Hani Hayat Müşterekti?

Doğrudur piraye o kadar uzun boylu düşünmemiş olabilirim. İletirim selamını tabi

Aynısını eşim için düşünüp terapiste sordum. Bu sensin probis sen duramaz bekletmez bekleyemezsin.Bir adım atamıyor belli ki gerçekten ne yapacağını bilmiyor olamaz mı dedi. Bilemedim.
Ben ne yapacağını çok iyi bildiğini düşünüyorum. 1 buçuk aydır karar veremeyecek bir insan yoktur. Psikolog alanında uzman tabii, bir şey diyemem. Umarım kendini keşfetmekte duygularına anlam vermekte bir cevap oluyordur sana.

Bence de çok iyi biliyor.

Evli olmanın nimetlerinden yararlanıp (konu sahibinin arabasını kullanma, karısının maaş kartından yararlanma, ev işleri yapmama) iş külfet kısmına gelince de bekarmış gibi davranıyor (evde bireysel takılma, dışarılarda gezip tozma, eve geç gelme). O kadar akıllı ve kurnaz ki.

Arabaya da öyle gıcığım ki anlatamam. Altından çekip alınsın istiyorum, o kadar hırslıyım sanki benimmiş gibi.

Ben de çok gıcık oldum konu sahibi nasıl hala müsaade ediyor bu duruma anlamıyorum. Bana küsecek ve üstüne arabamı kullanıp sefa sürecek yok ya…
Adım kadar eminim ki bavulunu tekrar yerleştirme sebebi bile bu. Bir anlık boş bulunmayla topladı sonra arabayı bırakmam gerekecek, işe nasıl giderim dedi ve yerleştirdi.

Adım kadar eminim ki bavulunu tekrar yerleştirme sebebi bile bu. Bir anlık boş bulunmayla topladı sonra arabayı bırakmam gerekecek, işe nasıl giderim dedi ve yerleştirdi.
Aynen bir de gecelere kadar nasıl arkadaşlarıyla takılacak rahat rahat Küstüğün insanın malına tenezzül etmek çok gurursuzca

Hahahaha hiç sanmam. Sizce adam evi terkederse anahtarı birakir mi?
Tabii ki birakmaz. Çoktan kendi malı gibi görmeye başlamış . Yoksa aylardır tripli, evde eşinin yaptığı yemeği yemez onla aynı yatağa yatmazken kadının arabasına da binmezdi.
Çok çakal adam ya. Kadın dogu görevinde bı başına hem kira ödeyip ev çekip çevirip, hem araba alıp yatırım yapıp, hem de 'evlenecegim masrafım olur' diye birikim yapmis. Paşaysa annesinin evinde uzana uzana yatip, ana babasına kira vermezken , ailesinin ona muhtaç hali yokken tüm kazandığı parayı yemiş de yemiş, evleneceği vakit de beş kuruşu olmadığı için kredi çekmiş. Şimdi onu da "ama bizim evimiz, bizim eşyalarımız" diye kadınla ortak ödüyor.
yemin ederim çoğu erkeğin hayalini yaşıyor bu adam...
Konuya gelince; Güncellemeye sevindim,bizi düşünüp güncelle arasıra sürekli çünkü ben cidden merak ediyorum bu konuyu:) Arkadaşımmissin gibi arasıra aklıma geliyor. Bir sabah arabayi da alıp ondan erken çıksan, aradığında "ben aldım,sakıncası mi var? Artık ise arabamla gideceğim" dedigini okusam mesela o güne sevinçle devam ederim:) öyle bir benimsedim konuyu
terapist ile devam etmen de çok çok güzel. En azından şu süreçten kendini koruyarak geçersin. Evin içinde seni görmezden gelen bir insanın psikolojini etkilememesine, kendini görünmez-degersiz hissettirmemesine imkan yok. Böyle bir evde hergun kendinden soguyacagina bu süreçten eskisinden de sağlam çıkarsın terapist sayesinde.

Adam öyle güzel sinyalleri almış ki evlenmeden önce mutluluktan ucuyordur. Krediyi ortak öde, gelinlik için Bile eşinin yanında gezme. Baktı ki işler istediği gibi gitmiyor elindekiler bir bir uçuyor onunda maskeler tek tek düşüyor tabi. Boşanmaya düşündüğün insanın arabası ile gelmezsin ya, bunun ne açıklaması olabilir. Karısını çok iyi tanıdığı için son kozları oynuyor gibi geliyor. Annenin tavrı 10 numara eğer o tavrı görmese nerelere çekerdi bilmiyorum

Umarım Yengenç. Araba konusunda seni sevindirmek isterdim ama maalesef ev ile okul yürüme ile 5 dakika cevabın bahanesi ile yeni güncelleme yapayım. Dün verdiğim süre doldu. terapiste görmeye karar verdik. Ayrıca dün bütün eşyalarını alıp yatak odasına geldi. Birkaç gün sonra konuyu soğutmadan randevu oluşturmayı planlıyorum

Umarım bir şeyler düzelir. İçimden bir ses eşinizin 1-2 defa gidip sonra “bak denedim düzelmedi işte” diyerek haklı duruma düşmek için terapiste tamam dediğini söylüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İki seçenek vardı o terapisti seçti. Diğeri boşanmak ona cesareti varsa iki seanslık para vermeyelim hiç. Hoş boşanmaya cesareti yoksa(ki bence yok) bu onun için bir fırsat. Kendi bilir.

Neyse ümitsiz olmak istemiyorum. Hele birde bunu deneyelim bakalım. Baştan böyle düşünürsek sonunu hiç bulamayız. Hayırlısı olsun.

