Hayatımın Dilemması

Allah razı olsun, güzel duanız için çok teşekkürler.

Doktora götürebileceğimi pek sanmıyorum.

Az önce bir arkadaş daha söylemiş. Çok teşekkürler. Şu an bu duruma uygun çok sevdiğimiz bir hocamız var, onu düşünüyorum. Hayırlısı.

Allah razı olsun, içten duanız için çok teşekkürler.

Bence de olduktan sonra çok sevecek zaten şefkatli ve naif bir yapısı var. Ama işte başta istemeyince elimden birşey gelmiyor.

İnşallah, yorumunuz için teşekkür ederim.

Haklisiniz,ama sanki esiniz iyi biri baba olinca pişman olmayacak sanki iyiki olmus der gibisinsen düşünmüştum.rabbim gonlunuze göre versin hakkinizda hayirlisi olsun
Aslında bende öyle olacağını düşünüyorum, zaten kötü baba olacağını düşündüğüm birinden çocuk sahibi olmak istemem. Ama insan çocuğu riske atamıyor işte. Duanız için çok teşekkürler. :)

Psikolojik sıkıntısı olduğunu zannetmiyorum yoksa 4,5 yılda fark ederdim. Ama yapı itibariyle herkesin derdiyle dertlenir ve çok ince düşünen bir yapısı var. Biyolojik sorunu bilmiyorum. Ama baktığım tıbbi kayıtlarda bir bilgi yok.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.
Yazdıklarınızı okudum, eşiniz bana çok katı ve kararlı değil de, kafası karışıkmış gibi geldi.
Biraz daha zamana ihtiyacı varmış gibi hissettim.
İkiniz de çok gençsiniz zaten.
Siz bu problemi aşacaksınız bence, eşiniz kendi isteği ile ikna olacak.

Bir de ,çocuk sahibi olmamayı tercih eden insanlara ,mutlaka bir sağlık sorunları vardır kafasından çıkabilsek keşke.

Teşekkürler, umarım dediğiniz gibi olur :)

Çocuk özlemini cok iyi tanirim..
Oysaki iki tane oğlum var ,hep birde kizim olsun istedim....istedim ,istedim...ben sadece istedim ...bekledim ...ve gec kaldim....
Ama halen içimdeki burukluk gitmedi....

Ben kandiramam diyorsunuz da, o sizi nasil kadirdi?Sonuc ne ?Noldu?
Siz doğru düzgün bir ceza yada tavizde vermemişsiniz?nolacak? tabii böyle devam eder.
Vallahi gecmişte aklim simdiki gibi olsaydi hic beklemezdim onada danişmadan yapardim.
Hamile kaldin diyelim ,nolacak ?
Aldirtacakmi ?Boşayacakmi?Seni birakkip gidecekmi öyle?
O kadar vefasiz bir adama benzemiyor.
Hem siz diyorsunuz yeğenini deliler gibi seviyor.Boşver düşüncesini .
Sen hamile kalmana bak.Eleme durat assin birkac ay ,sonra sesizce bebeğin film resmini masaya koyarsin ,birak yalniz duygularini tartsin .öfkelene bilir öfkelensin.
Sonra bebeğin kalp atişlarini rec yapar gönderirsin .Buzdan değil ya ,göreceksin nasil istiyecek.
Hah,diyelim teorim cikmadi.Adam halen istemiyorum tribinde.Nolacak?
Aldirmayacağana göre ,boşanacak.
Boşansin ,en azindan sende cocuklu olursun.O kadar cok yalniz anneler var .
Ve bir de senin hem gelirin hem eğtimin yerinde.

Yok ben kadiramam yapam diyorsan ,
nolocak?sen kederden hastalanacaksin,
ona karşi yavas yavas nefret büyüteceksin
Er veya gec boşanacaksin,ama böyle
hem kocani kayip edeceksin hemde çocuksuz kalacaksin.
Biz kadinlar meşhuruz çok düşünmeye...
Boşveeerr...sen bebişi yap !!
Gerisi Allah kerim...

Kimsenin bakış açısı e yaşadıkları aynı olmaz.Ama dışardaki göz; insanın anlattığı konudan,kelimelerden,vurguladığı detaylardan kendini ifade etmedinden...başka bir bakış açısı sunar.Bizim göremediğimiz kalıplarımızın dışında.Onlara da hayır ben böyle değilim demek yerine acaba mı olabilir mi demeliyiz.

