- Konu Sahibi nazlisandal
-
CAnım benim seni çok iyi anlıyorum, inan ben elimde telefon hergün saatte bir eşime ya mesaj atıyorum ya arıyorum orda mısın bak gözün cepte olsun bilmemne diye. Doğum ölüm vaktini beklermiş bizler nereden bileceğiz ne zaman olacağını. Eşine kızmanı da bu yüzden anlıyorum. Ama düşün onun da ne kadar düşüncesiz bir idarecisi ve arkadasları var. Ne demek bişey olursa müdür seni yetiştirecek? Bunu okuyunca sinirden döndüm burda. Bir tane başka öğretmen diyememiş işte ben gideyim diye, yada bu kadar konuşmasına rağmen müdür tamam hocam gelmeyin diyememiş... Bu nasıl bencilliktir...
Senemim inan insan böyle zamanlarda anlıyor aslında etrafındaki insanların yarısının boş kalabalık olduğunu malesef, senin hamile olduğunu bile bile yaptıkları vicdansızlık ayrı, müdürünki ayrı..
Eşinin idare ile durumunu bilmediğim için fazla bişey diyemiyorum, böyle bir durumda kendi eşim sinir olup o gün özellikle rapor alırdı. Ama idare ne der sonrası nasıl olur bilemem. Erkek öğretmenler daha rahat olup resti cekebiliyorlar müdürlerine böyle durumlarda.
Benim kendi idarecim ve arkadaslarım da buna benzer işin açıkçası. Ben bayan olduğumdan dolayı bu kadar tersleşemedim zaman zaman tepkimi hep gösterdim ama bakıyorum bazen eşim okulunda daha kolay tepki verebiliyor.
Kışın kar yağdığında, beim o baş dönmelerimin olduğu zaman bana bahçe nöbeti yazmışlar. Bizde nöbeti idare değil o gün nöbetci olacaklar kendi arasında ayarlıyor. 4 kişi nöbetçi o gün, işte birisi bahceyi, digerleri 1 2 3. katı alıyor. Dönüşümlü. O zamana kadar bi düzen yani dönüşüm pek yoktu rastgele tutuyorduk. Ben oaly cıkardıktan sonra dönüşümlü oldu. Düşün kar yağmış şakır şakır yerler buz, ben hamileyim, kaysam düşsem cocugum düşecek, bana diyorlar ki "sana bahçe nöbeti kaldı, biz paylastık da". Ben o gün tutuna tutuna nöbet tuttum ve 2 kere kaydım. Sonra gittim olay cıkarttım... Düşün insanlar bu kadar bencil.
Senin şu yaşadığını o yüzden çok iyi anlıyorum. Ama ne olur lütfen canım benim, bebeğini düşün ve sakin olmaya çalış
Canım valla senin okulununda eşimin okulundan pek farkı yokmuş. Terbiyesiz, düşüncesiz insanlar ya. Hır çıkarmakta çok iyi yapmışsın.
Eşimin okulu küçük bir okul ve kadrosuda çok kalabalık değil ona rağmen insanlar o kadar bencil, o kadar kendilerini düşünüyorlar ki sinir oluyorum ya. Eşim gelince olanları anlattı. İlçe meb müdürü illa ki branş öğretmenlerinden gidicek demiş okul müdürüne. O gün eşiminde en çok 8. sınıflara dersi varmış ve yarışmaya 8. sınıflar gidicekmiş bu yüzden eşimin baya boş dersi oluyor. Tabi müdürü hemen hocam sen git demiş. Eşimde demiş hocam hanım hamile biliyorsunuz burada yalnız bırakmak istemiyorum diye. Bu arada eşimin müdürü o kadar enteresan bir tip ki erkek olmasına rağmen nasıl kırılgan, nasıl alıngan anlatamam. Neyse eşim bunu söyleyince müdürün suratı düşmüş işte ben şimdi kimi göndericem kimse yanaşmıyor gitmeye falan demiş. Eşimde biraz yumuşak yüzlüdür,millet gibi arkadan iş çeviremez,kumpas kuramaz,birde arkadaş oldukları için tamam demiş. Ama tabi baya bir kızmış. Öğretmenler odasında eşimin gideceğini duyan diğer öğretmenler nedense müdüre kızmışlar! Ama nedense biri çıkıpta diyememiş bak bu adamın eşi hamile onun yerine biz gidelim diye. Herkes bunu söylemek yerine işte birşey olursa biz ilgileniriz gibi laflar sıralamışlar.
