Hayatımın Dilemması

Bence esun cocuk istiyor ama cocuk yetistirmede onu kotumada kendine guvenmiyor. Muhtemepen yapsa bir tane ister. Ve ooldukten sonra ne olacagi gibi endiseler tasiyor.. Bence bu konuda yardima ihtiyaci var. Biraz zaman verin ve ustune gitmeyin. Zamanla duzelir umarim. Kendinizi evliliginizi yipratmayin. Suan boyle bir surec. Gecicektir. Mapum hergun haberlerde cirkin olaylar benimde bi kizim var bendede kaygilar oluyor. Oncesindede vardi.. Boyle bir dunyada bu ortamlarda zor bigib gelebiliyor.. Esinize bunu asmasi icim yardimci olun sizi kandirdigini dusunmeyin. Sadece korkuyor

Bence başka bi sıkıntısı var..Bazı kadınlar sorumluluk almaktan korktuğu çocuk istemez ama erkeklerin çocuk istemediğini hiç duymadım. Sağlık sıkıntısı olabilir. Önce onu araştırın bence.

Eşinize çocuk istetmek mumkun olmadigina gore... Ya kabulleneceksiniz ya da bosanacaksiniz.
Bir de ben de İngilizce öğretmeniyim, dilemma= İngilizce, Türkçe karşılıği ikilem...

Ama benim bebek istememe sebebim bu ülke ve bu kötü gidişat malesefOlan bitenleri gördükçe çıldırıyorum, sistemi, düzeni değiştirme imkanım da malesef yok.Hastalıkları, acıları, silahları, öldürmeyi, tecavüzü, bencilliği, yoksulluğu, eğitimsizliği, eşitsizliği, çaresizliği, kötülüğü, mutsuzluğu daha bi ton şeyi ortadan kaldırma şansım yok ki gel de karamsar olma...Ben çocuk doğurmamayı seçtim ama millete de doğurmayın,üremeyin diyemem ki, desem de beni dinlemiyorlar ki,keşke dinleseler ben yoksa onlarında soyu mutsuz olsun, benden sonrası tufan demek hiç ister miyim?Biz artık dünyaya gelmişiz, geri geldiğim yere anamın karnına dönmek istiyorum deme şansımız yok , o yüzden mecbur yaşayacaz da, evlenecezde, gülecezde, çare yok geldik bi kere bu deveyi gütmek zorundayız...

Keşke en başından açıkça belirtseymiş eşiniz çocuk fikrini. Sizin istediğinizi bile bile annelik hakkını elinizden almaya hakkı yokki. Çok zor bir durum. Allahım kolaylıklar versin hayırlı kararlar aldırsın size.

Ben taktığe gerek yok
o sızı kandırmıs, sızde barı onu kandırmayın
Ben olsam ayrılırdım

Muhakkak bilinçaltında ciddi bir sorun vardır bence..doktora gitmeye ikna etmeye çalışın ilk önce..yada belki bir buyugunun konuşması biraz İşe yarayabilir..Sevdiği, görüşlerini beğendiği bir yakını gibi..

Bebek isteyip istememene bir şey diyemem.Hem ruhen hem kalben hem ekonomik olarak hazır olamyı gerektirir.
Ama dünyayla ilgili bakış açını değiştir.Evet haklısın o saydığın kötü olan herşey var.Ve hep olacak.
Ama güzel taraflarıyla bak hayata.Güzelliklerini gör.Çalış çabala üret gül ağla mutlu ol üzül ama karamsar olma.

Öncelikle konumu okuyup değerli fikirlerini yazan cevaplayamadığım tüm arkadaşlarımdan özür dilerim. Malum bayram öncesi yoğun nöbet maratonu ve bir bakanlık çalıştayında görev aldım. Birde ramazan ayı. Belli bir süre siteye giremedim. Şimdi telafi etmeye çalışayım :)

Daha önce belirttiğim gibi, çok tatlı bir yapınız var. Allah mutlu mesut etsin sizi. Yalnız bu hoş olayın durumuma uyarlanabileceğini malesef sanmıyorum.

Bu güzel duanız için çok teşekkürler. Yüzde yüz diyemesem de eşimin plancı yönü olduğunu pek zannetmiyorum. Ama meslekten de etkilenebiliyor tabi ki. Ben bile zaman zaman acaba istemekle yanlış mı yapıyorum diyorum. Gerçekten her ikimizin de çok büyük sınavı olan aileler ve melek hastalarımız var. Allah onların her daim yardımcısı olsun.

Tüm yazdıklarınız için teşekkürler. Gerçekten şu sıralar derin derin düşünmekten başka bir şey yapamıyorum :)
Desteğiniz bana çok iyi geldi.

İltifatınız için de ayrıca teşekkür ederim. O sizin güzel bakış açınızdan kaynaklanıyor.

Size katılıyorum. Ama eşimi nasıl ikna edebileceğimi bilmiyorum. Yada sonunda gönülsüz bir şekilde kabul etse bile bu durumdan evliliğimiz nasıl etkilenir bilemiyorum.

Çocuk sorumluluğu almak isyemiyor sanırım.
Sakin bir hayatiniz varsa ve esinizde bu sakin hayati seviyosa ondanda istemeyebilir.
Bazi insanlar cocuk sesini sevmiyorlar.

Sorumluluk onu korkutuyor. Bunu ben de fark ettim. Bana ya hayırlı bir evlat yetiştiremezsek diye soruyor. Ama çocuk sevmediğini zannetmiyorum. Yeğenine çok düşkündür. Ayrıca işinde de iyi ve hastalarını çok sever.

Yorumunuz için çok teşekkürler. Şimdi düşününce aslında eşimin korkularını yenmek için bize yardımcı olabilecek insanlar var. Aslında ikimizin de çok sevdiği bir hocamız var. Tekrar teşekkürler, çok yardımcı oldunuz.

Allah evlatlarınızı size bağışlasın ve hayırlı evlatlar etsin inşallah

Yorumunuz için teşekkür ederim ama konuyu çözümlemenize ve ulaştığınız sonuçlara katılamayacağım. Sonuçta bakış açılarımız ve yaşadıklarımız farklı. Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama dediğim gibi yazdıklarınız beni ve yaşadıklarımı yansıtmıyor.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki net ifadeden kastım cümle uzunluğu değil. Siz bu kanıya nereden vardınız bilemeyeceğim ama genelde karşımdaki insanın algılama düzeyine göre konuşurum. Malum işim gereği insanlarla iletişimim maksimum düzeyde. Yalnız üslup olarak çok sert üslubum yoktur. Genel olarak sert üslupla konuşmayı sevmem. Emin olun eşimle konuştuğumda eşim tam olarak neyi neden istediğimi biliyor. Gizli ağlamak konusu ise yapı meselesi. Ben küçüklükten beri başkalarının yanında ağlayamam.

Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…