Hayatımın Dilemması

Bence bir süre cesaret verip, ikna etmeye çalışın.. Çünkü anladığım kadarıyla cesaret edemiyor eşiniz... Erkeklerin evlenmeye cesaret edememesi gibi bişey bu bence.. Eğer olmuyorsa da gerisi size kalmış... Ama nlıyorum ki kusursuz evlilik yok. Burda hanımların hep mutsuz evliliklerini, eşiyle olan sorunlarını vs okuyoruz.. Sizin ise tam aksi çok mutlusunuz ama baska bir sorun var... Umarım yoluna girer her sey..

Kötü bir dünyaya çocuk getirmemeyi düşünecek kadar hassas ve ince düşünceli olamıyorum malesef. Hatta banane ya malı mülkü satar çoluğu çocuğu alır ülkeyi terk ederim diyebilecek kadar da bencilim.
Sanki şöyle anladım eşiniz çok sert bir şekilde istemiyorum deyip kestirip atmıyor , son anda onu korkutan/engelleyen bir şeyler aklına geliyor ve tekrar vazgeçiyor. Bu durumda sizin etkili iletişiminizde etkili olabilir. Psikiyatriste bunun için gitmeyin zaten , çünkü ilaç kullanılarak çözülecek bir durum söz konusu değil , aile terapistine birlikte gitmenizi tavsiye ederim. Bu alanda Dr. Nevin DÖLEK tavsiye edebileceğim aklıma gelen ilk danışmanlardan.

Bence şimdilik boşanma fikrini tamamen çıkar aklından. Alternatifin boşanma olmadan neler yapabilirsin buna yoğunlaş. Terapi iyi fikir olabilirdi ama ben de terapiye inanmayanlardanım. Eşinle hamilelik ve çocuk doğduktan sonraki süreçte yaşayacaklarınızı açıkca konuşun. Onun ve hatta senin aklına takılanları çözmeye çalışın. Ciddi bi süre değil ama ne bileyim son bi defa beraber avrupa turu yapalım gibi bi başlangıç koyabilirsiniz. İkiniz de mantıklı insanlarsınız diye düşünüyorum. Eşine duygularından ve çözmek istemeye çalışmandan bahsedince olumlu yaklaşacağını umuyorum.
Ama lütfen bu konuşmalar esnasında asla boşanmayı alternatif olarak dile getirme. Dile geldimi maalesef uygulamaya geçmesi daha kolay oluyor. Ama acısı o kadar kolay değil...

Benim için boşanma sebebidir bu.
Çünkü kandırma, oyalama da var işin içinde. Allah dilemezse zaten olmaz o ayrı ama kimse anne olma hakkımı elimden alamaz.

Dünya kötü, çok kötü gerçekten, bunca kötülüğe rağmen çiçek gibi iki çocuk yetiştiriyorum, endişe ile.. Ama bu kötülükler çocuk yapmamıza engel değil, olmamalı.
Biz iyiler çocuk yapmadıkça dünya kötülere kalacak diye de düşünebiliriz, neden olmasın..

Umarım çözersiniz, çünkü herşeyin yolunda olduğu güzel bir evliliğiniz varmış.

kati olarak istemeyen bir eşle ne yapılabilir ki?
ya kabul edeceksin ya da eşinden vazgececeksin.
seni böyle bencilce bir tercihe mecbur bırakıyor eşin.
anladığım kadarıyla aslında çok iyi bir baba olabilecek bir insan kendisi.
işi çocuklarla demişssin.o da çocuk hekimi mi.
etrafına ilgili çocukları seven fedakar bir asdam neden baba olmak istemez.
bunu açıkcası anlayabilmek zor.
eşi olarak sen bile eşinin zihninde neler gizli çözebilmiş değilsin.
cidden kötü bir dünyaya çocuk getirmemek mi acaba kaygısı.
maddi manevi çok yeterli durumdasınız.
her türlü imkanınız var bakmak için.
ayrılık fikrine eşin nasıl yaklaşıyor.