Eşim eve gelip bu olayları anlatınca tabi ben iyice sinirlendim. Dedim alemin enayisi bir tek sen misin. Nereye ilgilenicekler benimle bilmem ne saydırıp durdum. Tabi bu ara duygusallık tavan yaptı gözlerimden yaş boşaldı. Eşim haliyle iyice üzüldü hemen müdürünü aradı. Hocam dedi benim içime sinmiyor ben eşimi bu durumda bırakamıycam başka bir öğretmen bulun diye. Adamda ki laf aynen şu hocam o zaman şu öğretmeni ara söyle o gitsin senin yerine. Yani idarecilik namına adam sıfır kimseye söz geçiremiyor kendi arayacağına eşime arattırıyor.
Neyse işin özü eşim gitmeyecek. Ama dediğin o kadar doğru ki insan şu durumda anlıyor etrafındaki kalabalığın aslında fos olduğunu. Bundan sonra bende herkese ona göre davranacağım. İnsanların bir kez daha gerçek yüzlerini görmüş oldum. Bunlardan arkadaş değil çok afedersin cacık olmazmış. Bencil,düşüncesiz insanlar.
Adama bakar mısın arayıp sen söyle diyor o kadarını bile acıp başka hocaya söylemekten aciz... Adam hakkaten müdür olacak vasıfta değilmiş, birçoğu öyle gerçi... Bizde de öyle bir grup var okulu resmen onlar yönetiyor, müdür de bunların her istediğini yapıp geri kalan programları vs yi bize dağıtıyor rastgele...
Ama sonuç itibariyle cok iyi olmuş eşinin gitmeyeceği.Sen de rahatlamış olmuşsundur. Bu sinirler geldi mi kolay yatışmıyor, şimdi sakinleşmeye bak canım benim. Nasip bu işler, ne olacağı belli olur mu. Hele ki doğum işi...Ben de çok iyi anladım kim kuru kalabalık etrafımda kim gerçek arkadaş bunu hamilelikte gördüm. Bundan sonra herkes hakettiği muameleyi görsün. ŞU hamilelikte zaten dökmediğm kadar gözyaşı döktüm, kimi kendi duygusallığımdan, kimi milletin sinir etmesinden vs vs. Cok iyi anladım. Kimi hamile olduğumuzu düşünmeden üzdü, kimi ise beklediğim şekilde yanımda oldu.
Benim eski okulumdan bir velim, görüştük kendisi ile epey ailece tanışıp görüştüğüm tek velim oldu o okuldan, şimdi başka okuldayım. Kadın hamile oldum olalı yemek gönderiyor ara ara, bi sürü bebek eşyası almış, bebek şekeri hazırlamış neler neler... Keçeden bana lohusa tacı yapmış, keçe süsleri hazırlamış... Sanki kendi kardeşi doğum yapıyor. Dün de aradı, ne zaman temizliğe geliyoruz diye. Çok şaşırdım. Nasıl yani dedim. Olurmu hocam, ben arkadaslaımı da ayarladım yanıma, doğum temizliğe gelcem ben size diyor. yok gerek yok ben yaptım eşim yardım etti dedim.
Bunun yanında, normal zamanda sürekli görüstüğümüz, hata pikniğe gittiğimiz, bize sık sık gelen, birbirimizi telle bile aramadan durmadığımız sözde! samimi arkadaşım aramaz oldu 10 gündür... Çok içerliyorum. Doğum yaptım mı ne zaman olcak bilmemne demi şu son 10 gündür iletişim sıfır.Bi hata mı yaptım diyorum ama en son birlikte dışarı cıkmıştık iyi vakit gecirmiştik.. Şu aralar belki ihtiyacım var demi bi arar sorar insan. Gurbet sonuçta bana burası... Kime nasıl güveneceğimi şaşırdım
Anca sakinleşiyorum canım. Evet eşimin gitmemesi iyi oldu ama yinede ona olan kırgınlığım daha geçmedi o ayrı bir konu. Valla var ya insan bu zor günlerinde anlıyormuş kim dostu,kim değil. Zaten ben biliyordum çoğu kişinin ne mal olduğunu ama diyordum yok ya ben yanılıyorumdur. O müdür zaten nasıl müdür olduysa artık yöneticilik namına sıfır bir insan karakteride aynı gerçi.
