Hayatımın Dilemması

Daha önce de dediğim gibi, çok tatlısınız. Keşke o kadar kolay olabilse. Teşekkürler...

Olabilir, ama buna zaman zaman girmeyen doktor yoktur ki, ben de bazen kaygılanıyorum. Ama sorunun sadece bu olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa hiçbir çocuk hekimi çocuk sahibi olmaya cesaret edemez, gerçekten çok extrem vakalar, çok talihsiz yavrucaklar görüyoruz.

daha önce yazan oldumu bilmiyorum ama
sanırım eşinizin çocugu olmuyor ve bunu bu şekilde kapatmaya çalışıyor

Sanmıyorum. Aslında ilk başta ben de öyle düşündüm. Ama hem kendisine sorduğum, hem de yaptığım araştırmalar (bunu utanarak yazıyorum, tüm dosyalara erişim hakkım var ve eşimin tıbbi kayıtlarını inceledim) sonunda en ufak bir bulguya bile rastlamadım. Hayırlısı

Sevgili Mutluluk 1982,
Öncelikle zaman ayırıp bu kadar detaylı ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Ama sizden bir ricam var. Lütfen kendinizi suçlamayın. Nasipten öte köy yok, sizin için de benim için de. Kimse boşanmak amacıyla evlenmez. Ama koşullar bazen insanı zorlar. Katlanamadım demişsiniz. Katlansaydınız ne olacaktı. Çocuklarınıza çok sağlıklı bir yuva mı verebilecektiniz. Yoksa binbir türlü sıkıntı ve cefa çekince siz olmaktan çıkıp çocuklarınıza şu andaki sevgi ve ilginin belki yüzde birini bile veremeyecek duruma mı gelecektiniz. İnşallah çok tatlı, iyi, kişilikli, hayırlı, sağlıklı ve mutlu bireyler olurlar. Evet başkalarına özenebilir ama bu hayatta ne dört dörtlük ki. En kolayı evliliğime bakın. Birçok arkadaş inanmakta zorluk çekiyor ama gerçekten mutlu ve huzurlu bir yuvam var. Ama bu sorun belki de sonu olacak. İmtihanlarımız farklı farklı. Siz güçlü bir bayansınız. Ve olan biten şeyler için üzülmeyin. Durumu en iyi nasıl yönetebilirsin ona çabalayın.

Evliliği bitirmek noktasında da ben zaten her iki yolunda çok büyük sıkıntılar barındırdığının farkındayım. Ve şu anda sadece düşünüyorum. Hayatta genelde 3-5 adım sonrasını hesaplayan bir yapım var. Beni evliliği bitirme noktasına sadece çocuk olmaması getirmiyor. Dediğiniz gibi belki sağlık sorunları nedeniyle olmayacak. Veya boşansam bile başka birini sevebileceğimi sanmıyorum. Kaldı ki çocuk yapayım. Yaşım zaten ilerliyor. Beni tabiri caizse kandırarak bu güzellikten mahrum bırakırsa ona karşı içimde ister istemez öfke birikecek, ve sevgim/saygım azalacak. Sizce akabinde o duygularla şu andaki mutlu evliliğim varlığını sürdürebilecek mi? Ne yazık ki ben sanmıyorum

Yorumunuz için teşekkürler, ama örneğiniz beni derinden yaraladı. İnşallah benim durumum arkadaşınızın durumuna benzemez. Allah arkadaşınıza da hayırlı gelecek nasip etsin. Çok üzüldüm.

Haklısınız. Bende zaten o ikilemdeyim. Hayırlısı olsun
Yorum için teşekkürler.

Ya millet kazala hamile kalıyor sende kal gitsin.zorla baba yap istemesede zorla olsun senin anne olamaman onun baba olmasindan iyidir.zaten o sizi baştan kandırıp oyalamis buna hakki yok.tamm herkesin cocugu olmak zorunda degil bosanip baskasiyla evlenseniz,rabbim vermedikten sonra yine olmaz.ama ortada sağlık sorunu yokken bide üstüne üstlük tamm diyip sizi oyalamasi hiç etik degil.ben bu adamin fikrine saygi duymam.

