Hayalindenki evliliği yaşayan gerçekten var mı?

en güzel giden evlilikte bile hayatının geri kalanını birine, bi düzene göre sürdürmek zorundasın. koca denen şeyde zaman zaman sevgiden, zaman zaman öfkeden öldürmek istediğin bi varlık.
Görmeyince göresin görünce öldüresin gelen biri varsa oda kocandır:))

19 yıl geride kaldı.. sorunlarımız oldu ama biraz maddi biraz benden kaynaklı.. eşimde aileside çok iyi insanlar..hep eşim alttan alır. Zor insanım.. sinirliyim.alinganim.ailemden çok sevgi görmedim.. hep eşim idare etti..bazen beni ben bile çekmezdim...eşimle gene olsa hatta daha erken yaşta evlenseydim..Allah korkusu olan incitmeyen 19 yıldır evden ise işten eve...Rabbimin lütfü.. bende ona önceden çok çok daha iyi olabilseydim ..

O kadar minnoş ve poncik degiliz daha dogrusu ben degilim. Agresif tarafim var akillara zarar. Tesekkur ederim.

Kahkaha attım kızımın da
O kadar minnoş ve poncik degiliz daha dogrusu ben degilim. Agresif tarafim var akillara zarar.
O kadar olur ya

Yakında 21 yıllık evli olacağım eşimle.Yine dunyaya gelsem yine onunla evlenirdim.Problemler oldu tabiki..Hayat hep inişli çıkışlı degilmi zaten evlilikte bir parçası olduğuna göre her an mutlu olman söz konusu olamaz.
Ama sevgi ve saygı varsa herşeyin üstesinden gelirsin tek önemli olan o..

Yoksa evlilik herkes için bir imtihan mı?
Genel olarak ilişkilerin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Hayalindeki evliliği yakalamak biraz zor. Zaman zaman hayalde yaşamak gibi olan evlilik, yeri geliyo çok zor bi hal alıyo ama idare ediyosun. Birlikte yaşayan hangi iki varlık arasında sorun olmaz ki zaten. Aynı zamanda evliliğin bir kaderdir, yaşayacağını yaşarsın yani dediğinize çıkar bir imtihan da sayılır. Evlilik güzel şey anlaşmaya niyeti olana ve idare edebilene..

Bende hep oyle biri olsun istedim ben evlenene kadar sokakta yatardi evlendik atandi ailesi cikti ortaya. Bir babasi var tum sulale ölmüs olsa baba tek basina yeter oyle fena
Sonradan çıkıyorlar ortaya bakiyorsun yatılı okullarda büyümüş 14 yasinda evden ayrılmış. Simdi dayisi,ananesi herseyi kiymetli olmus. Onceden bayram nedir bilmeyen adam evlenince bayramlasmaya memlekete gitmek icin evdeki kapıyı kırıyor. Obur tarafta hesaplascaz

Benim esimle ettigim kavgaları su alemde kimse etmemiştir asla marifet değil keske olmasaydi ama demekki olmasi gerekiyormus ve de olmuş hep soyluyorum dünyadaki en büyük şans evliliktir dunya liderlerine,bazi siyasilere bakın. Evlenmemisler ama cok basarilara imza atmışlar..
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın bazen sevgide yetmiyor sorunlari çözmeye malesef.
.sorunlarin bazisi oylece kalıyor kötü insanla ugrasmak cok zor eslerinizin iyi insan oldugunu düşünüyorsanız hala şansınız var demektir ..
Birbirini severek evlenenler cok kavga ediyor mesela,bazen görüyorum siz birbirinize âşıktınız ne oldu diyorlar ne mi oldu cevap basit
Senin annen bunu dedi
Baban bunu yapti. Neden kardasına borc veriyorsun sen bana şunu dedin bacın beni tersledi

Hep dış etkenler. Igrenc bir toplum olmaya başlıyoruz bence.

Hep öyleydi bakma canım. Annem babama bir sayar ki of. Bütün sülalesini yad eder. Ne kavgalar kufurlesmeler. Toplum hep aynıydı. Hiç kibar bir millet olmadık bence. Sadece insanlar eskiyi hep iyi hatırlamak eğilimindedir. Severek evlenen kısmı ise şu yanlış anlama bir öküze aşık olunuyor ama lobido ve aşkın göze indirdiği perde ile öküz kuğu sanılıyor. Hareketleri farklı şekilde yorumlanıyor. Aynı eve girince gözdeki perde de kalkıyor tabi. Öküz meğer aynı imiş de genç kızımız fark etmemiş. Dış etkenin etkili olmasi çok normal. Çünkü biz hayatı o dış etkenler için yaşıyoruz. Elalem ne der. Elti ne der komşu ne düşünür akrabalar ne yorumlar diye diye hayatı kendimize zindan ediyor o zindandan çıkamadan ölüp gidiyoruz.

Imtihan degil de ciddi ciddi bi kurum oldugunu dusunuyorum, hele ki cocuktan sonra.
Evlenmeden once kelebekler cicekler bocekler, koyun koyuna film izlerken gelsin ruffleslar gitsin doritoslar derdim :)
Ama isin asli gelsin renkli camasirlar gitsin bulgur pilavi
Vefa, sadakat, hesap kitap denkligi, ruhsal fiziksel duygusal ihtiyaclar, cocuklarin sorumlulugu..
Bildigin canla basla yurutulmesi gereken bi kurum.
Oyuzden imtihan degil sorumluluk olarak goruyorum ben evliligi..
ilk yillar enerji tavan, coskun duygular vs, kavgalar sert gecerdi bizim.
Simdi ikimizde kavgaya girmek istemiyoruz.
Konusmak daha mantikli geliyor.
Sesler yukseliyor tabi arada ama deli kinleneyim, kafasina terlik firlatayim, elbiselerini askidan cekip ustunde tepineyim filan bunlar genclikte kaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…