Merhabalar. Güncelleme için geldim. Ne çok şey oldu bir haftada nasıl toparlayacağım bilmiyorum. O yüzden kelimesi kelşmesine yazamayacağım.
Biliyorsunuz ailem geldi bende onlara uğradım tabi geçtiğimiz günlerde. Akşam eşim beni almaya gelince aileme ayıp olmasın hoşgeldin demek için erken gelmek istedi. Bende herkesin her şeyi bildiğini ayıp olmayacağını erken gelmesine gerek olmadığını söyledim. O da utancından(bence) kapıdan değil sokak başından alacağını söyledi. Gece geç saati sorun etmedim. Birkaç komşu görünce annemle konuşmuşlar sorun mu var diye. Bizimkiler aradılar gelin konuşalım rezil olacağız diye.
Neyse gittik kabaca annem boşanın madem istiyorsun.benim kızımla mecburen kalma başımın üstünde yeri var dedi(anneme kızdı ama belli etmedi tabi) babamla abim olur böyle şeyler büyütmeyin tekrar konuşun anlaşmanın yolunu buluna getirdiler. Eşimde bir eve gidelim konuşalım dedi ama eve geldiğimizde herkes köşesine çekildi. Ertesi gün eşyalarımı toplayacağım ben bu ilişkinin kangreniyim belli ki kesip atacağım dedi. Ama toparlandı ise de kapıdan çıkamadı sonra eşyalarını da yerleştirdi yerine. Ben tabi üzüldüm ama gitme demedim. Nasıl ki yatağa geri çağırmıyorum annesinin evinden de gidip almayacağımı biliyor.
Hemen her akşam konuşuyoruz. Sürekli ne yapacağız ne yapacağız deyip durdu. Bende terapist seçeneğini işaret ettim. İki yol var hangisini seçersen peşinden geleceğim dedim. yine arafta beklemeye başlayınca(1 buçuk ay olacak yeter yani) içten içe öfkelenmeye başladım. Duygularımı kontrol edip boşanmak terapiste gitmekten daha mı kolay geliyor sana? Boşanma ihtimali hep orada.boşandıktan sonra terapiye gidemeyiz ama boşanmadan önce terapiyi deneyebiliriz dedim. tamam dedi. İçimden bir ses yola inanmışlarla çıkılır ikna edilmişlerle değil deyince onu boşanmamakta ikna ediyormuş gibi hissettim. O yüzden Bu fikir senin içine tam sinmedi sanırım bir süre düşün tekrar konuşalım dedim.
Bugünde terapide ikinci seansa gittim. Geçen hafta bana gönderdiği formları doldurup göndermiştim onların sonuçları ile ilgili konuştuk. Bana beni bir güzel anlattı kadıncağız. Orta düzeyse anksiyete ve depresyon belirtilerim olduğunu söyledi. Yanlış davranışlarımı farkettiğim için bunları törpülemeye çalışırken içimde dışarıya göstermediğim bir savaşın yaşandığı ve bunun da olur olmadık yerde patlayarak sinir krizine neden olduğunu bu bekleyişin belirsizliğin yıpratıp pasif agresyon yarattığını buna sahip olduğumu söyledi(bende hep olduğunu düşünürdüm zaten).
Düşüncelerim ile olay arasında bağlantıyı biraz koparmamı ödev verdi. Mesela bugün ilişkimizin yıl dönümü cumhuriyet konserleri var. Arkadaşlarımın ortamı içkili gitmek istemedim. Eşime teklif etmek istediğimi söyledim terapiste. Ama bu toparlamak için adım gibi algılanacak dedim. Terapist heh bundan bahsediyorum düşüncelerinden sıyrıl formlarda gösteriyor ki çok düşünüyorsun dedi. Onun yerine düşünme kendine düşüncelerin yüzünden set çekiyorsun dedi. Biraz burada kafam karıştı. Bitince bazı nefes egzersizleri verdi. Yeni formlar verdi.
Biraz kendim için endişeli hissediyorum.Obsesyondan bile bahsetti. Çok başarılı bir öğrenciydin dimi falan dedi. Bingo
Evliliğim içinse hissizim. Bir haftada böyle geçti kızlar