Hayatımın Dilemması

Yorumunuz için teşekkürler ama bunu yapabileceğimi sanmıyorum. Allah evladınızı sağlıklı ve hayırlı bir şekide kucağınıza almanızı sağlar inşallah.

Öneren arkadaşlar olsa da bu olayı ben de doğru bulmuyorum.

Zorla baba olmasının her şeyden önce çocuğa haksızlık olacağı görüşündeyim. Ve beni kandırdı diye kimseyi kandıramam. Babam hep bir yanlış başka bir yanlışla örtülmez der. Ve biri yanlış yapacaksa o siz olmayın varsın size yanlış yapılsın der. Bende aynı düşüncedeyim. yorumunuz için teşekkürler.

Okuyunca aslinda butun sorunlarda oldugu gibi cevap cok basit ama yaşarken zor.
Hayat secimlerden , yollardan ve acik olmaktan geciyor.
Esiniz malesef en basindan acik olup size secim hakki tanimamis ve hala bu duruma devam ediyor.
Sizinse artik cok seceneginiz yok aslinda, ya cocuk sahibi olmaktan vazgececeksiniz, ya mucadelenizi verip ikna edeceksiniz ya da gercekten cocuk sahibi olmak istemiyorsa net sekilde ve siz bunu kaldiramiyacaksiniz yollari ayirmak.
Esinizle konusa konusa bir yere varacaksiniz mutlaka.

Haklisiniz,ama sanki esiniz iyi biri baba olinca pişman olmayacak sanki iyiki olmus der gibisinsen düşünmüştum.rabbim gonlunuze göre versin hakkinizda hayirlisi olsun

Aslında bende çocuğumuz olursa eşimin de benim kadar seveceğini ve fedakarlıkta bulunacağını düşünüyorum.

Ben net bir karara vardıktan sonra son bir konuşma yapacağız sanırım.

Bu dünyaya çocuk getirmek için bencillik etmeyelim diyor ama en büyük bencilliği bana karşı yapıyor farkında değil.

Amin inşallah.

Yapacağımız konuşmada bunları da soracağım, yorumunuz için çok teşekkürler.

Kesinlikle güvenim sarsıldı zaten.

Biyolojik olarak bir sorunu olabilirmi acaba? Yada oyle degilse bile biraz daha bekleyin dua edin allah icine bir cocuk sevgisi dusursun zaten kader ve kismetinizde ne varsa onu yaşarsınız allah yardımcı niz olsun

Biyolojik sorundan haberdar değilim, dua ediyorum. Allah hayırlısını nasip etsin. Duanız için teşekkürler.

Güzel yorumunuzu yanlış anlamam mümkün değil zaten. Olanları ifade etmişsiniz.

Allah razı olsun, size ve çocuklarınıza da hayırlı kaderler versin.

Korkuları çok derin ve ne desem de dünya değişmez hep kötüye gidiyor diyor.

Araştırdım ama herhangi bir bulguya rastlamadım.

Korkuları çok derin ve ne desem de dünya değişmez hep kötüye gidiyor diyor.
acaba psikolojik sorunu olabilir mi esinizin?? genel hali nasildir mesela cok panik ve sikintili midir herseyi kafasina takar mi belkide oyuzden bu dunyaya cocuk getirilmez diye dusunuyodur yada sizin bilmediginiz onun bildigi yani sperm degerleriyle ilgili bi sorun var ve ilerde ayrilirsaniz bunu sizden sakliyo olabilirmi

Eşinize çocuk istetmek mumkun olmadigina gore... Ya kabulleneceksiniz ya da bosanacaksiniz.
Bir de ben de İngilizce öğretmeniyim, dilemma= İngilizce, Türkçe karşılıği ikilem...

Öğretmen hanım, zaten ben de bu ikilemde kaldığım için bu konuyu açtım. Seçeneklerin farkındayım. Acaba başka güzel fikirler gelir mi dedim ve arkadaşlar sağ olsun çok yardımcı oldular. Zihnimde bundan sonraki adımla alakalı bir sürü fikir oluştu.

Dilemma nın ise manasını bilmeden kullanmam zaten mümkün değil. Yazıyı okuduğunuzda fark edeceksiniz ki mana bilerek kullanılmış. Türkçe'miz de yabancı kelime kullanımından yakınıyor olsaydınız duruma daha uygun olurdu. Ben de bundan muzdaribim ama ne yazık ki günlük konuşma dilimize o kadar girmiş ki üzüntülü anımızda yazı yazarken fark ermeden kullanabiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…