Hani Hayat Müşterekti?

Benim eşim de ben aşçı temizlikçi istemiyorum diyordu.Bir süre sonra yardım etmeyi mutfakta yemek yapmaya ve bazen tabakları makineye dizmeye indirgedi. Başka erkekler bunu da yapmıyor kıymet bil diyor. Aynı anda evden çıkıyoruz beraber eve giriyoruz ama temizlik düzen ve çamaşır benim üstümde. Ne yazık ki böyle oluyor. Siz bence çok kafaya takmayın. Kendinizi fazla yormadan asgari bir temizlikle idare edin.ama sabırla ona anlatın yardım istediğinizi, böyle olursa daha kaliteli vakit geçirebileceğinizi. Eve geç geldiğinde size gecikeceğini haber verdi mi, bana bu biraz saygısız geldi.

Kötü konuşmalilar ztn
Onların tarafı ile kiyaslamamalisiniz
Başka birsey yazmak istemiyorum

Evet haklısınız alıştırmak lazım her şeyin başındayken.

Bugün bir arkadaşım boşandı. Zamanında düzelir diye diye affedip 2 çocuk yaptığı adam iyice zıvanadan çıkınca artık dayanamadı ve dava açıp boşandı. Bu toplumda boşanmış olmak ne yazık ki çok zor. Ben boşandım, biliyorum bunu. Eşini alırım diye korkan meslektaşlarım bile oldu. Ama kar zarar hesabı Yapınca çekeceğim sıkıntılar, bunların yanında devede kulak kalırdı. Ben iyi ki ayrıldım dedim. Belki siz de dersiniz.

Eşini alırsın diye korkan mi oldumilletin ne kendine, ne kocasına, ne evliliğine zerre güveni yok, ama problem hep öteki kadın, dul kadın, komşu kadın vs

4 üncü haftaya girdik
Benim eşimde uzun süreli küserdi hep ben adım atardım yoksa kendiliğinden barışmazdı.çok büyük bir psikolojik şiddet en son tak etti küssek boşanalım dedim dava açtım yalvar yakar döndürdü artık küsmüyor,küsme olsada adım atıyor 5 günü geçen küslükte o zaman yarın boşanacağız diyorum küslük aldatılmaktan beter bence insanın ruh sağlığı nasıl bozulurun cevabı

Hala 5 gün boyunca küsebiliyor olması bile fena.

Oklar sana dönmüş değil aslında, sadece senin konun üzerinden genel değerlendirme var maalesef. Ailen nereden gelecek ben ikinizin ailesi aynı şehirde sanıyordum.

Sen belki şu an ailelere açıklama yapayım öyşe def edeyim diyorsun ama aileler barıştıracak sizi, ona nasihat edecekler evlilik böyle olmaz diyecekler, o da he diyecek. 3 ay gerektiği gibi davranacak 4.Ay yine aynı olacak.

Bunu adamı sessizce kov demek için söylemiyorum, süreç bu hazırlıklı ol. Düştü diye sehpayı suçlayan adamla senin istediğin düzen sabit devam edemez. İnşallah çok üzülmeden ikna olursun.

Aslında yürümeyeceğini ikna oldum kimseye dert anlatacak mecalimde kalmadı ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Keşke evden gitse ben gidemem evim çok yakın okuluma yakışan onun gitmesi. Ben terapist önermeme rağmen boşanmak isteyen de hala bunun için bir adım atmayanda kendisi.Ayrıca boşanmak isteyen adama neden aynı çatı altında kalır anlayabilmiş değilim.

Ailem kışın yaşadığım yerde yazın memlekette. Bu haftasonu için bir terapistten randevu aldım. Bu süreçten daha az etkilenmeyi ümit ediyorum. Kafam allak bullak. Duygu durumum çok dalgalı.

