Hani Hayat Müşterekti?

Probisinkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2021
1.085
2.380
Merhabalar kk kadınları. Direkt konuya gireceğim. Zaman zaman eşimin yardım etmemelerinden şikayetçi idim. En son terasa çay çıkarmaya gelince iş yine birbirimize girdik. Bana karımdan karılık beklediğim için suçlu benim tabi dedi. Ben karımdan karılık beklemeyeyim dedi.Yapma falan dedi ki bir hafta önce koronaydı Kendisi bende memlekette idim eve döndüğümde sen olmasan ben ne yaparım naraları falan attı. Neyse bende o zaman çalışmayan bir kadınla evlenseydin falan dedim. Hep aynı şeyler. Ertesi sabah kalkınca kafamı toplayıp bir mesaj attım aynen şu şekilde:

Bu ev benim değil ikimizin evi kuzu. Sen çalışıyorsan bende çalışıyorum. İkimizde yemek yiyor ikimizde tuvaletleri kullanıyor i. İkimizde çamaşırları kirletiyoruz. Ama neden sadece ben temizliyorum kadın olduğum için mi? Ben nasıl ki evin geçimine katkı sağlıyor sana yardımcı oluyorsam şeninde bana yardımcı olman gerek. Sen bu işlerden kaçtıkça ben de yapmak istemiyorum. Evet arada yapıyorsun görüyorum teşekkür edip takdir ediyorum ama yüzünde görüyorum o gocunma ifadesini sessizliğinden anlıyorum aslında hiç istemediğini.Bende severek yapmıyorum sende yapmak bana yardımcı olmak istemiyorsan ayda bir bir temizlikçi tutalım. Seninle her şeyi baştan konuştum her şeyi kafede (nişanlı iken kahvaltı yaptınız bir mekan ona kadar yazdım) kahvaltı yapmaya çalışırken. Çevremizde çalışan kadın yok(ki çalışmayana bile yardım ediyor eşleri) bizim evliliğimiz ailelerimizinki gibi olmayacak dedim. Bilmiyorum ama öğrenirim hayat müşterek dedin. Şimdi neden oyunbozanlık yapıyorsun. Deseydin ki probisin o dediğin olmaz bak ben yapmam haberin olsun ona göre evlen. en azından başta konuştuk derdim.Sen(senin deyiminle ben asla öyle görmüyorum)karılık yapmayacaksan banada kocalık yaptırtma o zaman. Sen kendini erkek hissedeceksin diye hem ev geçimi için çalışıp hem ev işleri sorumluluğunu üstlenemem.Seni gerçekten seviyorum dün işten gelince sarıldığım açadamdan bu sabah nefret etmiyorum. Seni seviyorum ve bu soruna seninde içine sinen bir çözüm bulmayı istiyorum.(bunları mesaj olarak yazıyorum çünkü seninle tartışırken üzüntüden kafamı toplayamıyorum)

O da cevaben her şey için teşekkür ederim canım bundan sonra yapmam gerekeni yapacağım dedi. Bende tehditini görmezden gelip teşekkür ettim. Akşam eve geç geldi(arkadaşları ile ayrı sorunumuz var zaten bakmak isteyenler eski konula bakabilir) bu sabahta kahvaltı yapmadı. Sakince konuşmak için bir kahve götürdüm onu da içmedi falanca yere gidiyorum deyip çıktı.

Bir yıllık evliyiz ve artık istersek anlaşmalı boşalabiliriz. Bu köle tavrından istediği zaman yatıp yayılıp istediği zaman işin ucundan tutan adeta lütfeden halinden gına geldi. Bazen abarttığımı düşünüyorum bazen cinnet getirecek gibi oluyorum. Bundan sonraki tavrım ne olmalı bilemiyorum. Böyle zihniyetteki bir adamı nasış farkedememişim bilemiyorum. İnanın hiç böyle davranmıyordu sadece diyebildiğim kendini güzel saklamış.

Şimdi senelerimi haftasonlarımı böyle geçirmek istemediğim. O gezerken evde ütü yapmak istemediğim. Ne yapmalı bundan böyle nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Boşanmadan önce göstereceğiniz bir yol bir yöntem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Aslında konu biraz iç dökme gibi oldu yazdıkça hafifledim. Sevgiler.

Böyle gelmiş böyle gider büyük konuşmak istemiyorum ama bekarken ailesinden ayrı evde yaşamamış,aynı evde yaşamadığım adamla evlenmem. Mesela bazı erkekler özellikle öğretmen istiyor 3 de evde olsun yemek yapsın, çocuk baksın,temizlik yapsın bende yayilayim kafasında. Ev işi çok önemli sizde yapmayın bence yemeği dışarıdan yiyin,çamaşırları yıkamayın, ütülemeyin, ev pis kalsın önemli değil,akşamları da kız arkadaşlarınızla çıkıp çay kahve için. Hayat müşterek.

Selamlar, temizlik için biriyle anlaşsanız aslında sorunlarınız çözülür gibi?
Bunu mesajlada yazdım ama onu biraz anladıysam evinin kadını yapmalı bu işleri e sadece evin erkeği çalışsın o zaman. Devlet memuru olmasam işi bırakacağım o dereceye geliyorum.

Öğretmenim

Adamın bakış açısı orta çağdan kalma olduğu için değişeceğini sanmıyorum. Ev işlerine “karılık yapmak” olarak bakan bir hödükten bir cacık olmaz. Çocuk yapsanız onunla da ilgilenmez bu.

Hem dışarıda çalışıp yoruluyosunuz hem evde. Adamın rolü ne o zaman peki? Bence tam boşamalık koca.

İlk evlendigim de esim corabini bile kirli sepetine kaldirmayan biriydi. Klasik oglum pasam diye buyutulmus karadeniz erkegi. Cozum olarak hic biseye ellemedim evi resmen goturdu. Yemegi de disarda yiyip geldim ben tokum ya iste cok yemistim fln dedim. Suan 7. yilimizdayiz eve temizlik icin duzenli yardimci geliyor. Yemegi sofrayi da ben hazirlarim o toplar kaldirir. Makineyi yerlestirir. Adama 30 yasinda tost yapmayi ogrettim arada kahvaltiyi o hazirlar

Merhametsiz adamları çok mu arıyorsunuz bu adamlar değişmiyor yarın çocuk sahibi olsanız bide çocuğun tüm yükü sırtınıza binecek
Şimdilik yetişiyorum gocunmuyorum hatta bazen seviyorum ama biliyoruz ki bu böyle gitmez yarınlar için cıngar çıkarıyorum

Hayır bir de yemek yapmak kadın işiyse o zaman düz mantık o yemeği yemek de kadın işi oluyor? Yemesin aç kalsın o zaman orta çağ odunu… Dışarıda kazandığı para tek başına ev geçindirmeye yetmeyen adamlar gelmiş ahkam kesiyor karılık yapacaksın diye. Sen o zaman çok zengin olacak kadar para kazan da eşini çalıştırma dışarıda. Madem evde hizmet bekliyorsun??

Yedi yıl mı Allah ım şimdiden başımda beyazlar çoğaldı ya

Her zerrem isyanda inanın o kadar normal söylüyor ki sanki bende bir sorun var. Şimdi benim altınlarım ve bekarken birikmiş param ile alınan araba ile çekip çekip gidiyor bir yerlere bende çıkacağım şimdi otobüsle gidiyorum. O kadar erkeksen binme mesela. İki gün sonra ayın 15 i hiç mi utanmayacaksın ödemeler için para isterken. Ben hala söyleme utanacağım şimdiden stres olmuşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…