Olsun , arabayı al. Ararsa 'is çıkışı okuldan arkadaşlarla sinemaya gideceğiz de. Julia Roberts 'in "cennete bilet"ine git :) ertesi gün "alışveriş yapicam" de. Ertesi gün "araba kullanmaya kullanmaya sürmeyi unutmusum neredeyse, özel derse yazdildim, her gün kısa kısa pratik yapacağım artık" dersin. Adam senin arabanı kullanmaya utanmıyor , evde camis gibi yatıp hiçbir şeye dokunmamaya utanmiyor, seni bırakıp bırakıp pisti oynamaya gitmeye utanmiyor,para istemeye utanmıyor, yatağını salona taşımaya utanmıyor da sen tum kredilerini kendinin ödediği arabani kullanırken neden utanıp cekiniyorsun ki?
Terapiyi kabul etmesine de sevindim. Terapistin dediği gibi evliliğin ilk seneleri zorlu geçiyor olabilir. Hiç sorumluluk almamış ,buyumemis bir oğlan çocuğu olduğu için henüz evliliğe alisamamis,zamanla olgunlasacak olabilir. Umarım boyle olur ve bu süreçten iletişim kurmayı başarıp ,daha da güçlenip cikarsiniz Ama bence senin eşin sana layık bir adam değil. Kişiliği oturmamış, kendini geliştirememis, bu çağda hala kahveye gidip pişpirik oynayan, erkek diye kral olduğunu sanan bir oğlan çocuğu. Sense kendini geliştirmiş, daha da geliştirmek isteyen, hayatı yaşamayı bilen, plan program bütçe hesabı yapabilen ,sorumluluk sahibi kocaman bir kadınsın. Uyumsuz bir ikili...

Konunuzu çok uzun zamandır takip ediyorum ancak hiçbir şey yazmamıştım.

Diğer arkadaşlar eminim benden daha deneyimlidir ama sizin evliliğinizi nedense abimin evliliğine benzettim. Onlar 3 sene nişanlı kaldıktan sonra evlendiler her şeyi abim yaptı vs. ama bizim gelin(kendisini çok severim) evlendiği ilk günlerden beri hep küsüyormuş abime. Hatta iş baya büyüdü boşanmaya kadar geldi. Araya büyükler girdi bir sene daha geçsin birbirinize alışma dönemindesiniz dendi. Onlarda terapiste vs. gitti ve şu an yaklaşık 8 yıldır evliler ve gerçekten çok mutlular. Yengemle konuştuğumuzda hala o ilk yılın nasıl öyle geçtiğine şaşırdığını söyler.

Ben eşinizin sizi sevdiğini düşünüyorum buradaki yorumların bazılarının acımasız olduğunu da düşünüyorum sonuçta sizi sevip sevmediğini yaklaşık 6 yıldır numara yapıp yapmadığını siz daha iyi bilebilirsiniz. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.

Alabileceğim tek yol özel bir derse yazılmak çünkü ehliyet aldıktan sonra hiç araba kullanmadım

İşte deniyorum yengenç nereye kadar gidecek diye. Yok terapist falan dese arkamı dönüp gitmek kolay olur sıfır çaba derim. Şimdi bunu düşünüyorken birde bunu deneyelim bakalım. Evlendikten sonra farkettim aslında çoktan evlilik olgunluğuna ulaştığımı birçok donanıma sahip olduğumu işte geç oldu.Ama benimde biraz iletişim problemlerim var terapist hanımın dediğine göre. Güçlü görüneceğim diye duygularımı ifade ederken nasıl kıvranıyorum görmeniz lazım. Üzülüyorum ihtiyacım var sıkılıyorum lafını kadın ağzımdan alamadı ya

Sadece diğer insanlar gibi açık bir iletişim kurmak istiyorum eşimle. Sadece fikir ayrılıkları yaşarken oturup adam akıllı tartışalım karar alabilelim istiyorum. Bunları kazandırsa yeter helali hoş olsun her kuruşum.

Bu terapisti öneren forumcu arkadaş asla çevrenin konuşması gibi olmaz demişti. Öyleymiş. Benim eşim bile yola geldiyse gelmeyecek adam yoktur deyip özelden vermişti bilgileri. Sağolsun bende gidişattan memnunum sonucu da öyle olur inşallah. Tabi yine her şey bizim elimizde. Bakalım neler güncelleyeceğim size.

Çok yıprandık maalesef terapist ile rol çalışması yaptık. Evliliğimizdeki hatırladığımız ilk tartışma üzerine. İnanın her şey çok basitmiş aslında . Yıpranmamış probis ve eşini düşün dedi. Rol çalışmasında eşim oldum ama kendim olamadım öyle garipti ki. Yeni bir bakış açısı kazanıyor insan. Hangisi hayırlı ise Allah onu nasip etsin. Elimden gelenin en iyisi bu. Doğru olanı yapmaya çalışıyorum.Bazen yolunu kaybetmiş iki insan gibi görüyorum birbirimizi. Seneler devirebilecek miyiz zaman gösterecek.

Eşinizin terapiyi kabul etmesine çok sevindim. Umarım iyi gelir ikinize de.

Bilmiyorum konunun başında adamı tekme tokat dövmek istiyordum şimdi sanki bu evlilik kurtarılabilirmiş umut varmış gibi hissediyorum umarım öyle olur

Ortada sorun yokken yaşananlara inanamıyorum cidden. Acaba terapist ne diyecek çok merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…