- Konu Sahibi nazlisandal
-
- #1.141
Teyzelerim oncelikle hayata merhaba derken annemin de dogarken canina okudugum su gunlerde annemden once sizi ben selamlamak istedim.oncelikle sunu belirteyim Kara Kara iri gozleri olan çok guzel bir oglusum yani birazdan annemin size anlatacaklari bana olan sevginizi degistirmesin olarmi optum ellerinizden:)
Neler yasadim su 1 haftada hatirlamak bile istemiyorum. En ozet halini soyleyeyim anlatacak çok sey var ama bende mecal yok yavas yavas yazicam. Kizlar ben 3 dogumun ucunu de yasadim. Son haliyle enkaz gibiyim ve en buyuk tesellim bebegimin saglikli dogmasi. Devam edicem canlarim migrenim tutmus durumda zaten firsat kollar birsey olsada tutsam diye..
Teyzelerim oncelikle hayata merhaba derken annemin de dogarken canina okudugum su gunlerde annemden once sizi ben selamlamak istedim.oncelikle sunu belirteyim Kara Kara iri gozleri olan çok guzel bir oglusum yani birazdan annemin size anlatacaklari bana olan sevginizi degistirmesin olarmi optum ellerinizden:)
Neler yasadim su 1 haftada hatirlamak bile istemiyorum. En ozet halini soyleyeyim anlatacak çok sey var ama bende mecal yok yavas yavas yazicam. Kizlar ben 3 dogumun ucunu de yasadim. Son haliyle enkaz gibiyim ve en buyuk tesellim bebegimin saglikli dogmasi. Devam edicem canlarim migrenim tutmus durumda zaten firsat kollar birsey olsada tutsam diye..
Senemm orda mısın annemle çok fena tartıştım hem de çok. Ağlıyorum sinirim bozuldu. Eşim de destek olmasa kafayı yerdim. Şmid napıcam. Niye böyle oldu... Önümüz de bayram... Senem çok kötüyüm
Canimmm çok tesekkur ederim aklim hep sizdeydi ama yazamadim zaten 3 gun dogum surdu 3gunde hastanede yattim derken 1hafta kafadan gitti, gun boyu huysuzdu hep kucak istiyor uyutup yerine koydugum an uyaniyor neredeyse 15-20dk da bir huysuzlaniyor walla simdiden çok yoruldum babasi benden daha sabirli ama ameliyat gecirmisim istah yok bir ton ilac aliyorum onlarda bir tarafi duzeltip midemi agritiyor kendime hayrim yok resmen nobet tutuyoruz o sustugunda kulaklarimda yankilaniyor sesi ama oyle bir bagla baglandikki icime sokasim geliyor kizamiyorum:)Canımmmmmmmmm şükür kavuşturana yaaa. İnan kendimiz bunalımımızın yanında hep seni de düşünüp merak ettik. Normal başlayıp sezeryanla sonuçlandı sanırım... Ne olur kendini iyi hissettiğinde girip yaz olurmu merak ettim. Allah yardımcın olsun Esram, bol bol dinlen, Alalh bebeğine ve sana sağlık ve şifalar versin tatlım hadi gözün aydın :*
Biraz ara verip tekrar geldim artik eskisi kadar ozgur degiliz malesef.Senemim benim de aklim hep sizdeydi Nazlicim la basladigim hikayeye senile devam edeyim ikinizde okuyorsunuz nasilolsa ama ben sabredemiyorum ikinizlede ayni anda konusmak istiyorum.ve birseyi farkettim size yazarken icinde bulundugum garip psikolijiden kurtuluyorum evet benim yalnizca size ihtiyacim var. Bu da hamilelikten farkli bir psikoloji, icimde bir mahsunluk ve aflame istegi, Bu surecte esime daha bir dustum, gecen bizle ilgilendigi icin sahur yapamadi diye hungur hungur bir agladim ama gozyaslarim sel oldu esimde duygulandi sen beni nasil seviyorsun diye.cok yufka oldu yuregim bazen çok karamsar bazen çok duygusal çok zorlu bir surecten gectik halada devam ediyor hormonlarin bizimle oyunu.. diger mesajdada bir turlu gecemedigim mevzuya geceyimCaniiiiimmmmm şükür kavuştuk sonunda.Aklimiz ve gönlümüz hep seninleydi. Sanirim ufaklik dünyaya gelişi konusunda seni biraz zorlamis.Ama olsun seninde dediğin gibi sagligi yerinde ya gerisi ani olarak kalicak Esram. İyi olmana çok sevindim canim benim. Kendini topla aramiza bekliyoruz. Detayları merak ediyorum.
