- Konu Sahibi nazlisandal
-
- #1.001
O kadar sinirlerim bozuluyor ki zaman zaman.ben böyle biri değildim garip garip tepkiler veriyorum huylarim değişti. Bıraksalar saatlerce aglayabiliyorum. Kimse karismasin, fazla konuşmasın aynı şeyleri defalarca söylemesin daha doğrusu herkes işine baksın istiyorum. Çok hassas oldum ben ya bazen dünyadaki en mutlu insan benmisim gibi hissediyorum bazen de icimdeki bebek kipirdadiginda panikliyorum ben bunu nasıl çıkarıcam , ona nasıl bakicam, ozgurlugum kisitlanacak mi, eli ayağı düzgün sağlıklı doğacak mi bir ton şey var aklımda inanin yeri geliyor yanımda kimseyi istemiyorum ama birkaç dakika sonra da uzaktayim yalnızım diye aglayabiliyorum çok gariplestim cokk...
Ben izlememiştim video. O zaman hiç aklıma getirmeyeyim. En güzeli birşey bilmeden badozlama doğuma girmek sanırım:) Çünkü kendimi biliyorum izlersem iyice tırsarım. Bugün zaten tuhaf bir ağrı peydah oldu bana.Bir ara dedim sanırım doğum sancısı bu galiba. Afedersiniz alt tarafım yerinden çıkacakmış gibi ağrım var ve belim çok ağrıyor.
Canlarım bende dün aynı şeyleri düşündüm. Hatta dün akşam eşime dedim bak son yalnız kalacağımı günler artık rahat hareket etmek yok falan diye. Gerçekten biranda hayatımız tamamen değişecek. Biz eşimle o kadar alıştık ki bu hayata şimdi farklı bir sorumluluğu nasıl kaldıracağız sanırım aşayıp görücez. O rahat hayatımız bir süre baya bir kısıtlanıcak. Düşündükçe bir yandan içim daralıyor sonrada Allahım sen affet günah işliyorum diyorum.
Yani tamamen bize bağımlı birisi olucak. Biz yıkamadan yıkanamayacak,yedirmeden yiyemeyecek vs... Ama bir yandan da düşünüyorum eşimle ikimizin bir parçası olucak. Sevgimizin meyvesi. Bunu düşününcede mutlu oluyorum. İyi ki yapmışız diyorum:)
Benimde ruh halim berbat bu aralar ya. Birde eşimle perşembe günü ayrılıyoruz artık annemlerde kalıcam. Bunun burukluğuda var içimde. O evimizde,ben annemlerde. Dün bana diyor bu evden iki kişi çıkıcaz son kez sonra 3 kişi dönücez diye ayy bir fena oldum. Onu burada bırakmak çok zor gelicek bana. Bu da beni çok üzüyor. Amaaaaannnn kızlar işte son zamanlar gerçekten zor geçiyormuş.
Dün gece ben de ağladım biliyor musun? Yatağa yatınca. Cumartesi günü beni bırakacak o dönecek inşallah... Ama içim burkuldu, yalnız kalacağız, o tek başına evde kalacak, bunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çok alıştık birarada olmaya. Okuldan gelmesini bile can sıkıntısıyla 4 gözle beklerken şimdi görüşemeyeceğiz bi müddet. Az bir süre de olsa cok zor geliyor bana. Onla tamamen bir bütünmüşüm şimdi bir kez daha iyi anladım.
Tabiki eşinle senin ortak bir parcası bunu düşünmek insanı cok mutlu ediyor ama herzaman öyle pozitif olamıyoruz malesef, hep öyle kalsak iyi...
Kafamın için doğum sonrası hayat ile ilgili karmakarışık...
Kan geldi elim ayağım titryior çok korkuyoruuuum sancım yok, eşimi hemen cagırdım cabuk gel diye, napıcam cok erkendiii cok korkuyorummmm
Canım sakın korkma sakin ol lütfen. Muhtemelen nişan dedikleri olay bu. Doğumun yaklaştığını gösterir diyordu internette. Doktorunu hemen ara muhtemelen çağıracaktır. Ama lütfen sakin olmaya çalış panik yaptıkça elin ayağın daha da birbirine dolanır. Allahın izniyle hiçbirşey olmayacak. Haber ver mutlaka diyeceğim ama fırsatın olur mu bilemem. Aklım ve gönlüm sende. Allahım yardımcın olsun. Hayırlı haberlerle gel.