Eşiniz sizi resmen kandırmış. Ne yardan ne serden geçiyor. Burada güzelce derdinizi anlatmışsınız. Eminim elinize de kendinizi ifade etmişsiniz. 3 seçeneğiniz var:
1) eşiniz çocuğa ikna olur.
2) siz çocuğunuzun olmamasına ikna olursunuz.
3) ayrılırsınız.

2 ve 3 sizin insiyatifinizde. İlk seçenek için elinizden geleni yapmışsınız. Artık yapacak bir şey yok.

senin adina üzüldüm zor bi durum belkide bi hastalik nedenle veya cocugunun olmiycani biliyordur ve böyle gecicdiriyordur kendine yediremedi icin bu sekilde bi yaklasimda bulundunmu ?

Dünyanın en muhteşem en şahane insanı da olsa eşinizin şu yaptığı kabul edilemez bir çirkinlik.
Sizin anne olma hakkınızı nasıl elinizden alabilir buna ne hakkı var?
Yıllar önce kesin ve net bir dille anlatabilirdi bu düşüncesini.
Ben evliliğimi bile bitirmeyi düşünebilirdim sanırım şu noktada.

Bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum lafının klişe olduğunu ben kullandım.Yalnız dikkatini çekerim klişe dedim.Saçma demedim.Evlat edinip onu yetiştirip hayata kazandırmak sana mantıklı geliyor.Doğurup hayata kazandırmak mantıklı gelmiyor.Aradaki tek fark doğurmamış olmak mı.Hali hazırda gelmiş bu dünyaya bari ona mı çaba sarfedeyim diyeceksin.Hayata kazandırmakla ilgili bir umudun varsa,bunu kendi genlerini taşıyan kendi canından bir evlat içinde yapabilirsin.

Dünya şimdi kötü değil ki.Dünyada var oluşundan beri savaşlar var.Kurtuluş savaşları,1.-2.dünya harbi,yüzyıl savaşları.Onlar bitti açlık kıtlık hastalık.Yani herkes kendi dönemini yaşar.Bugün üzerinde yaşadığımız bu toprakları,dün savaşlarda canını veren evlatlara borçluyuz.

Allah herkesi sınıyor evet.Kadere hayır ve şerrin ondan geldiğine inanıyoruz.Hayat sürekli mutlu mesut geçmiyor.Belki senin eşinin imtihanı da sensin.Senin de imtihanın başka bir şeydir.Dünyaya çocuk getirmeyince mutluluğu garantilemiş olmuyoruz.Evet sen baştan söyledim gerçeğinin arkasına sığınıyorsun belki ama,baştan söylemiş olmak,bazen haklı gerekçe olmuyor.Baştaki zamanla şimdi ki şartlar farklı olabiliyorİnsan aynı yaşta aynı heyecanda olamayabiliyor.Eşin baştan çocuk istediğinin sinyyallerini vermiş aslında sana.Bakarız,hele bir evlenelim demiş öncesinde.Belki o an sana duyduğu sevgiden gözü bu gerçeği görmezden gelmiş.Ya da senin yüreğine o kadar güvenmiş ki,anne olmak isteyeceğini umut etmiş ve evlenmiş.

Benim evladım yok.Çok isterdim olmasını.Benim yetiştirdiğim,bu dünyada benden sonra benim eserim
Onunla gülüp ağlyacağım bi evlat.Bazen kocamla onun yüzünden tartışacağım bir evlat.Her mezuniyetinde gururlanacağım,başarılarını alkışlayacağım,bazen babasını çekiştireceğim,bana yaren dost,yaşlılığımda kale olacak bir evlat.Ama ille de herkesin çocuğu olacak diye bir kaide yok.Vermeyince olmuyor.