Valla kadıncağıza helal olsun. Ne güzel arkadaşlarının yapmadığını yapmış. Allah razı olsun ondan. İnan eşiminde böyle bir velisi var. Kadıncağız sürekli arıyor,soruyor yapılacak birşey varsa gelip yapayım annen yok burda falan diyor yazık. Ama senin dediğin gibi pikniklere, gezmeklere gittiğimiz insanlar arayıp sormuyorlar anca misafirliğe gelmeyi biliyorlar ya da yolda görünce sormak akıllarına geliyor. Onun haricinde aramak falan yok. Ama bende bu dönemde gördüm kim iyi,kim kötü. Artık bundan sonra adamına göre muamele yapacağım canım. Sende o arayıp sormayan arkadaşına ya da arkadaşlarına ona göre davran. Alemin enayisi bir biz değiliz. Ayrıca o aramayan arkadaşınıda takma kafana eminim sen birşey yapmadın o gerçek yüzünü sana göstermiş oluyor böylece. Hiç kendini değmeyecek insanlar için üzme kafanıda meşgul etme.
Merhaba ben uzun bir süre forumda olumsuz bir şeyokuyacam korkusuyla bu tafz konuları okumadım ama bende aynı durumdayım şuan 19 haftalık hamileyim 11. Haftada yemek yeyip karnımın üzerine yattığımdan nefes darlığı çektim ve neti okuunca panik atak falan gibi şeyler okuyunca çok korktum sonra nefes darlığı falan geçti ama kaygım bir türlü geçmiyor sıcaklar başlıyor bende iyice şişince nefes darlığı olacak diye çok korkuyorum bu benim tüm hayatımı etkilemeye başladı öğretmenim işe gitmek istemiyleum gidince eve gelmek istemiyorum hiçbir yere gitmek istrmiyorum eşim yanımdan hiç ayrılmasın istiyorum duyacağım en ufak olumsuz yorum beni darma duman ediyor günler hiç geçmek bilmiyor şuan eskisi ladar yoğun dygu durumum yok ama hergün mutlaka bjnları yaşıyorum ileriye dönük hiçbir plan yapamıyorum ve bu durumun hiç geç emsinden çok korkuyorum doğumdan sonrada devam eder diye aklım çıkıyor maricik nickli arkadaşta bunları yaşadığını okudum acaba hamileliğim ilerleyrn dönrmletinde çok befes darlığı çektinizmi yads bununla başetmek için bir yol bulabildinizmi
Kızlar şuanda eşime aşırı derecede kızgınım ve de kırgınım. Sinirden karnımda kasılmalar başladı ya. Pazartesi günü merkezde bilgi yarışması varmış öğlen tatilinde beni aradı hayatım böyle böyle bir durum var beni göndermek istiyorlar öğrencilerin başında diye bende dedim ben ne olucam. Artık bebek heran gelebilir son haftalardayım ve burada kimsem yok. Öyle diyince tamam ben konuşayım falan dedi. Az önce beni arıyor eve gelince konuşuruz ama beni göndericekler yine dedi. Tabi bende başladım bağırmaya hiç mi dedim okulundakilerde vicdan yok bana burada birşey olsa nasıl gidicem ne yapıcam tek başıma diye. Yok efendim okul müdürü birşey olursa biz hastaneye yetiştiririz falan demiş. Bende dedim müdürün çok biliyorsa kendisi gitsin o zaman çocuklarla. Eve gelince konuşuruz dedi. Ya neyini konuşucam ya olmadı olmadı o gün olacağı tutarsa sancım falan olursa ki bu aralar ağrılarım tuhaflaşmaya başladı. Oğlumla sözleşme mi imzaladım ben o gün gelmeyeceğine dair.
Okulundakilerede ayrıca sinirledim azıcık vicdanları olsa herkes benim hamile olduğumu ve son zamanlarımda olduğumu biliyor yani benim eşimden başka göndericek öğretmen bulamadılar mı. Bana birşey olsa burada hangisi acaba koştura koştura gelir. Sadece lafta sözde. Burada ailemden kimsemde yok eşimden başka. Ay sinirlerim çok bozuldu ya.
Hayırlı olsun öncelikle arkadaşım. Ben şuan 37+0 oldum. Bu başlığı actığımda da 2 aylıktım. O sıkıntılar geçiyor hiç merak etme, hep yaşadık gördük. Ben de öğretmenim. İşe nefret ede ede gittim. Evden hiç çıkmasam diyordum herseyden nefet ediyordum ve zevk almıyordum. Yaklasık 5. ayım itibariyle hepsi geçti bu tür duyguların ve bulantılarımın. Şimdi ise yine benzer duygular var. Bu da artık sona yaklasmış olmanın bunalımı sanırım. İçini ferah tut emin ol ki geciyor
Canım benim sakin ol Kıyamam zaten senin derdin sıkıntın sana yetiyor, gerçi şimdiye çoktan sakinlesmissindir ah bu 9 saat zaman farkı varya olaylara sonradan müdahil oluyorum duyduğumda üzerinden baya zaman geçmiş oluyor . Bir sıkıntıda uzun yazdığımda otomatikman çıkış yapıyor yeniden girip yeniden yazmam gerekiyor . Ahh bu gurbet diyip duruyorum..
