Hani Hayat Müşterekti?

İyi bir haber bu, inşallah gerçekten içtenlikle katılır terapilere. Çözüm odaklı olmayan insanla hayat geçmez çünkü.

Eşek gibi bırakacak anahtarı. Konu sahibi de al götür diyecek değil ya. Ama diğer konularda haklısın. Adam insan görünümlü şeytan. Aklı çok beter çalışıyor.

Valla ben bu adama asla güvenmiyorum.eninde sonunda özüne dönecektir.hakkınızda hayırlısı olsun.
Çoğumuz aynı fikirdeyiz. Ne terapi düzeltecek ne ailelerin nasihati. Konu sahibi elinden geleni yapmış olmak için çabalıyor. Sonucunda vicdanı rahat olacak, öyle istiyor.

Demeyin öyle, profesyonel biri sonuçta terapist. Yolu yordamını bilir elbet
Terapi adamı düzeltmeyecek. Düzelecek insan 1 buçuk ay yatak mı ayırır? Ne libidosuna yenildi ne de sevgisine. Sâfi inat. Düzeltmek istese kendisi teklif eder terapiyi ya da konuşmayı, çözmeyi dener. Hiçbiri yok. Ve henüz çift terapisine de başlanmadı. Adam hevesle hadi gidelim demiyor. Ona da mırın kırın ediyor. Tabii ki profesyonel destek en doğrusu. Adam için değilse de probis kendini tanıyor, sonraki ilişkilerinde daha farklı yaklaşır.

Adam kendiliğinden ya da probisin yaklaşımıyla bir şey halledemeyecekti sorunu çözemeyecekti net. Ama yöntem ve teknik denenecek üzerinde. İnşallah yontulacak yani. Bazen insanın kafasında bir ampul yanıyor farklı yöntemlerle, akıl edemediği şeyleri anlayabiliyor. Olmazsa da ben elimden geleni yaptım vicdanım rahat der probis.

Çoğumuz aynı fikirdeyiz. Ne terapi düzeltecek ne ailelerin nasihati. Konu sahibi elinden geleni yapmış olmak için çabalıyor. Sonucunda vicdanı rahat olacak, öyle istiyor.

Aslında pişman olacak bir durum da yok, adam hala nazlı gelinler gibi dolanıyor mıyır mıyır, şuna harcanacak her emek her kaynak israf.

Vicdanen rahatlayacak yalnizca bu olacak. Adamin malzeme bu. 1 buçuk ay ayrı yatmayı kabul etmem. Kafası karışık, ampul yanmadı, akıl edemedi falan çok iyimser buluyorum. Adam tam bir manipülatör.

Psikolojik teknikler beni çok şaşırtıyor. Ben de tedavi oldum. Ama iyileşmeye can atarak oldum. O teknikler sırasında başıma öyle tuhaf şeyler geldi ki psikologum iyileşmeye çok istekli olduğum için bunlari yaşadığımı söyledi.

Velhasıl adamda bu istek yok. İte kaka psikologa gidiliyor. Henüz gidilmedi tabii, umarim gidilecek. Tek taraflı çaba neyi kurtarır, kurtarsa çabalayanı tatmin eder mi? Dönüp baktığında bu adam benim için ne yaptı sorusuna bir cevap bulacak mı? 1 buçuk ay ayrı yattı inadından. Konuşmaya çözmeye çabalamadı, rahatsızlık ya da eksiklik duymadı, sevgisine yenilmedi, üzmekten korkmadı.

Aslında pişman olacak bir durum da yok, adam hala nazlı gelinler gibi dolanıyor mıyır mıyır, şuna harcanacak her emek her kaynak israf.
Aynı fikirdeyim. Ama probis hala seviyor. Geçen yılları bir çırpıda silemiyor. Elinden gelen tüm çabayı harcamak istiyor. Sonucunda yine aynı olacak. Tek derdim bu herif kalkıp bir de çekişmeli dava ile senelerce uğraştırmasın kadını.

Psikolog tecrübem yok. Harikalar yaratamaz diyorsun yani

Psikolog tecrübem yok. Harikalar yaratamaz diyorsun yani
Sen istemedikten sonra hiçbir şey yapamaz. Burada isteyen bir adam görmüyorum.

Teknikler, tedaviler çok güzel. Psikologa gittikten sonra psikoloji okumadığıma çok üzülmüştüm.

Bana uygulananlar içerisinde, gün içinde belli tekrarlı metinler, dinleyerek uyumam gereken sesler frekanslar, yazma okuma ödevleri, meditasyon gibi hayal ile sorun çözme, kendi sesimden kayıtlar dinleme gibi teknikler vardı.

Bunlari iyileşmek istedigim için hemen yapmaya geçtim. Istemeyen adam uyumadan önce frekans açıp dinler mi? Her gün belli sayıda belli metinleri okumayı sesli söylemeyi yapar mı?

Karşılıklı terapiye karar verilse ya da probis teklif ettiği anda can atarak tamam canim gidelim çok iyi olur dese tamam dicem bu adam iyi olmak istiyor, karısını seviyor. Ama yok. Terapiyi hâlâ kabul etmedi ki. Sorunun ta kendisi o ve bir çözüm üretmiyor, üretilen çözüme dahil olmuyor, çabalamıyor.

bence yardımcı tutma fikrini tekrar bi konuşun aranızda

Arkadaşlar aslında yorumlarınızı okumak istemiyorum aklımda gün boyu burada okuduklarım dolanıyor engel olamıyorum düşünmeme o zaman çok ümitsiz ve çaresiz hissediyorum ama okumadan da edemiyorum. Birçok şeyin(birlikte olmakta dahil) normal olmadığının farkındayım.Şu süreçte eşimi bırakıp en azından benim adıma sevinmeniz beni de çok mutlu eder. Derdim ile dertlendiğinizi biliyorum. Teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Tam tersi sinirlendiğine kizdigina fln eminim ama ispatlayamam. İnsan durur durur sarılmadan duramaz bu resmen cezaevi duvarı. Konu neydi, aileye gitti diye surat yapmış. yazık valla yazık eninde sonunda suçlu çıkaracak o olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…