Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Çocuğu tam oramda hissediyorum hatta hareket ettiğinde inan dısardan da görünüyor. Çok aşağıda demek ki.. Korktum... Bekledim ama ara ara oraya gidiyor. Daha önce hiç bu kadar aşağıda olmamıştı. Ben de bugün almayayım dedim çok korktum yarına bıraktım
 
Kizlarrr yazılarınızı okudum yazmadan önce . Oncelikle yeni doğmuş bir bebege nar suyu vs kesinlikle anne sütü dışında birşey tavsiye edilmiyor ancak Peygamberimizin (sav) bir sunneti var onu uygulayabiliriz yazıyı aynen okuduğum yerden copy yapıyorum.Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), yeni doğan çocuğun midesine anne sütünden önce ilk gıda olarak hurmanın girmesini tavsiye etmektedir. Efendimiz.(sallallahu aleyhi ve sellem) tahniki kendi torunlarına tatbik etmekle kalmamış, bütün Müslüman çocuklara yapılmasını tavsiye etmiştir:
.Hazret-i Âişe (ra).Validemiz der ki: "Yeni doğan çocuklar Resulullah'a (sallallahu aleyhi ve sellem) getirilirdi. O da onlara mübarek olmaları için dua eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.".(Müslim: 2147).
Bu şekildeki bir Sünnetin amacı da,anne sütündeki şekerin büyük bir kısmı disakkarit, az bir kısmı monosakkarittir. Bu miktar, normal doğumdan sonra bebeğin ânlık ihtiyacını karşılayabilir. Anne sütünden önce yeni doğana, içinde monosakkarit oranı yüksek gıda veya serum verilirse, enerji metabolizması hem uzun süreli sigortalanır, hem de enerji depolama ihtiyacı karşılanmış olur.

Yani nar suyu yerine birkaç damla zemzem yada hurma suyu daha faydalı olacaktır arkadaşlarım.
 

Aman Nazlicim çok dikkat et ne olur ne olmaz son aydasin sonuçta hiç belli olmaz . Benim de bugun Dr kontrolü vardı ama biliyorsunuz ben minigimi göremiyorum ama bazı sorular sordum tahlil sonuçları gelmiş çok şükür herşey yolunda normal doğuma doğru gidiyoruz korkmuyoda değilim yanımda eşimden başka kimse olmayacak en çabuk ayağa kalkacak şekilde bir doğum lazım bana . Bu arada benim bebekte asagida ayakları kaburgamda çok erken donmedi mi sizce de kızlar? 30.hafta dan itibaren döndü şimdi 33.haftadayiz. Sen de çok dikkat et kuzum madem o kadar indiyse ve ağrılarında varken.
 
Senemcim
Uzak olmak en iyisi bencede canım ne stres ne sıkıntı, yaklaştıkça işine karışma, hayatina müdahale artıyor. Doğumda yanımda kimse olmayacak annem olsun isterdim ama o da rahatsız tedavi oluyor. Baska kimse gelemez çok uzaktayiz bir yandan iyi diğer yandan kötü acemilik olacak ama yapacak bir şey yok her türlü hepimiz için imtihan aman hiç takmayin o güzel anları kimsenin bozmaya hakkı yok tabi unutmayalım ki herseyden önce bizi bekleyen bir doğum anı var Allah yardımcımız olsun keşke yanyana olsaydık üçümüz aynı odada hatta, birbirimize baka baka sohbet ederek kah ağlayıp kah bağırıp cikarirdik minnoslarimizi:))
 
Son düzenleme:

Demek ki seninkide artık tam manasıyla yoluna girdi o zaman canım. Gerçi malesef yazına yeni cevap verebiliyorum dün bizim burada çok fırtına vardı ve elektrikler gitti ondan giremedim. Aslında senin çatı muayenesi falan olmayacak fazla uğraşma diyecektim almak için madem o kadar aşağıda hissediyorsun. Allahım inşallah hayırlı haberlerle dönmeni nasip eder canım benim.
 
 

Aynen canım uzak olamk çok iyi ama bazen tek bir telefon bile yetebiliyor. Geçmiş olsun canım benim umarım kötü birşeyi yoktur anneciğinin. Tabi insan annesinin desteğini ister yanında ama olsun sende bebişin doğunca götürüceksin anneannesine. Hem sana çok yardımcı bir eşin var şükür ki o sana yardım edicek ya duyarsız biri olsaydı Allah kourusun. Boşver canım ya o taraftan gelmeyecekleri için sevin en azından seni sinir etmeyecekler.
Gerçekten Allah yardımcımız olsun. Ayyyy ne güzel olurdu ya güle oynaya doğuma girerdik birbirimize destek olurduk.
Bu arada kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim canım benim. Bakalım benimde bu hafta belli olucak doğum şekli. Allahım hepimize hayırlı, kolay doğumlar nasip etsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…