Senemcim okur okumaz çok canım sıkıldı ve bir öğretmen olarak cok da yabancı olmadığım bir tabloyla karşılaştım, Allah vicdan versin herseyden önce. Sen kendini sakin tutmaya calis bu insanlar boyle acaba kendi karısı olsa birakabilecekmiydi o şekilde
Evet ben de aynı öyle oluyorum. Hemen kırılıyorum zaten buaralar sonra da hemen geçmiyor.Bu ruhhalinden de cok sıkıldım inan ki. Tek duam bu saçma halin ardından lohusa bunalımı da gelmesin.. Takmayayım diyorum ama mümkün mü çok kızdım arkadasıma. Gerçekten hem kırıldım hem kızdım.
Sonra evde herşey bana batıyor bugün. Sanki herşey sürekli pisleniyormuş gibi geliyor. Az önce de prizlere taktım. Eşime bi hışımla gittim odaya şu prizler bak kirlenmiş görmüyo musun dedim. Siliyor şimdi. Herşey ama herşey kirleniyor gibi geliyor. Yapamadıkça da sinirlerim geriliyor artık. Kolik bebek gibiyim. Susamıyorum ağlamaya başlayınca.
Merhaba ben uzun bir süre forumda olumsuz bir şeyokuyacam korkusuyla bu tafz konuları okumadım ama bende aynı durumdayım şuan 19 haftalık hamileyim 11. Haftada yemek yeyip karnımın üzerine yattığımdan nefes darlığı çektim ve neti okuunca panik atak falan gibi şeyler okuyunca çok korktum sonra nefes darlığı falan geçti ama kaygım bir türlü geçmiyor sıcaklar başlıyor bende iyice şişince nefes darlığı olacak diye çok korkuyorum bu benim tüm hayatımı etkilemeye başladı öğretmenim işe gitmek istemiyleum gidince eve gelmek istemiyorum hiçbir yere gitmek istrmiyorum eşim yanımdan hiç ayrılmasın istiyorum duyacağım en ufak olumsuz yorum beni darma duman ediyor günler hiç geçmek bilmiyor şuan eskisi ladar yoğun dygu durumum yok ama hergün mutlaka bjnları yaşıyorum ileriye dönük hiçbir plan yapamıyorum ve bu durumun hiç geç emsinden çok korkuyorum doğumdan sonrada devam eder diye aklım çıkıyor maricik nickli arkadaşta bunları yaşadığını okudum acaba hamileliğim ilerleyrn dönrmletinde çok befes darlığı çektinizmi yads bununla başetmek için bir yol bulabildinizmi
Herkesin bir derdi oluyor sanırım benim hamikelik boyunca çekeceğim çilede bu. Peki tam olarak tekrar nefes darlığınız bezaman başladı ve nekadar sürdüCanım kaygılarını,sıkıntılarını çok iyi anlıyorum. İnan burada yazan arkadaşlarımla senin yaşadığın şeyleri yaşadık hep. 1. trimester denen dönemde gerçekten insan çok zorlanıyormuş. 2. trimester hamileliğin en rahat dönemi olmasada yine önceki sıkıntıların birçoğu kalmıyor. Son trimesterde ise biraz duygu bakımından başa dönüyorsun. Hele ki sona yaklaştıkça zirve yapıyor o duygu yoğunluğu ve biran önce doğursam diyorsun. Yani yanlız değilsin sadece sende olan birşey değil bu yaşadıkların bu yüzden rahatlamaya çalış. Nefes darlığı konusuna gelince malesef bunu ben çok yaşadım sanki ölücekmişim gibi oldum bazı akşamlar. Özellikle yatağa yatınca oldu bende hep ama çözümünü buldum ben. Çift yastıklaya yatmaya başladım ve biraz daha iyi geldi bana. Şimdi baya bir azaldı bu problem. Bu arada bende çok asosyale bağladım ne kimseyle görüşmek istiyorum ne gitmek istiyorum. Sürekli evimde oturayım bana kimse dokunmasın modundayım. Eşim zorla dışarıya çıkarıyor.