arkadaşım bu şekilde tanıdığım iki aile var. Birincisi 14 sene çocuk yapmadılar çünkü adam kesinlikle cocuk istemiyordu ama sonra istemeden olmuş yani artık bunca zaman oldu çocuğumuz olmaz nasılsa diye. ne mantıksa! kızları oldu. adam kızına deli oldu. çok iyi çok düşkün bir baba oldu. bir de oğulları oldu. gayet mutlular. Adam da gayet iyi basarıyor. Adam sorumluluk alamıyordu. sorun buyduç. bir de cok aşırı calısıyordu. Düşün 14 sene bekledi karısı. ama o da bu konuda ille olsun demiyordu. takılıyorlardı öyle. ama onlar genç evlenmişti. kız 19 yaşındaydı.hatta hamile kalınca ben şimdi X!e naqsıl söyleyeceğim diye ağlamıştı.

diğer aile ise adam kesinlike çocuk istemiyordu. en sonunda ne oldu bilmiyorum ama kadın ikna etti adamı. adam kesinlikle benden bir yardım bekleme. hasta olursa, bir sorun olursa bilmem ne, tek basına halledersin demiş karısına. adam da iyi bir mevki de yani. bir çocukları oldu. kadının hayatı nasıl geçti bilmiyorum ama cocuk doğduktan sonra katı olmadığını düşünüyorum.

bence eşini al karsına konuş. ben bir kadınım ve kesinlikle anne olmak istiyorum. cocugumun da babasının sen olmasını istiorum. çünkü seni seviyorum. şimdi senle bosanabiliriz, baskasıyla evlenebilirim, cocuk yapabilirim ama mesele ille cocuk yapmak değil, mesele bizim birlikte bir çocugumuz olsun. bir bagımız olsun, parcamız olsun. eğer sorumluluk konusunda sorumluluk almak istmiyorsa, istediğin anda bosanmaya hazırım. yani gitme özgürlüğü tanıyacagım sana. diyebilirsin meselaç

erkekler ne bencil. kendileri istedikleri yasta baba olabiliyorlar ama kadınlar sınırlı.

üstelik 10 yıl sonra bu fikrinin değişmeyeceği ne malum? o zaman sen istese de yapamayacaksın.

bu baslı basına bir bosanma sebebi. ben olsam son koz olarak resti çekerdim. istemiyorsa da bosanırdım. inan çocuk bambaska birşey. üstelik seni kandırmış. bastan deseydi belki evlenmezdin ki kesinlikle evlenmezdin.

ben olsam vazgecmiş gibi yaparım. iyice inandırırım. hatta spiral falan taktırırım beraberce gidip. sonra da cıkarttırırım.
ben de onu kandırırım. kandırılmak nasılmış görsün bakalım.

Ben de eşinizle aynı düşüncelere sahibim bu dünyada iyi bir çocuk yetistirebilecegime inanmıyorum cevrem çok iyi ilgili dusunceli bi anne olacağımı düşünmesine rağmen. Evet ben bunu yapabilirim ama çocuğum hep benim himayem altında kalmayacak bazen onu koruyamayacagim belki ağır şeyler yaşayacak ama benim haberim bile olmayacak bu düşünceler beni çok korkutuyor ve o yuzden de çocuk sahibi olmaktan deli gibi korkuyorum. Ama eşinizi ne kadar iyi anlıyorsam sizi de o kadar anlayabiliyorum... Eger esinizi ikna edemezseniz ya çocuk sevdasından vazgececeksinz ya da esinizden. Hakkinzda hayirlisi olsun...

arkadaşım tüm yorumları okumadan cevap yazmışım.
o istemeden olmaz elbette.
mutlaka daha önemli bir sıkıntısı olsa gerek.
cocugunuza güzel bir dünya kuracagınızdan bahset. onu koruyacagınızdan.

senşi seviyorsa, seni gercekten seviyorsa bu kadar bencil olamaz ve seni bu duygudan mahrum etmek istemez.
bence seni kaybetmeyeceğini düşünüyor. bunu en basta söyleseydi kaybedeceğini biliyordu. şimdi nasılsa evlisiniz.
peki sana bir çözüm o önersin. sen çözümle gitme.
peki bu duumrda ben ne yapmalıyım hiç bunu düşündün mü diye sor bakalım. sessiz kalmasın. sence ben bu kandırmaca karsısında sana bir daha nasıl güvenebilirim? sen istesen bile bundan sonra benim zorlamamla olacagını nasıl bilebilirinm.
10 yl sonra ayrılmayacagımızı, ölmeyeceini nasıl garanti edebilir?