Hepimizin bir yapısı mizacı var.Ama hayatımız boyunca aynı mizaçta gitmeyiz.Yaş,yaşananlar ve birikimler bazen şaşıracağımız karakerler ekleyebilir.Genel anlamda sakin olmamız,hiç bağırmayacağımız anlamına gelmez.Ya da bazen sert üslup kullanmak bizi kötü insan yapmaz.İnsan tepkilerini verebilmeli kırıp dökmeden.İşi gereği psikolog olan biri,karşındakine psikoanaliz yapıp yardımcı olurken,kendinde tıkanıp kalabilir.Yani herşey bir kalıpta gitmiyor.İnsanız inişlerimiz çıkışlarımız eksilerimiz artılarımız var.

Umarım herşey gönlünce olur.Yuvanda eşinin de isteyeceği bir bebek sesi yükselir.Bu bir süreç.Belki bu da yaşanmalıydı yaşanıyor.

bıraz sert olacak ama boşanırdım..neden? çünkü sızı bır nevı kandırmış.soylememiş ıstemedıgını...siz ıstıyorsunuz kı gerçekten anne olmak dünyanın en guzel duygusu... ALLAH vermez sağlık engel olur orası ayrı sonuna kadar gıderım sevdıgımle amma velakın ben ısteyecegımde esım ıstemeyecek hemde hıç ıstemeyecek ha....ustelık hersey yolundayken....bı ınsan neden çocuk ıstemez onuda anlamıyorum gercı ama.......
sıze bunu yasatmaya hakkı yok...bastan soyleseymıs ...ben olsam dedıgım gbı kendı yoluma bakardım.bundan 10 sene sonra aklı basına gelırse nolcak???? sız o en güzel duyguyu yasamadan mahrum kalacaksınız

Esiniz bencede bu konuda kati degil fakat kafasi karisik.Oncelikle allah yardimciniz olsun zor bir sürec bende bukadar cocuk isterken esim hayir deseydi bende cok kirilir uzulurdum zira bayan kuzenim esinden (rahasiz oldugu halde)ayrildi cunku kuzenim israrla cocuk istiyordu eside gerek gormeyerek tedaviyi kabul etmiyordu ve kuzenimde ayrildi.Maddi manevi guzel yasam yasayan insanlarin sahsen cocuk istememelerini anlamiyorum.Maddi manevi hayati yolunda olan insanlar cocuk sahibi olmayacaklarda kimler olacak allah askina?Ki maneviyat dunyasinda kadin isterse esinden cocuk sahibi olmak icin izin almasi gerekmiyor.Kadin kendi hür iradesi ile sormadan hamile kalabilir yani.Ki şöyle bir örnek duymustum esi cocuk istemeyen bir bayan esinin kullandigi kondomlari ignenin ucu ile deldigini.(esini kandirmak oluyor belki ama baska yol birakmamis demekki) savasta her yol mübahtir:) allah yardimciniz olsun fakat aklimada şoyle bir soru gelmiyor degil esinin cocugu olmama gibi bi durumu olup sizden sakliyor olabilir mi?

Benim anlamini yazmaktaki amacim Türkçe'de karşiligi oldugunu vurgulamakti. Eger dilimizde karşiligi olmayan bir kelime olsaydi zaten dikkatimi çekmezdi. Güzel cevabiniz için tesekkur ederim, yuvaniza huzur mutluluk dilerim. İnşallah ikileminizden hayirli olan tarafi seçmişsinizdir.

Eşinizin hayata bakış açısını da merak ettim,genel olarak karamsar mı yoksa pozitif biri mi? Ben genel olarak karamsar yapıda biriyim,pozitif düşünmeyi pek beceremiyorum,kişiliğim böyle değiştiremiyorum
Ne güzel sizin içinizde evladınızı yetiştirme isteği var, anneliği başarabileceğinize inanıyorsunuz,ona güzel bir gelecek hazırlayacağınıza dair inancınız var, bende bunların zerresi yok...Eğer eşiniz pozitif biriyse, bardağın dolu tarafını görmeyi başaranlardansa eninde sonunda baba olmaya ikna olacaktır diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…