Küsme olayı cok kötü. İnsanı değersiz hissettiriyor. Hele 1 ay küslükte insan kafayi yer. Cidden kurtulun bu adamdan
Evet ya gerçekten. Benim sevgilim de geçen akşam ilk defa bana küstü, sabah kahvaltida yemek yemedi falan, yüzünü düşürdü. Konuşa konuşa ,dalgaya vura vura zar zor eski moduna geldi.
benim çabama karşılık vermediğini,bu küslüğü günlerce hatta aylarca uzattığını düşünüyorum da. Düşüncesi bile korkunc. Bu gerçekten psikolojik şiddetin alası. Yani kavga edelim,sesler yükselsin, etektekiler dökülsün daha iyi. Yanında surat asıp duran bir insan kadar insanı yoran çok az şey vardır bir ilişkide.
Ben olsam çoktan bardak tabak indirmiş, ağız tadıyla bir kavga çıkarmıştım

Kızlar mesajlarınızı okuyorum ama bu ara biraz meşgulüm. Bu arada Onun bir gönül alma girişimi oldu. Ama yüzüne bile bakmadım çünkü çok sıkıldım. Dün terapist ile görüştüm. Evliliğe odaklanmak istedi. Ama tek başıma çabalamak istemiyorum bu konuda. Bu yüzden bireysel iyiliğim için bir şeyler yapmak istediğimi söyledim.birkaç şema ile başlamaya karar verdik.bireysel Başlayalım eşini davet edelim bir çabası olacak mı bakalım olmazsa bireysel çalışmlardan sonra daha sağlıklı bir gözle değerlendir dedi. Şuan bu duyguların boşanmayı düşünmen çok normal dedi. Bazı iletişim yanlışlarıma değindi(bayağı farkındalık oldu bana) son seans saati olunca iki saate yakın oturduk. Sadece kendimden bahsetmek iyi geldi. Bir gelişme olursa güncellerim.

Yaklaşık 3 gündür biz de eşimle aynı durumdayız. Bugüne kadar hiç iletişim yoktu desem yeri. Bugün çocuklar konusunda bi iki konuştuk ama asla göz göze gelmeden. Ve sorun maalesef aynı. Her sorun da trip atan küsen eşim olurdu. 5 yıllık evliliğimizde asla trip attığımı küstüğümü bilmem. Olaki yanlışlıkla trip attım benden daha çok trip atarak üste çıkmanın yolunu bulur ve nasıl oluyorsa ben yine orta yolu bulmaya çalışan olurdum. Kendi %1000000 hatalı olduğu konuda bile kendisi trip attı ve yine orta yolu bulmaya çalışan ben oldum. Ama artık yoruldum. Kendisine de söyledim böyle işine geliyorsa artık ben de adım atmayacağım. Konuşmuyorsan konuşmam, trip atıyorsan daha çok atarım diye. Hatta gerekirse inceldiği yerden kopsun da dedim. Kaç gündür aynı devam bakalım pes eden olacak mı. Ama ben artık çok yıprandığımı fark ettim. 10 yıl sonunda evlendik biz eşimle ama sevgisinden bile emin değilim artık. Bunu da söyledim ama değişen bişey olmadı. İlk evlendiğim sıralar görümcem büyük bi cemiyette erkekler şimdi kadınlar memur diye evleniyor demişti ve bingo ben de memurum. Artık ciddi anlamda acaba düzenli para için mi evlendi diye düşünmeye başladım. Bu psikolojik şiddetin alası. Tam böyle düşünürken de sizin konunuz çıktı karşıma. Hakkımıza hayırlısı olsun konu sahibi...

Geçmiş olsun. Psikolojik şiddetin ne gibi etkiler bıraktığını bilirim. İnsan içindeyken anlayamıyor. Üzerine karanlık bir örtü serilmiş gibi… Umarım aydınlığa çıkarsınız. Bunu yaşayan herkes için tek temennim bu. Ve o kadar güçleneceksiniz ki bu durumdan sıyrıldığınızda. Çünkü sadece siz kendinize yardım edebilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…