Doktorumu aradım, sancın ağrın var mı dedi yok dedim. O zaman uzan dinlen, sancın artarsa yada kanaman o zaman gel dedi,ama cok kötüyüm hiç bu kadar panik yaşamamıştım, kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyor. Cuma için kuaförden randevu almıştım.Mecbur ağda yaptıracaktım. Napıcam şimdi ben? Doktor sakın şimdi öyle ağda falan yaptırma yat dinlen dedi. Permatikle falan almak zorunda kalıcam işte. Annem hemen bugün gelin dedi, ne olur ne olmaz burda bulunun dedi. Bişey oulrsa burdan 10 dk da hastanede oluruz dedi. Bir de benim sezeryandı, nolucak acaba? Of offf çok ötüyüm kızlar, ellerimin titremesi durmadı. Çok erken ya çok erkenİnşallah hemen doğmaz. Dünkü korku tetiklemiş olabilir mi acaba?
Canım ya doktorun neden çağırma dı ki acaba ya. Ben kesin çağırır demiştim. Neyse sen doktorun dediğini yap sakın birşey yapma yat dinlen. Ağdayla falan uğraşma sakın bu durumda rahim kaslarını daha da gevşetirsin. Jiletle falan alırsın acil bir durum olursa. Aslında bana düşmez ama annenlere gitseniz daha iyi olur gibi. Allah korusun acil bir durumda hemen hastaneye gidersiniz. Hem yanında birilerinin olması iyi gelir sana sakinleştirirler panik yapmazsın. Canım yani bebeğin gelmeye kalkarsada şükür ki artık o kadar erken değil. Yani ciğerleri gelişti,kilosu iyi. Tabi karnında biraz daha dursa iyi olur ama en azından kendini kurtardı böyle düşün birde bunun için kendini üzüp hırpalama lütfen. Valla canım korku ve panikte tetiklemiş olabilir. Deprem günü bende çok korkmuştum ve olmayan ağrım başlamıştı.
Hayatımda hiç böyle bir panik yaşamadım ya.. Eşim de dedi jilet koyalım yanımıza acil bir durumda jiletle alıveririz diye. Annem de çağırdı mutlaka burda olun dedi. Eşyalarımızı hazırladık. 1 2 saat şöyle dinleneyim kendime geleyim öyle yola cıkarız diyoruz.
Sancı olmadığı için genelde doktorlar evde sancıyı bekletiyorlarmış okudum birkaç siteden de.Benimki de ondan sancıyı sordu direkt sanırım. klasik her zamanki ağrılardan ara girip çkıyor. Onlar da doğum sancısı değil. Belimden falan gelmiyor.
Okuyorum şimdi netten nişandan ne kadar süre sonra doğum oluyor diye. O kadar değişior ki kişiden kişiye. Kiminin 1 hafta kiminin 2 haftayı bile bulmuş. Ama o gün doğuran da var.
Allah yardım etsin ne olur dua edin
Canım aklım sende valla girip girip bakıyorum acaba yazdı mı diye. Annene gitmekle çok ama çok iyi yapıyorsun. Sonuçta yarın eşin işte olucak yanında birilerinin olması ve en önemliside hastaneye yakın olman çok iyi olucak.
Hımmm olabilir canım tabi hastanede daha da strese gireceğine evde olman daha iyi olur senin için.Nişan olayını bende okudum dediğin gibi kişiden kişiye değişiyormuş. Allahım yardımcın olsun. Okuduğumdan beri dua ediyorum zaten.
Ama kendini lütfen daha fazla hırpalama,panikte yapma. Zaten konuşmuyor muyduk artık sona yaklaştık diye. Bebişin seni alıştırmaya başladı annesi doğum olayına böyle düşün. Bak ne güzel eşin yanında en büyük destekçin. Annenlerin yanınada gidiyorsun ne güzel.
Bilemiyorum artık oraya gittikten sonra haber verebilir misin ama fırsat buldukça bizi habersiz bırakma olur mu? Hayırlı güzel haberler ver hep.
Allah razı olsun canım... Annemlerde olsam bile cepten girip yazarım size, beni yalnız bırakmayın olur mu, sizin yazılarınızı okumak içimi rahatlatıyor benim.
Eşime yarın için rapor al dedim. Bu gece bari yanımda olsun, belki gece sancılanırsam diye korkuyorum. Ondan sonra persembe cuma bişey olmazsa okula gider inşlalh, bi durum olursa da ararım gelir diye düşündüm ama bu gece dönmesini istemiyorum geri...
