gözükse de bi kere hayır dediğin zaman en kötü sen olacaksın eşin de onları senden vatanını düşman işgalinden koruyan asker gibi koruyacak ve seni asla hiçbir zaman anlamayacak. Ben yaptım aynı hatayı ama eşimin 1 tane kızı vardı eski konularıma bakabilirsin. Benim eşim bana çocuğu korumak için “onun annesi beni daha çok sevdi çünkü bana onu doğurdu ama sen sevmedin çünkü bana çocuk doğurmadın” bile demişti. İnsan bu sözleri duyunca çocuğu bile bi an bi daha görmek istemiyor gibi hissedebiliyor. Belki benim kadar sorun yaşamazsın belki de daha beter sorunlar yaşarsın ama sorun yaşarsın canım. O yüzden bence ağrımayan başını ağrıtma çünkü benim hayatımı mahvettiler. Şu an benden boşanmamak için her şeyi yapıyor beni tehdit ediyor vurucam seni diyor perişan ettin beni diyor. Üstelik hasta oldum bu evlilik yüzünden şeker kolesterol ve sanırım anksiyete de var tam belli değil. Evlenmeyi bırak bi arkadaş yazmış ya normal sevgili kal evlenmek zorunda değilsin diye bence hiç sevgili bile kalma o kadar zor iğrenç şeyler yaşadım çünkü.

Back
X