Kizlar kafayi yiyicem ya. Oğlum 3 gündür resmen huy değiştirdi. Çocuk kucagimdan inmiyor ya. Tam omuzumda uyuyup kaliyor yatagina yatiriyorum hemen gözlerini aciyor. Sürekli kucagimda uyumak istiyor ve babasinada gitmiyor. Dun annemlerde gitti butun herşey bana kaldi artik ,inanin koca gün is yapamadim. Çocugun gündüz uykusu gitti ya kucagimda uyursa iyi. Zaten sicak ikimizde ter içinde kaliyoruz bugün dusa gireyim dedim ama ne mümkün.
Nazlicim sen nasil oldun? Umarim durumlar düzelmiştir.
Aminnn valla uykusuzluk, yorgunluk, duygusallik, vucudun dogumda çok sarsilmasi, vatan hasreti, aile ozlemi. ..derken gercekten çok ama çok sarsildigimi hissediyorum aglamak istiyorum ama esim uzulmesin diye yutuyorum. Canim bugun daha yeni ilaclardan kurtuldum ama midem mahvoldu Bu arada 9gunde 9 kilo vermisim cunku yiyemiyorum hic istah yok. Oyle birde kabizlik gecirdimki bir daha asla yapamicam sandim. Diger msjda devam edeyim uzayinca gondermiyor msjimiEsracımm Allah bundan sonra yardımcımız olsun artık. Biz o hormonlarla maşallah uğraşmaya bi başladık hala devam ediyor...Senem de ben de çok sinirli oldu bunlaımlı olduk. İnşallah sen daha kolay atlatırsın. Doğum olayını da anlat birara merak ettirdin iyiceBebekli hayat zor gerçekten sabah 11den beri anca bi yemek yapabildim. Soğan soyuyorum bi baslıyor aglamya. Gidiyorum emziriyorum hadi gelip bi malzeme daha dogruyorum altını batırmış oluyo derken 3 4 saatte bi yemek anca oluyor... Detayları bekliyoruz cancazım. Buarada ne için ilaç kullanıyorsun?
Esracim umarim bizim girdiğimiz depresyona girmezsin sende. Hamilelik donemi yaninda hic kalir psikolojimin. Ne zaman yaptin doğumu canim? Sanirim baya olayli geçti merakla bekliyorum. İnan canim kaç gündür ufaklik sürekli kucagimda sofra kurup yemeği bile zor yiyoruz esimle birde sipam uyumuyorda. Çocuklu hayata alismak zormus gerçekten. Uykusuzlukta cabasi.
CAnımmmmmmmmmmm aynı durum bizde de var :S :S Nedenki acaba yaaa... Bir de sıcaktan uykuya cok zor dalıyor bizimki ya...Annenler için Allah kavuştursun diyorum canım. Bundan sonra eşin ve sen kaldınız artık hadi bakalım kolay gelsin...