gercekten bir sro bakalım. senin yerinde olsaymış ne yaparmış.

ben böyle bir şey yapan adama daha güvenemezdim
evlilik öncesi en önemli konulardan biri
kaç çocuk sahibi olmak istersin yada çocuğun olmasını ister misin sorusu
açıkça hiç istemiyorum deyip evlenmek farklı olsun deyip hiç istememek farklı

bunun ayrı evde yaşayacağız deyip düğünün ertesi günü kızı alıp kaynananın yanında yaşatmaktan hiç bir farkı yok

Biyolojik olarak bir sorunu olabilirmi acaba? Yada oyle degilse bile biraz daha bekleyin dua edin allah icine bir cocuk sevgisi dusursun zaten kader ve kismetinizde ne varsa onu yaşarsınız allah yardımcı niz olsun

Sonra ne olacak? adam birden kabullenip ne iyi yaptin deyip boynuna mi atilacak? mesele sadece cocuk yapmak mi? ya daha beter patlarsa elinde?
Eminim ki konu sahibi bunu boyle kandirmacayla degil de, esiyle ortak karar alarak huzurla yasamak istiyordur..

Evet siz klişe demişsiniz, bir başka arkadaş saçma demiş, bir başkası gerzekçe demiş, Yalnız dikkatinizi çekerim bütün bunların hepsini aynı kişinin yani sizin söylediğinizi demedim ki
"Ben doğurmak istemiyorum, evlat edinip yetiştirmek istiyorum" da demedim, ikisinde de gözüm yok, Anne olmak gibi bir hevesim yok,çocuk yetiştirmenin zorluklarından bahsettim, neden istemediğimi belirttim...Sadece olmayacak, gerçekleşmeyecek bir varsayımda bulunup, evlat edinmek bile daha mantıklı dedim, bunu yapacağım için demedim
Dediğiniz gibi dünyada savaşlar, dertler hiç bitmedi ama eski zamanlarda da olsak, o dönemlerde de yaşasak ben gene anne olmayı istemezdim...Bu dünyada ki mutsuzluklara,dertlere, acılara, hastalıklara, savaşlara, kıtlıklara,ölümlere rağmen" yaa ben genede şansımı denemek istiyorum belki çocuğum çok mutlu olur "deyip doğacak olan yavruyu, kendi annelik duygularımı tatmin etmek için bir bilinmeyene sürüklemek istemezdim...Diğer taraftan, çocuk olmayınca mutluluğu garantilemiş mi oluyorum? hayır kesinlikle öyle bir iddiam yok ama en azından büyük bir riski elimine etmiş, almamış oluyorum.
Allah inşallah size tez zamanda bir evlat verir, aslında farkımız şu, siz geleceğe dönük güzel hayaller kurup, bardağın dolu tarafını görüyorsunuz, ben ise boş tarafını görüyorum galiba.Evladım olsa benim eserim olur, başarılarıyla, mezuniyetiyle mutlu olurum, yaşlılığımda bana kale olur diyorsunuz, ben ise ya onu bu acımasız dünyada mutlu edemessem, ya yeterince koruyup kollayamassam,ya hastalılara yenik düşerse,ya hakkıyla onu yetiştiremessem, ya ona maddi manevi yetemessem, ya bu dünyada başarısız olur, ayakları üzerinde duramassa diye bunları düşünüyorum

Yorumunuz için teşekkürler, ama örneğiniz beni derinden yaraladı. İnşallah benim durumum arkadaşınızın durumuna benzemez. Allah arkadaşınıza da hayırlı gelecek nasip etsin. Çok üzüldüm.
Amacım sizi üzmek değildi yanlış anlamayın. Arkadaşımda evlendi tekrar çocuğu oldu çok mutlu şimdi. Böyle tecrübeler var hayatımızda. Bence eşinizin bu isteğine tepki gösterin aşırıya kaçmadan. Sizi kaybedebileceğini hissettirin. Bir de şöyle bir örnek vereyim size. Kuzenimşn eşi 5 yıl çocuk istemiyorum dedi kuzenimde ses çıkarmadı. Kayınvalidesini araya soktu ama yok kararından vazgeçmedi eşi. Kendiside çok istiyordu erken yaşta anne olmak. Korunmayı bıraktı eşinden habersiz ve hamile kaldı 1. yıllarında. Aldırmadılar tabiki çünkü kuzenimşn eşinin vijdani yönü sağlamdır. Şimdi konusu açıldığında ben ne aptalmışım çocuk çok güzel birşeymiş iyiki beni dinlenedin diyor kuzenine. Bu arada kuzenim sonradan bilerek hamile kaldığını söyledi eşine tabiki. Böyle bir yol da seçebilirsiniz.