bile bile kandırılmışsınız. evlilik öncesinde resmen ağzınızı aramış, sormuş. biliyor yani çocuk istediğinizi. kendi düşüncelerini söylemiyor, sizi vazgeçireceğini zannederek yapıyor bu evliliği. nasıl bir kendine güven, nasıl bir "benden vaz geçmez" düşüncesi. hani bu konu konuşulmamış olsa neyse ama direkt konuşmuşsunuz. çok çok ayıp eşinizin yaptığı. "bu güzel dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" sığınılacak bir bahane değildir. eğer bir hastalıktan filan da şüphelenmiyorsanız ve çocuk isteğinizden de vazgeçmeyecekseniz net bir dille konuşmalısınız. böyle kenarda köşede ağlayarak çözemezsiniz ki sorunu. siz ona şartları sunacaksınız gerekirse o ağlayacak biraz.

Herkes icin her şey uygun olmuyor işte. Gecenlerde sevgilim bana evcil hayvan almış. O kadar gerildim ki ne yapacağım diye. Eve gelip gidip kontrol ediyorum. Anne olma fikrine uzaktim daha da uzaklaştim. Ufacık hayvanda ben böyle oluyorsam anne olunca ne yaparım gerginlikten diye. Sorumluluk duygusu beni çok geriyor. Eşinin cocuk doktoru olmasi bence kötü olmus çünkü cocugun ne kadar zahmetli oldugunu cok cok iyi biliyor. Ben burasını okumadan önce baya evlilik cocuk istiyordum şimdi fellik fellik kaçıyorum:-(

saçma olsa da 3. seçenek şu olabilir mi? :
sizi kandıran ama çok sevdiğiniz ve ondan bir çocuk istediğiniz kocanızdan sizi böyle hayati bir konuda kandırmanın bedeli olarak, çocuk sahibi olun ve ondan boşanın. çocuk sizin soyadınızı taşısın, onun değil.
sizin koskoca 5 yılınızı çalmış, kalbinizi çalmış, güveninizi çalmış, belki uzun bir süre güvenip evlenemeyeceksiniz, sırf anne olmak için de evlenilmez. kocanızı unutmanız belki çok uzun zaman alacak. en azından sevdiğiniz insandan çocuğunuz olsun, hem sizin istediğiniz olur hem kocanızın.

Birde şu duruma kızıyorum ben. Net değil bazi erkekler. İstemediğini söyle, nedenini söyle sonra eşinle karşılıklı otur konuş çözülürse çözülür. Anlat kafani karıştıran, korkutan şeyleri...Cok mu zor yani

adam o kadar da mükemmel değil. her denemede bugün git yarın gel mantığı nedir böyle. ha mantıklı sebep sunsa tamam dicem o da yok. bişeyden korkuyo ne olduğu belli değil. ona yeni korkuları tattır. senin olmayışını hissetsin bi. kandırmış resmen seni

Ben istemiyordum ama eşim istiyordu ilk başlarda yani sevgililik zamanlarımızda genede benden ayrılmadı, ben zaten olmayan birşey için olan şeyden vazgeçilmesini anlamıyorum tabi bu benim düşüncem

buyuk bir travma felan yaşamış olmalı ya da etrafındaki evliliklerin kötüye gittiği boşanmaların oldugu çocukların ortada kaldıgı gibi korkuları var

kesinlikle esinizin cocugu olsa cok sever anlattiginiza gore. madem esinizi cok seviyosunuz ve onunla evliliginizi devam ettirmek istiyosunuz kaza oldu diyerek hamile kaliniz bu kandirmaca mi bilemiyorum sonucta esinizde sizi kandirmadi mi itiraz hakki bile olamaz siz gebe kalmaya bakiniz

Adam tırt. Resmen kandırmış sizi.
Tek taraflı gebe kalmaya çalış diyenleri anlayamadım ben. Zorla güzellik olmaz.
He konu sahibi derseki beni kandırdı bende kandırayım o zaman sorun yok. Alanda verende razı derim.

Direkt boşanma sebebi.
Annelik hakkınızın elinizden alınması, yeni bir anne olarak bu duygudan mahrum kalmanız korkunç birşey.
Siz ikna edemezseniz, kimse edemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…