Canım bende aynıyım biliyorsun ya. Resmen duygu karmaşası yaşıyorum bazen kafayı yediğimi bile düşünüyorum:) Ağlarken biranda sanki ağlayan ben değilmişim gibi gülebiliyorum çok tuhaf gerçekten. Dediğin gibi umarım lohusalık bunalımınada girmeyiz artık çekemeyeceğim gerçekten normal halime dönmek istiyorum. O kırılma olayına hiç girmiyorum bile a deseler bir alınmadır , bir kırılmadır gidiyor bende. Ama yanımda olmayan insanları takmamaya karar verdim hoş nasıl başaracağımı bilmiyorum ama.
Zaten Allah eşlerimize öyle sabır vermiş ki adamcağızlara üzülüyorum gerçekten. Sürekli onlara patlıyoruz Allahtan sesleri çıkmıyorda alttan alabiliyorlar. Valla bende eşime dedim pazar günü bütün evi temizliyorsun diye. Bende pencerelere taktım kafayı bayadır silinmiyor.
Canım ya benim artık resmen ellerim ayaklarım davula döndü. Eşim bile diyor sanki başkasının eliyle ayağına bakıyor gibiyim diye. Bu şişmeler canımı acıtıyor yere basarken falan ayak tabanlarım acıyor ya. Birde bende nedenini anlayamadığım karın ağrısı girip çıkıyor sende var mı böyle bir durum?
Herkesin bir derdi oluyor sanırım benim hamikelik boyunca çekeceğim çilede bu. Peki tam olarak tekrar nefes darlığınız bezaman başladı ve nekadar sürdü
Evet şizofrenik hareketler sergiliyoruz resmen... Yaşlar zaten hemen gözümün ucunda hazır bekliyor bişey olsa da aksam diye. Ay daha bu sabah kahvaltı yaparken, çocuk yetiştirmeden konu açıldı, işte çocuğun her dediğini yapmamak lazım, doyumsuz olmaması için dedi orda ben bi başladım sen ne demek istiyosun ben mi şımartıcam bana mı laf sokuyosun bilmem ne bi ağlamaya başladım... Adam şok oldu ya yemin ederim sana bişey demedim niye üstüne alındın ki şimdi anlamadım diyor. Yok ben başladım bi kere. Bu aralar ona cok patlıyorum hem de çokkk. Aaa siz de mii? Benim eşim bugün dedi camları halledeyim diye. Yok bugün dinlen pazar günü silersin dedim. Yani bizim de cam silme işi var yarın . İyi ki de bugün silmemiş o camda yukardayken olsaydı deprem daha panik olurdum...Ben nasıl bağırmaya ağlamaya başladımmm, koşturuyorum ordan oraya kaçalım diye. Ben çok korkuyorum depremden. Fobidir resmen benim için. Çok çok korktum...
Benim el ve ayak şişmelerim her zaman olmuyor, ayakta fazla ( ne kadar fazla olabilirse) gezindiysem o gün şişiyor. Ama sürekli bir ayak tabanı acıması, baldırlarda kramp hissediyorum. Masaj yaptırıyorum sık sık. Ama geçmiyor. Evet evet evet, işte o karın ağrısı canıma yetti. Gün içinde, yattığımda, kalkığımda o kadar çok oluyor ki gerçekten hayat kalitem zaten sıfırdı bu ağrı sıfırın da altına çekiyor. Yaklaşık bi yarım saat önce kıvrandım gene..
Ben artık şu insanların düşüncesizliğinden bıktım. Hele ki eşimin yumuşak yüzlülüğünden gına geldi. Ya hamileyim bugün yarın doğuracam ya bi gelmeyin artık ya. Üstelik birde yatılı gelicekler. Benim kendime hayrım yok birde misafir ağırlayacağım. Sinirimden kendimi yerden yere atasım var artık.
Eşimin arkadaşları arıyor bizim buraya yakın bir yere düğüne gelmişler sizin orasınıda merak ediyoruz falan demişler. Eşimde buyrun gelin gerçi eşim hamile bugün yarın bekliyoruz falan dedi ama yok arkadaş karşı taraf kıt beyinli olunca anlamıyor. Tabi eşim sağolsun gelmeyinde diyemedi ayyyy vallahi yoruldum, usandım ya. Avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum yeter artık diye. Zaten ağrım var sürekli yatıp duruyorum ooooooooooooofffffffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?