- Konu Sahibi nazlisandal
CAnım benim seni çok iyi anlıyorum, inan ben elimde telefon hergün saatte bir eşime ya mesaj atıyorum ya arıyorum orda mısın bak gözün cepte olsun bilmemne diye. Doğum ölüm vaktini beklermiş bizler nereden bileceğiz ne zaman olacağını. Eşine kızmanı da bu yüzden anlıyorum. Ama düşün onun da ne kadar düşüncesiz bir idarecisi ve arkadasları var. Ne demek bişey olursa müdür seni yetiştirecek? Bunu okuyunca sinirden döndüm burda. Bir tane başka öğretmen diyememiş işte ben gideyim diye, yada bu kadar konuşmasına rağmen müdür tamam hocam gelmeyin diyememiş... Bu nasıl bencilliktir...
Senemim inan insan böyle zamanlarda anlıyor aslında etrafındaki insanların yarısının boş kalabalık olduğunu malesef, senin hamile olduğunu bile bile yaptıkları vicdansızlık ayrı, müdürünki ayrı..
Eşinin idare ile durumunu bilmediğim için fazla bişey diyemiyorum, böyle bir durumda kendi eşim sinir olup o gün özellikle rapor alırdı. Ama idare ne der sonrası nasıl olur bilemem. Erkek öğretmenler daha rahat olup resti cekebiliyorlar müdürlerine böyle durumlarda.
Benim kendi idarecim ve arkadaslarım da buna benzer işin açıkçası. Ben bayan olduğumdan dolayı bu kadar tersleşemedim zaman zaman tepkimi hep gösterdim ama bakıyorum bazen eşim okulunda daha kolay tepki verebiliyor.
Kışın kar yağdığında, beim o baş dönmelerimin olduğu zaman bana bahçe nöbeti yazmışlar. Bizde nöbeti idare değil o gün nöbetci olacaklar kendi arasında ayarlıyor. 4 kişi nöbetçi o gün, işte birisi bahceyi, digerleri 1 2 3. katı alıyor. Dönüşümlü. O zamana kadar bi düzen yani dönüşüm pek yoktu rastgele tutuyorduk. Ben oaly cıkardıktan sonra dönüşümlü oldu. Düşün kar yağmış şakır şakır yerler buz, ben hamileyim, kaysam düşsem cocugum düşecek, bana diyorlar ki "sana bahçe nöbeti kaldı, biz paylastık da". Ben o gün tutuna tutuna nöbet tuttum ve 2 kere kaydım. Sonra gittim olay cıkarttım... Düşün insanlar bu kadar bencil.
Senin şu yaşadığını o yüzden çok iyi anlıyorum. Ama ne olur lütfen canım benim, bebeğini düşün ve sakin olmaya çalış![]()
Canım valla senin okulununda eşimin okulundan pek farkı yokmuş. Terbiyesiz, düşüncesiz insanlar ya. Hır çıkarmakta çok iyi yapmışsın.
Eşimin okulu küçük bir okul ve kadrosuda çok kalabalık değil ona rağmen insanlar o kadar bencil, o kadar kendilerini düşünüyorlar ki sinir oluyorum ya. Eşim gelince olanları anlattı. İlçe meb müdürü illa ki branş öğretmenlerinden gidicek demiş okul müdürüne. O gün eşiminde en çok 8. sınıflara dersi varmış ve yarışmaya 8. sınıflar gidicekmiş bu yüzden eşimin baya boş dersi oluyor. Tabi müdürü hemen hocam sen git demiş. Eşimde demiş hocam hanım hamile biliyorsunuz burada yalnız bırakmak istemiyorum diye. Bu arada eşimin müdürü o kadar enteresan bir tip ki erkek olmasına rağmen nasıl kırılgan, nasıl alıngan anlatamam. Neyse eşim bunu söyleyince müdürün suratı düşmüş işte ben şimdi kimi göndericem kimse yanaşmıyor gitmeye falan demiş. Eşimde biraz yumuşak yüzlüdür,millet gibi arkadan iş çeviremez,kumpas kuramaz,birde arkadaş oldukları için tamam demiş. Ama tabi baya bir kızmış. Öğretmenler odasında eşimin gideceğini duyan diğer öğretmenler nedense müdüre kızmışlar! Ama nedense biri çıkıpta diyememiş bak bu adamın eşi hamile onun yerine biz gidelim diye. Herkes bunu söylemek yerine işte birşey olursa biz ilgileniriz gibi laflar sıralamışlar.
Eşim eve gelip bu olayları anlatınca tabi ben iyice sinirlendim. Dedim alemin enayisi bir tek sen misin. Nereye ilgilenicekler benimle bilmem ne saydırıp durdum. Tabi bu ara duygusallık tavan yaptı gözlerimden yaş boşaldı. Eşim haliyle iyice üzüldü hemen müdürünü aradı. Hocam dedi benim içime sinmiyor ben eşimi bu durumda bırakamıycam başka bir öğretmen bulun diye. Adamda ki laf aynen şu hocam o zaman şu öğretmeni ara söyle o gitsin senin yerine. Yani idarecilik namına adam sıfır kimseye söz geçiremiyor kendi arayacağına eşime arattırıyor.
Neyse işin özü eşim gitmeyecek. Ama dediğin o kadar doğru ki insan şu durumda anlıyor etrafındaki kalabalığın aslında fos olduğunu. Bundan sonra bende herkese ona göre davranacağım. İnsanların bir kez daha gerçek yüzlerini görmüş oldum. Bunlardan arkadaş değil çok afedersin cacık olmazmış. Bencil,düşüncesiz insanlar.