Zamanında annemleri düşünüyorum da nasıl doğum yapmışlar öyle bilmem... Babam Güneydoğuda arazideymiş doğum yaptıgında. Emekli asts. babam benim. Eşim olmasa yanımda ben cok kötü lurum heralde. Buarada hala sancım yok, eski ağrılara benzer şeyler oulyor. Dakika tutuyoruz düzenli değil. Çocuk cok hareketli
Canım ne demek yalnız bırakmak valla aklım sende yazılarını görünce iyi olduğunu okuyunca mutlu oluyorum. Eşinin rapor alıcak olması iyi olmuş. Yanında sana destek olur sende kendini daha iyi hissedersin. Sakın korkma herkes nasıl doğuruyor haberlerde görüyoruz tuvalette bile doğuranlar var. Yani bu doğum kötü birşey olsa millet 7-8 çocuk yapmaz dimi ama? Birde dediğin gibi annelerimizin zamanında imkanlar daha da kısıtlıymış. Çok şükür şimdi herşey elimizin altında ve teknoloji baya ilerledi. Doğum konusunda okuduğum şeylerden biride annenin çok rahat olmasında fayda varmış. Sen ne kadar rahat olursan doğumunda o kadar iyi ve kolay geçiyormuş.
Sakın ama sakın aklına kötü şeyler getirme. Bak herşey ne güzel gitti şimdiye kadar Allahımın izniyle sonuda mutlu biticek ben inanıyorum.
Canım benimde okuduğum kadarıyla belden vuruyormuş daha çok ağrı ve karın bölgesinde kasılmalar oluyormuş. Bel ağrısı baya şiddetli oluyormuş. Bunlara dikkat et.
Ufaklık sana mesaj veriyor annecim ben buradayım benden korkma canını acıtmadan geleceğim diyor sana annesi.
Biz de şimdi yemek yedik, tabi benim iştahım bıçakla kesilmiş gibi kesildi. Çok az bişey yiyebildim. Aklım hep ne zamn olcak sorusunda. Sancılancakmıyım bu gece mi yarın mı derken içim içimi yiyor. Rahat olmaya çalışıyorum ama elimde değil. İnsan başına gelmeden anlamıyormuş...
Bu korku bile bana yetti, 2. cocugu düşünmüyorum. :)
Bakma işte güldüğüme, az önce ağlıyordum. Bu belirsizlik çok kötü. Bir de sancı olayını kafama taktım. Normalde her zaman olan ağrılardan var ara ara, doğum sancısı ise belden vuuryormş ve çok kuvvetli oluyormuş. Bende şimdilik öyle kuvvetli bir ağrı yok. İşte bakalım gece ne olacak. Bir de genelde 2. gün başlıyormuş sancılar. Çok tedirginim. Gelip gidip altımdaki pede bakıyorum. Kiminin nişanı da ara ara bikaç kerede geliyormuş ya. Akıntım zaten normalde fazlaydı ama nişandan sonra şimdi pimpirik oldum, akıntı geliyor, geldikçe bakıyorum altıma kan mı su mu. Bir de bebek dediğim gibi şimdi çok hareketli ve karnımın üstünde.
Tabi insan başına gelmeden anlamıyor. Ama zaten beklediğimiz birşeydi bu durum artık az kaldı. İştahının olmaması da normal şuanda aklında bir sürü soru var tabi. O sancı olayını bende çok kafama takıyorum sabahtan beri alt tarafım resmen yerinden çıkıcakmış gibi ağrıyor belimde ağrıyor yahu yoksa ben farkında olmadan sancılandım mı ya. Benim velette bugün kıpır kıpır maşallah ağrıya rağmen. Ama herkes bana şunu söyledi sancıyla ilgili o seni hastaneye götürtecek kadar çok ağrır kendini belli eder diye.
Çok panik yapmamaya gayret et. Derin derin nefes al. Oğluşunu kucağında hayal et. Birde etrafında ne güzel seni seven insanlar var, seni asla yalnız bırakmayacaklar bundan kuvvet almaya çalış canım benim. Kendini çok kasma,şimdi sen korktun diye muhtemelen oğlun kıpır kıpır onlar herşeyi hissediyorlar. Birde o su olayı senin elinde olmadan sanki afedersin altına kaçırıyormuşsun gibi geliyormuş. Eğer için rahat etmeyecekse hazır eşin yarın rapor almışken doktora git olmazsa. Zaten cumartesi günüydü sanırım randevun. Biraz erken gitmiş olursun. Hem kafan daha rahat eder.
O kadar çok şey okudum ki yani artık içim fenalaştı. Yalnız şöyle de birşy var, bu nişan denen şey, sümüksü bazen de kanla karışık sümüksü akıntı diyor. Bende bildiğin kan vardı sadece. Hani rahim ağzını tıkayan tıkaç açılıyormuş ya, o tıkaç öyle mukus şeklindeymiş. Bildiğin elin kesilince ne kadar kan gelirse oyleydi duru bir kan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?