Dünden beri konunuzu düşünüyorum. Ben ne yapardım acaba diye?.. Bir cevabim yorumum hala yok gibi maalesef..
Ama şunları bir çok kisi söylemiş olmasina rağmen bende yazayim. Evlenmeden önce size bu konudaki fikrini belirtmemesi sizi kaybetmek istememesinden kaynaklı. Oysaki şuan birliktesiniz. Kendini daha net ifade etmiş. Ama sizi ciddi anlamda kandirmis oldu. Peki ya siz? Bu konuda ben olsam hem kandirmis , hem annelik hakkımı elimden almis bir adama sizin kadar anlayisli davranamazdim. O hakkimi kavga ile bile olsa almaya çalışırdım. Ki yanlış anlamayin yazacaklarimi sizi uzmek falan degil amacim ama yaşınız itibariyle ve belki de istediginiz an cocugunuzun olmayacağı ( fiziksel bir rahatsizlik v.b)gibi seyleride göz önüne alıp bunun için kesin bir karar almaniz lazim.

bende teşekkür ederim. Bence zaman herşeyin ilacı. Dediğiniz gibi nasipte ne var sa o oluyor.Şimdilik olumlu taraflarını düşünün. En azından yanınızda bir hayat arkadaşınız var. Belki o da kabul edecek ileride. Biraz zaman sabır ve dua diyorum.

Ben bütün lafları bana söylediniz demedim.Klişe dedim.Saçma değil.Yani klişe buluyorum saçma bulmuyoırum.Ben hayatta öyle büyük kayıplar verdim öyle mutsuzluklarla sınandım ki,değil bardağın dolu tarafı,bardak görmüyorum.Eğer bu hayatta kuracağın hayalin hedeflerin yoksa,dünyayla ilgili bu kadar karamsarsan ciddi anlamda destek alman taraftarıyım.Bebek istemeyebilirsin,ama bu diğer annelerin bu dünyaya bebek getiriyor olmasını bencillik düşüncesizlik gibi bir anlam çıkarıyor ortaya.Sadece senin için demiyorum bu düşünceyi savunanlar için.Bbek doğurmak istemeyebilir insan.Bir bireyin sorumluluğunu alamayabilir,onu yetiştirmekten çekine debilir.Ama bu dünyaya diye başlayınca....

Kimse doğurmasın.Kimse yaşamasın.Kimse internete girmesin kimse evlenmesin.Kimse gülmesin.Dünya kötü ya nasılsa.Amaaan öleceğiz.Benim atalarım dünyaya gelmişler.Nesil yetiştirmişler.O nesilden bu ülke kurtarılmış.Bilim adamları yetişmiş.Hastalıklara çare bulunmuş.Ben başım ağrısa doktora gidiyorum.Şu an o evlatların bulduğu teknolojinin nimeti olan internetten çatır çatır yazıyorum.Ama ben doğurmayım.Benim çocuğum mutszu olmasında diğer kimin çocuğu ne olursa olsun.Bu ülke bu insanalr amaaaaan ben öldükten sonra naparsa yapsın.Yeter ki ben ve benim soyum mutsuz olmasın.Alınma sana demiyorum bunu sadece.Bu gidişata.Yeni nesilden gerçekten umut kalmamış.Herkes bi bırakmış kendini.Olana razı.

Neyse bence de bebek sahibi olmak için iyice düşünmek gerek.Gerçekten bebek istememene bir şey diyemem.Olabilir.Sadece istemiyorum demek bile bana göre daha yeterli bir sebep.

Aynı benim durumum çocuk için erken derken hemen hamile kaldım eşim çok istiyordu önceden e iki yıl diye kararlaştırdık şimdi onun sevincini gördükçe acaip mutlu oluyorum bnde garip heyecan hissediyorm kendimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…