Biz ne yaptık. Dün arkadasımın nikah şahidi idim merkezde. Gittim nikaha ama nasıl gittim bi de bana sor. Zaten bigün önceden annemle tartşımalı olduğum için aglamıs sersemlemiş ve uyuyamış bi haldeydim. Sabaha bırakmıştım herseyi kıyafetlerin ütüsünü banyomu falan. Salaklık işte. Sabah ne mümkün yetişmek tam kapıdan çıkıcaz oğlan altına öyle bir doldurdu ki. hadi geri dönüp altını aldım. Altını alırken üstüne kustu üstünü degistridm ağlama krizine girdi emzrimek zorunda kaldım sussun diye aslında toktu. Böylelike bi 40 dk geç çıktık... O kadar stresliydim ki arkadas aradı sonunda nerdesiniz diye. Biz daha yoldaydık. Nikah memuru gelmiş tüm konuklar oturmuş salon kalabalık. Herkes ben çok değerli şahidi bekliyor. Ay nasıl kıpkırmızı girdim salona. Bi 20 dk bizi beklemişler. Utancımdan yerin dibine girdim. Özür diledim defalarca dedim işte cocukla öyle planladıgın saatte cıkamıyorsun. Hiç bu kadar kötü olacagını düşünmedim. Neyse nikahı atlattık ordan anneme geçtik... Ama ben nasıl stresliyim. Çünkü birgün önceden agzıma geleni saymıştım anneme. Ne diyip de kapısını çalacaktım..Yine utanç dolu bir halde girdim içeri. Kadıncagız o kadar iyi karsıladı ki...Utandım. Konuştuk özür diledim psikolojimin iyi olmadığını söyledim. O da farkındayım gerçekten lohusalık bunalımındasın sen dedi...Demek ki o kadar farkediliyor be Senemim durumumuz... Ne olacak böyle? Sizin eşinizle durumunuz nasıl?
Canım yazını gördüm ama bizim ufaklık anca Esra teyzesine yazıcak kadar izin verdi:) kusura bakma. Öncelikle amin diyorum. Onlar gittikten sonra inan herşey kördüğüm oldu. Oğlan uyumuyor , kucağımdan inmiyor, yemek yaptırmıyor. Bu tempoyla nasıl başa çıkıcaz bilmiyorum. En önemliside bayram yaklaşıyor ve biz 5 saatlik yola gidicez çocukla kesin perişan olucak yollarda. Farklı bir ortama giricek huyu iyice değişicek bunları düşündükçe inan içim dahada çok sıkılıyor.
Dün okudum annenle aranızı düzeltmene çok ama çok sevindim. Anneler yufka yüreklidir evlatlar ne yaparsa yapsınlar hep affederler, yaşanmamış gibi davranırlar. Onlardan öğreneceğimiz çoooookk şey var taze anneler olarak.
Nazlım sizinde nikah baya olaylı geçmiş. Arkadaşım çocuklu hayata malesef henüz alışamadık ve o pratikliği henüz kazanamadık. İnan bizimde nikah falan olsaydı aynı şeyler benim başımada gelirdi. Dün misal eşim dedi sahile gidelim hava almaya diye. Evden çıkmamız 45 dk'yı buldu. Eskiden 10 dk'da evden çıkardık ve dediğim yer evimize 6-7 dk düşün yani orası için bile bu kadar zaman harcadık.
Canım dün sahile gidene kadar eşimle hiçbirşey konuşmadık. Daha doğrusu sanırım ikimizinde içinden gelmedi konuşmak, mevzulara girip daha fazla can sıkmak. Neyse sahile gidince ben açtım biraz konuyu. Çocuktan öncede ben vardım neden bu kadar ihmal ettin beni, kenara ittin dedim. O da bana seni anlıyorum yaşadıkların kolay değil ama bende bir tuhaf oldum çocuktan sonra dedi. Sorumluluklarım daha da arttı babalık kolay değil alışmaya çalışıyorum bu sürede yanında olamamış olabilirim ama bundan sonra toparlamaya çalışacağım dedi. Öylece kaldı konuşma oğlan mızıkladı çünkü. Eve gelincede açmadık bir daha şimdilik durumda pek bir değişiklik olmadı ve çokta verimli bir konuşma geçmedi açıkçası. Bilmiyorum Nazlım ya ne olucak, belirsizlikte zaten yüreğimi sıkıyor amaaaaaannnn öyle işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?